Matčina hra

Matčina hra https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/423669/bmid_matcina-hra-V7p-423669.jpg 4 723 284

Návykový psychologický thriller plný nečekaných zvratů o ničivém vztahu mezi Emily, jejím přítelem Adamem a jeho matkou Pammie. Ukazuje, jak mocná může být síla manipulace a že všechno nemusí být tak, jak se na první pohled zdá. ON TĚ MILUJE: Adam zbožňuje Emily. Emily je přesvědčená, že Adam je perfektní muž, jakého nevěřila, že někdy potká. ALE ONA TEBE NE: Ve stínu číhá soupeřka, žena, kterou s jejím milovaným spojuje hluboké pouto. NIC JI NEZASTAVÍ: Emily si vybrala Adama, ale nevybrala si jeho matku Pammie. Neexistuje nic, co by matka neudělala pro svého syna. A Emily zjistí, kam až je Pammie schopná zajít, aby dosáhla svého. Aby Emily odešla navždy.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Pro ženy , Thrillery

Vydáno: ekniha , Cosmopolis
Originální název:

The Other Woman , 2018


více info...

Přidat komentář

Kira747
13.04.2024 5 z 5

Vyborny, krasne napsany, krasny pribeh, postavy me bavily (krome Adama, samozrejme), libila se mi Pippa a Emily a jeji mama. Konec jsem malinko tusila, ze by to tak mohlo byt...a jsem za nej moc rada.

Pert
17.01.2024 3 z 5

Knížka se snadno a rychle četla, Seb a Pipa byli z knížky asi nejlepší. Ale konec byl takový divný, držela bych se původní zápletky.


aachilovka
08.01.2024 3 z 5

(SPOILER) bylo to velmi čtivé, ale vůbec mi ten konec nešel pod nos. Taková otočka o 360 stupňů a jede se dál? nic víc? trochu mě to zklamalo. Tak rychlý konec a o ničem

iveta3689
30.11.2023 4 z 5

Dobře napsané, napínavé, překvapivé. Postavy jsou tak prokreslené, že mi nebyly jedno.

Bara52
18.10.2023 odpad!

(SPOILER) Nee vazne? Tak skvele hodnoceni? Podle me vubec neodpovida obsahu! Podrpumerna zapletka s magorskou matkou, vypatlanym Adamem a totalne natvrdlou Emily, ktera sice vsechno jedina prokoukne, ale jakmile ji ve trictvrte knihy namluvi, ze James ma novou pritelkyni, tak tomu tupe zase okamzite uveri. A takovych mist je tahle kniha plna! Ani to nedoctu, opravdu mi to pripada tak strasne prihlouple, prvoplanove a o nicem. Vsechny postavy do jedne mi lezou na nervy.

Martica
14.08.2023 4 z 5

Od chvíle, kdy vstoupila na scénu Poppy, jsem začala tušit, že vítr vane z jiného směru, než jsem se dosud domnívala. A už mě to tolik nebavilo. Ale do té doby to bylo naprosto brilantní!

bernadeta9876
31.07.2023 3 z 5

(SPOILER) Táto kniha mala celkom potenciál. Bolo to celkom dobre rozohraté, aj keď motivácia okolo toho prečo hlavná hrdinka vo vzťahu zotrvávala a niektoré veci si nechala robiť, boli dosť otázne.
No a aj tá gradácia potom akosi haprovala. Nechápala som to, prečo hlavnej hrdinke vadí, že svokra jej povie či pribrala ale nájde inhalátor mŕtvej bývalej a vtedy utne a nejako sa nič nerieši. Pozvala Charlotte na rozlúčku so slobodou a nikto jej tam nepovie, aby nešla. Takže na jednej strane pasivita na druhej zbytočné rozpitvávanie maličkostí...
Ani jedna jediná postava nebola sympatická.
Napriek tomu sa to čítalo dobre, lebo to proste bolo pútavo napísané. Lenže fakt ma to štvalo, v rukách zručnejšieho autora to mohlo byť fakt dobré.
Jaj,... a ten koniec... Nedával zmysel, úplne poprel dovtedajšie budovanie deja.
Takže sa môžem tváriť šokovane a hej, prekvapilo to celé, len to nedávalo zmysel. Prečo sa na rozbitie vzťahu volala na rozlúčku so slobodou bývalá kamoška, to fakt do seba nezapadalo, keď motivácia svokry bola taká ako bola.
Takže áno, prečítať sa to dalo, aj čas pri tom celkom fajn ubehol, ale sorry, tie nelogickosti neviem odpustiť.
2,5* z 5 a za to, že je teraz uhorka, tak som zaokrúhlila na 3.

knihomolka27
22.06.2023 4 z 5

(SPOILER) Tak 3,5 hvězdiček. Kniha se mi líbila, byla velmi čtivá...ikdyž občas se tam ty pasáže zbytečně opakovaly, možná by bylo ještě svěžejší, kdyby to bylo o několik stránek kratší, to by se pak člověk ani nestačil nadechnout. Jedná se o celkem klasický triller, které čtu ráda, ničím nijak zvlášt nepřekvapí, i ten konec jsem očekávala, jelikož Adam byl podle mě debil už od úplnýho začátku. Hlavní hrdinka byla fajn, občas ty věci moc řešila a často brečela, ale líbilo se mi, že se nevzdávala svého přesvědčení i přesto, že jí všichni kolem považovali za blázna. Ale hodně mi vadilo, že s Adamem měla vztah jenom prakticky přes postel, a že byla v tom jejich vztahu tak hrozně naivní...protože mě by stačilo, aby mi ten borec řek půlku toho co jí a za měsíc už s ním nejsem...ale je pravda, že vztahy jsou složité a někdy to člověku dojde až pozdě.
Pammie je postava, kterou nejdřív totálně nesnášíte a potom jíuž máte celkem rádi. Trošku mě mrzí, že to nedopadlo s Jamesem a Emily, mohli spolu mít opravdu hodně fajn život, ale zase ...je to komplikovanější, a tak jak to skončilo je vlastně taky fajn.

Je to ideální triller na léto, co rychle odsýpá a má jednoduchý a silný příběh, i tak ale nemám potřebu přečíst si ho znovu.

Kskaja
04.06.2023 5 z 5

Toto se povedlo. Bavilo mě to. Na čtení jsem se tesila :)

aishimizu
30.05.2023 2 z 5

Za mě příběh zbytečně zdlouhavý, pořád jsem čekala na něco, co mě překvapí. Konec maličko překvapil, ale nebylo to nic, co by mě úplně vykolejilo.

Ann98
29.05.2023 5 z 5

Vydařený příběh, přečteno jedním dechem.
Děj je jednoduchý, zajímavý a napínavý. Některé pasáže pro mě byly zbytečně zdlouhavé, ale nutilo mě to číst stále dál a dál. Chtěla jsem vědět, kam až je Pammie ochotná zajít, k jakým intrikám se uchýlí a jestli se ji podaří Emily oddělit od Adama. No .. konec byl teda šok. A změnil můj pohled na celou věc.
Jak jsem neměla Pammie ráda, říkala si, že větší mrcha nemůže na světě existovat, najednou jsem ji chápala. Emily bych propleskla stále, aby se konečně probrala. Po dočtení možná ještě víc. I když ono je to těžké říct. Jak bychom se zachovali na jejím místě my? Každý na začátku vztahu máme ty růžové brýle, dokud nám samy nespadnou nebo nám je někdo neshodí. Teprve pak vidíme tu skutečnost.
Příběh je rozhodně super. Od Sandie Jones to lepší z její tvorby.

beruska
12.05.2023 3 z 5

Příběh se hezky četl, moc jsem Emily fandila....
Jak vše nakonec dopadlo, mi však přišlo strašně těžko uvěřitelné.....
Více ale prozradit nemohu :) ....
Za mě 3 *.....

Kerriova
11.05.2023 5 z 5

Tahle knížka pro mě byla trošku oříšek. Většinu času jsem chtěla hlavní hrdince Emily omlátit hlavu o nejbližší futra, tak strašně naivní, snadno zmanipulovatelná a tupá je. Stejně tak odporná byla postava Pammie, v jejím případě jsem zase dlouho nepotkala takovou monstr mrchu. Ta kombinace dvou extrémních ženštin mě tak mocně štvala, že jsem měla neustále chuť knihu odložit. Zároveň jsem ale nutně potřebovala vědět, co si připraví Pammie příště. Čekala jsem od ní jen to nejhorší. A pak přišel závěr a já se nestíhala divit. Ve finále jsem byla nadšená. Líbily se mi pěkně propracované psychologické profily hrdinů a totální překvápko na konci. Zase jednou jsem se přesvědčila, že ne vždy jsou věci takové, jaké se na první pohled zdají

Petra17
05.05.2023 5 z 5

Tohle byla super ctiva kniha plná zvratů

Monolit0713
27.03.2023 5 z 5

Mně se to moc líbilo. A sedl mi i styl psaní - odsejpalo to, furt to mělo spád, žádný zbytečný zdržování... Fakt dobrá, napínavá knížka.

Ametymka
20.03.2023 4 z 5

Kniha se mi četla opravdu lehce, konečně opět mělo něco mojí plnou pozornost, ne a ne se odtrhnout. Sevřený žaludek, po celou dobu, jako bonus:D.
Ve výsledku knihu hodnotím jako solidní psycho thriller.

Dendulka118
22.02.2023 5 z 5

Naprosto skvělá kniha. Musím říct, ze kniha se mi četla velmi hezky. Konec byl pro me úplně nečekaný a hezky popsány. Líbilo se mi gradovani situaci a vývoj postav. Kdo má rad napětí tak myslím, ze nebude litovat. Knihu opravdu doporučuji.

Parwana
09.02.2023 5 z 5

Tohle byla síla. Vypadalo to jako tuctový thriller s příšernou tchyní v hlavní roli, ale brzy se ukázalo, že nic není černobílé a vše spělo k úplně jinému konci. Přečteno za den, vskutku vydařená prvotina. Bylo to dokonalé a nechybělo tomu nic.

Lvíček835
01.01.2023 2 z 5

No asi jsem jediná ale kniha,ne že by se my nelíbila,ale četla jsem už lepší s podobným tématem,ale knihu doporučuji pokud máte rádi Thrillery s touto tématikou.Ale dál se vyjadřovat nebudu pokud jste knihu nečetly , abyste nepřišli o NAPĚTÍ TÉTO KNIHY a i o překvapení co tam na vás čeká,jako koukala jsem s otevřenou pusou...Jako vážně.

Termina
05.12.2022 2 z 5

Od první strany, jsem se snadno ponořila do příběhu. Nechce se mi věřit, ze chování postav je možné implementovat do normálního života ale o tom to přeci není .. DÍK!