@pribehyodjany @pribehyodjany komentáře u knih

☰ menu

Ta druhá Belle Ta druhá Belle Whitney G. (p)

Nic jsem nečekala, ale mám slabost pro fantasy příběhy se špetkou erotiky. Jen jsem nahlédla a najednou jsem byla za polovinou knihy.

Za mě je to super čtivé, jsou tam zábavné myšlenky, ale mrzelo mě, že autorka víc nebudovala vztahy zejména mezi hlavními hrdnami. Konec mi přišel hodně uspěchaný, některé části mi přišly nedomyšlené.

Ale já si čtení maximálně užila! Pokud hledáte absolutní oddech, minimum násilí, trochu erotiky a trochu pohádky, tohle je skvělá volba.

06.03.2024 4 z 5


Spasitel Spasitel Andy Weir

Perfektní audiokniha, jedna z nejlepších, co jsem kdy poslouchala. Spasitel je perfektní a skvěle promyšlený. Budete chtít vědět víc, napětím ani nedýchat a konec si vychutnáte. Velké doporučení!

14.02.2024 5 z 5


Lapeni Lapeni Emily McIntire

Mafiánská romance s menším twistem, který odkazuje na pohádku Petr Pan. Moc jsem nevěděla co čekat, ale nakonec jsem knihu velmi rychle přečetla.

Ano, je to přitažené za vlasy a je to stejné, jako knihy tohoto typu. Tedy ona je naivní až běda, on je nejhorší z nejhorších, ale ona ho samozřejmě změní k lepšímu. Ale oceňuji, že konec měla autorka poměrně dobře promyšlený a celý děj k tomu směřoval.

Co mě naopak lehce rušilo u čtení bylo to, jak se jim pořád kroutili vnitřnosti/žaludek/střeva z nervozity/vášní/očekáváním... bylo toho tam moc.

Těším se na pokračování!

12.02.2024 4 z 5


Zmiz, dokud můžeš Zmiz, dokud můžeš Rebecca Zanetti

Spokojenost. Druhý díl splnil moje očekávání, která nastavil první díl. Líbí se mi, že děj rychle odsýpá, zimní atmosféra a i vztahy, že se někam posouvají, ale ne úplně na sílu. Taky je skvělé, že autorka dokáže vytvořit postavy, které vám nebudou lhostejné, některé budete i nenávidět...

12.02.2024 5 z 5


Poslední absolvent Poslední absolvent Naomi Novik

Jsem zklamaná. Z jedničky jsem byla poměrně nadšená, i když mi tam "něco" chybělo. Tady mi přišlo, že je to moc popisné, děj prakticky žádný a hodně se to točilo v kruhu. Upřímně říkám, že jsem měla problém knihu dočíst, nedokázala jsem začíst.

Abych nebyla jen negativní, autorka to má zjevně dobře promyšlené, škola funguje skvěle a je tam mnoho originálních nápadů. Trochu to zachránil konec, ale i když to byl zajímavý zvrat, úplně wau efekt to taky nebyl.

Knihu (sérii) bych doporučila hlavně těm, co mají rádi spíš pomalejší tempo vyprávění a vyhledávají promyšlené magické světy a systémy.

12.02.2024 3 z 5


Pomocnice Pomocnice Freida McFadden

Po skvělých ohlasech jsem asi čekala něco lepšího. Začátek (první část) byl pro mě utrpením a málem jsem knihu odložila. Od druhé části se to zlepšilo, pro mě i tím, že to vyprávěl někdo jiný. Většinu tajemství a velkých odhalení jsem tušila. Konec byl nerealitický. Za mě tedy spíš zklamání, ale i tak jsem ráda, že jsem si knihu přečetla a vytvořila si na ni svůj názor.

31.01.2024 3 z 5


Smlouva na lásku Smlouva na lásku Cassie Connor

Já se u čtení pobavila, zápletku s předstíraným vztahem mám ráda a tady jim chemie skvěle fungovala. Autorka skvěle napsala pár typu "protiklady se přitahují" a i když jsem Rebeccu kolikrát moc nechápala, oceňuji, že se jedná o trochu jinou hrdinku, než je v žánru typické.

Co bych ale vytkla, byl konec. Ze začátku jsem se od knihy nemohla odtrhnout, ale konec mě vůbec nenutil číst dál. Přišel mi uměle natahovaný a nakonec se vlastně nic zasádního nestalo a najednou se všechno vyřešilo.

Moje hodnocení je 3,5 hvězd.

08.01.2024 4 z 5


Recept na lásku Recept na lásku Jarrett Melendez

Krásná a milá jednohubka. Taková pohádka, u které se člověk celou dobu usmívá. Klidně by příběh mohl být i delší.

20.12.2023 5 z 5


Smrt přichází na prohlídku Smrt přichází na prohlídku Anders de la Motte

Příjemná detektivka z venkovského prostředí, která mi v mnohém připomínala (a myslím to v dobrém) seriál Vraždy v Midsomeru. Zkušený detektiv s potrhlou rodinou, ambiciozní mladá vyšetřovatelka a venkov, kde se vlastně všichni tak trochu znají. Začátek mě bavil, ale pak stejně jako u seriálu, se to vleklo a člověk kdyby usnul, nic by mu vlastně neuteklo, protože na konci vyšetřovatelé všchno ještě jednou detailně popíšou a vysvětlí.

Trochu mě mrzí, že vztah hlavních vyštřovatelů se nakonec nikam moc neposunul, to jejich hašteření už mi na konci lezlo na nervy.

Celkově hodnotím detektivku jako lehce nadprůměrnou.

13.12.2023 3 z 5


Sedm manželů Evelyn Hugo Sedm manželů Evelyn Hugo Taylor Jenkins Reid

Bohužel, tady jdu v hodnocení proti proudu. Ano, je to čtivé a ano, máte dojem, jako by Evelyn skutečně žila a mohli byste se podívat na její filmy. Tím výčet toho pozitivního za mě končí.

Za mě to bylo zbytečně dlouhé, děj se pořád točil kolem toho samého a manželé byli jako přes kopírák. Všichni stejní a nezajímaví. Postavy byly nesympatické, nikomu jsem nefandila a necítila jsem žádnou chemii mezi hlavními postavami.

Bohužel, za mě velké zklamání, další knížky od autorky si spíš nepřečtu.

06.12.2023 2 z 5


Duna, kniha 1 Duna, kniha 1 Kevin J. Anderson

Skvela zalezitost! Dunu jsem kdysi davno cetla a pamatuju si, ze to bylo celkem narocne cteni. Tady je pribeh skvele a srozumitelne podan a i kdyz jsem vedela, co se stane, nemohla jsem se od cteni odtrhnout.

Jako skvely napad hodnotim bubliny s myslenkami hrdinu, ctenar se jeste vic ponori do pribehu.

Ilustrace mi přišly z vetsiny krasne, zejmena krajiny, mesta a cervy byly proste wow. Bohuzel, obcas mi nesedlo zobrazeni nektere postavy a prisla mi v nektere poze zbytecne oskliva, ale to je hodne subjektivni.

Ke knize se urcite rada vratim, ten příběh je proste super, k tomu neni co dodat. V predmluve se mluvi o trech knihach, ja uz se nemuzu dockat pokracovani.

Kniha je podle me krasny darek jak pro skalni fanousky, tak treba pro zacinajici ctenare scifi zanru.

21.11.2023 5 z 5


Jiskřivý idol Jiskřivý idol Katee Robert

Ja si cteni uzila. Psyche i Erota jsem si zamilovala, bavilo me sledovat, jak se jejich vztah a city vyviji.

Bohuzel samotna zapletka mi prisla slaba a nedotazena. Taky me mrzi, ze tam nebylo vic vedlejsich postav, zejmena Persefona a Hades z prvniho dilu.

Celkove jsem si cteni uzila a knihu zhltla za par veceru, ale prvni dil Neonovi bohove se mi libil vic.

21.11.2023 4 z 5


Zlatá vařečka Zlatá vařečka Jessa Maxwell

Tohle byla dokonala kombinace pekarske souteze a vrazdy. Cteni jsem si uzila od prvnich stranek, libilo se mi, ze to vypravi vice postav, ale i tak pribeh odsypa a ani vterinu jsem se nenudila. Navic jsem porad menila teorie, kdo umre a kdo bude vrahem. S koncem jsem byla spokojena.

Skvele, za me velke doporuceni, hlavne pro ctenare a ctenarky, co maji radi souteze s pecenim nebo sami pecou.

21.11.2023 5 z 5


Sparrow Sparrow L. J. Shen

Autorka pise ctive a bylo tam vlastne vsechno, co me bavi. Sympaticka hrdinka, ktera mysli sama za sebe. Sexy bad boy. Vynucene manzelstvi (nucena blizkost). Od nenavisti k lasce. Jenze... Me tam proste neco chybelo. Rozhovory byly casto o nicem a stale se opakujici. Zapletka v podstate zadna, zacatek se podle me zbytecne tahl. Konec to ale celkem zachranil, ten jsem hltala. Celkove lepsi prumer, ale uprimne rikam, ze si mozna jeste od autorky neco prectu.

27.10.2023 3 z 5


Miluji tě, Jasone Thorne Miluji tě, Jasone Thorne Ella Maise

Pro me to bylo takove prijemne feel good cteni, u ktereho jsem si skvele odpocinula. Takova pohadka pro dospele.

09.10.2023 3 z 5


Miláčkové z metra Miláčkové z metra Kate Spencer

Bohužel, tohle mi nesedlo asi tak, jak jsem doufala. Po skvělém a vtipném začátku jsem asi čekala víc. Dostala jsem pruměrnou romantiku, která se na můj vkus trochu moc vlekla a hrdinové se chovali kolikrát spíš jako puberťáci. Chápu, že každý o sobě pochybuje a co tím asi autorka chtěla předat, ale bylo to podle mě moc dlouhé bez nějakého dalšího nápadu.

25.09.2023 3 z 5


Někdo blízký Někdo blízký Cara Hunter

Skvělá detektivka s prvky psychologického románu. Moc mě bavilo, jak je to napsané, jak se střídají pohledy, formy vyprávění, skoky v čase i využití sociálních sítích.

Zápletka mě několikrát překvapila a autorka mě dokázala zmást, což na detektivkách oceňuji.

Ja si čtení užila a na další díly se určitě chystám.

11.09.2023 5 z 5


Každé další léto Každé další léto Carley Fortune

Měla jsem vysoká očekání... a nakonec jsem byla spokojená. Za mě musím vyzdvihnout to, že je to o lidech, kteří nejsou bezchybní nebo dokonalí. Líbilo se mi, že zápletka je uvěřitelná a autorka nemusela zacházet do nějakých extrémů, aby vyvolala emoce. Stačilo jí pár lidských chyb, nedorozumění a příběh s krásnou letní atmosférou a osudovou láskou byl na světě. Za mě knihu určitě můžu doporučit, v žánru čisté romantiky je to opravdu povedená kniha, která se čte skoro sama.

06.09.2023 5 z 5


Ultimátum Ultimátum T. J. Newman

Pro mě to zcela splnilo očekávání. Napínavý thriller, který ale ničím nepřekvapí a je to stejně zábavné, jako když se díváte na film. Postavy a příběh kolem vás tak nějak proplují, nezanechají hlubíš dojem, ale zároveň se skvěle bavíte a hltáte jednu stránku za druhou.

06.09.2023 4 z 5


Sestry v éteru: Na vlnách nových časů Sestry v éteru: Na vlnách nových časů Eva Wagendorfer

Kdybych hodnotila jen vykresleni doby a hlavne fungovani radia, a ruznorodost postav, dala bych vsech 5hvezd. Protoze to bylo super.

Bohuzel mi prisel pribeh trochu natahovany tim, ze to vypravely vsechny tri zeny, myslim, ze by se to dalo klidne udelat tak, aby to vypravela jen Geza, ktera to stejne z vetsiny vypravela. Druhou hvezdu jsem strhla za pro me uspechane romanticke linky.

Celkove se ale kniha cetla dobre, cele to dychalo atmosferou ze zeny dokazou vsechno, pokud opravdu chteji. Knihu urcite muzu doporucit, pokud vas stejne jako me, zajimaji zacatky radia a mate radi mile spolecenske romany.

P.S. kniha je soucasti serie, ale tato kniha konci velice uspokojive a muze se cist podle me i samostatne. Pokud jsem spravne hledala, druhy dil se odehrava az po valce, tedy bude tam velky casovy skok.

11.08.2023 3 z 5