AraVulpecula AraVulpecula komentáře u knih

☰ menu

Neobyčejný čtenář Neobyčejný čtenář Alan Bennett

Upřímně... příběh byl dost slabší než jsem čekala. Občas jsem se zasmála a ten konec se mi vážně líbil, ale kdybych se nenudila o pauzách ve škole, asi bych knihu ani nedočetla. Za mně jde spíš o příběh na zahnání nudy, nic, od čeho bych se nemohla odtrhnout, ale že by byl vyloženě špatný, to říct nemůžu.

27.03.2024 3 z 5


Dvojníci Dvojníci Rebecca Hanover

Konec byl trochu pomatený, ale jinak rozhodně doporučuji - svižné čtení, promyšlené zápletky, sympatické postavy, prostě dobré young adult sci-fi.

21.03.2024 4 z 5


Nestvůra z Essexu Nestvůra z Essexu Sarah Perry

Občas se děj trochu táhnul, ale pokud knihu čtěte a zvažujete, že byste ji odložili, rozhodně ji úplně nezahazujte :)

29.11.2023 4 z 5


Svět bez princů Svět bez princů Soman Chainani

Jelikož byl první díl tak skvělý (film stejnětak), očekávala jsem jen slabší odvar, ale i přes tato očekávání a recenze byl i tento díl úžasný. Pokud se vám předchozí Škola dobra a zla líbila, tak na co ještě čekáte? Na požehnání od Školníka? :)

14.07.2023 5 z 5


Povznesení Povznesení Stephen King

Povznášející. Takhle vypadá perfektní kniha.

07.05.2023 5 z 5


Fantom z Blackwoodu Fantom z Blackwoodu Darcy Coates

Musím ocenit ilustrace - ty se dnes v moc knihách, které nejsou pro děti, nevyskytují (ačkoli nejsou úžasné - na druhou stranu ani špatné). Klidně bych této knize dala čtyři hvězdičky, nebýt toho závěru - zdál se mi přehnaný a nezajímavý. Taky mě trochu zklamal úplný konec - velmi klasický pro autorku. Obávám se, že tento díl u mě představuje konečnou série Strašidelné domy.

25.04.2023 3 z 5


Záhada domu Marwicků Záhada domu Marwicků Darcy Coates

Zatím jsem s každou knihou ze série Strašidelné domy byla spokojená, ale tenhle díl je rozhodně zatím ten nejslabší. Poměrně předvídatelný (samotné strašení i vztahy mezi postavami) a méně originální, ale možná že kdybych ho četla před ostatními knihami ze série, tenhle díl by se mi líbil víc. V knihovně vypadá moc hezky a čtení nebylo vyloženě utrpení, ale jsem ráda, že mám knihu za sebou.

17.11.2022 3 z 5


120 dnů Sodomy 120 dnů Sodomy Donatien Alphonse François de Sade

Inspirující, zvrácené, poutavé, krásné - víc říkat netřeba, miluji to.

13.10.2022 5 z 5


Čarodějky ze Salemu Čarodějky ze Salemu Arthur Miller

Myslela jsem si, že divadelní hry v knižní podobě nelze tak moc prožívat, jako obyčejné knihy - než jsem dočetla poslední stránku Čarodějek. Trvalo mi, než jsem se k nim dostala, ale ve výsledku mi vyrazily dech.

06.09.2022 5 z 5


KISS: Bez masky KISS: Bez masky David Leaf

Je to úžasná kniha. KISS jsou můj život a ráda jsem o nich dozvěděla něco nového. Jen posledních asi sto stránek je trochu nudnějších, jelikož rozebírají každé album a skoro každou písničku, což je trochu vyčerpávající. Jinak nelze nic vytknout. A jako bonus - snad třicetkrát v knize zmíní Led Zeppelin :)

26.05.2022 5 z 5


Vita nostra Vita nostra Sergej Djačenko

Číst tuhle knihu bylo psychické náročné - na jednu stranu jsem nedokázala pokračovat, na druhou stranu jsem musela jít dál, abych věděla, co se stane. Děj je prostě matoucí, ale tak moc, až dává smysl. Je to asi nejvíc fascinující kniha, jakou jsem kdy četla.

10.05.2022 5 z 5


Mistr papírových kouzel Mistr papírových kouzel Charlie N. Holmberg

Kniha byla mnohem lepší než jsem očekávala. Nebudu tady opakovat to, co již bylo řečeno - kniha je originální, zajímavá a opravdu čtivá, avšak jak jsem zjistila, liším se s většinou v názoru, že putování srdcem bylo nudné a zdlouhavé. Mě osobně bavilo. Nemám co vytknout :)

21.02.2022 5 z 5


Tvář vody Tvář vody Guillermo del Toro

Nemůžu říct (respektive napsat), že byla kniha lepší než film. Tentokrát tomu tak zkrátka nebylo. Zpočátku mi vadil přítomný čas, ve kterém je kniha psaná, ale jak jsem se začetla, ani mi to nepřišlo. Postava Richarda Stricklanda je oproti filmu spíše oběť generála Hoyta, takže mi ho i přes to, že je to hlavní záporák, bylo tak trochu líto. Je zde velmi hezky popsáno jeho šílenství a vnitřní boj. A bonus - kniha má velmi krátké kapitoly.
Podle mě, pokud jste viděli film a líbil se vám, nebo pokud si libujete v Krásce a zvířeti, kniha vás nemůže zklamat.

26.01.2022 5 z 5


Ničeho nelituju aneb Jak to bylo s Kiss Ničeho nelituju aneb Jak to bylo s Kiss Ace Frehley

Byla to rozhodně jedna z nejlepších knih, jaké jsem kdy přečetla. Ace je prostě boží, o tom beze sporu, ale KDO vymýšlel pro Česko tu obálku? Vždyť na ní ani není Ace. V originále je rozhodně hezčí. Ale to nemění fakt, že je to prostě super kniha a je škoda, že jí nelze dát víc hvězdiček.

08.10.2021 5 z 5


Schovka Schovka Jack Ketchum (p)

Čekala jsem víc hororu a napětí a i přes to, že to není dlouhá kniha, dlouho jsem se jí prokousávala.

08.10.2021 1 z 5


Piranesi Piranesi Susanna Clarke

Musím uznat, že z počátku jsem měla jisté pochybnosti. Když jsem ale knihu dočetla, bylo mi líto, že je konec. Je to zvláštní příběh, ale rozhodně stojí za přečtení... A má krásnou obálku.

08.10.2021 5 z 5


Tajný deník Adriana Molea Tajný deník Adriana Molea Sue Townsend

Musím říct, že netuším, co na knize lidé vidí. Bylo těžké se tím prokousat.

08.10.2021 odpad!


Světla nad močálem Světla nad močálem Lucie Ortega (Navrátilová)

Kdyby existoval štítek "perfektní", tahle kniha by ho rozhodně měla. Není nic, co bych jí mohla vytknout.

08.10.2021 5 z 5