Andělla Andělla komentáře u knih

☰ menu

Námi to začíná Námi to začíná Colleen Hoover

Kniha se četla sama, ostatně jako všechny knížky od Colleen. Nečekejte žádný boom, ostatně jak Colleen sama napsala, ona se do druhého dílu pouštět nechtěla, ale napsala ho pro nás. I když už jsem dopředu tak nějak tušila jak to dopadne, moc jsem si knížku užila.

01.05.2024 5 z 5


Pod hladinou Pod hladinou Darcy Coates

Jakmile v moři pod nohama přestanu cítit písek, přepadá mě panika, takže možná proto na mě kniha tak zapůsobila.
Darcy umí skvěle pracovat se slovy, že atmosféru nasajete už v první kapitole. Napětí stoupalo s každou stránkou, líbilo se mi prolínání kapitol ze současnosti a minulosti, kdy se postupně odkrývalo, co vedlo k potopení Arcadie. V příběhu nenajdete nic nového nebo světoborného, rozhodně je ale plný tajemna a napětí a to vám nedovolí knihu odložit, jen se modlit, aby se všichni zase vynořili nad hladinu.

24.01.2024 5 z 5


Vězeňkyně Vězeňkyně B. A. Paris (p)

Já jsem si knihu tedy moc užila, příběh mi přišel opravdu zajímavý. Moc se mi líbilo prolínání kapitol z minulosti a přítomnosti, postupně se tak všechno hezky propojovalo. Nemohla jsem se od čtení odtrhnout, byla jsem hrozně zvědavá, jak to celé dopadne. I když konec mi přišel docela rychlý a trochu splácaný, líbil se mi.

26.11.2023 5 z 5


Vzpomínky na něj Vzpomínky na něj Colleen Hoover

Další úžasná emoční jízda od mé milované Colleen Hoover.
Knížka mě okamžitě vtáhla do děje, s Kennou jsem celou dobu soucítila a to i přesto, že nejsem matka. Scottyho rodiče jsem naprosto chápala a s Ledgerem jsem prožívala jeho rozpolcení. No nedokázala jsem si představit, jak tenhle propletený emoční uzel může dopadnout.
Líbilo se mi vyprávění příběhu ze dvou pohledů a dopisy Scottymu.
Velmi působivý příběh o ztrátě a bolesti, ale i o lásce a porozumění. Každý můžeme mít svou pravdu, ale je důležité najít, i kdyby jen maličký střípek pochopení jeden druhého a umět odpustit nejen sám sobě.

08.11.2023 5 z 5


Kde hvězdy stále září Kde hvězdy stále září Trish Doller

Knížku jsem si moc užila, je to taková oddechovka, která se hezky čte a děj rychle utíká. Celkově se mi příběh moc líbil, i když musím přiznat, že některé části byli dost odbyté, v životě nejspíš i nereálné a u některých vět jsem si říkala, že proboha tohle by přece nikdo nikdy neřekl. I tyto za mě nedostatky mi ale celkový zážitek z knihy nezkazily, ubrala bych však jednu hvězdičku. Ale moc se mi líbila ta řecká komunita a řecká slova, ještě jsem se s tímto v jiné knize nesetkala a knihu to hezky obohatilo, takže ubranou hvězdičku zase přidávám.
Dokážu si představit jak s touhle knížkou ležím u moře na pláži (škoda, že jsem na ní nenarazila, když jsem si letos vybírala knížky na dovču), takže pokud chcete letní oddychovku k moři nebo kamkoliv jinam, tahle knížka to rozhodně splňuje.

18.10.2023 5 z 5


Hard Land Hard Land Benedict Wells

Krásná kniha s krásným příběhem. Není to jen typický YA příběh, obsahuje hlubší témata k zamyšlení, promyšlení, pochopení. Moc se mi knížka líbila a určitě ji doporučuji.

30.09.2023 5 z 5


Děsy Leigh Harkerové Děsy Leigh Harkerové Darcy Coates

Darcy opět nezklamala, možná bych spíš řekla, že překvapila, protože takovýhle příběh pro Leigh jsem opravdu nečekala a až do odhalení mě vůbec nenapadlo, že by to celé mohlo být takhle. Musím říct, že Sára mi ze začátku vůbec neseděla a podezřívala jsem jí, jestli říká pravdu.. ale pak jsem byla ráda, že jí tam Leigh má, nebo naopak..?
Bylo to méně strašidelné než jiné autorčiny knihy, i když musím říct, že z těch tajemných dveřích pod schody jsem byla nervózní a napjatě jsem očekávala o co tady půjde a opět - nic takového mě nenapadlo.
Takže mě se to četlo hezky a ani trochu mi nevadila detektivní linka knihy, právě naopak, bylo to zase něco jiného. Části, kdy Leigh cítila dům, jeho rozrůstající se plíseň a podivné představy by mohli být kratší, nebo by tam některé nemuseli být vůbec.
Bát se moc nebudete ale příběh opravdu zajímavý a promyšlený, který stojí za přečtení.

17.09.2023 4 z 5


Věci, na které nastal čas Věci, na které nastal čas Petra Soukupová

Už po přečtení anotace tak nějak víte, co vás čeká. Přesto se ale kniha četla až neuvěřitelně sama, nebylo jediné místo kde bych se nudila. Bude to nejspíš i tím, že mi sedl styl autorčina psaní. Úplně obyčejná rodina a ještě obyčejnější příběh, který se ale bohužel, i když nechceme, může stát každému z nás.

02.08.2023 5 z 5


Můj život u sousedů Můj život u sousedů Huntley Fitzpatrick

Knížku jsem poprvé četla jako teenager a vím, že jsem z ní byla nadšená. Teď jsem po ní sáhla znovu, protože jsem chtěla jen nějakou letní romantickou oddechovku a věděla jsem, že přesně tohle mi může tahle kniha nabídnout.
Příběh je prostě skvělý a i podruhé jsem si ho moc užila. Líbilo se mi, že vedle klasické romantické linky kniha přináší i hluboká témata, která bohužel k životu patří.
Do rodiny Garrettů jsem se zamilovala úplně stejně jako Sam. Hlavní zápletku jsem si vůbec nepamatovala, takže jsem poslední část knížky hltala se stejným napětím, s jakým jsem jí četla poprvé.
Jednoduše skvělá kniha, která určitě stojí za přečtení.

29.06.2023 5 z 5


Zítřek ti nikdo neslíbil Zítřek ti nikdo neslíbil Kateřina Karolová

Na začátku mě kniha hodně chytla, byla jsem napjatá a zvědavá co se bude dít dál. Opravdu velmi mě zaujal námět knihy, s něčím takovým jsem se ještě v žádné knížce nesetkala a nečekala jsem to. Po odhalení už mě kniha ale moc nebavila a některé části mi přišly až moc zdlouhavé, ale pravdou je, že autorka nejspíš chtěla o tématu polemizovat a proto bylo všechno tak rozebíráno. Malá detektivní linka se mi líbila, i když jsem čekala, že bude mít trochu větší boom. Příběh mohl klidně ještě chvíli pokračovat ale konec se mi líbil, vše se tam vlastně hezky propojilo a ukázalo se, jak jeden člověk odstartoval pád dalších třech lidí.

25.06.2023 4 z 5


Jiné místo Jiné místo Kateřina Karolová

Kdybych asi před měsícem nečetla Trhlinu od Kariky, působila by na mě kniha jinak a měla bych z ní větší zážitek. Přesto však tyhle dva příběhy nelze srovnávat.
Knihu jsem zhltla asi na tři otevření, musím přiznat, že jsem čekala větší napětí a docela mě mrzelo, že se to všechno vyřešilo tak rychle. Musím ale říct, že pointa mě za celou dobu nenapadla a úplný konec se mi líbil.
Autorka píše dobře, krátké kapitoly rychle utíkají. Odbočka v lesích se mi líbila víc, chystám se teď na Zítřek ti nikdo neslíbil a už jsem zvědavá, jaký zážitek mi kniha přinese.

22.05.2023 4 z 5


Všechno, co máme Všechno, co máme Kerry Lonsdale

Řekla bych, že tahle knížka je taková oddechová jednohubka na jedno odpoledne. Vzrušující, napínavý, smutný příběh. Za mě to není nic z čeho se posadíte na zadek, ale jak už jsem psala je to taková odechovka, která se hezky čte a nutí vás pokračovat, protože jste zvědaví, jak to celé dopadne.

25.04.2023 4 z 5


Marta v roce vetřelce Marta v roce vetřelce Petra Soukupová

Knížku jsem poprvé četla k maturitě a netušila jsem, že se stane jednou z mých nejoblíbenějších. Ráda se k ní vracím a vracet budu. Čte se úplně sama. Prostě čtete a čtete a najednou jste v půlce knížky. Zápletka super, pak mě Marta dost štve, ale sama nevím, jak bych se v takové situaci chovala.
Jsou zde skvělá slovní spojení, autorka dle mého moc dobře vystihla styl psaní devatenáctileté holky.
Styl nejspíš nesedne každému, ale mladším generacím rozhodně doporučuju.
Pro mě je to prostě srdcovka.

14.04.2023 5 z 5


Trhlina Trhlina Jozef Karika

Nemám slov a přesto mi myšlenky v hlavě skáčou jedna přes druhou. Kniha byla parádní, místy se to sice trochu vleklo, ale byla jsem nesmírně zvědavá, co se z toho vyvine.
Myslím, že kniha je skvělým prostředkem jak nahlédnout do lesů Tríbeče a celé záhady pohoří Tríbeč. Z knihy jde skvělá atmosféra, celý ten konec a náhled na tuto věc ve mě zanechal hluboký pocit s trhlinou v čase, či snad prolínáním různých vesmírů a vrstev. Myslím, že o tomhle budu přemýšlet ještě hodně dlouho. Co dál k tomu dodat, každý ať si udělá názor sám.
Chystám se taky na film a už jsem moc zvědavá, jak to celé bude zpracované a co to ve mě zanechá.

13.04.2023 5 z 5


Kosti v srdci Kosti v srdci Colleen Hoover

Colleen prostě umí. Sice jsem čekala větší emoční jízdu, ale copak vás musí všechny knížky rozbrečet? Do příběhu jsem se hned vžila, líbilo se mi prostředí poloostrova, cítila jsem slunce a moře. Pro mě to bylo fajn oddechové čtení se zajímavým tématem.

07.04.2023 5 z 5


Ticho ve tmě Ticho ve tmě Darcy Coates

Jsou knihy, filmy a seriály, u kterých když je dočtete/dokoukáte, závidíte všem, kdo mají příběh ještě před sebou a přejete si, aby jste ho i vy mohli prožít znovu. A přesně taková série Černá zima je.
Závěrečného dílu jsem se nemohla dočkat. Darcy je prostě skvělá, a i když si myslíte, že ve čtvrtém dílu této série už vás nemůže nic překvapit, opak je pravdou.
Napínavé od první stránky, jako vždy jsem nemohla přestat číst dál. Moc mě mrzí, že to byl závěrečný díl, prožívat příběh s Clare a Dorranem bych mohla dál a dál. Opravdu mi tihle dva přirostli k srdíčku a bude se mi po nich stýskat.
Prostě jedním slovem úžasná série. Určitě se k ní ještě vrátím.

15.03.2023 5 z 5


Dům tajemných stínů Dům tajemných stínů Darcy Coates

Knihy od Darcy miluju, ale tuhle mezi ty nejlepší nezařadím. První půlka knihy byla skvělá, nemohla jsem se odtrhnout, napětí stoupalo, atmosféra dokonale popsaná, prostě tak, jak to Darcy umí. Druhá půlka knihy už mě tolik nebavila, napětí kleslo a přišlo mi, že se děj tak nějak táhne. Samozřejmě i zde byli momenty, kdy jsem se nemohla odtrhnout, ale poslední část jsem dočítala asi týden.
Každopádně kladně hodnotím zasazení příbehu do jiné doby, nejdřív jsem byla trochu překvapená a říkala jsem si, jestli mě to vlastně takhle bude bavit ale nakonec proč ne, bylo to zase něco jiného. Taky se mi líbilo, že se děj celou dobu neodehrával jen v “jednom domě”, i když druhá půlka, jak už jsem psala, pro mě byla slabší.
Knížku tedy doporučím, protože prostě Darcy, ale jak už tady z recenzí vyplývá, ne každému sedne.

15.02.2023 3 z 5


Hra o přežití Hra o přežití David Urban

Velmi se mi líbil námět knihy, kdy děti hrají nevinnou hru na mobilu, která se pro ně může stát osudná. Od knihy jsem se nemohla odtrhnout, napětí stoupalo s každou další kapitolou. Někde od půlky jsem měla tip na pachatele, ale ke konci jsem začala pochybovat, a jediné co snad můžu ještě dodat je, že do posledních šesti vět jsem takový konec opravdu nečekala.
Jednoduše skvělá detektivka, která stojí za přečtení!

26.01.2023 5 z 5


Nevítaný host Nevítaný host Shari Lapena

Na začátku jsem měla trochu problém zapamatovat si kdo je kdo, ale po pár stránkách už jsem znala všechny. Líbila se mi atmosféra, kdy všichni zůstanou “uvězneni” v hotelu, který bouře odřízne od okolního světa a někdo mezi nimi je vrah, nebo že v hotelu možná nejsou sami. Za mě fajn oddechová detektivka.

24.01.2023 3 z 5


Hlasy v bouři Hlasy v bouři Darcy Coates

Kniha byla od začátku velmi napínavá. Čekala jsem opět nějakou duchařinu, jenže pak jsem si zde v komentářích nechtěně přečetla, že se jedná o jakousi apokalypsu a říkala jsem si, že tohle není úplně nic pro mě, ale to jsem vůbec netušila, jak mě příběh chytne.
Romantická linka mezi Clare a Dorranem mi vůbec nevadila, ba naopak. Darcy opět skvěle popsala atmosféru - tady konkrétně tu mrazivou, musela jsem číst pod dekou a s teplým čajem. :D Nemohla jsem se od knihy odtrhnout a hned po přečtení jsem sháněla další díl. Teď už mám za sebou všechny tři a nemůžu se dočkat závěrečného dílu.

24.01.2023 5 z 5