Mistr papírových kouzel

Mistr papírových kouzel https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/307884/bmid_mistr-papirovych-kouzel-TFb-307884.jpg 4 126 34

Mistr papírových kouzel série

1. díl

Ceony Twillová právě absolvovala školu pro nadané kouzelníky. Těšila se, že bude pokračovat ve studiu magie zaměřené na kouzlení s kovy. Místo toho ji ale poslali k mistrovi papírové magie. Ceony je zdrcená, protože toto rozhodnutí nelze nijak zvrátit a ona bude s magií papíru spojená už navždy. Postupem času ale zjišťuje, že papírová kouzla jsou krásnější, než si kdy dokázala představit. Jsou krásná, a jsou také nebezpečná. Když do domu jejího mistra Emeryho Thanea vpadne mocná kouzelnice a vytrhne mu srdce z hrudi, dívka neváhá a vydává se na neuvěřitelnou cestu za jeho záchranou. Aby mu pomohla, musí vstoupit do komor kouzelníkova stále bijícího srdce a odhalit zákoutí jeho duše…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Pro děti a mládež , Pohádky

Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

The Paper Magician , 2014


více info...

Přidat komentář

Nelíísek
22.10.2022 3 z 5

kniha nadchne zajímavým pojetím magie

strana394
09.03.2022 3 z 5

Je to příběh o světě mágů, kteří využívají magii skrze lidmi vyrobené materiály. Právě samotná magie je v této knížce velmi originální. Pro kouzlení s papírem se musíte naučit několik způsobů, jak papír můžete skládat. Je velmi důležité, abyste papír složili opravdu precizně, jinak kouzlo nebude stoprocentně fungovat. Co mě ale naprosto uchvátilo bylo, že když budete řádně cvičit, knižní příběhy se zhmotní a vy je tak můžete vidět kolem sebe.

Hlavní hrdinka mi moc k srdci nepřirostla. Jsem ale ráda, že ji postupem času docházelo, že i papírová magie může být krásná a užitečná. Zpočátku mě knížka hodně bavila. Ale od té doby, kdy mistra Thana navštívila jeho ex manželka, mě bohužel příběh přestával pomalu bavit. "Putování srdcem" bylo dlouhé, příliš popisné, zmatečné a nudné. Závěrečný boj byl shrnut hodně rychle. Ani jsem nestačila mrknout a Ceony už byla na cestě zpátky. Ráda bych se dozvěděla i něco z historie magie samotné. Kdo může studovat na mága? Jsou na to nějaká pravidla? Existují další 3 díly, ve kterých jsou možná mé otázky zodpovězeny, bohužel nejsou přeložené do češtiny.


AraVulpecula
21.02.2022 5 z 5

Kniha byla mnohem lepší než jsem očekávala. Nebudu tady opakovat to, co již bylo řečeno - kniha je originální, zajímavá a opravdu čtivá, avšak jak jsem zjistila, liším se s většinou v názoru, že putování srdcem bylo nudné a zdlouhavé. Mě osobně bavilo. Nemám co vytknout :)

Dyna08
17.02.2022 3 z 5

Je to zajímavá a originální kniha, sice mě nebavili některé části v srdci, ale jinak super

speciale88
03.08.2021 3 z 5

Obal knihy úžasný, začátek příběh super, zápletka byla taky zajímavá jen mě nějak trvalo se prokousat části kdy putovala srdcem. Tato část mě moc nebavila a závěr byl zase úžasný. Krásné zakončení příběhu.

JosefVojtek
02.06.2021

Dobrá kniha, lepší než Harry Potter.

Určitě přečtěte.

broskev28
12.05.2021 3 z 5

Zajímavé a na prvotinu mladé autorky určitě dobré.
Ale podobně bych mohla vyjmenovávat nedostatky, nebo prostě jen věci, které mi na knize vadily, rušily mě. Takže děkuju především za komentář Aileen, kterou podobně jako mě zarazilo putování Emeryho srdcem (ale možná nemůžeme aplikovat naše anatomické údaje na mágy?). Někdo také zmínil onu všeobecnou nevyjasněnost příběhu: kdy a kde, kdo disponuje schopnostmi a může studovat na mága? Kdokoli s dostatkem finančních prostředků?
Bez ohledu na předešlé nesrovnalosti knihu určitě našim mladším čtenářům doporučím. Předpokládám totiž, že právě milostná linka, která mně nesedla asi nejvíc, bude pro ně velmi přitažlivá.
P.S. A pokud jde o vlastní text: překlad mi připadá příjemný a zdařilý, tiskové chyby jsem buď nepostřehla, nebo mě nijak výrazně nerušily. Je ovšem otázka, zda je čtvrtá komora otázka překladu, nebo je to autorská licence.

kurama45
28.04.2020 5 z 5

Čím to je, že tie najkrajšie knihy nájdem vždy na oddelení pre deti?
Myslím, že si knihu človek užije tým viac, čím viac miluje origami :D.

P.S.: Záver knihy je pekne uzavretý, ako čerešnička na torte, a ak neviete po anglicky, nemusíte sa báť, že by ste zostali niekde v polovici príbehu.

TessBlackCat
26.04.2020 3 z 5

Upřímně jsem po téhle knize sáhla primárně kvůli obálce, hrozně mě v knihovně zaujala a byla jsem na ní zvědavá. Jako plus bych přičetla to, že příběh je originální a s podobným námětem jsem se, aspoň teda já, zatím nesetkala. Na druhou stranu pro mě byl děj docela rychlej a krátkej, já osobně mám radši delší, zamotanější a propracovanější. Můj osobní názor, chtělo by to ještě domakat. Ale i tak to bylo čtitelný a někomu to třeba sedne líp.

Strayed
19.04.2020 2 z 5

Ok.... začněme obálkou, která je skvostná. Nádherná ozdoba knihovny. Pokračujme nápaditým příběhem, který začínal vážně dobře. Ten nápad mohl být rozpracován ještě líp, ale dobře je to YA fantasy a chápu, že je to napsané pro jinou cílovou skupinu, než teď jsem já. Před třemi lety by se mi to asi líbílo víc. ALE co opravdu není můj šálek čaje je ta milostná linka... To opravdu ne. Škoda, kniha vypadala dost slibně, ale pak...

verunka7498
14.12.2019 5 z 5

Originální❤

Aivinka
27.09.2019 5 z 5

Nádherná kniha. Úplně odlišný druh. Příběh byl originální a poutavý.

Irsaf
29.05.2019 4 z 5

Opravdu pohádka. Dalo se to číst.

janyska13
18.09.2018 4 z 5

Kniha se mi moc líbila, poslední stránka mohla mít ještě o pár vět více, je to takové neuzavřené... A uvítala bych, kdyby byli v češtině další díly. :(

heliiinka
05.06.2018 3 z 5

To, jak autorka pojala kouzla, jsem ještě nikde neviděla. Je to velmi originální. Kouzla z papíru se mi opravdu moc líbí. I prostředí řešení zápletky je nevšední. Ale příběhu chyběla hloubka a historie. A romantická linka byla nadmíru trapná. Víc než v knížkách pro třináctileté slečny. Jo a korektura textu taky nic moc, ale to je poslední dobou čím dál častější.

Ailee
08.10.2017 3 z 5

Tahle kniha měla dobrý nápad a pomalý, ale slušný začátek. Ale od půlky to začala být hrůza. "Putování srdcem" bylo dlouhé, příliš popisné, nudné a anatomicky chybné. Konečný souboj byl celkem zajímavý, ale dalo se z toho vytáhnout víc. A závěr byl odfláknutý. Jednoduše odfláknutý. Škoda. Ale četlo se to rychle. Velké řádky. :-/

HankaL
06.09.2017 4 z 5

Pěkné, oddechové počtení, ale nečekejte nic víc.

Ivuska.09
19.08.2017 2 z 5

Anotace mě zaujala a začátek knihy taky. Když ovšem došlo k tomu zásadnímu momentu, tak mě příběh pomalu přestával bavit. Celkově neurazí, ale ani nenadchne.

LilianaFalcon
18.08.2017 3 z 5

Velmi originální decentní a poutavé... ale přijde mi že pasáž o putování srdcem autorka nezvládla. Bylo to zdlouhavé a takové nesrozumitelné...
Jinak úžasná prvotina...

Lucik100
05.07.2017 4 z 5

No už od začátku to bylo dost předvídatelný, ale to vůbec nevadilo. Dobrý nápad.

Štítky knihy

magie papír

Autorovy knížky

2016  78%Mistr papírových kouzel

Kniha Mistr papírových kouzel je v

Právě čtených2x
Přečtených161x
Čtenářské výzvě21x
Doporučených12x
Knihotéce89x
Chystám se číst96x
Chci si koupit16x
dalších seznamech3x