Babkabylinkarka Babkabylinkarka komentáře u knih

☰ menu

Sítě z pavučin Sítě z pavučin Táňa Keleová-Vasilková

Miluju tuhle autorku. Velmi pěkné oddychové čtení. Děj moc pěkný, uvěřitelný. Chyby děláme každý a každý si zaslouží svůj díl štěstí.

16.04.2024 4 z 5


Tři jablka spadlá z nebe Tři jablka spadlá z nebe Narine Abgarjan

Velmi zvláštní kniha. Mám moc ráda tyhle pomalu plynoucí knihy. Jen jsem se tu občas ztrácela v jednotlivých postavách. Chvílemi mě přepadala chuť vyzkoušet si tenhle ryzí a veskrze složitý život. Tak krásně tu byl vykreslen. Moc děkuji za tuto knihu, přestože přiznávám, vybrala jsem si ji podle obalu

12.03.2024 3 z 5


Bazar u puntíkaté zebry Bazar u puntíkaté zebry Raphaëlle Giordano

Kniha se na můj vkus trochu pomaleji rozjížděla, ale potom to teda byla jízda. Obecně mám knihy, ve kterých je ta trocha seberozvoje, moc ráda a tady to bylo podáno moc pěknou, čtivou a uvěřitelnou formou. Vřele doporučuji, ledasco si potřebuji neustále připomínat. A navíc, já mám ráda dobré konce. I v životě

21.01.2024 5 z 5


Alžběta a Nina: Tajemství mojí babičky Alžběta a Nina: Tajemství mojí babičky Jana Poncarová

Kniha se mi moc líbila. Silný příběh. Ten Alžbětin. Poslouchala jsem to jako audioknihu, takže možná proto mi popisy nepřišly nijak zvlášť zdlouhavé , příběh se mi opravdu moc líbil . Musela to být opravdu krušná doba.

12.01.2024 5 z 5


Naděje a osud Naděje a osud Ulrike Schweikert

Kniha je neuvěřitelně zajímavá, plná faktů, jak to v polovině 19. století vypadalo v nemocnicích. To srovnání, jak obrovský pokrok jsme udělali, je opravdu dechberoucí. Jednu hvězdu dávám dolů, protože z nějakého důvodu se mi to četlo hrozně pomalu. Nicméně vřele doporučuji k přečtení.

01.01.2024 4 z 5


Když prší jehličí Když prší jehličí Aleš Dostál

Kniha, kterou jsem četla pomalu, protože jsem potřebovala strávit každé slovo, přemýšlet o každé situaci. To se mi nestává často a jsem moc ráda, že se mi to stalo. Vyvolalo to ve mně spoustu dávno zasutých vzpomínek na prázdniny strávené v Lužických horách, kde byly lesy umírající, na mé dětské sny o životě na hájence ... Život to všechno zamotal jinak, ale láska k lesům zůstala. Kniha si mě sama našla a moc děkuju za všechno, co jsem si díky ní uvědomila.

28.10.2023 5 z 5


Řasnatci Řasnatci Dana Kellnerová

Přečteno velmi rychle, takže to něco do sebe má. Brutální příběh, ale ono to tak asi může být. Možná ne takhle přímočaře, ale o to hůř. A jsem moc ráda, že to skončilo, jak to skončilo.

23.10.2023 3 z 5


Les v domě Les v domě Alena Mornštajnová

Důležité téma nutící k zamyšlení. Ale upřímně, Hana a Tiché roky mi přišly lepší. Nicméně ke čtení rozhodně doporučuji, jen pozor, je to opravdu depka.

14.10.2023 4 z 5


Smrt a další šťastné konce Smrt a další šťastné konce Melanie Cantor

Čekala jsem mnohem víc. Začátek byl dost slibný, nakonec se z toho vyloupl dost násilně vytvořený happy end.. Škoda, téma bylo silné.

17.08.2023 3 z 5


Kde zpívají raci Kde zpívají raci Delia Owens

Ze začátku jsem měla trochu problém se začíst, ale nejspíš to bylo špatným načasováním, protože když už jsem si na ní našla čas, úplně mě pohltila. Nádherná, pomalá kniha, která rozvíjí představivost. Všem vřele doporučuji přenést se do bažiny, jde to opravdu velmi snadno.

08.07.2023 4 z 5


Čtyři tisíce týdnů Čtyři tisíce týdnů Oliver Burkeman

Kniha se mi moc líbila. Je úplně jiná než ostatní knihy zaměřující se na zvýšení produktivity. Dostala mě, odnesla jsem si z ní pár velmi zajímavých postřehů. Rozhodně stojí za přečtení. Jediné, co mi trochu vadilo, že se většina myšlenek opakuje několikrát dokola. Ale to je u knih tohoto typu běžné.

06.07.2023 4 z 5


Porodní bába na Syltu Porodní bába na Syltu Gisa Pauly

Od začátku mi bylo jasné, co se stalo a první polovinu knihy jsem docela dlouho louskala. Pak se to ale rozjelo a druhá polovina už se četla dobře, byla jsem zvědavá, jak to vlastně všechno dopadne. Moc hezky vykreslený život na drsném ostrově, kontrast mezi chudobou obyvatel a bohatstvím letních hostů. Za to velká pochvala.

03.05.2023 3 z 5


Srdce včely má pět komor Srdce včely má pět komor Helen Jukes

Poslouchala jsem ji jako audioknihu a byla jsem spokojená. Velmi příjemně načtené, pro mě spousta zajímavých informací o včelách. Příběh takový nanicovatý. Hrdinka nijak extra sympatická. Ale vypadá to, že v audio verzi spousta zbytečných popisů odpadla, takže podle zdejších komentářů jsem asi ráda, že jsem knihu poslouchala a nečetla.

01.05.2023 3 z 5


Rybí krev Rybí krev Jiří Hájíček

Tuto knihu jsem poslouchala jako audioknihu a jsem z ní nadšená. Vůbec nic jsem od toho neočekávala a úplně mě to dostalo. O této problematice jsem vlastně vůbec nic nevěděla a muselo to být strašný. Skvělá kniha, příběh, co nutí k zamyšlení. Rozhodně vřele doporučuju.

28.03.2023 5 z 5


Nikdo není sám Nikdo není sám Petra Soukupová

Kniha je hodně podobná všem ostatním od Soukupové. To není výtka, jen konstatování. Mně se její styl moc líbí. Jen ten konec je takový neslaný nemastný a Michal je příliš dokonalý. Proto 1 hvězdička dolů. Jinak moc pěkná kniha. Přečetla jsem ji opravdu rychle.

20.03.2023 4 z 5


V klubíčku štěstí V klubíčku štěstí Anna McPartlin

Skvělá kniha. Prostředek trochu pomalejší, ale konec mě absolutně dostal. Plakala jsem. Vlastně několikrát v průběhu knihy. Totálně mě to vcuclo do děje a občas jsem měla problém vrátit se zpět. To na knihách miluju. Vřele doporučuji.

05.03.2023 5 z 5


Med z bodláčí Med z bodláčí Sara Paborn

Kniha je příjemně pomalá. Bavila mě. Jen mě trochu mrzí, že ten konec byl takový trochu neukončený.

17.02.2023 4 z 5


Seznam tajných přání Seznam tajných přání Lori Nelson Spielman

Romantické, místy nepravděpodobné, ale nemohla jsem se odtrhnout, takže za mě super. Spousta překvapivých zvratů.

22.01.2023 5 z 5


Naučte se tančit v dešti Naučte se tančit v dešti Veronique Maciejak

Děj je trochu naivní, nicméně je tam spousta zajímavých námětů k zamyšlení. Ze začátku mi chvíli trvalo, než jsem se začetla, ale potom už mě začalo zajímat, jak to vlastně dopadne a co všechno se ještě sama o sobě dozvím.

15.01.2023 4 z 5


Žárlivka Žárlivka Lenka Pastorčáková

Velmi zajímavá sonda do nitra žárlivce. Vůbec by mě nenapadlo o tom přemýšlet z tohoto úhlu pohledu. Díky za rozšíření obzorů.

09.01.2023 4 z 5