anno9743 anno9743 komentáře u knih

☰ menu

Nejlepší víkend Nejlepší víkend Patrik Hartl

zklamání, dostala jsem k vánocům tři knihy Patrika Hartla, a ani jednu nebudu číst znova... škoda.

10.02.2020 2 z 5


Malý pražský erotikon Malý pražský erotikon Patrik Hartl

Za mě zklamání, pořád jsem od toho něco čekala, a nepřišlo nic, ani jsem se nebavila, jen mi to bylo líto, Líto, že někdo by mohl takhle žít.

10.02.2020 2 z 5


Prolomení hradeb Prolomení hradeb Petr Hampl

Tohle by si měl přečíst každý a trochu o tom popřemýšlet. S něčím souhlasím - k něčemu mám výhrady, ale to si musí každý sám srovnat a přebrat a zvážit, tak Vám jen podsouvám - přečtěte si a přemýšlejte.

17.04.2019 4 z 5


Dobrý ročník Dobrý ročník Peter Mayle

Málokdy řeknu že film je stejně dobrý jako kniha a jen výjimečně naprosto výjimečně, že je film lepší. tentokrát to řeknu takhle. Kniha je fakt hezká a film je ždibek jiný a o ždibek lepší. Velký význam na tom ždibku má hudba. Itsi Bitsi Petit Bikini ... vždy když si vzpomenu na film, slyším ty úžasné melodie... když čtu knížku, chybí mi tam strýček .. a to jsou ty dva ždibíčky, kdy je knížka o fous horší než film.

08.04.2019 4 z 5


Podivné město Podivné město Ransom Riggs

zhltla jsem na jeden zátah.

08.04.2019 5 z 5


Vánoční kuchařka pro dceru Vánoční kuchařka pro dceru Jana Florentýna Zatloukalová

Super knížka . Darovala jsem dceři - mám jedinou výhradu, mohlo tam být víc místa volného pro recepty a tradice, které by doplnila každá máma. Já takhle musela vytvořit "přílohu". Ale musím také velmi ocenit webové stránky autorky. Klobouk dolů. .

08.04.2019 5 z 5


Piknik v Provence Piknik v Provence Elizabeth Bard

První knížka Oběd v Paříži byla o chlup (spíš o dva) lepší). Ale jinak prima čtení do čekárny . Recepty jsou dobře napsané, z první knihy už jsme zkusili, tady zatím ne.

08.04.2019 3 z 5


Kavárna malých zázraků Kavárna malých zázraků Nicolas Barreau

Dobrý rozjezd, pak to trošku vázlo a vázlo a vázlo, až jsem dočetla jen z povinnosti.. Hlavní hrdinka mě spíš popouzela, než že bych s ní cítila, červená knihovna kde chybí nápad, naopak je příliš mnoho "náhod".

08.04.2019 3 z 5


Čokoládový sen Čokoládový sen Fiona McIntosh

Dobrá knížka, hezky napsáno, mohu doporučit.

08.04.2019 3 z 5


Stojednaletý stařík, který se vrátil, aby zachránil svět Stojednaletý stařík, který se vrátil, aby zachránil svět Jonas Jonasson

Až si budu chtít přečíst, že Merklová je zachránkyně světa, Putin do všeho zasahuje a Trump je blb, otevřu veřejnoprávní tisk. Kde je vtip z jedničky? Kde je nadsázka a a nadhled? První stařík má 150 bodů ze sta, tenhle dosáhne těsně nad odpad. Autor má sestupující kvalitu, nebo to byla jen náhoda, že se mu první stařík tak povedl? Nebo je to překladem, už Zabiják byl zklamáním a tohle je stejná překladatelka, ale spíše bych tipovala (podle recenzí z jiných zemí) že autorovi došel nápad... a dokud se bude prodávat ... ještě že jsem tuhle knihu měla jen půjčenou stejně jako Zabijáka. Teď by mi bylo líto peněz..

08.04.2019 1 z 5


Zabiják Anders a jeho přátelé (a sem tam nepřítel) Zabiják Anders a jeho přátelé (a sem tam nepřítel) Jonas Jonasson

Možná je to překladem, ale tohle byla fakt slabota, na zmizevšího staříka to nemá ani náhodou, dokonce i analfabetka (jak jsem byla zklamaná) byla o dost lepší. Doufám jen, že další stařík neklesne ještě hlouběji.. škoda. Možná je to opravdu překladem...

08.04.2019 1 z 5


Analfabetka, která uměla počítat Analfabetka, která uměla počítat Jonas Jonasson

Na Staříka nemá, zkusím jí dát ještě někdy šanci, ale tohle nějak nebylo ono...

08.04.2019 3 z 5


Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel Jonas Jonasson

Naprosto úchvatná, jiná, skvělá, (jako audiokniha i dokonale přečtená Martinem Stránským) Za mě naprosto top. Jedna z knih, co si vezmu sebou ,ať pojedu na pustý ostrov, půjdu do vězení nebo poletím k Alfa Centauri.. Analfabetka už má jen 3/4 a Zabiják Anders dosahuje jen 50%. Film se snažil, ale není to ono.

08.04.2019 5 z 5


Dědo, jak to tenkrát bylo? Dědo, jak to tenkrát bylo? Miloslav Jenšík

Výborný nápad, čtivé, synovec byl nadšen, ale já.. tedy spíš manžel..hmhm, tak např.: jak můžete napsat rusové, když by mělo být sověti? NE, to NENÍ totéž, a tak podobně. . . jenže kdo je u hokeje objektivní?!?

07.01.2018 3 z 5


Sibiročka Sibiročka L. A. Čarská (p)

četla jsem ji na půdě u babičky a tenkrát mi připadala naprosto úžasná, po letech mi ty dvě hvězdičky dala jen ta vzpomínka...

07.01.2018 2 z 5


Anna Elliotová Anna Elliotová Jane Austen

Příjemné překvapení. Všechna ta nabubřelost doby :-) jak si váží více rodu a titulu jak je čistá láska možná jen mezi sobě rovnými..

17.10.2017 3 z 5


Old Surehand I Old Surehand I Karel May

Mayovka jen nepatrně přitažená za vlasy Old Wabbla....

18.08.2017


Ségry v akci - To je hukot Ségry v akci - To je hukot Thomas Brezina

Dcera si je oblíbila a kupodivu i mě to pobavilo, do čekárny k doktorovi si nosíme každá jednu :-)

18.08.2017 5 z 5


Pokušení lásky Pokušení lásky Nora Roberts

Nora umí napsat lepší příběhy, tenhle se jí zrovna tolik nepovedl, stejně jako "Pravidla hry" se mi zdálo nudné, slabé, bez většího nápadu, I na Harlequin čtení nic moc. Dobré tak do čekárny u doktora.

18.04.2017 2 z 5


Držte si klobouky! Držte si klobouky! Alena Heinová

Tohle je jedna z mých oblíbených knih. Paní Rosůlková byla úžasná herečka a báječná žena, její postoj k životu mě pomáhá snášet horší časy.

29.02.2016 5 z 5