Jiskřivý idol

Jiskřivý idol https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/516621/bmid_jiskrivy-idol-ZQg-516621.jpg 4 167 37

Temný Olymp série

< 2. díl >

V ultramoderním městě Olymp se za všechno platí. Psyché Dimitriouová věděla, že se Afroditě nakonec bude muset postavit, ale nikdy by nečekala, že půjde doslova o její srdce – ani že Afrodita nařídí svému pohlednému synovi, aby jí vlastnoručně uštědřil smrtící ránu. Erotovi nevadí prolévat krev. Matka si z něj vychovala osobní dýku v temnotě a naučila ho přijímat, že je spíš zrůdou než mužem. Když však nastane čas postarat se o poslední terč… nemůže se k tomu přinutit. Zmatený vlastní reakcí na Psychéinu nečekanou laskavost, udělá to jediné, co ho napadne, aby ji udržel v bezpečí: spojí ji se sebou tělem i duší. Psyché nečekala, že se ocitne v manželství s nejnebezpečnějším vrahem města, ale něco na Erotovi v ní probouzí žár, jaký nikdy dřív nepoznala. Hranice se zastřou a spojenectví posunou a Psyché si uvědomí, že Eros ji možná přece jen připravil o srdce… a ona si není jistá, jestli tu ztrátu přežije. Moderní převyprávění mýtu o Psyché a Erotovi, které je stejně hříšné jako sladké.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Red
Originální název:

Electric Idol , 2022


více info...

Přidat komentář

Annabelle
09.04.2024 3 z 5

Z Hádova temného podsvětí se vracíme opět na “pozlacený moderní Olymp, kde nás čeká příběh Persefoniny sestry Psyché a jejího “vyvoleného Erota. Psyché je něco jako olympská influencerka, která se nestydí za své plné křivky. Eros je synem proradné Afrodity, pro kterou neváhá dělat špinavou práci včetně vražd. Z počátku nesourodá dvojice, která nemá téměř nic společného. Ovšem Psyché stojí Afroditě v cestě k moci a Eros je pověřen jejím odstraněním a on se poprvé, po rozhovoru Psyché, své matce vzepře a přijde s netradičním řešením celé situace – svatbou.

No Jak jsem se na Jiskřivého idola těšila, tak jsem zklamaná. Kniha se sice dobře a rychle četla, děj nebyl nějak náročný, ale příběh Háda a Persefony se mi opravdu líbil mnohem více. I když mám pověst o Erotovi a Psyché také moc ráda, tohle zpracování mi nesedlo, zejména díky tomu, že z Erota je v tom zpracování bezcitný vrah a loutka v rukách své matky. Celý příběh se odehrává v rámci několika dnů, kde hlavní hrdinové propadnou lásce, bojují o život, bojují s předsudky a samozřejmě si vášnivě a neustále užívají jeden druhého, a to si Psyché tak stála za svým, že k tomu nikdy nedojde.

Vše mi přišlo tak těžko uvěřitelné. Eros několikrát zmíní, že někoho zabil (zejména ženy) a jednou dodá i odporné detaily, ale Psyché to vlastně nevadí, ona ho miluje, on se změnil Psyché byla lehce naivní, možná trouchu hloupá, ale velmi oceňuji, že autorka přisoudila hlavní hrdince postavu „krev a mlíko,“ čím ji svým způsobem v tom dokonalém Olympu udělala ještě výjimečnější, zvláště, když Psyché nosila svou postavu s hrdostí.

Za nedlouho vychází třetí díl a já se na Proradnou krásku tedy díky této knize moc netěším, i když mi v této knize přišla Helena velmi sympatická. Nakonec mhouřím obě oči, a právě díky Heleně a novému Diovi, který mě celkem okouzlil a doufám, že autorka brzy vydá knihu o něm a jeho nové Heře, hodnotím:

3,5/5

kacenka6144
07.04.2024 4 z 5

Mně se tyhle příběhy z řecké mytologie líbí. Jsou uzpůsobené současné době a já si je užívám. Vždycky si přečtu Původní báji a porovnávám ji s daným příběhem. A hledám si i ostatní postavy. Takže si vlastně oživuji staré báje a pověsti.


jitka_dankova
17.03.2024 3 z 5

Erotický román z moderní doby, který si bere inspiraci z řecké mytologie. Příběh Psýché a Erota lehce navazuje na první díl série Temný Olymp a myslím, že pro plné pochopení postav a jejich motivů je vhodné mít ten první díl přečtený. Na knize oceňuji inspiraci mytologií a zapracování různých detailů a narážek a myslím, že zrovna tohle ji odlišuje od jiné erotické literatury. Samotný příběh mne ale tentokrát moc nevzal, milostná zápletka je hodně jednoduchá a zpracování Erose jako nemyslícího vraha bez svědomí mi do mytologie tedy zrovna moc nesedlo (a pro toto jsem oporu v mytologii tedy moc nenašla).

alzbeta4340
16.02.2024 4 z 5

Škoda, že se do děje ještě víc nezamotaly mocenské Olympské zákulisní intriky a vztahy, tím se mohl Jiskřivý Idol skvěle odlišit od běžných oddechovek. Takto knihu vidím jako vysloveně odpočinkovou chuťovku s dost jednoduchou zápletkou.

whiolet
07.02.2024 3 z 5

První polovina knihy měla slušně našlápnuto a já se skoro nemohla odtrhnout od čtení, i když teda hlavní zápletka mi přišla strašně laciná, oba hlavní hrdinové mě bavily,tak moc, že mi to čtení knihy nezkazilo.
Na druhou stranu posledních sto stran se,tak moc táhlo, že jsem se do čtení už nutila a moc si ho neužívala, bohužel.
Ano,tohle má být oddechovka s peprnými sexuálními scénami, okořeněna Olympem,a také k ni,tak čtenář musí přistupovat. Nečekejte něco Světoborného,ani knihu ,co vás vystřelí z kecek :)
Pokud tomu dáte šanci, věřím, že se vám bude líbit.

zivotvknihovne
24.01.2024

Z Neonových bohů (první díl) jsem zrovna do stropu radostí neskákala. U druhého dílu mám úplně stejný pocit. Je to prostě nižší průměr a já vlastně ani netuším, proč tu sérii dál čtu (vůbec to není kvůli hezkým obálkám).
----------------------

Je to prostě erotický román, který má rádoby připomínat mytologii. Svět, ve kterém se to odehrává se mi hrozně nelíbil a opět musím poukázat na velmi malé spojení s původním příběhem Amora a Psýché.
----------------------

Mimo hrozný až katastrofální děj, jsem taky hrozně nemohla vystát hlavní hrdiny. A to oba dva, což se mi dlouho nestalo. Vůbec jsem se do nich nedokázala vžít a rozhodně jsem nechápala víc jak půlku jejich rozhodnutí a aktivit/akcí.
----------------------

Proč má tedy kniha dvě a půl hvězdičky? Tak musí se nechat, že ty scény fungovaly. I některé romantické scény se mi moc líbily. Zároveň byl Amor „v posteli" úplně jiný než Amor „mimo postel" a vcelku mě bavil jeho vývoj (ne že by byl nějak velký, jen mě bavilo pozorovat jak je divnej). Taky chválím zajímavé rozuzlení na konci, i když se to ke stylu knihy absolutně nehodilobylo to takové povyražení.
----------------------
Shrnuto podtrženo:
- Hezká obálka
- Nemám ráda hlavní postavy
- Dobře napsané „scény"
- Málo mytologie a nesedl mi svět

theressablack
20.01.2024 2 z 5

(SPOILER) První, co bych zcela upřímně chtěla vyzdvihnout, je určitě skutečnost, že autorka z ženské protagonistky neudělala dokonalou modelku jako z prvního dílu, která má míry pro které by vraždily všechny modelky světa, ale představila nám ženu, které říkat "lehce při těle" je ještě lichotka a přestože kvůli tomu měla nějaké ty mindráky, dokázala se i tak skvěle prodat. Jasně, jinak to byla klasická barbína s dokonalými vlasy, krásnou tvářičkou a těmi nejoříškovějšími oči pod sluncem (byla jsem hodně zvědavá, zda zde tohoto označení bude taky tolik, abych mohla udělat marlenku pro celou ČR, ale ne. Pouze pro celý Plzeňský kraj tomu říkám pokrok. Ne, ani ne. Fakt se musím nějakého chlapa zeptat, zda si někdy pomyslel, že má holka oříškové oči a ještě zda to omílal takhle často.), ale těch pár kil navíc jsem opravdu ocenila. Navíc má jít o slečnu, která si víc než na své kráse zakládá na intelektu. No, nenašla jsem spřízněnou duši? Ne, nenašla. Psyché byla jen o trochu méně vypatlaná než její sestra Persefona, což z ní nedělalo ani inteligentní ani chytrou, jak se v knize několikrát zmiňovalo, ale chápu, že na poměry ostatních postav, byla nedocenitelným diamantem. Na moje ne.
Tak to znělo hodně narcisticky. Nevadí.
Příběh začíná podobně jako první díl a to jak jinak, než na večírku, kde se její matka snaží zajistit pro jednu ze svých dcer výhodný svazek a jak jinak, než právě pro hrdinku a to opět rovnou s nejmocnějším mužem celého Olympu. Ne, že bych se jí mohla divit. Na víc, než hezké tvářičky, které dělají garde, se zatím ani jedna z jejich dcer opravdu nehodila. A právě kvůli šeptandě o případném svazku si matka Psyché a Afrodita opět vjedou do vlasů. Doslova. Psyché se rozhoduje si dát od těchto mocenských her na chvilku pauzu a odchází se "nadýchat čerstvého vzduchu". Jaká náhoda, že právě když je sama, naráží zrovna na Afroditina syna, největší hrozbu celého Olympu, o kterém nikdy nikdo neřekl půl dobrého slova, ale přesto vypadá jak vystřižený z dámského porno časopisu. Zlatovlasý kudrnáč s modrými kukadly, která podlamují kolena (ne, ani ne) a s tělem jak jinak než boha.
Jelikož je Erot dobitý, Psyché ho hned ochotně ošetřuje a my sledujeme, jak mezi spoustou krve z jeho ran přeskakuje první jiskra. Nebo tak něco. Scéna, jak při ošetřování rozšklebených ran hodných stehů hrdinka básní o jeho dokonalosti a on se nemůže odtrhnout pohledem od jejího výstřihu mi přišla podobně trapná jako setkání Háda a Persefony z prvního dílu. Ale dobře! Jakmile je náš zloduch ošetřen, vydávají se spolu zpět na večírek, protože i když je Erot nejhrozivější osobou široko daleko, má bobky z toho, že by se neukázal na mejdanu, kam jeho matka přikázala, aby se dostavil. A zcela neočekávaně jsou přistiženi a jejich situace vystřižena z kontextu. To je ale drama!
Afroditu jejich dostaveníčko namíchne a to natolik, že svého syna, který je už po pár minutách společného času po uši zamilovaný, zaúkoluje vraždou Psyché. A jak by to mohlo mít větší styl? Chce, aby jí donesl její srdce. Erot souhlasí a začíná dávat dohromady plán. A Psyché mu jde ochotně přímo na nůž, zatímco se ohání tím, jak je chytrá až na půdu a má všechno pod kontrolou. Jak jinak přeci
Ruka osudu, ale zasáhne a Erot se Psyché rozhodne ušetřit. To ovšem není tak jednoduché, protože jeho matka je ochotna udělat první poslední proto, aby naše milá hrdinka přestala dýchat. Čím drastičtěji, tím lépe, a tak je na místě řádné opatření. Co by mohlo být lepší než spontánní svatba? A samozřejmě jen proto, že když Psyché zemře, nebude ji moc prcat. Žádný jiný důvod v tom není. Rozhodně a zcela rezolutně ne! Ale no taaaaaaaak. Korunku tomu dodává už jen to, že Psyhé jeho slovu, že jí sňatek s ním ochrání a on sám ji bude chránit klidně vlastním životem, věří, i přestože si všimla, že jí původně otrávil pití. To, že by mohlo jít o fintu, jí dochází až v temné uličce, kde nikdo není a pomoc by nepřišla, ať už by křičela sebevíc. Ale je to chytrá holka, že
A nezapomínejme, že má nádherné oříškové oči.
K jejímu štěstí o fintu opravdu nejde a ještě ten večer postuje nafingovanou fotku z postele. Hned další den vyráží na zamilovanou procházku, aby jejich tajnému vztahu všichni uvěřili a večer se berou. Stíhají se dostat do domu její matky, kde má Psyché věci, nechat si udělat prstýnky, šaty, seznámit se svými plány sestry, které se pochopitelně zrovna nadšeně netváří a jediná, která ji podpoří, je Persefona, která má na tričku obdobný skandál ale ta se alespoň vdala "až" po půl roce a ne hned druhý den. Na tu velkou událost doráží i jejich matka, před kterou se to Psyché snažila ututlat a až na pár poznámek, že to bude chtít vysvětlit, je to vlastně úplně v pohodě. Proč taky ne, že jo? Provdat svou dceru za muže, který sám sebe nazývá stvůrou? Ano, prosím!
Manželství je potřeba řádně spečetit, takže se čtenáři dostává pár odstavců, kdy hrdinové prosouloží noc úplně stejně (ne)žhavě jako ti z prvního dílu a sledujeme, jak se mezi nimi začíná tvořit "zvláštní pouto". Po dvou dnech prosím pěkně. Po dvou!
Jediné, co mě zde alespoň trochu utěšilo bylo to, že se v tomto díle neobjevovalo tolik klád, ptáků a mušliček. Chlastací hru na téma pij-když-vidíš-absurdně-pojmenované-genitálie si musím nechat na příští díl nebo se vrátit k tomu prvnímu. Uvidíme.
Erot o sobě rád prohlašuje, že se "zachichotal". Jako všichni drsní kluci že jo.
Následuje mejdan, pokus o vraždu ze strany Afrodity, která je samozřejmě vzteky bez sebe, sbližování, další souložení, válení se na gauči a básnění o tom, jak by to tak mělo zůstat na věky a dokonce i přemýšlení o dětech. No holky, úplný husband material, ne? Co že zavraždil spoustu lidí, ale CHCE DĚTI! Jako správný drsňák to své ženě ale nemůže přiznat, protože je pro něj až moc dobrá. Rozkošný.
Tady mi ponožky utekly podruhé.
Celá kniha popisuje pět dní (plus počáteční party od které je několikadenní skok v čase, kdy se nic neděje), během kterých se stihne naplánovat vražda, která se zvrtne ve svatbu, a tohle všechno. ()

Lofda
04.01.2024 4 z 5

Neumím říct, jestli se mi druhý díl líbil víc než první.. Každopádně hodnotím téměř plným počtem, tenhle zvláštní svět plný "bohů" z Olympu mě baví, a to hodně. Psyché a Eros byli možná i zajímavější než Persefona a Hades, i když v prvním díle byla zase asi o špetku lepší zápletka??.. Opět chválím povedenou obálku a budu se těšit na další díl.

SBH
04.01.2024 4 z 5

(SPOILER) Rozhodně se nejedná o bezchybnou knihu, to v žádném případě. Ale... Po nekonečně dlouhé době jsem se u romantiky královsky bavila a poměrně těžký svazek vozila i v hromadce. Olympští mafiáni mě ukrutně baví, a kdyby byl vydán další díl, ihned po něm hrábnu.
Jen nedokážu vykoumat, v čem tkví kouzlo. Nad Hradem ve Skotsku se mi vařila střeva, zatímco tady velkoryse přehlížím chyby. A že jich je, počínaje děsivou stylistikou, opakující se slova, celá slovní spojení, mé „oblíbené“ oříškové oči, blehuhe, či odpudivé označování ženských pohlavních orgánů. Pak poměrně nereálný přerod chladného zabijáka Erota v ochranářského milujícího taťku. A tak dál.
Zvláštní prostředí Olympu, které mi v prvním díle brnkalo na fantasy strunu, aby se ukázalo, že tato linka je jenom v mých představách, jsem v tomto díle vzala na milost, a vlastně se mi začalo líbit. Ačkoli sama za sebe považuji tento koncept za nevyužitý potenciál, a to obecně neuznávám. Ale budiž.
Psyché mi jednoznačně sedla. Jak je v dnešní vychýlené době normální, ačkoli se jedná o krásnou ženu, okolí (včetně mnohých čtenářek) ji odsuzuje, protože je tlustá. Protože jediný krásný je utečenec z Osvětimi, že. Psyché sice má ráda své tělo, ale ve svém sebevědomí prožívá občasné výpadky, které si dost dobře nedokážu vysvětlit. Má přece milující rodinu a mozek v hlavě, který se nebojí použít. Ale hlavně pro mě bylo atraktivní, že byla chytrá a zdaleka ne tak cukrkandlově a falešně laskavá, jak je v romantikách zvykem. Její závěrečný risk a finta se mi vyloženě líbily. Palec nahoru.
Na Erotovi bych našla spoustu podobných závad, jenže se mi celou dobu promítal do původní starořecké legendy a přišlo mi to mega vtipné. Jakože Afrodita je pekelná mrcha, to bez debaty.
Mezi ústřední dvojicí jsem cítila jiskření, sebeobelhávání hrdinů, které strašlivě nesnáším, se tady vyskytovalo v tak mizivém množství, že musím poděkovat. Byla jsem ušetřena i závěrečného Velkého Nedorozumění, opět díky. Další drobnou závadu vidím v malém napojení na skutečné řecké tradice. Ačkoli tu každý vzývá blíže neidentifikovatelné bohy, nevěsta kráčí k oltáři a v neděli se chodí do kostela. Hmmm. A tak podobně. Na druhou stranu co čekat od americké autorky.
Neotřelé prostředí, vtipné napojení na profláknuté postavy z řeckých bájí, zábavný děj a uvěřitelní hrdinové. S drobnými výhradami doporučuji.

Laf
01.01.2024 5 z 5

Přidávám se k názorům, že tento díl byl lepší než ten první. Příběh plynule utíkal. Líbila se mi dynamika mezi hlavními postavami. A hlavně v knize nechyběly nějaké mocenské hry. Kniha splnila má očekávání a těším se na pokračování.

Dalgiona
22.12.2023 5 z 5

Ještě lepší než díl první.

rampapa
05.12.2023 5 z 5

Za mě zatím nejlepší knížka ze série. Nemůžu se ovšem dočkat na další knížky že série. Mám moc ráda Psýché a Erota. Moc se mi knížka líbila a vřele jí doporučuji všem co mají rádi romantiku a erotiku. Už se nemůžu dočkat až vyjde další díl.

Sarkak94
03.12.2023 4 z 5

Smrt nebo svatba z rozumu? Celkem jednoduchá otázka. Ale když si máte vzít sveho potencionálního vraha, tak už to tak snadné není.....
.
Eros, nejen že je syn Afrodity, je její nejúčinnější zbraní. Je krutý a nemilosrdný, vše co mu Afrodita přikáže, to splní. Aspoň tak ho vidí a vnímá celý Olymp. I on sám se vidí jako zrůda....
Psyché je známá influencerka ( zní to šíleně ).... Je milá, sladká, krásná i když svou krásou nesplňuje podmínky krásy na Olympu, ale je i odvážná.
.
Vývoj jejich vztahu mě bavil. To že si skoro vůbec nevěřil, ale zároveň se navzájem ochraňovali a toužili po sobě.
.
Prostředí Olympu se mi líbí. Po prvním dilu, jsem už věděla co čekat, takže tentokrát jsem s tim neměla takový problém. Líbí se mi to moderní pojetí.
.
Trošičku mě zklamal komec. Vývoj s Afroditou byl až moc urychlený na to jak to vypadalo nadějně

@pribehyodjany
21.11.2023 4 z 5

Ja si cteni uzila. Psyche i Erota jsem si zamilovala, bavilo me sledovat, jak se jejich vztah a city vyviji.

Bohuzel samotna zapletka mi prisla slaba a nedotazena. Taky me mrzi, ze tam nebylo vic vedlejsich postav, zejmena Persefona a Hades z prvniho dilu.

Celkove jsem si cteni uzila a knihu zhltla za par veceru, ale prvni dil Neonovi bohove se mi libil vic.

Dolikcek
13.11.2023 2 z 5

O proti prvnímu dílu který my přišel zajímavý a velice čtivý tak bohužel do druhého dílu jsem se musela nutit. Sympatické postavy.

Lucie.285
08.11.2023 3 z 5

Opět neuvěřitelně čtivé. Děj je vyprávěn z obou pohledů, ale přeci jen mi tam něco chybělo. Celá zápletka je slabší a některé věci méně logické. Ale erotické scény byly opět něco. Mezi Psyché a Erotem to neskutečně jiskřilo. Objeví se nám zde i hrdinové z první knihy, což bylo moc fajn. I přesto, že nedávám plný počet, tak jsem si čtení užila a budu se těšit na třetí díl.

Tess_BooksNerd
05.11.2023 4 z 5

Lehký nádech inspirace z řecké mytologie super. Kniha se čte vcelku dobře, líbí se mi pohled obou hlavních postav. Můžeme tak nahlédnout hlouběji a pochopit, co si oba dva myslí. Tuto knihu jsem si nechala až na úplný konec čtenářské výzvy, ačkoli jsem ji měla přečíst očividně dříve než Dark elements. Nevim, zda je to tím, že mě polibek bez duše naprosto vtáhl do děje, cítila jsem každé slovo i každý cit. U této knihy nepřišlo nic. Prostě nic. Kniha se mi líbí a možná ji někdy v budoucnu dám ještě šanci.

Eva_Skala99
29.10.2023 5 z 5

První díl mě trochu zklamal, což se o tom to říct nedá. Skvělé volné pokračování série, inspirace z řecké mytologie je zde také, ale né v tak velké míře jako v předešlém díle. Za mě určitě doporučuji! Postavy jsou skvělé, příběh vás vtáhne do děje a knihu nemůžete odložit. Těším se na další díl, který doufám vyjde brzy.

pollyn
25.10.2023

(SPOILER) Tak on hraje o čas, aby se dostal do zahrad včas. Jde o holé životy a jeho argumentační freestyle to úplně zabije:
"Pokud tam pojedu autem, budu dlouhé minuty hledat místo k zaparkování, a to si nemůžu dovolit."
Jako vážně? :D myslím, že to vypovídá hodně o kvalitě zápletky.

Tesset
19.10.2023 3 z 5

Za mě slabší než první díl. Pořád nějak chybí vysvětlení, jak ten svět vůbec funguje atd. Celý příběh byl poměrně roztahaný, nic moc se nedělo a najednou prásk - zničehonic byl konec, který přišel na pár stránkách. musím říct, že ani hlavní postavy jsem si příliš neoblíbila a tím to asi taky utrpělo. Znovu už číst nebudu.

Štítky knihy

řecká mytologie domluvené manželství fantasy řecké báje

Autorovy další knížky

Katee Robert
americká
2022  72%Neonoví bohové
2023  77%Jiskřivý idol
2024  %Proradná kráska

Kniha Jiskřivý idol je v

Právě čtených8x
Přečtených210x
Čtenářské výzvě10x
Doporučených4x
Knihotéce207x
Chystám se číst122x
Chci si koupit30x
dalších seznamech7x