Ještě jedny zavřené dveře

Ještě jedny zavřené dveře https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/501778/bmid_jeste-jedny-zavrene-dvere-zlt-501778.jpg 4 53 14

Když byla Vanessa malá, zemřela jí maminka a Vanessa našla útěchu ve snech o dokonalém životě – s dokonalým manželem a dětmi v dokonalém domě. Měla dokonce pocit, že svého bezchybného partnera už našla, ale čím déle s Connorem chodila, tím víc ji kritizoval a jejich vztah se vytrácel. Ale Vanessa věděla, jak se zbavit stresu. Našla si drogu v realitních nabídkách luxusních domů. Převlékla se za dámu z vyšší společnosti a chodila si prohlížet vily a paláce pod záminkou hledání nového domova pro svou imaginární dokonalou rodinu. Ani jednu z navštívených nemovitostí by si nemohla dovolit, ale o to tady nešlo. Hlavní byl chvilkový únik do světa, kde je všechno v pořádku. Vypadalo to jako neškodná zábava, ale jen do chvíle, než se v jednom z domů našel mrtvý muž. Policie teď Vanessu hledá jako svědkyni, která ho naposledy viděla živého. Záhadné propojení pomůže vysvětlit až Vanessina sestra, která ji vychovala místo matky, a dávný tajemný přítel z dětství. Ten na rozdíl od Vanessina vylhaného dokonalého života nebyl ani trochu imaginární...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány

Vydáno: , Domino
Originální název:

The Perfect Life , 2021


více info...

Přidat komentář

micha-ella
06.03.2024 3 z 5

Nechápu to pitomé střídání "dříve" a "nyní", i když ho obcházím - čtu pokaždé nejprve všechny kapitoly "dříve", tady navíc i zmínky z dětství psané kurzívou a pak teprve kapitoly "nyní". Zbytečný guláš! Mnohokrát jsem se už zamýšlela nad tím, proč autoři svá díla takhle rozcuckují. Jednotná časová linie "dříve" se mi docela líbila, napojení a vysvětlení chování Vanessy už ne, to bylo málo reálné.

maličkán
07.11.2023 4 z 5

Jednu hvězdičku ubírám, tato kniha byla slabší než Den, kdy se to stalo a Co zbylo z mojí sestry. Trochu mě nudily pasáže, kdy si Vanesa chodila prohlížet domy. Ale jako celek to nebylo špatné.


Hvězdinka
14.07.2023 3 z 5

Neurazilo, nenadchlo... Minulost se střídá s přítomností, zápletka je zajímavá, ale celkově mi tam chybělo to wau.

Adriena838772
03.04.2023 5 z 5

Tahle knížka se mi moc líbila je to zvláštní příběh plných z vratu.

L.Helena
27.03.2023 3 z 5

(SPOILER) Na knize se mi nejvíce líbila dějová linie s Connorem, který je zde vypodobněn coby skvělý manipulátor, to, jak se do něj Vanessa až slepě zamilovala a pak postupně začala zjišťovat pravý stav věcí. Některé ostatní dějové části mně přišly až nevěrohodné, taky mi připadá, že střídání "dříve" a "nyní" celý příběh jen zbytečně roztříštilo, navíc zpočátku dost dlouho nebylo jasné, co se vůbec děje. Ale za přečtení kniha stojí.

kniha
04.03.2023 5 z 5

Knížka předčila moje očekávání. Stupňování napětí, střídání časových období, kdy se vše postupně doplňovalo a překvapivý závěr. Zasloužených pět hvězd.

Renatecka
21.12.2022 4 z 5

Příjemné na čtení, zakončení jsem čekala trochu jiné. Tohle by mě vůbec nenapadlo.

EvikU.
17.12.2022 5 z 5

Páni. Tak tohle bylo pořádné psycho!!! Krátké kapitoly, střídalo se dříve a nyní. A byla to pekelná jízda. Já si tyhle knihy moc užívám. Neskutečně, jak někteří lidé dokáží s druhými manipulovat. Dokáží jim vnutit svou pravdu, že už pak oběti ani nevědí, kdo skutečně jsou.

Zajímavé je, že jsem byla jako hlavní hrdinka. Vůbec by mi nedošlo, koho kolem sebe mám. Connor je sympaťák, až postupně se začíná vybarvovat. A musím říct, že občas jsem si říkala, že je Vanessa vyšinutá.

Kniha nešla odložit, četla jsem ji na dvě otevření. Protože kde je pravda? Co se stalo? A spousta jiných otázek mi vířila v hlavě. Moje první seznámení se s autorkou, ale určitě časem přečtu další knihy.

Děj nebyl nějaký velký vlastně se to točilo kolem jednoho dvou domů a vzpomínání na nedávnou minulost, ale je to skvěle napsaný.

Oblíbila jsem si sestru Georgii a kamarádku Lottie. Ale tu až na konci. Uprostřed knihy mi přišla hrozná, jak radikálně řešila jejich spor. Trochu přehnané.

Sondu do světa pokřivených psychopatů má autorka zmáknuté. Já jsem místy nevěděla čemu a komu mám věřit.

luciinyknihy
11.12.2022 5 z 5

No páni. Musím říct, že tahle kniha mi neskutečně sedla. Zavrtala se pod kůži a ještě na nějakou dobu tam zůstane. Hlavní hrdinka si získala mé sympatie a od začátku jsem jí fandila. Příběh o tom, kdy máte vše, co si přejete až do chvíle, kdy se Váš život začíná bortit a Vy už nemáte skoro nic. Z knihy prýští veškeré emoce. Radost, štěstí, smutek, zklamání, zoufalost. Výborné gradování příběhu a atmosféra, která Vás vtáhne do děje. Musela jsem vědět, jak to bude dál a po pár hodinách byla kniha přečtená.

Jak se může vše tak najednou zvrtnout? To pocítí na vlastní kůži i naše hlavní hrdinka Vanessa. Měla to, co by si každý člověk přál. Skvělou práci, dokonalého přítele, no prostě šťastný život. Nebo přeci jen ne tak úplně šťastný? Co se mohlo pokazit? Bylo to od té doby, kdy začala navštěvovat luxusní domy k prodeji pod jinou identitou? Nebo od doby, kdy byl v jednom z těch domů zavražděn člověk a Vanessa se stala hlavní podezřelou? Nebo je vše ještě trochu jinak?

Knihu rozhodně doporučuji. Zaujme především milovníky psychothrillerů a možná osloví více ženy než muže, ale to je jen můj subjektivní pocit. A rozhodně vydržte až do konce. Stojí to za to.

Petronela16
06.12.2022 2 z 5

Začína to sľubne, striedajú sa kapitoly minulosť, prítomnosť, celkom fajn.
Postupne zisťujem, že tá prítomnosť je nejaká pomotana, viac sa teším na kapitoly z minulosti a očakávam, že sa mi jej osvetlenim objasni súčasnosť.Opak je však pravdou, zrazu je všetko zamotané, niekedy nechápem , čo tym autorka mysli.Na konci sice vsetko zrazu super sedi, autorka ma na vsetko logické vysvetlenie, ale mne sa to aj tak nepáči, lebo je to príliš dokonalé a ten trápny happy-end už nemôžem ani vystáť.No nič moc, prišlo mi to veľmi strojené a lacné.Už asi viac nebudem nič čítať od autorky , to je môj momentalny pocit.
Raz sa to dalo prečítať.Taký chabý priemer alebo aj menej.

annettka1098
29.11.2022 2 z 5

Kniha je vyprávěna retrospektivně a střídá se zde minulost se součastnotí, v závěru se dočkáme také "budoucnosti". Velmi jsem se těšila na vztahový psychothriller ve stylu knihy "Manželka mezi námi" nebo "Ví o tobě". Na začátku příběhu to tak skutečně vypadalo, nicméně se postupně začalo vše velmi komplikovat. Některé pasáže mi vůbec nedávaly smysl a vždy jsem se těšila na vyprávění z minulosti, které popisovalo vývoj vztahu Vanessy a Conora. Příběh ze současnoti pro mne byl od začátku hodně zmatený a ani detektivní zápletka mi tentokrát nesedla.

Během čtení jsem měla jisté teorie, ale autorka se nejspíš snažila o wow efekt, který se v mém případě nejen nekonal, ale naopak ve mě vyvolal velmi rozporuplné pocity.
Musím však vyzdvihnout závěr (epilog) knihy. Autorka poukazuje na problematiku šikany a manipulace. Obojí se kolem nás děje častěji než si myslíme, protože se odehrává za zavřenými dveřmi a bojíme se o tom mluvit.
HODNOCENÍ: 50 %

lexikon_tf
27.11.2022 5 z 5

Mladá Vanessa se baví tím, že si vyhlédne luxusní nemovitost, domluví si prohlídku a pak se vydává za cizí ženu, aby tak alespoň na chvíli okusila dokonalý život, po němž tolik touží.

Vanessa přišla totiž v dětství o maminku, a tak se upínala ke svým snům o perfektním světě s dokonalou rodinou.

Jednoho dne se seznámí s charismatickým Connorem a zdá se, že budoucí dokonalosti společného života nic nebrání. Pak ale Connor ukáže svou pravou tvář.
Vanessa, aby unikla jeho zvláštnímu chování, se čím dál víc věnuje své zábavě, která se jeví neškodně do doby, než v jednom z domů zemře při prohlídce jeho majitel. A Vanessa je bohužel poslední, která jej viděla naživu.

Pěkný psychothriller, svižný, s krátkými kapitolami a děj pěkně odsýpal, tak se mi to líbí. I když mě hlavní hrdinka zpočátku trochu štvala svou naivitou, pak se ukázalo, že všechno má svůj důvod a vše je jinak.
V románu jsou dobře vykreslené i další postavy, jako Vanessina sestra nebo její nejlepší kamarádka a jejich vzájemné vztahy.
Příběh realisticky ukazuje, jak snadné je podlehnout manipulaci a nechat se zaslepit tím, co sami chceme vidět.

Určitě doporučuji k přečtení, je to silné a zajímavé téma zasazené do lákavého prostředí londýnských domů.

Magdalenkačte
27.11.2022

Vanessa je mladá žena, která má skvělou práci v kosmetické firmě a zářnou budoucnost před sebou.

Jednoho večera potká Connora a všechno vypadá, že je zalité sluncem. Časem se však Connor ukáže jako žárlivý psychopat, který Vanessu dotlačí k výpovědi v milované práci a ztrátě nejbližší kamarádky Lottie.
Vanessa utíká ze světa s Connorem do luxusních nemovitostí a předstírá, že má o ně zájem.
Jednoho dne při další prohlídce najde mrtvého majitele krásného domu a je stíhána jako případná vražedkyně.

Opravdu toho muže zabila?
Opravdu je Connor tak zlý a psychopaticky?
Opravdu je Vanessa psychopatka a ve stavu deprese?

Kniha Ještě jedny zavřené dveře je psychologickým thrillerem, kdy do poslední chvíle nevíte, jak se dej vyvine.

Já osobně jsem se v knize ztrácela a děj mi přišel nesourodý a nesrozumitelný a proto dávám ⭐️⭐️⭐️

Jane2016
22.11.2022 5 z 5

Tuto recenzi jsem šla psát hned po tom, co jsem tento thriller dočetla. Jsem z příběhu tak nadšená, že myslím, že kdybych měla recenzi psát zítra, tak by ze mě polovina pocitů vyprchala. A to by byla veliká škoda.

Nestává se mi často, že bych měla nějaké hlubší pocity k hlavním postavám, většinou jsem na tom hodně neutrálně. Ale takhle hlubokou nenávist, jakou jsem cítila tady ke Connorovi, panečku, to jsem dlouho necítila! Říkám Vám, tohle nebýt knižní postava, tak si ho nějaká čtenářka najde

Knihu jsem přečetla na jeden zátah, příběh mě do sebe takovým způsobem vtáhl, že jsem nemohla jinak než obracet stránku za stránkou. Věřte mi, přesně takovéto knihy chcete číst. Jsem neskutečně nadšená a vděčná, že tohle je moje první kniha od autorky Nualy Ellwood, jelikož na její předchozí knihy se vrhnu v co nejbližší možné době. A přečtu si určitě všechny tři - Co zbylo z mojí sestry, Den, kdy se to stalo i Dům u jezera.

Myslím, že tato kniha se bude řadit mezi jedny z nejlepších, co jsem tento rok četla. Čili pokud uvažujete nad jejím přečtením, ode mě máte vřelé doporučení!

Štítky knihy

partnerské vztahy rodinné vztahy domácí násilí stalking thrillery pro ženy

Autorovy další knížky

Nuala Ellwood
anglická
2018  80%Co zbylo z mojí sestry
2019  83%Den, kdy se to stalo
2021  69%Dům u jezera
2022  74%Ještě jedny zavřené dveře

Kniha Ještě jedny zavřené dveře je v

Přečtených58x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených4x
Knihotéce72x
Chystám se číst74x
Chci si koupit17x
dalších seznamech2x