Čokoládový sen

Čokoládový sen https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/380646/bmid_cokoladovy-sen-T5v-380646.jpg 4 43 14

Alexandra Frobisherová je moderně smýšlející žena s nadějnou kariérou. Pracuje v čokoládovně v Yorku a o nabídky manželství rozhodně nemá nouzi. Jenže Alexandra nestojí o výhodný sňatek, který jí domluvili rodiče, ale touží po lásce, o níž se píše v románech. Matthew Britten-Jones je přitažlivý muž s dobrým společenským postavením a svým ostrovtipem a inteligencí nakonec okouzlí nejen Alex, ale i její rodiče. Bude však přátelství stačit na pevný manželský svazek? Je konec první světové války a kapitán Harry Blakeney najde v zákopech ve Francii mrtvého vojáka. V jeho osobních věcech objeví milostný lístek ukrytý v plechovce od čokolády, jaké se posílali vojákům na přilepšenou z domovské Anglie. Aby vypátral neznámého autora záhadného vzkazu, vydává se Harry do čokoládovny Rowntree na severu Anglie, kde se setkává s Alexandrou a Matthewem… lidmi, kteří mu převrátí život naruby. Protože jen s jejich pomocí může rozluštit tajemství minulosti skrývající se v plechovce čokolády. Dechberoucí příběh o milostném trojúhelníku odehrávající se na bitevním poli v severní Francii, ale i ve středověkém městečku York v Anglii…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

The Chocolate Tin , 2016


více info...

Přidat komentář

mcabr
16.05.2022 5 z 5

Pěkný příběh, se zajímavým námětem. Jen občas trochu rozvláčné pasáže.

Ludus75
12.09.2021 4 z 5

Trošku zavádějící anotace...
Dojemný příběh s dávkou romantiky a spoustou předsudků. Konec z mého pohledu byl překombinovaný a Harry/Henry byl až příliš kladný hrdina. Ale kniha se krásně četla a zahřála u sdrce. Milovníci čokolády zde naleznou bonus - mohou nahlídnout pod pokličku výrobních procesů v továrně na čokoládu.


Simona99
09.07.2021 5 z 5

Za mě nádherná knížka plná citů a lásky...
V podstatě jsem četla jedním dechem od začátku až do konce.
Knížka krásně popisuje některé historické aspekty z období 1. světové války a zavede Vás do Anglie té doby.
Oddechové, milé čtení...

bábuška
16.06.2021 3 z 5

Tak jsem dočetla další z "čokoládových" pokusů. Příběh se odehrává začátkem dvacátých let v zámožné rodině, v době hraných falešných úsměvů, lichotek, utažených korzetů, v době námi už těžko chápaných. Dcera se vzpouzí zaběhaných postupů při nucení vhodných nápadníků, rozhodne se sama pro přijatelného muže, bohužel po delší době
zjistí, že je homosexuál a má už delší vztah s jiným mužem. V té době to byl trestný čin a tvrdě trestaný. Kratší dějová linka se odehrává v době první světové války a ta byla opravdu velice dobře a citlivě zachycená. Alex však nakonec pozná i opravdovou lásku a splní se i její čokoládový sen.

Ivetaa
10.05.2021 5 z 5

"Člověk nikdy neví, co ho čeká za rohem"...
Oddechové počteníčko se sympatickými postavami a skvěle vylíčená dobová atmosféra.

rampapa
19.02.2021 5 z 5

Krásný příběh. Knížka je moc pěkně napsaná a krásně se četla. Mužů jen doporučit všem co mají rádi romantiku.

helenkan
16.11.2020 4 z 5

Tohle byl fakt hezký příběh. Líbil se mi. Tahle doba byla hodně krutá k milovníkům stejného pohlaví. Smrt nebo pochybnou léčbu, která byla vlastně jen mučením. Hrůza pomyslet.

sabca
07.06.2020 4 z 5

Po Slavičí písni, druhý román této autorky, který mě nalákal pěknou obálkou. U Slavičí písně mě dělalo problém se začíst, ale tady ne. Ale mi byla velmi sympatická a že děj není poplatný době po 1. světové válce mi vůbec nevadilo. Tomu kdo má rád romantické příběhy knihu doporučuji.

alnahu
05.04.2020 4 z 5

Příjemný, zamilovaný román z počátku 19 století ,který se dobře četl.Plechová krabička s čokoládou s milostným lístkem ,odeslaný vojákovi na frontu do Francie ,rozpoutá milostný trojúhelník.Alex je mladá dáma,pod tlakem rodiny se provdá bez lásky za muže ,který žil v jiném světě.Kapitán Harry ,najde u mrtvého vojáka zmíněnou plechovku a vydá se vyhledat autorku milostného vzkazu a ve firmě na čokoládu se setká s Alex,do které se zamiluje.Čtení bylo poutavé a plné očekávání ,jak tento příběh dopadne.

*Pájuše*
20.01.2020 2 z 5

Příběh ve mě rezonuje spíš v negativním smyslu. Nesedlo mi úplně období. Na jedné straně se to jako historický román tváří - hlavní hrdinka nese společenský status a pochází z význačné rodiny, pořádají se baly, je vyžadováno asistence sloužících a gardedámy - tak vzápětí jste uvedení v naprostý omyl tím, že se na druhé straně vyskytnou ženy, které se snaží rozjet svůj vlastní podnik, pracují v profesích spíš určených pro muže, čímž popírají svou pozici ve společnosti a nad to řídí auta! Pořád jsem nevěděla, na kterou stranu se přiklonit. Ano, vím, emancipace začala ještě dříve, než před 20. stoletím, ale i tak to na mě působilo protichůdně. Upřímně, nesedlo mi to a nevěřila jsem tomu. Kdyby kniha byla o 150 stránek kratší, prospělo by jí to. Možná by to pak pro mě nebyla kniha, na které jsem si mínila vylámat zuby.
Abych to ale nehanila. Jedno tabu, které muselo být ve středověku díky církvi považováno za nemorální, hříšné, hanebné a kdo ví co ještě, tu autorka velmi dobře zakomponovala do děje. Příjemné překvapení. A palec nahoru za to, jak se hlavní hrdinka zachovala.

knihovnička007
23.10.2019 5 z 5

Tak tato kniha se mi opravdu moc líbila a myslím si, že autorce se hodně povedla. Příjemné postavy a hezký příběh.
Sto let a takové změny... Pořád nedokážu pochopit, proč se mladí muži tak strašně hrnuli do války. Líbil se mi nápad autorky s čokoládou, plechovkou a jedním nenápadným vzkazem.
Z Alex se stala žena, která ví, co chce. Jak v osobním, tak v pracovním životě. V té době určitě nebylo jednoduché prosadit si svou a pracovat, natož vlastnit obchod. A Matheew...
Velmi příjemné čtení a určitě nebylo jen odpočinkové.

Mandlevest
21.08.2019 4 z 5

Moc pěkný příběh o tom, že rozhodnutí z rozumu, byť myšlená sebelépe, Vám to pravé štěstí nepřinesou. Také opravdu sympatická hrdinka knihy Alex pozná tuto životní pravdu a my v knize sledujeme, kam ji toto poznání dovede. Milostný trojúhelník s pikantní zápletkou je dobrá volba, jestliže si budete chtít odpočinout od thrillerů a detektivek. Ke čtení doporučuji tabulku kvalitní čokolády, také chuťové buňky budou při čtení tohoto románu nemálo pracovat.

anno9743
08.04.2019 3 z 5

Dobrá knížka, hezky napsáno, mohu doporučit.

zuzana2599
12.12.2018 4 z 5

Moc pěkný příběh, který se odehrává za 1. světové války ve středověkém Yorku. Je to příběh o milostném trojúhelníku, kdy se Alex provdá bez lásky a pak lásku potkává a poznává. Začátek knihy mi přišel trochu zdlouhavý, ale pak jsem se tak začetla, že jsem knihu stěží odkládala. Pěkné čtení s kapkou romantiky a s krásnou obálkou !!