Bazar u puntíkaté zebry

Bazar u puntíkaté zebry https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/495953/bmid_bazar-u-puntikate-zebry-CpO-495953.jpg 4 22 9

Basil Vega, geniální vynálezce, se vrací do rodného městečka Mont-Venus a otevře si tu netypický obchod nazvaný Bazar u puntíkaté zebry. Nabízí vtipné mechanické hračky pro každého bez rozdílu věku, které mají potěšit a rozvíjet myšlení i osobnost. Výtvory plné humoru a poezie, skutečné spouštěče emocí, pocitů a úvah. Jeho obchod je místem pro život a snění. Dost na to, aby rozvířil vody malého konvenčního městečka. Jedním z jeho prvních zákazníků je Arthur – patnáctiletý frustrovaný výrostek, který na maloměstě nezapadá a své tvůrčí vyjádření i hněv na systém, do něhož nepasuje, nachází k velkému zoufalství své matky Giulie ve sprejerství. Giulia je talentovaná parfumérka, samoživitelka, dva roky po odchodu manžela stále neschopná pohnout se v životě dál. Navíc je demotivovaná ze své stereotypní práce ve firmě na výrobu deodorantů. Basil se s Arthurem a později i s jeho matkou Giulií zcela nepravděpodobně spřátelí. Jejich vztah se utuží, poté co další protagonistka příběhu Louisa nachytá Arthura při činu – se šablonou a sprejem v ruce – a poštve na něj policii. Basil Arthurovi pomůže problém s policií (a soudem) vyřešit a nabídne mu u sebe v obchodě brigádu. Louisa (vážená občanka, šéfredaktorka místního plátku a úzkoprsá kritička všeho, co vybočuje z normy) vzápětí rozpoutá na Basila a jeho obchod hon, Bazar zařadí na černou listinu jako místo, které jménem místních novin a svého sdružení Civilismus nedoporučuje k návštěvě. A tím její intriky nekončí Jak z téhle šlamastyky vyjít v dobrém? Překvapivě a ve stylu filmu Čokoláda se všichni hrdinové v různém načasování dotknou svých niterných stránek, skrytých frustrací, slabostí a bolestí, nakonec si je dokážou přiznat a tím sami sebe osvobodit. A konečně uvidí shovívavěji i druhé a mohou začít nanovo. Kdyby snad někdo potřeboval opravdu užitečný a jasný návod, jak proměnit svůj život k lepšímu, stačí zalistovat Basilovým deníkem na konci knihy Vychází v překladu Petry Bernatové.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány

Vydáno: , Metafora
Originální název:

Le bazar du zèbre à pois , 2021


více info...

Přidat komentář

Babkabylinkarka
21.01.2024 5 z 5

Kniha se na můj vkus trochu pomaleji rozjížděla, ale potom to teda byla jízda. Obecně mám knihy, ve kterých je ta trocha seberozvoje, moc ráda a tady to bylo podáno moc pěknou, čtivou a uvěřitelnou formou. Vřele doporučuji, ledasco si potřebuji neustále připomínat. A navíc, já mám ráda dobré konce. I v životě

Souteska
18.01.2023 5 z 5

Krásná veselá knížka se čtivým příběhem, který je zároveň inspirací k otevřenému inovativnímu myšlení. Pro mne to byl okouzlující zážitek s novými nápady, například ohledně využívání obou mozkových hemisfér a jejich propojení, nebo využití zdánlivě neužitečných vynálezů k novým směrům vnímání a myšlení. To má v příběhu pozitivní vliv dokonce i na negativní hrdiny:-)


whiolet
25.12.2022 4 z 5

Takové milé čtení s filozofickou tématikou, tož líbilo se mi to, nebudu vám lhát, ale je velká škoda, že to nebylo více obsáhlejší.
Jinak se příběh četl dobře a hlavní postavy byly fajn. Nejvíc teda Basil, ale to je snad jasný, ne? :D

alzbeta4340
02.12.2022 4 z 5

Trochu motivační čtení, ale stále věcné a s přítomností kapky humoru. Sympatické postavy. Hezké to bylo.

ondras666
01.10.2022 3 z 5

Není to úplně můj šálek kávy, ale četlo se to dobře a rychle. Taková kniha ve stylu amerických slaďáren. Hodně citátů, hodně motivačních nápadů.
Nejsem asi cílová skupina na happyendy, ale tohle šlo.

TheMelorry
01.10.2022 3 z 5

Od začátku do konce se kniha nese na takové poklidné vlně a i přes několik zásadnějších zvratů působí příjemným a uklidňujícím dojmem. Postava Basila je skvělá, takových zvláštních lidí víc, prosím. Stejně tak závěrečná část z jeho deníku stála za to.
Do příběhu jsou nenápadně vloženy motivační citáty a obecně informace o seberozvoji... a překvapivě nejsou vůbec rušivé, naopak. Možná je to ale na úkor děje, který je spíše plytký a jednodušší.
(3,5)

intelektuálka
24.09.2022 4 z 5

Již několikrát jsem si jako odpočinkovou četbu vybrala z titulů Edice 7 lásky ....

Zde jsem se ponořila do filozofie Bazaru u puntíkaté zebry - rozumějte zebry, která se odlišuje - protože i majitel bazaru Basil je tvor bizarní ....

Pozitivní optimistický příběh podporuje originalitu každého z nás a jedinečnou DNA :

Dokaž svou identitu a jedinečnost
Neboj se rozvíjet své specifické talenty
A pěstuj důvěru ve vlastní hodnotu

Pěkné a přínosné čtení pro lidské uvědomění - doporučím.

Ivuska.09
27.07.2022 4 z 5

Opět jedna z knih, která se tolik liší od ostatních! Nejprve jsem měla z prvků osobního rozvoje trochu obavy, ale nakonec musím autorku pochválit, jak dokonale je do svého vyprávění zapracovala. Zkrátka jde o další knihu z edice 7lásky, kterou mohu jen doporučit! Poučné a skvěle zpracované čtení s dobře zvolenými hlavními postavami.

aNGie5
18.07.2022 5 z 5

Kniha o řetězové reakci emocí a činů, o svobodě mysli a odvaze, o překonání rámců či zážitků brzdících tvořivost a rozvoj duše, o kráse a lásce, o nalezení sebe sama.

Štítky knihy

přátelství láska vynálezy a objevy maloměsto

Autorovy další knížky

Raphaëlle Giordano
francouzská, 1974
2017  65%Druhý život začíná ve chvíli, kdy pochopíš, že máš jen jeden
2022  73%Bazar u puntíkaté zebry

Kniha Bazar u puntíkaté zebry je v

Přečtených32x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených2x
Knihotéce48x
Chystám se číst17x
Chci si koupit3x
dalších seznamech1x