Hluboký sníh

Hluboký sníh https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/515831/bmid_hluboky-snih-L3z-515831.jpg 5 128 38

Mistr napínavých psychothrillerů přináší nový silný a poutavý příběh. V zapadlém okrese Mittel, kde se všichni znají a nikdo nezamyká své auto ani dům, se ztratí desetiletý Jeremiah Sloane. S každou další hodinou, kdy není k nalezení, je jasné, že se stalo něco zlého. Něco, co si místní nechtějí představit ani připustit. Něco, co možná souvisí s bájnou stvůrou zvanou Ursulina nebo s pár měsíců starým, neobjasněným případem vraždy. Nebo s tajemstvími, které tady má a skrývá každý. Některá leží zahrabaná v závějích. Ale ani ten nejhlubší sníh neodolá jarnímu tání... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Kalibr
Originální název:

The Deep Deep Snow , 2020


více info...

Přidat komentář

Pája699
15.04.2024 5 z 5

(SPOILER) Únos dítěte je určitě časté téma, ale autor v této knize tomu dal jiný nádech a náboj a já po přečtení nenacházela slova. Mistrovsky napsaný psychothriller!

Po celý příběh jsem celou dobu v hlavně skládala různé teorie a tipovala vrahy….jak se to mohlo stát a kdo zatím stojí…..jako Jeremiahova vraha jsem si tipla docela dost brzo, ale to je tak všechno. Jinak jsem byla ve vyšetřovací lince mimo víc jak o kilometr :-)

Nejhorší je, že to byly takové nešťastné náhody, u kterých si říkáte samé co by kdyby a mohlo by být všechno jinak….. :-(

„Víš, co se říká a hlubokém sněhu?“ zeptal se.
„Co?“
„Že pohřbí každé tajemství. Překryje každý hřích.“
„Jo, ovšem někdy to trvá zatraceně dlouho.“

alzbeta4340
08.04.2024 5 z 5

Konečně po delší době jsem našla detektivku, která je nejen slušně napsaná, ale i dobře promyšlená. Zápletka je celkem netradiční - z pozice mladé místní policistky sledujeme případ ztraceného chlapce hned ze začátku vyšetřování, a poté ukončení případu až po deseti letech. Příběhu vysloveně sluší venkovské lesní prostředí, do kterého ho autor zasadil. Ráda doporučuji.


anája
03.04.2024 4 z 5

Kniha byla napsaná jinak než jsem od autora zvyklá. Nečetla se mi tak dobře. Ale od půlky knihy měla napětí a konec taky zajímavý. Doporučuji.

krevetka79
21.03.2024

Opět skvěle napsaný příběh z pera pana Freemana.
Zmizení desetiletého chlapce a prolnutí s příběhy a osudy obyvatel městečka.
Podezřívala jsem opět kdekoho, ale správného pachatele jsem neodhadla, i když i o této osobě jsem chvilku pochybovala.
Kniha je napsána čtivě, napínavě a pro mě znovu skvěle.
I slzička ukápla
Pan spisovatel ukázal, že vážně umí.

Bara52
17.03.2024 5 z 5

Musim se priznat, ze prvni tretina knihy mi moc nechutnala, az po precteni zdejsich recenzi jsem ji dala sanci a musim nakonec rict, ze je to jedna z tech lepsich knih. Kdyz nic predtim, tak nejvic me dostala konecna vypraveci kapitola prvni casti, kdy se shrnulo 10 nasledujicich let tak uzasnym zpusobem, ze pak uz jsem knizku neodlozila. Finale jsem vubec netipovala. Co je cilem cesty poutnika s dobrymi umysly ... ? Dokonale. Moc se mi libila i lehka mystika, ktere se pribeh jen tak lehounce dotykal. Fakt super, po delsi dobe plny pocet hvezd.

petra3242
15.03.2024 5 z 5

Málo která kniha mě rozbrečí, ale tahle teda jo, mladá dámo. Napřed jsem myslela, že ji snad ani nedočtu, dala jsem jí šanci a vyplatilo se. Měla jsem tip na vraha téměř celou knihu, překvapilo mě, že jsem byla tak mimo.

zimolka
06.03.2024 5 z 5

Moje první kniha od autora a jsem tedy opravdu mile překvapená. Knihu jsem téměř neodložila a ráda si přečtu další napsané knihy.

jeny-v
27.02.2024 5 z 5

Hluboký sníh mě zaujal už od první stránky a vcelku až do té poslední, i když se nejedná o vyloženě klasickou detektivku. Příběh se dvěma časovými sekvencemi je ovlivněn také trochou psychologie, pověstí o Ursulině, tajemným poselstvím bílé sovy, osudovými momenty a nešťastnými okolnostmi. Shelby Lakeová, kdysi opuštěné dítě pojmenované po jezeru v mittelenském okrese, je mladá, bystrá, oduševnělá žena, která bere zodpovědně nejen hledání pohřešovaného desetiletého chlapce, ale i roli pečovatelky (demence Toma) a vychovatelky (Anna). Její vystupování i postoj jsem si ihned oblíbila a musím konstatovat, že Freeman dal do její postavy jen to nej..
"Cílem cesty poutníka s dobrými úmysly je peklo. Protože do pekla vede cesta dlážděná dobrými úmysly."

Paja1709
13.02.2024 5 z 5

Ja si knihu užila. Skvělé napsaná, tak jak jsem u Freemana zvyklá. I způsob jak byla kniha rozdělena kde mezi dvěma části uběhlo 10 let.No a konec......smutný a nečekaný.Doufam,že se brzo dočkáme pokračování .V originálu napsaná pod názvem The Ursulina.

Bellsinka
04.02.2024 5 z 5

Kniha se mi líbila autor skvěle vytvořil napětí a rozplétal tajemství pomalu .. To se mi na tom líbilo. I slza ukápla. Doporučuji

Zdenas5
03.02.2024 4 z 5

Autor umí čtenáře udržet v napětí a pomalu (na můj vkus až moc pomalu) odkrývat tajemství. Celkem dobré čtení, ale za knihami s Frostem hodně pokulhává.

Marluksa
30.01.2024 4 z 5

Líbivá obálka, lákavá anotace, profláknutý autor a velmi dobré hodnocení. Všechny tyhle faktory jsem vzala v potaz, jelikož jsem od autora četla většinu knih a líbily se mi.
Kniha je rozdělena na dvě části a při čtení té první jsem byla přesvědčena, že tohle je doposud to nejlepší, co autor napsal.
Živelné, logické, emotivní, prostě krutý příběh s happyendem vsazen do prostředí o kterém mnozí sní, zatímco jiným běhá mráz po zádech.

Každá z postav žila přesně tak, jak autor zamýšlel. Radosti i strasti obyvatel Světa, mladická nerozvážnost, křivdy i pravdy minulosti, peripetie stáří, to vše okořeněno špetkou nostalgie.
Osudy se proplétaly, čtenář se pomalu ale jistě stává jakýmsi soudcem, který dříve či později vynese ortel v podobě hodnocení.

Z něčeho úžasného co nás chytí a nepustí, se pomalu ale jistě stává průměrné knižní krimi.
Všeho buď málo nebo zbytečně moc. Naivita, přehnanost, velké časové odstupy, nelogičnost, chvílemi "přesovováno",...
Sice se stále něco děje, ale pak najednou zjistíte, že jste na konci knihy a přemýšlíte, co a kdy se to vlastně stalo. Mnohé detaily, které mi v knize chyběly, aby měla ty správné thrillerogrády, autor vypustil nebo hodně zlehčil.
Jakoby mu najednou mapa rukopisu z poloviny uhořela a příběh s osudy obyvatel Světa musel nuceně někam zasadit.
Takže ve finále jsem trošičku zklamaná.

Evule *
28.01.2024 5 z 5

Napínavé, čtivé i přes větší časové rozestupy, čekáš jak to vše dopadne. Ke konci knihy už jsem tušila, jak to asi bylo, smutná shoda náhod. Brala bych pokračování:)

MiskaMa
23.01.2024 5 z 5

Příběh byl čtivý a napínavý, ačkoliv dějová linka desetiletého ztraceného kluka byla hrozně smutná. Zmizení Jeremiaha způsobilo rozruch, jestli v tom má prsty někdo z místních obyvatel, někdo cizí nebo bájná postava Ursulina, jejíž pověst se po staletí traduje po okolí. Rozuzlení zápletky bylo určitě překvapením a dává čtenářům možnost přemýšlet, jak by všechno dopadlo, kdyby ...

Doufám, že se dočkáme překladu prequelu Ursulina, který autor ke knížce Hluboký sníh vydal. 5*

Fleur213
21.01.2024 4 z 5

Klobouk dolů. Kniha si právem zaslouží vysoké hodnocení. Obdivuju autora, jak vydržel příběh táhnout po toliko let. Tempo není nijak převratné, rozhodně to zkoušelo moji trpělivost a pozornost. Zvláštní pro mě bylo vyprávění hlavní hrdinky, která se přímo obracela na čtenáře. Mám malou výtku - občasná vata, kterou nás autor krmil. Domnívám se, že ne všechny informace z Shelbyina dětství byly pro děj podstatné. A monolog, který vedla, namísto, aby dostal slovo pachatel mě také zamrzel. Nicméně si ráda od autora přečtu další knihy. Tuhle knihu vřele doporučuju všem milovníkům detektivek/krimi.

chrudas
19.01.2024 5 z 5

Hluboký sníh se četl sám, velmi dobře psaná jak detektivní linka i vše okolo. Zajímavé příběhy ze života postav, jen mi vadila přezdívka Postýlka. Dle mého mohl více autor využívat jméno než přezdívku. Ale chápu, že v originále to může vyznít lépe než v našem překladu.

Brambor333
18.01.2024 4 z 5

Autora mám opravdu ráda a přečetla jsem zatím všechny jeho knihy.
Přestože se mi tato kniha líbila, přišla mi napsaná takovým jiným stylem u kterého mi dlouho trvalo, než jsem se začetla. Na to nejsem u autora zvyklá. Přesto knihu doporučuji.

Šárka88
17.01.2024 5 z 5

Musím říct, že po dlouhé době se tato kniha Brianovi povedla. Čtivý příběh se smutným a překvapivým koncem, ale dost napínavé od prvních stránek. Doporučuji

ydnac
16.01.2024 4 z 5

JEDNA VRAŽDA!
JEDNO ZMIZENÍ!
JEDNA PŘÍŠERA!

Zmizel desetiletý chlapec.
V horské vesnici se všichni znají, vědí o každém ze sousedů téměř všechno a tak je záhadou, kdo mohl malého Jeremiaha unést...
Někdo cizí? Někdo místní? A byl to vůbec únos nebo vražda?
Tělo se ještě nenašlo...

Konec mě překvapil i rozesmutnil.
Všechno mohlo být jinak, kdyby...
A t už si přečtěte sami.

Lily101
12.01.2024 4 z 5

Za mě super kniha, která ale mohla být napsaná trochu svižněji (očekávám napětí od počátku do konce a zde byly popisné pasáže, které trochu hlavní dějové linky protahovaly). Ale nemusíte se bát; kniha měla překvapivý závěr a i přes výše uvedené byla čtivá.

Štítky knihy

thrillery sníh, vločky

Autorovy další knížky

Brian Freeman
americká, 1963
2018  84%Noční pták
2019  89%Vnitřní hlas
2020  90%Klikatá cesta
2021  79%Sama proti všem
2006  83%Zkaženost

Kniha Hluboký sníh je v

Právě čtených3x
Přečtených147x
Čtenářské výzvě20x
Doporučených19x
Knihotéce111x
Chystám se číst242x
Chci si koupit80x
dalších seznamech8x