Ultimátum

Ultimátum https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/495436/bmid_ultimatum-JVL-495436.jpg 4 188 54

Pilot amerických aerolinií Coastal Airways, Bill Hoffman, letí z Los Angeles do New Yorku se 144 cestujícími na palubě. Krátce po startu dostane zprávu, že jeho žena Carrie a jejich dvě děti byly uneseny. Bill si teď musí vybrat – buď s letadlem narazí do vytyčeného cíle ve Washingtonu, D.C., nebo jeho rodina zemře. Terorista ho donutí přerušit komunikaci se zemí. Billovým jediným spojencem je hlavní letuška, která musí nejenom kontrolovat rostoucí paniku cestujících, ale také učinit rozhodnutí, zda může v takové extrémní situaci kapitánovi důvěřovat... Veleúspěšný debutový román bývalé letušky, na který koupila filmová práva společnost Universal Studios! Bojíte se v letadle turbulencí? Tak to ještě nevíte, co je to strach. Takovou dávku adrenalinu jste nezažili od Smrtonosné pasti s Johnem McClanem!... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Vendeta
Originální název:

Falling , 2021


více info...

Přidat komentář

petulik330
17.04.2024 5 z 5

Podle mně naprosto famózně napsaná kniha, která se již od samotného začátku docela dobře rozjíždí. Tak to pokračuje po celou dobu. Rozhodně jsem se nenudila.
Co se týče samotného děje a postav; pilot Bill byl postaven před těžké rozhodnutí, buď zachrání rodinu nebo nebohé duše na palubě svého letadla. Co si vybere? V tento knize nelze jasné říci kdo byl hlavní hrdina. Asi tak nějak všichni. Příběh primárně pojednává o pilotovi ale hrdiny jsou i ostatní lidé na palubě letadla.
Nemohu jinak než vřele doporučit, protože již delší dobu jsem nenarazila na knihu, která by mě tak bavila.

mario.nette
24.03.2024 4 z 5

Bill je pilot. Má ženu, dvě děti, hezký dům...prostě normální život.
Ten se mu ale změní, když nasedne do letadla a dozví se, že jeho ženu a děti zajal terorista, který dal Billovi na výběr – buď jeho ženu a děti zabije, nebo letadlo pošle k zemi.
Jak se Bill rozhodne?

No, teda...bylo to dobrý :) Mě to opravdu bavilo. Myslela jsem, že se to začne řešit třeba někde v půlce knihy, ale ne. Hned na začátku. Říkala jsem si – o čem to jako celou dobu bude?
Nenudila jsem se. Fakt to bylo napínavý a celou dobu jsem věřila Billovi, že to zvládne.

Konec mě ale trochu zklamal - myslela jsem, že to dopadne jinak :D


Terezka_U
18.03.2024 3 z 5

Četlo se to celkem dobře, děj příjemně plynul. Zápletka byla sice celkem předvídatelná, ale i tak mi to přišlo napínavé.

P.S. Pojmenovat dva piloty Bill a Ben nebyl dobrý nápad. Celou knížku mi hrála v hlavě úvodní znělka Kluků z květináče :D

dencazrnu
17.03.2024 4 z 5

Za sebe osobně můžu říci, že mě kniha moc bavila a její čtení jsem si maximálně užila. Je pravdou, že místy to už bylo přitažené za vlasy, ale i tak mě to svým způsobem strašně bavilo. Líbilo se mi, že autorka nám nabídla vyprávění z více stran a o zábavu tak nebylo rozhodně nouze. Co mě také překvapilo bylo, že autorka byla sama letuškou, a tak plno věcí čerpala i z praxe. Knize to tak přidalo na čtivosti a autentičnosti a nemusíte se tak bát, že by to celé bylo totálně smyšlené a nesmyslné. Kdyby se autorka pustila do psaní další knihy, určitě si ji ráda přečtu :-)

Ešína
01.02.2024 4 z 5

Po hodně dlouhé době jsem se dostala k thrilleru a musím říci, že to byla dobrá volba. Od začátku mě příběh zaujal. Chvílemi to bylo napínavé, i když chvílemi trochu předvídatelné. Dávám 4*.

Bettybook
22.01.2024 4 z 5

Toto je snad první thriller, u kterého si myslím, že je velmi zdařilý, přestože jsem mu nedala plný počet hvězdiček. Co se týče mezinárodního hlediska, kniha je velkým přínosem. Někdo tvrdil, že kniha je rasistická. S tímto výrokem si dovolím nesouhlasit. Autorka dokonale vystihla myšlenku zabývající se kurdskou otázkou, když Turci napadli Sýrii. Naopak jsem si z téhle knihy vzala ponaučení. To ovšem nemění nic na tom, že se v příběhu objevovala hluchá místa, kvůli kterým odebírám jednu hvězdičku. Jinak thriller nabitý akcí, takže celkově za mě spokojenost.

martina4041
25.12.2023 4 z 5

Kniha mimo můj obvyklí žánr, a velmi se mi líbila. Takové zpestření od krimi.
U knihy mě zaujala obálka, velmi se mi líbí.
A obsah též není špatný, ano už to tady několikrát bylo, ale tady je to jiné, ale zároveň stejné. Žádné klišé, ale boj o přežití a nemyslet jen na sebe.

Jane2016
07.11.2023 2 z 5

Vsadím se, že obálku téhle knihy jste už někdy viděli. Když jsem totiž minulý týden procházela knížky u nás v knihovně a uviděla jsem tuto obálku, byla mi strašně povědomá. Něco mi říkalo, že jsem ji už někde viděla! Tudíž nešlo odolat a kniha se mnou šla domů!

Myslím, že kniha má skvělý námět, luxusní anotaci i krásnou obálku. Každopádně po dočtení musím říct, že jsem čekala trochu něco jiného. Nemůžu popřít, že by kniha nebyla čtivá, ale po zhruba polovině příběhu jsem začala přeskakovat věty a to už byl konec. Kniha mě u sebe nedokázala udržet, a myslím, že přesně tohle je u thrillerů klíčové. Takže bohužel, Ultimátum hodnotím jako slabší průměr.

Veju007
08.10.2023 3 z 5

Ultimátum je zajímavý thriller odehrávající se nejen na palubě letadla, po kterém se budete říkat “zlatý turbulence.

Knížka sleduje kapitána Billa, který zasedne na rutinní let mezi LA a NYC. Jenže na tenhle let rozhodně jen tak nezapomene, pokud ho vůbec přežije. Únosci zajali jeho rodinu a vyhrožují jejím zabitím, pokud k zemi nepošle letadlo. A Bill má teď na výběr - zachrání svou rodinu nebo cizích 149 pasažérů?

Autorkou tohoto thrilleru je bývala letuška, a je to na příběhu znát stejně, jako když detektivky píšou bývalí členové policejních sborů. Dostáváte tak spoustu zajímavých detailů, práce letušky opravdu není jen o roznášení jídla.

Příběh sledujeme jak z pohledu pilota, tak jeho rodiny a následně i vyšetřovatelů FBI. Je to zajímavé, čtivé a napínavé, dočkáme se zajímavých zvratů, nicméně mně osobně tam bohužel něco chybělo. Tak nějak jsem celou dobu tušila, jak to dopadne a přesně tak se i stalo.

Jsem ráda, že ve mně knížka nevyvolala nechuť cestovat letadlem, i když je dost možné, že až příště poletím, na příběh si pravděpodobně stejně vzpomenu.

Gabriela_K
05.10.2023 5 z 5

Hned první věta mě vtáhla do děje. Bylo to napínavé, plné zvratů. Rozhodně doporučuji. Knihu budu mít ještě dlouho v paměti.

alzbeta2843
10.09.2023 3 z 5

Zaujimavý námet za mňa, preto som si tu knihu vybrala a som zato rada. I keď mala veľa múch a chýb, čo mi vadilo, napriek tomu ma kniha prinútila veľa premýšľať. Naozaj sme predurčený svojmu osudu už tým, kde a ako sa narodíme? Nemusím asi hovoriť, že mňa najviac bavili kapitoly rozprávané z pohľadu antihrdinu a kvôli tomu som mala i štokholmský syndrom a súcitila som s druhou stranou.

@pribehyodjany
06.09.2023 4 z 5

Pro mě to zcela splnilo očekávání. Napínavý thriller, který ale ničím nepřekvapí a je to stejně zábavné, jako když se díváte na film. Postavy a příběh kolem vás tak nějak proplují, nezanechají hlubíš dojem, ale zároveň se skvěle bavíte a hltáte jednu stránku za druhou.

Jenda75
31.08.2023 4 z 5

Kniha byla velmi dobrá. Děj plynule na sebe navazoval. Autorka, která je bývalou letuškou, krásně popisuje příběh, kdy se člověk musí rozhodnout mezi svojí rodinou a pasažéry letadla.

Knihomolka97
28.08.2023 4 z 5

Mám ráda filmy, které se odehrávají v letadle, sleduji i různé dokumenty o letadlech, takže Ultimátum mě rozhodně minout nemohlo. A opravdu mile mě překvapilo, bylo to výborné.

Příběh mě chytil od prvních stran, hned jsem se do něj vžila. Bill byl skvělý pilot, kapitán, manžel, táta. Jeho situaci jsem mu ani za mák nenáviděla.

Příběh se odehrává v letadle i na zemi. Máme zde vícero postav. Styl vypravění je správně napínavý. Moc jsem si oblíbila třeba letušku Jo, která byla také nesmírně odvážná.

Je to zajímavý příběh, při kterém se člověk možná i zamyslí nad pár věcmi.
Škoda, že ke konci se to tak nějak semlelo a byl z toho takový guláš. Zvláštně jeden moment na mě působil jaksi navíc a do příběhu se za mě úplně nehodil.
Takže strhávam jednu hvězdičku.

bcmike
23.08.2023 4 z 5

Ačkoliv jsem nevěděl, jestli se mi tento žánr bude líbit, tak musím konstatovat, že kniha se mi velmi líbila. Velice mě překvapilo, že kniha byla velmi čtivá a moc pěkně psaná. Na to, že je to autorky prvotina, tak se rozhodně nemá za co stydět. Rozhodně si přečtu i její další díla pokud jí nějaká vyjdou. Pokud tedy chcete něco lehkého na vstřebání a přitom napínavého, tak knihu mohu jen doporučit.

JustWomen
02.08.2023 2 z 5

Kniha, kterou jako by napsal amatér, který píše o něčem, čemu moc nerozumí. Zápletky nereálné, chování postav a řešení problémů podivné a primitivní detailní popisy krizových situací těžkopádné. A ten konec na stadionu byl už opravdu trapný. Nic pro mě.

Warty
26.07.2023 4 z 5

Vcelku milé překvapení. Příběh hezky ubíhal, napsané je to poměrně dobře, nechybělo přiměřené napětí. Rozhodně stojí za přečtení.

Peťula91
20.07.2023 4 z 5

Knihu napsala bývalá letuška, která využila svých znalostí a zkušeností k tomuto napínavému příběhu.
Líbily se mi hlavní postavy, nečekané zvraty a hlavně to, že Vás kniha pohltí a zkrátka ji musíte dočíst až do konce. :-)
Už se moc těším na film, který se chystá. :-)

Dolik13
17.07.2023 3 z 5

(SPOILER) Bylo to příjemné překvapení. Thillery v letadle mám rád a tady musím říct, že si to všechno hezky sedlo. Četlo se to dobře, napětí stoupalo i postavy byly celkem zajímavé. Jedná se o lehce nadprůměrnou knihu, ale vzhledem k tomu, že se jedná o prvotinu autorky, tak ji hodnotím pozitivně, ale....


WTF! Co to bylo za tu pasáž s tím stadionem? To bylo tak naprosto trapný a komický, že jsem tu knihu chtěl vyhodit a zapálit, protože takhle šílený patos o hrdinství snad není ani v céčkových filmech. To bylo fakt mimo a dost mě to naštvalo.

iveta3689
13.07.2023 5 z 5

Příjemné překvapení. Čekala jsem další tuctový thriller, ale dostala jsem velmi dobře napsanou knihu, od které se nešlo odtrhnout. Uvěřitelné a propracované zápletky, logické dialogy.