Recept na lásku

Recept na lásku https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/516886/bmid_recept-na-lasku-646c73fed7f6f.jpg 4 150 49

Láska umí lidem pěkně zavařit. Queer komiks s příchutí romantiky. Čerstvý absolvent angličtiny Ben Cook hledá práci. Jenže jeho sny o kariéře v novinách, u knih či ve světě reklamy neustále narážejí na dvě slova: nedostatek zkušeností. Nakonec ho zaměstnají v restauraci, kde přijímají i bez praxe. V kuchyni to vlastně není tak špatné (pokud vás neděsí šílení šéfové a gurmánská prasátka), ale na Bena tam čeká řada náročných zkoušek. Oporu nachází u přitažlivého kuchaře Liama, který mu zamotá hlavu. Dost na to, aby Ben začal přehodnocovat své představy o budoucnosti.... celý text

Literatura světová Komiksy Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

Chef's Kiss , 2022


více info...

Přidat komentář

Elion
22.04.2024 4 z 5

Tohle byla taková divně roztomilá jednohubka.
Komiks to byl moc hezký, jen vlastně netuším proč je kolem něj takový poprask. Myslím, že jsem četla komiksy, kde je cesta k lásce zpracovaná mnohem lépe a ani není tak hrozně chaotická.
Hlavní hrdina právě dostudoval a chce se stát redaktorem nebo korektorem, nebo čímkoliv okolo knih, ale všude ho odmítají a tak, když už neví kudy kam, a potřebuje peníze vleze do restaurace, kde přijímají i bez praxe.
No, sice přijímají, ale k tomu aby ho vzali musí podstoupit zkoušky ve vaření a o tom jestli projde rozhoduje prasátko. (ehm, neříkali bez praxe?…) A aby toho nebylo málo, tak jedním z kuchařů u kterých se učí je velmi pohledný Liam. Jak to skončí snad ani psát nemusím. No a ještě k tomu tu máme rodiče co nesouhlasí se synovou prací a rozkol mezi kamarády.
Určitě mě nechápejte tak, že bych chtěla komiks hanit. To určitě ne. Dostanete od něj přesně to co očekáváte. Romantiku která vás pohladí po duši a zanechá na tváři úsměv. Jen si myslím, že to není úplně ten nejlepší romantický komiks, který se mi dostal do rukou.

nofreeusernames
19.04.2024 5 z 5

Já teď mega ujíždím na komiksech, ale musím říct, že spousta z nich padá spíš k průměru nebo lehkému nadprůměru a máloco mi sedne úplně na sto procent. Chefs Kiss se nezdá jako přelomové dílo a je na můj vkus až příliš krátký) chci HNED další díl), ale páni, fakt mě to dost bavilo Nějak mi to prostě přesně sedlo do noty a i ta kresba mi přijde líbivá a podle mého gusta Nehledě na to, že je to sice pořád takový ňuňu příběh, ale není to o dvou teenagerech, co se zamilují (na to máme Srdcerváče a ty nic neporazí).

Tohle se odehrává čerstvě po výšce, kdy si Ben jako čerstvý absolvent angličtiny hledá práci a tak nějak ho pořád nikde nechcou. A protože mu dochází peníze, vezme práci v kuchyni u strašně grumpy šéfkuchaře, jehož jediným kámošem je roztomilé prasátko (hele, zní to bizarně, ale prasátko je boží, tak klid, jo) a který má strašně hot asistenta (a jako ten je fakt dobře nakreslenej a je nakreslenej i bez trička a je potetovanej a prostě jsem spoko). Ben je trochu nerd, Liam je #swoon a dají se dohromady a dál k tomu nemám co říct, protože něco taky může zůstat překvapením.

Miluju to a strašně moc chci víc


Adele02
29.03.2024 3 z 5

Asi 3,5*. Recept na lásku je vtipný, milý příběh s krásnou kresbou a řeší důležitá témata. Jenže pak tam je tolik věcí přitažených za vlasy, že jsem z toho byla spíš rozpačitá. Že se v kuchyni pohybuje tady pět kuchařů a nikdy se nevaří pro lidi, ok. S Watsonem to je pak taky hodně pohádkové (a trochu to ubírá vážnosti, kterou nastoluje Benova situace doma nebo s přáteli). Lovestory ale klouzala hrozně po povrchu a já fakt nenávidím takovéhle zacházení s alkoholem v knihách - Ben jde dvakrát ven s přáteli a dvakrát se ožere tak, že si nic nepamatuje. A samozřejmě Liamovi nikdy nepřizná, že se mu líbí, dokud není namol. Ale jinak to bylo cute, to jo.

lucakuca
24.03.2024 5 z 5

Komiksová láska nebeská! Vstup do dospělosti se vším všudy. :-)
Milé, slaďoučké, láskyplné a velmi koukatelné.

Jaehyun
21.03.2024 4 z 5

Tohle bylo na relax hrozně fajn a líbila se mi kresba. Bála jsem se, že to prase bude mluvit, což se naštěstí nestalo, takže palec nahoru.

Kůň669
15.03.2024 2 z 5

Čekala jsem něco jiného. Je to na můj vkus příliš naivní a postavy a jejich vývoj poněkud plochý.

Sabča92
07.02.2024 4 z 5

Sama se musím přiznat, že najít odpověď na tuto otázku pro mě není úplně jednoduchá. Z příloh miluji hranolky, miluji klasické vánoční jídlo řízek se salátem, ale zároveň miluji špagety se sýrem. Mou nej polévkou je květáková.

Můj názor: Komiksy mě velmi baví i když je pravda, že je příliš často nevyhledávám. Ovšem tato roztomilost mě nemohla minout.
Recept na lásku je roztomilý komiks, který si zamiluje asi každý knihomol. Hlavní hrdina Ben je snílek a knihomol srdcem i duší. Má ve svém pokoji přes celou stěnu knihovnu, čímž si získal mé srdce. Ač si myslí, že ví přesně co od života chce, postupně zjišťuje, že možná ve skrytu duše chce něco jiného. Mám ráda Srdcerváče, jsou roztomilé a zároveň návykové, ale Recept na lásku je lepší. Celé mi to přišlo daleko víc realističtější, ano i když je tam Watson, který reálný není ani trochu. Líbilo se mi, že tu jde sice o LQBT romanci, a i když je to sladké, tak to není přeslazené. A samozřejmě, že jsem se zamilovala do prasátka. Tuto feel-good záležitost budete mít sice přečtenou za jedno odpoledne, ale sladký úsměv na duši vám po ní zůstane ještě opravdu dlouho.
Komiks je za mě krátký, brala bych další díly, nebo i delší rozsah. Pro čtenáře je alespoň malý bonus v bonusovém materiálu na konci knihy, kde najdete profily postav, bonusové ilustrace a samozřejmě také Benovy recepty. Včetně kresbového materiálu.

Ivet_V
01.02.2024 3 z 5

Čekala jsem trochu něco jiného. Ano, bylo to romantické, roztomilé a miloučké, ale hrozně se to táhlo a skoro nic se tam nestalo. Postavy byly super, ale byly moc ploché na to, abych se do nich vžila.

Terie
25.01.2024 4 z 5

Taková miloučká jednohubka, za večer přečteno. Watson je top :)

Erra
24.01.2024 3 z 5

Neřekla bych, že je to úplně zlé. Je tam taková kreativní dějová linka. Bohužel vůbec necítím tu přitažlivost těch dvou klučičích postav. Vztah se tam vůbec nevyvíjí, skoro o nich nic nevíme a na konci je úplně zvláštní eskalace. Zároveň mi moc nesedí typ kresby, je moc podrobný, takže se v tom člověk občas ztrácí. Jinak ale čtení nelituji, rychlovka fajn.

JitulHa
17.01.2024 4 z 5

Tento komiks je nejlepší způsob, jak získat opětovnou chuť ke čtení. A chuť skutečně a doslova! Neboť hlavní hrdina úplnou náhodou natrefí na práci snů, právě v jedné vyhlášené restauraci. Bude tudíž zápasit s pánvemi či hrnci, ale přimíchají se ještě další neplánované přísady, jako zamilované srdce, zatvrzelost rodičů, nerozlučná přátelství včetně jednoho prasátka s pořádně vytříbeným jazýčkem... Kniha je poměrně krátká, jde o komiks, textu je tedy pomálu, což plně vynahradí celobarevná ilustrace knihy, včetně bonusových materiálů i kreseb. Nezbývá než dodat, bon apetit!!

Zmiu
28.12.2023 5 z 5

Miloučký příběh, bod navíc za prasátko. :-)

@pribehyodjany
20.12.2023 5 z 5

Krásná a milá jednohubka. Taková pohádka, u které se člověk celou dobu usmívá. Klidně by příběh mohl být i delší.

xkarla
01.12.2023 4 z 5

Taková milá zábavná jednohubka! Ani by mi nevadilo, kdyby byla knížka delší, postavy jsem si fakt oblíbila.

LilianaFalcon
30.10.2023 4 z 5

To bylo tak rozkošné a trhlé :-D

Librorumistka
17.10.2023 5 z 5

Tento komiks je naprosto rozkošnou záležitostí! Od příběhu sice nelze očekávat cokoliv hlubšího, ale určitě vám přinese příjemný oddech. Děj mě moc bavil, zároveň se mi líbily i dobře propracované postavy. Gurmánské prasátko je sice trochu podivný, leč velmi roztomilý prvek. Možná bych jen vytkla, že na mě mohlo být v komiksu o trochu více romantiky, nicméně byť jí bylo méně, byla pěkně provedená. Největším plusem tohoto komiksu je však jeho nádherná grafická podoba. Komiks je krásně nakreslený, zároveň jsou skvěle zvolené barvy. Tohle je zkrátka a jednoduše milá jednohubka pro zlepšení nálady.

knidopel
11.10.2023 5 z 5

Velmi milý komiks. Ideální podzimní čtení. Bylo to roztomilé, bylo to vtipné, bylo to i s nějakým tím menším dramatem. A ty ilustrace? Velká paráda! Užila jsem si to a bonusové recepty si budu muset někdy vyzkoušet.

Oceňuji, že se v komiksu objevila problematika s rodiči, kteří ač to myslí dobře, někdy zkrátka na své děti kladou přehnané nároky nebo si přes ně snaží splnit vlastní sny a vyvíjejí na ně tlak.

Knihotyna
08.10.2023 5 z 5

Nový komiks! A byl všude! Tak jsem čekala, zda bude i u nás v knihovně a - byl!
Roztomilý a odpočinkový příběh, který je okořeněn přátelstvím a láskou a jeho hlavní složkou je vaření!

Všimla jsem si, že tato kniha čtenáře dělí do dvou táborů - těch, co se jim kniha líbila a těch, kteří nechápou, co se té první skupině líbilo. Já jsem první skupina!

A proč jsem první skupina?

Ben je čerstvě po škole a shání práci, vystudoval humanitní obor a práci nemůže sehnat, všude totiž chtějí doložitelnou praxi, jenže jak můžete mít praxi, když vás nikdo nezaměstná? Na co jste se teda celou dobu tak dobře učili? Když byl tohle začátek knihy, nadchla jsem se! Po rodičovské dovolené sháním práci, šprtka s vystudovaným humanitním směrem a hádejte co - mám podobné problémy jako Ben! :D Takže se mi to rozhodně trefilo do noty!

Kamarádi. Kdyby někdo chtěl knihu, kde jsou přátelé opravdu přáteli, vybavila bych si tuto :)

Watson - tak ten byl boží! :) Takovou restauraci a ochutnávače jen tak někdo nemá!

Vztah a oťukávání hlavních postav - líbilo se mi, že nic nebylo na sílu, vše šlo pozvolna a ve vší počestnosti :D

Milé čtení, které vám musí sednout do nálady :). Grafika je super, postavy (jak hlavní tak vedlejší) jsou parádní a příběh je jako cukrová vata :)!

Anniee
02.10.2023 3 z 5

Nejsem velkej fanda komiksů a vlastně ani queer romantiky. Takže tohle mi úplně nesedlo. Lehké, pastelové čtení, které si asi za pár měsíců už nebudu vybavovat. Ovšem, až na to prase - a pořád nevím, jestli to byl hodně špatný, nebo hodně dobrý.

milovnice_knih_
18.09.2023

Po všech těch dokonalých recenzích jsem si komiks musela přečíst a jsem nadšená.
Už jen při pohledu na knížku jsem se začala culit nad krásnou ilustrací a hned po otevření jsem v culení pokračovala, protože začal úplně dokonalý příběh, který provázely boží ilustrace.
Příběh v knížce není vůbec složitý, ale je strašně roztomilý a odpočinkový. Všechny postavy jsem si od začátku oblíbila a byly mi sympatické, tím samozřejmě myslím i Watsona. A to dokonalé grafické zpracování, prostě skvělá oddychová knížka.
4,5*/5* - bohužel nemůžu dát plný počet hvězd, protože mi tam trochu chybělo kouzlo, které mají třeba Srdcerváči, ale i tak moc doporučuji.

Štítky knihy

LGBT, queer, LGBT+

Autorovy knížky

2023  83%Recept na lásku

Kniha Recept na lásku je v

Přečtených161x
Čtenářské výzvě19x
Doporučených3x
Knihotéce39x
Chystám se číst46x
Chci si koupit35x
dalších seznamech3x