baja baja komentáře u knih

☰ menu

Ivanka se sama myje Ivanka se sama myje Kateřina Janouchová

Serii o Ivance naše dcera miluje. Začali jsme ji číst, když byl dceři cca 1,5 roku a i ted, ve 3 letech po ní docela často sáhne. Pěkné, neotřelé ilustrace, málo textu , pro nejmenší čtenáře.

14.11.2018 5 z 5


O vlkovi, který vypadl z knížky O vlkovi, který vypadl z knížky Thierry Robberecht

Knížka, na které jsem pochopila, že i knihy pro úplné prcky ( dcera 2 roky ji měla moc ráda) mohou opravdu bavit i dospělé. Hezké ilustrace a vtipný příběh.

14.11.2018 5 z 5


Ptáček a lev Ptáček a lev Marianne Dubuc

Když jsme si knihu přinesli z knihovny a já ji jen tak prolistovala, říkala jsem si, že je tam opravdu hodně málo textu a asi to bude propadák. Ale dcera ( necelé 3 roky) ji naprosto zbožňuje. Hned napoprvé jsme ji musely čist asi 4x, a jako top čtení vydržela opravdu dlouho. Libí se i nám, rodičům. Krásné ilustrace a opravdu milý příběh..

14.11.2018 5 z 5


Ti otravní králíci Ti otravní králíci Ciara Flood

Opravdu vtipná knížka s krásnými ilustracemi. Mám ráda knihy, které si užijeme celá rodina ( dcera 2,5 roku)

14.11.2018 5 z 5


Hilda: Hilda a troll / Hilda a půlnoční obr Hilda: Hilda a troll / Hilda a půlnoční obr Luke Pearson

Dávám 3 hvězdičky, ale asi je to spíše moje vina než Hildy.Prostě nejsem moc komiksová..Jinak příběh i ilustrace byly moc povedené..

14.11.2018 3 z 5


Strašidla se bojí měsíce Strašidla se bojí měsíce Marjane Satrapi

Naše dcera ( Marjánka - 2,5 roku) ji miluje:-)

14.11.2018 5 z 5


Proč nekveteš? Proč nekveteš? Katarína Macurová

Půjčili jsme si ji na základě nadšených komentářů a,bohužel, nebavila dceru ( necelé 3 roky) mě, ani tatínka:-)

14.11.2018 3 z 5


Oskar a měsíční kočky Oskar a měsíční kočky Lynda Gene Rymond

Kniha s krásnými jemnými ilustracemi, příběh originální. Dcera ( 2,5 roku) ji jeden čas vyžadovala pořád dokola.

14.11.2018 5 z 5


Jůlinka z jedlé zahrádky Jůlinka z jedlé zahrádky Tereza Václavková

Celé léto trávíme venku a na zahradě, tak mi přišlo líto, knihu nezařadit do našeho večerního čtení. Ujalo se, kniha zaujala( dcera 2,5 roku)

14.11.2018 4 z 5


Obejmi mě, prosím Obejmi mě, prosím Przemysław Wechterowicz

Milá knížka, dcera ( 2,5 roku) pak chodila a objímala co se nechalo:-)

14.11.2018 5 z 5


Dlouhá cesta Dlouhá cesta Petr Horáček

Velkoformátová kniha s krásnými ilustracemi přes celou stránku, méně textu. Líbila se mě i dceři ( 3 roky). Myslím, že by nadchla i mladší čtenáře.

14.11.2018 5 z 5


Hádej, jak moc tě mám rád! Hádej, jak moc tě mám rád! Sam McBratney

Milá knížka ( mě přišla až dojemná:-) ) s hezkými ilustracemi. Dcera 2,5 roku ji jeden čas milovala, četli jsme ji pořád dokola.

14.11.2018 5 z 5


Kosprd a Telecí Kosprd a Telecí Eva Papoušková

Opravdu jsem se zasmála. Už se těším, až dcera doroste do věku, kdy jí to budu moct přečíst. Snad ji bude bavit alespoň z poloviny tak jako mě:-)

14.11.2018 5 z 5


V šedých tónech V šedých tónech Ruta Sepetys

Nemohla jsem se od knihy odtrhnout, přečteno jedním dechem. O této části historie se tolik nepíše, ani nemluví...

28.04.2015 5 z 5


V rytmu charlestonu V rytmu charlestonu Sophie Kinsella (p)

Pěkná oddychovka, u které jsem se i párkrát nahlas zasmála. Spíše kniha pro holky( jako asi všechny od Kinselly). Jsem ráda, že jsem tuto spisovatelku objevila. Knížky jsou trochu romantika, s trošku praštěnými hrdinkami - vždy se pobavím a knížku mám do dvou dnů přečtenou.

02.11.2013 4 z 5


Zahrada kouzel Zahrada kouzel Sarah Addison Allen

Moc pěkná knížka. Čekala jsem tipickou holčičí oddychovku:-) Ale nakonec ve mě zanechala hlubší dojem a nemyslím si, že na ní hned zapomenu - byla prostě trochu jiná a zvláštní. Kouzla tam byla, jen tak lehce, až se dalo uvěřit, že něco takového se klidně stávat může:-). Pro mě měla knížka podobnou atmosféru jako Čokoláda. Určitě doporučuji:-)

02.11.2013 4 z 5


Hry o život Hry o život Suzanne Collins

Přečetla jsem celou sérii a pocity z ní mám rozporuplné. První díl byl absolutně úžasný, knížka mě hrozně bavila a měla jsem to přečtené během chvilinky. Určitě doporučuji!:-)Druhý díl docela šel, už to nebylo ono, ale docela jsem byla zvědavá na konec. A pak přišel díl třetí. No, popravdě, byla jsem docela hotová z Katniss, z úplně úžasné hrdinky, se stala ufňukaná holka, co pořád o něčem pochybuje. Byla jsem z toho tak trošku znechucená a knížku jsem dokonce měla chuť odložit! A to se mi moc často nestává. Dočetla jsem to jen abych věděla, jak to cele dopadne. Knihy jsem četla v angličtině a doporučuju těm, kteří si chtějí potrénovat angličtinu a teprve začínají s knížkami, které nejsou upravené podle úrovní. Jednoduchá angličtina, v přítomném čase a příběh, který Vás donutí knihu přelouskat:-) Takže prvnímu dílu hvězdiček 5, 2.díl 4 a třetí 3:-)

28.08.2013 5 z 5


Lesohrad Lesohrad Brandon Mull

Přečetla jsem celou sérii a jsou to úplně úžasné knížky. Brandon Mull píše fantasticky. Trošku mi to připomíná dobu, kdy jsem prvně četla Harryho Pottera. Tak hrozně moc jsem se chtěla dostat do Bradavic:-) No a tady se vynořil další kouzelný svět, který by bylo úžasné navštívit:-) Je to skvělá a napínavá fantasy pro mládež, která baví i dospěláky, kteří mají dostatek fantazie a mají rádi kouzla a kouzelné tvory. Knížky jsem v angličtině a už se těším domů, kde si přečtu český překlad. Jsem hrozně zvědavá, jak se některé kouzelné bytosti nazývají v češtině. A také, jestli jsem pochopila správně z recenzí, vypadá to, že české knihy mají krásné ilustrace. Moc se těším a velice ráda si to přečtu znovu:-) A už se mi dostal do ruky první díl další fantasy od B.Mulla – Beyonders a také to nevypadá špatně:-)

27.08.2013 5 z 5


Na vine sú hviezdy Na vine sú hviezdy John Green

Čtu většinou po cestě do práce a stálo mě hodně sil abych na zastávkách nepobrekávala:-) Smutná kniha, ale krásná,milá a chvílemi i překvapivě vtipná. Rozhodně stojí za přečtení!

15.04.2013 5 z 5


Rozvaliny Gorlanu Rozvaliny Gorlanu John Flanagan

Hrozně moc čtivá pro fantasy, u které jsem se i zasmála.Kniha je pro mládež, ale určitě bude bavit i většinu dospěláku se smyslem pro fantazii:-) Postavy jsem si vážně oblíbila a po mém oblíbeném Horácovi se mi bude styskat:-) Po přečtení posledního dílu mi bylo vážně líto, že serie končí.

22.03.2013 5 z 5