Always a reader Always a reader komentáře u knih

☰ menu

Námi to začíná Námi to začíná Colleen Hoover

Oproti prvnímu dílu je to víc klidnější a očekávatelnější, ale to je to co čtenáři chtěli. Přečíst si jak si k sobě znovu našli cestu. Nicméně i tak se zde udály zajímavé události co pěkné rozvíjely děj.

02.03.2024 5 z 5


Námi to končí Námi to končí Colleen Hoover

Co mě zaujalo na knize hned jako první, bylo věnování. Nejen že je hezky formováno ale zaujalo mě tak že jsem se snažila zjistit víc o autorčině životě, přitom na konci jsem zjistila, že si stačí jen přečíst tu knihu a následnou kapitolku s autorčinou poznámkou a věnováním.
Musím říct že jsem do knížky šla celkem naslepo a nevěděla jsem vůbec co mě čeká.

Nejdříve jsem si říkala, jo taková hezká romantika, ale není tomu ve výsledku tak. Hrozně se mi zalíbil autorčin styl psaní, umí krásně pracovat se slovy a vtáhnout vás do toho co si postavy myslí a prožívají a jak přemýšlí, ale bez toho aby se to opakovalo stále dokola.
Myslím, že jsem objevila další svou oblíbenou autorku, těším se na další příběhy

25.02.2024 5 z 5


Vinice ve Francii Vinice ve Francii Julie Caplin

Jako vždy, autorčiny knížky jsou takové milé a útulné.

14.02.2024 5 z 5


S láskou Rosie S láskou Rosie Cecelia Ahern

Příběh krásný, ale nesedí mi vyprávění pouze formou dopisů, emailů či chatování. Chyběly mi tam dialogy, popsání scény a pocitů.
Znám filmové zpracování a to bylo moc povedené.

28.01.2024 3 z 5


Hrad ve Skotsku Hrad ve Skotsku Julie Caplin

Tak tohle jsem si užila moc. Knížku jsem dostala, dokonce v originále, a jelikož je mi Skotsko velmi sympatické, tohle se četlo úplně samo. Miluju že se autorce daří vtáhnout vás nejen do děje, ale také do dané země. Skotské výrazy a přízvuky tomu dodaly svoje. Velmi jsem si užívala celou knihou protkané poznávání Skotska, jejich kultury.

Co se týče samotného příběhu tak byl také velmi povedený. Především si od toho nesmí člověk slibovat nic víc ale ani nic míň, než jednoduchou, pokojnou lehce romantickou knížku, pro ty chvíle kdy si potřebujete odpočinout. A musíte holt počítat se spousty klišé a předvídatelností příběhu.

Také musím říct, že je to dobrá volba pro ty, co nejsou úplní profíci v jazycích a chtějí vyzkoušet čtení v originále.

24.01.2024 5 z 5


Domek v Irsku Domek v Irsku Julie Caplin

Krásné, úplně jsem se přenesla do Irska a rozhodně bych si přála tam žít.

07.10.2023 5 z 5


Chtíč Chtíč Geneva Lee

(SPOILER) Šla jsem do knížky s tím že chci něco jednoduchého a neměla jsem žádná očekávání. Upřímně, kdybych na knihy nenarazila ve výprodeji za 50Kč, nikdy si je nekoupím, ale takhle jsem si řekla proč ne. Vážně se od děje nedá čekat nic velkolepého. Myslím, že by samotný příběh i mohl být hodnotnější, ale dost to shazují ty erotické scény - jak už psalo více čtenářů, a také spousta klišé a některé jednoduché (řekla bych odfláklé) scény, rozhovory. Často jsem si říkala, že mi to připadá jako takové spojení 50 odstínů šedi a příběhu Meghan a Harryho.
Přitom mi přijde, že samotné se to četlo docela dobře, takže spisovatelka není špatná. Příběh mě i zajímá jak bude pokračovat, včetně životů vedlejších postav, ty bych uvítala, jelikož třeba Belle mi přišla stále, že něco tají. Do dalších dílů už nejspíš nepůjdu, leda bych někdy zas narazila ne podobnou akci.

24.07.2023 3 z 5


Vášeň Vášeň Geneva Lee

Jestliže čtenář neočekává žádný složitý příběh a má vyloženě náladu na něco jednoduchého a řekněme romantického, pak se to číst dá.

24.07.2023 3 z 5


Krámek se starožitnostmi Krámek se starožitnostmi Paula Brackston

Začátek mi přišel poněkud zmatený, ale nápad na příběh je to moc pěkný. Zajímal by mě Samuelův život a tak se možná pustím i do druhého dílu až bude dostupný.

30.07.2022 4 z 5


Vážka v jantaru Vážka v jantaru Diana Gabaldon

Mezi čtením této jsem přečetla spoustu jiných - je to docela nepraktická knížka na cestování. Ale četla se pěkně. Bojím se pustit do dalších, znám seriál a vím, že přibližně první 2 série byly nejlepší.

21.04.2022 5 z 5


Milý Johne Milý Johne Nicholas Sparks

Zjistila jsem, že už jsem v roce 2014 k této knize psala komentář, že bych si ji ráda přečetla. Tak po 8 letech k tomu vážně došlo a dostala se mi do rukou. Je to krásný příběh, který se čte moc pěkně. Mám ráda filmová zpracování knih od tohoto spisovatele. Má svůj krásný, romantický, i když poněkud ponurý styl. Dodává tomu ale realitu.
Těším se na další.

19.04.2022 5 z 5


Jeho zákusek Jeho zákusek Penelope Bloom

Musím říct ze tento díl byl už i na mě moc, příliš přehnaný. Především tedy závěr.

03.04.2022 2 z 5


Její třešničky Její třešničky Penelope Bloom

Začátek byl dost vtipný. Jinak o této knize platí to co o první - jednoduchá, ale čtivá.

23.03.2022 4 z 5


Jeho banán Jeho banán Penelope Bloom

Člověk si od toho nesmí slibovat nic víc, než jak to vypadá. Přesně jak již bylo napsáno, předvídatelná, ale čtivá. Oddychovka mezi náročnými knížkami či v náročné životní situaci.

07.03.2022 4 z 5


Letní sázka Letní sázka Emily Henry

Rychle jsem se začetla a knížka mě moc bavila, ke konci už trochu méně, ale opět, jako oddechové čtení to sedlo.

06.10.2021 4 z 5


Pláž v Chorvatsku Pláž v Chorvatsku Julie Caplin

Jednoduchá romantika, na druhou stranu, to je přesně to co má kniha nabízet. Příjemné čtení na pláži.. tématicky v Chorvatsku.

10.09.2021 4 z 5


Cizinka Cizinka Diana Gabaldon

Asi nejsem tak náročný čtenář, ale knížka se mi líbila a řekla bych, že pro takové letní lehké čtení nezklame. Myslím že u takového žánru se musí s jistým klišé počítat.
Přestože je kniha celkem obsáhlá, nenudila mě. Naopak bych i uvítala některé lehce naznačené situace popsat podrobněji.

22.06.2021 5 z 5


Mlčící pacientka Mlčící pacientka Alex Michaelides

Měla jsem během čtení delší rozestupy, ale tak od poloviny knihy jsem se začetla a během pár dnů dočetla. Čekalo mě skutečně nečekané odhalení. Takové zakončení by mě nenapadlo.

13.06.2021 4 z 5


V šedých tónech V šedých tónech Ruta Sepetys

Velmi čtivá.

07.03.2021 5 z 5


Daňové zákony 2021 Daňové zákony 2021 Hana Marková

Ve srovnání se zákony, které jsem měla předešlý rok, se mi zpracování líbí více.

10.02.2021 5 z 5