aquaver aquaver komentáře u knih

☰ menu

Miluji tě, Jasone Thorne Miluji tě, Jasone Thorne Ella Maise

Další fajn oddechovka. Jen že začátku mi trvalo, než jsem se do knížky začetla. Jinak se mi ale knížka líbila.

09.12.2023 4 z 5


Hypotéza lásky Hypotéza lásky Ali Hazelwood

Příjemná oddechovka, když nechcete číst něco náročného. Nejprve jsem se obávala, aby mě nečekalo zklamání, když byla knížka tolik opěvovaná, ale naštěstí se tak nestalo. Můžu jen doporučit.

09.12.2023 5 z 5


Pozvánka Pozvánka Vi Keeland

Tak tohle byla asi za poslední dobu moje nejrychleji přečtená kniha. Bych i možná ocenila, kdyby to bylo delší. Strašně rychle ty stránky utekly. Moc pěkná a vtipná oddechovka. Jen to jeho slovo miláčku mi tam nesedělo. Aspoň ze začátku.
Nemůžu se dočkat až se pustím do dalších knížek od autorky.

08.11.2023 5 z 5


Dokonalá pohádka Dokonalá pohádka Elísabet Benavent

Tuhle knížku jsem nedávno objevila náhodou. Sice jsem se trochu obávala tolika stran, ale naštěstí zbytečně. Z konce jsem trochu rozpolcená, nemůžu se rozhodnout jestli jsem s takovým ukončením spokojená nebo ne. Rozhodně je ale konec jiný a je celkem dost k zamyšlení.
Jsem moc ráda, že jsem na tuto knížku narazila.

08.11.2023 5 z 5


Království obávaných Království obávaných Kerri Maniscalco

Nemohla jsem se tohodle posledního dílu dočkat. Tahle série mě prostě učarovala :) Závěrečný díl mě rozhodně nezklamal. I když musím uznat, že ten první díl přeci jen vede. Ale tak já mám převážně většinou nejradši ty začátky :) Jen mě maličko mrzí, že není nějaký další pokračování příběhu Iry a Emilie. Sérii Království prohnilých mohu určitě doporučit.

08.11.2023 5 z 5


Zůstaň Zůstaň Elle Kennedy

Další skvělá knížka od autorky. Mě osobně tento díl asi bavil i o trošku víc jak ten předchozí (oba jsou ale skvělý). Jen škoda, že to tak rychle skončilo. Podle mě by to mohlo být klidně i delší.

08.11.2023 5 z 5


Útěk na venkov Útěk na venkov Julie Caplin

Julie Caplin patří mezi mé nejoblíbenější autorky, a tak jsem si samozřejmě Útěk na venkov nemohla nechat ujít.
Abych byla upřímná prvních pár stránek jsem byla celkem překvapená a nesvá, že mi ten začátek úplně nesedl... ta hlavní postava mi ze začátku přišla celkem nesympatická... naštěstí po pár stránkách se to změnilo a zbytek knihy se mi líbil stejně jako obvykle u každé autorčiny knihy, kterou jsem zatím přečetla.
Jinak obálka se opět moc povedla.

08.11.2023 5 z 5


Přiveď mě zpátky Přiveď mě zpátky B. A. Paris (p)

Tohle je moje první kniha od autorky. Nejsem si přesně jistá co si o tom myslet. Trochu mi asi nesedl styl psaní... Hlavně to opakovaní toho jednoho slova bylo celkem už otravný. Závěr mi tam taky moc nesedl. Takže za mě průměr. Dám ale ještě autorce šanci a jsem zvědavá na její jiné knížky.

08.11.2023 3 z 5


Dotek jako led Dotek jako led Jennifer L. Armentrout

Po dočtení prvního dílu jsem se hned musela pustit do pokračování. A teď fakt na jednu stranu lituji, že jsem se do série nepustila až ke konci roku, protože opravdu se netěším teď na to čekání na třetí díl... Druhý díl byl totiž taky skvělý, i když přiznávám, že o kapku víc mě asi bavil ten první, protože tam bylo víc Rotha... Tím jsem nejspíš na sebe práskla, že se stopro řadím do týmu Rotha. Nic proti Zaynovi nemám, ale k Layle se za mě víc hodí Roth... Už aby tu bylo pokračování :(

30.07.2023 5 z 5


Polibek bez duše Polibek bez duše Jennifer L. Armentrout

Na tuhle knížku jsem se těšila a byla jsem na ní velmi zvědavá. A jsem opravdu ráda, že mě nečekalo zklamání. Už od začátku jsem sice měla chvílemi déjà vu a přemýšlela jsem co mi to připomíná a musím se opravdu přidat k názoru, že nějaká podobnost se Stmíváním tam přeci jen bude (určitě co se týče milostného trojúhelníku), ale jinak jsem knížku zhltla jak malinu a najednou byl konec... S postavami jsem spokojená, hlavně si mě získal Roth a Bambi :D

30.07.2023 5 z 5


S láskou z Riviéry S láskou z Riviéry Jules Wake (p)

Další oddechovka od autorky, která se úplně nabízí k letnímu čtení.

30.07.2023 5 z 5


Pláž v Chorvatsku Pláž v Chorvatsku Julie Caplin

Knížky od Julie Caplin zbožňuju. Vždy dokáží na tváři vykouzlit úsměv a pohladit po duši. A navíc pak člověk akorát touží navštívit tu danou zemi a prozkoumávat a ochutnávat jako její postavy. Za mě je to jedna z nejlepších autorek, co se týče romantických knih. Každou její knížku si šetřím (a to je dost těžký, nejraději bych je přečetla hned všechny za sebou) a tentokrát přišla na řadu Pláž v Chorvatsku... Do těchto teplých letních dnů je ta knížka jak dělaná. Jen mi přišlo, že se tento díl trošku lišil od těch ostatních (co jsem tedy zatím četla). Přesto se mi jinak líbila jako všechny ty díly předtím. Moc se mi líbí, jak na jednu stranu to doslova na sebe nenavazuje, ale zároveň se tu objevují i postavy z těch různých dílů a tím pádem se doplňují. Určitě doporučuji :)

09.07.2023 5 z 5


Malibu v plamenech Malibu v plamenech Taylor Jenkins Reid

Druhá knížka od autorky, kterou jsem četla. Jako první jsem četla Daisy Jones & The Six, a díky tomu jsem měla tedy od Malibu v plamenech celkem vysoká očekávaní. Jsem ráda, že na mě tedy nečekalo zklamání. Jen bych řekla, že první část knihy byla o trošku lepší než ta druhá. Pak to začalo malinko pokulhávat a chvílemi i nudit. Jinak jsem s knihou spokojená a těším se na další knížku autorky (mám v plánu se pustit do Sedm manželů Evelyn Hugo).

09.07.2023 5 z 5


Půlnoční knihovna Půlnoční knihovna Matt Haig

(SPOILER) Tak tohle bylo něco... Přesně takový příběh jsem teď potřebovala. A to jsem se knížky malinko obávala (přesněji řečeno kvůli tomu jak je populární a vychvalována. Což teď mohu potvrdit, že je zaslouženě). Úplně mě tahle knížka dostala. A to jsem ze začátku měla pocit, že přeci jen mě bude čekat zklamání. Protože ten rozjezd byl fakt zvláštní, ale jakmile se tam objevila knihovna, tak mě ten děj přímo strhl a strašně rychle to utíkalo.
Rozhodně doporučuji.

31.05.2023 5 z 5


Divoká říše Divoká říše Stacey Marie Brown

Od knihy jsem měla celkem vysoká očekávání a naštěstí mě nečekalo zklamání. Jako fanoušek Maasové jsem byla zvědavá jestli to je opravdu jejím knihám podobný... No za mě rozhodně Maasová pořád vede (především moje srdcovka - Skleněný trůn) Jen tedy fakt nechápu proč pořád dělám tu chybu, že se pustím do začínajících nebo nedokončených sérií.. ale asi to bude tím že to prostě nevydržím :D Nemůžu se dočkat pokračování.

31.05.2023 5 z 5


Krásky Krásky Dhonielle Clayton

Dost jsem se této knihy obávala. Opět se jedná o můj restík, který na mě čekal v mojí knihovně nějakou delší chviličku. Od knížky jsem díky hodnocení začala čekat zklamání a možná díky tomu právě jsem spíš nadšená. Za mě to rozhodně není žádný propadák. Dokonce bych i řekla že to není úplně i průměrný, kdy za chvíli už ani nevíte o čem kniha byla. Má to zajímavý nápad a zajímavé vytvoření světa. I když je pravda, že ze začátku to tak úplně nevypadalo. Rozjezd to má trošku slabší. A naopak konec je jak na horský dráze. Ale... Kniha si rozhodně zaslouží pokračování (už jen kvůli tomu otevřenému konci) a navíc bych i řekla že znám pár sérii, které jsou o dost víc slabší a ty jsou komplet vydaný. A tak prosím... Jestli váháte jestli se máte do knihy pustit, či nikoli... (Třeba kvůli právěže tomu hodnocení). Dejte Kráskám šanci. Někomu se líbit bude, někomu ne, ale šanci si to rozhodně zaslouží

22.05.2023 4 z 5


V šedých tónech V šedých tónech Ruta Sepetys

Druhý příběh v pořadí, co jsem četla od autorky. Z příběhu až mrazí. Ani nevím jakými všemi slovy mám knihu popsat. Z knihy jsem pak chytla menší čtecí depreso-krizi (což u mě většinou znamená, až na výjimky, že jsem si přečetla něco co mě zasáhlo a většinou se jedná o skvělou knihu). A i když jsem z autorčiných knih četla zatím jen dvě (rozhodně to chci v nejbližší době napravit), tak autorka už i tak patří mezi mé oblíbené autory. Její příběhy jsou psané, jak kdyby tam člověk sám byl (už z toho jen mrazí) a navíc se dozví něco co třeba ani neznal. A řekla bych že je to i lepší forma, než hodiny dějepisu ve škole. Určitě doporučuji.

22.05.2023 5 z 5


Illuminae Illuminae Amie Kaufman

Illuminae mám doma už nějakou delší chvilku a když jsem se konečně rozhodla, že se do ní pustím, tak už jsem si nemohla vzpomenou o čem že to vůbec má být... I když měla jsem nějakou představu když vezmu v potaz, že je to sci-fi. Zajímavá forma zpracování knížky, stránky díky tomu doslova utíkali a najednou tak velká bichle byla pryč. Z toho formátu jsem měla sice malinko obavy, ale ukázalo se, že úplně zbytečně. Jsem ráda, že jsem se ke knize nakonec dostala a v mojí knihovničce na mě čeká druhý díl. Tak snad se mi bude líbit podobně jako tento.

22.05.2023 4 z 5


Mechanická princezna Mechanická princezna Cassandra Clare (p)

Jedna z mých srdcovek Četla jsem už před pár lety a nedávno mě lákalo si to přečíst znovu. A můj názor na tuhle sérii se nezměnil. A i když jsem moc dobře věděla jak to skončí, stejně mě ten konec znovu dojal. Za mě Pekelný stroje jsou mnohem lepší jak Nástroje smrti. Jak formou psaní, dobou ale i postavami. Určitě si to zase někdy přečtu :)

22.05.2023 5 z 5


Nevěřte Hunterovi Nevěřte Hunterovi Karolína Bendová

Tuto knížku znám z wattpadu, kdy jsem tenkrát čekala až vyjde další část. Pamatuji si že tenkrát jsem byla z příběhu hodně nadšená a ten konec mě zamrzel. Na druhou stranu je to aspoň jiný konec. Každopádně dneska už to pro mě není. Je znát, že je to opravdu pro náctileté. Jednoduše napsáno (a spoustu chyb - nemyslím teď jako i/y apod., ale někdy ten příběh divně navazoval až to nedávalo smysl).
Každopádně asi jako knížka pro mladé dívky to je fajn. Obzvlášť když nemají třeba ještě tolik načteno.

22.05.2023 3 z 5