Adel822 Adel822 komentáře u knih

☰ menu

Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Jack Thorne

Od knihy jsem moc nečekala a také jsem k ní tak přistupovala, prostě jsem mněla radost že jsem znovu ve světě čar a kouzel. Je to milý nenáročný příběh. Četla jsem ho když jsem byla nemocná a celou jsem jí přečetla v čekárně u doktora. Je to fajn příběh pro milovníky Harryho Pottera.

01.01.2023


Nevěsta přes palubu Nevěsta přes palubu Heather MacAllister

(SPOILER) Zajímaví námět, už od začátku je člověku naprosto jasné jak to opadne, ale to je u takových to knih vždy. Ze začátku jsem Blair nemohla snést podle mého je strašně namyšlená a nevděčná, vše co vyčítala muži který ji zachránil. Chovala se jako kdyby jí snad něco dlužil, podle mně by mněla být vděčná za to že jí zachránil život a ještě se o ní stará a ona si místo toho jen stěžuje. Za mně bohužel podprůměrná harlequinka. Ale jak už jsem řekla námět i popisy lidí a okolí byl moc dobrý ale když vám hlavní hrdinka neustále leze na nervi je těžké se do knihy zamilovat.

18.09.2022


Harry Potter: Cesta dějinami čar a kouzel Harry Potter: Cesta dějinami čar a kouzel kolektiv autorů

Bohužel se mi tato kniha moc nelíbila a vlastně jsem se musela hodně přemlouvat abych ji vůbec dočetla. Mněla jsem problém často oddělit fakta z kouzelnického světa a fakta z našeho, přišlo mi že je to podivně promíchané. Až ke konci jsem se začala lehce orientovat. Ale co se mi naopak na knize líbilo byla její grafické stránka ta se za mně moc povedla a i se to hezky četlo, bohužel obsah to lehce zhoršil. Na závěr jsem ráda že jsem si knihu přečetla ale znovu už po ní asi nesáhnu. Milovníkům tohoto světa, bych jí asi doporučila ale lidem co chtějí vědět jen pár zajímavých faktů bych doporučila třeba knihy filmová magie ty mně zaujali daleko více bohužel.

18.09.2022


Bajky barda Beedleho Bajky barda Beedleho J. K. Rowling (p)

Bajky jako takové mně neskutečně bavili a všechny jsem si naprosto zamilovala. Jsou to takové pohádky ale z kouzelnického světa. Bohužel komentování Brumbála každé povídky to mně moc nebavilo a klidně bych je zkrátila a přidala jednu, dvě bajky.

16.09.2022


Famfrpál v průběhu věků Famfrpál v průběhu věků Kennilworthy Whisp (p)

Je to krátká a milá kniha kterou budete mít za chvíli přečtenou. Když jsem jí začala číst nemněla jsem moc veliké očekávání, nejsem sportovní typ a bála jsem se že to bude plné faktů které mně nebudou bavit. Když jsem knihu rozečetla, tak jsem bila velmi mile překvapená jak mně baví, bohužel zhruba v půlce vlastně ani nevím proč mně to bavilo méně a méně. Přesto vám knihu moc doporučuji a ve výsledku ji musím hodnotit asi kladně.

16.09.2022


Fantastická zvířata a kde je najít Fantastická zvířata a kde je najít Mlok Scamander (p)

Kniha mně moc bavil a pro milovníky Harryho Pottera a hlavně celého kouzelnického světa, je to za mně nutnost. Kniha je velmi krátké a poutavě napsaná ale za mně byla tak nabitá informacemi a různými druhy zvířat že už po přečtení si polovinu nepamatuji což mi přijde jako velká škoda. Kniha mně ale velice bavila a byla čtivá a zajímavá.

16.09.2022


Včelí domeček –  prázdniny v úlu Včelí domeček – prázdniny v úlu Veronika Souralová

Tato kniha mně velice nadchla, byla úžasná. Sice jsem většinu informací již věděla. Knihu jsem dostala k narozeninám protože jsem včelař ale myslím že pro menší děti je to dokonalá myšlenka jak je zabavit a něco nového přitom naučit. Dokonalý nápad zpracování i ilustrace.

26.08.2022


Kouzelnický svět J. K. Rowlingové: Filmová magie 2 - Neobyčejné bytosti Kouzelnický svět J. K. Rowlingové: Filmová magie 2 - Neobyčejné bytosti Ramin Zahed

Tato kniha mně opět moc bavila, ale bohužel ne tolik jako první. Možná je to tím že se zde zaměřují spíše na zvířata a svět. Ale i přesto si myslím že tato kniha každého milovníka Harry Pottera naprosto okouzlí. A po grafické stránce je kniha opět dokonalá.

26.08.2022


Řetěz Řetěz Adrian McKinty

(SPOILER) Tet jsem knihu dočetla a natolik mně uchvátila že jsem hned musela komentovat. Knihy jsem se ze začátku trochu bála protože thrilleri nečtu ale nakonec mně překvapilo že kniha není vůbec děsivá ani mrazivá, nevím jestli je chyba ve mně nebo v knize, co se stane hlavní hrdince je hrozné a doufám že se nic podobného naděje ale přesto mně to skoro nerozrušilo. Do hlavních hrdinek jsem se naprosto zamilovala, jak jsou odvážné a nápadité, líbilo se mi že hlavní hrdinka není ufnukaná ale naopak také ne chladná a nepřemožitelná. Bohužel jsem hned na začátku druhé části přišla na to kdo je za řetězem ale dál jsem se snažila nad tím nepřemýšlet a nechat to plynout, takže mně naopak spoustu zvratů překvapilo. A její bývalí švagr toho jsem si naprosto zamilovala, tedy až na ty drogy ale myslím že do příběhu skvěle zapadli.
A ještě na konec vážně doufám že je Rachel těhotná.

24.08.2022


Kouzelnický svět J. K. Rowlingové: Filmová magie 1 - Pozoruhodní lidé a kouzelná místa Kouzelnický svět J. K. Rowlingové: Filmová magie 1 - Pozoruhodní lidé a kouzelná místa Jody Revenson

Kniha byla jak po grafické stránce dokonalá, tak i obsahem. V knize nebylo mnoho informací, ale ty které tam byly tak jsou velmi zajímavé, myslím že díky tomu mně kniha tolik bavila, protože informací nebylo mnoho ale byli poutavé. Za mně je tato kniha nutnost pro každého milovník Harryho Pottera.

24.08.2022


Kluk odvedle Kluk odvedle Kasie West

(SPOILER) Další úžasná kniha od mé milované autorky. Tato kniha se mi opět moc líbila, byla to taková odpočinková jednohubka. Jediné co mi na knize vadilo bylo že pořádná romantika začala až na posledních padesáti stranách to je za mně trochu škoda, přišlo mi že většinu knihy jsme jen poznávali charaktery hlavních postav. Přesto jsem se od knihy nemohla odtrhnout a na konci to do sebe perfektně zapadlo, Kasie Westová to prostě umí. Líbila se mi i část o matčině sebevraždě, přišlo mi že to knihu lehce povzneslo na důležité téma ale pořád zůstala letní a odpočinkovou. Takže za mně opět skvělá kniha a už se nemohu dočkat další.

31.07.2022


Gump – pes, který naučil lidi žít Gump – pes, který naučil lidi žít Filip Rožek

Popravdě moc nevím co si o této knize mám myslet. První mé nadšení vzniklo díky výborné propagaci ale díky ní jsem mněla moc veliké očekávání, ne že bych byla z knihy zklamaná to ne, ale rozhodně se nezařadí mezi mé nejoblíbenější knihy. Na knize mi vadilo jak je nespisovně napsaná díky tomu se mi hůře četla. Na druhou stranu se mi kniha vlastně svým způsobem líbila, hlavně tím jak velký má přesah ad už v moudrech nebo v hmotné opravdické pomoci.

29.07.2022


Mé nejkrásnější pohádky 2 Mé nejkrásnější pohádky 2 kolektiv autorů

Knihu jsem četla jako pohádky před spaním. Kniha obsahuje osm velmi zkrácených klasických pohádek. Na můj vkus byly pohádky které jsou určeny pro děti dost kruté a popsané děsivě. Ani styl psaní mně bohužel moc nenadchl. Ale abych nepsala jen o záporech tak ilustrace v knize jsou velmi povedené a myslím že pro děti úžasné.

08.05.2022 1 z 5


Vikomt, který mě miloval Vikomt, který mě miloval Julia Quinn

(SPOILER) Jsem velkým zastáncem přísloví nesud´ knihu podle obalu, ale jsem moc ráda že tato kniha dostala obal nový. I když je tento příběh občas představován jako červená knihovna a možná to tak skutečně i je, tak se v tomto díle za mně autorce povedlo dadat tomu i trochu té hloubky. Líbí se mi že se v tomto díle řešila i strachy hrdinů a jejich překonání, i když to bylo vykresleno velmi jednoduše do příběhu to skvěle zapadlo. Jediné co mně u série trochu mrzí je že si podle mého autorka společenské chování mění trochu k obrazu svému. Například v prvním díle byl velký skandál jen když dva vyjdou na balkon jen spolu a v tomto díle byli sami velmi často. Ale kniha se mi moc líbila a opět mi dala vše co jsem od ní chtěla, milí příběh a chvíli odpočinku.

07.05.2022 4 z 5


Vévoda a já Vévoda a já Julia Quinn

Do této série jsem se doslova zamilovala. Ano je to romantický příběh který nemá žádný přesah ale dal mi vše co od tohoto žánru očekávám. Kniha mně vtáhla do jiného světa dokonale jsem u ni vypla a nemohla se odtrhnout. Dafne i Simon jsou mi velmi sympatičtí a já se nemohu dočkat až si přečtu o zbytku bridgertonu.

07.05.2022 4 z 5


Rande s knihomolkou Rande s knihomolkou Emma Hart

Od knihy jsem mněla velké očekávání a to byl asi můj problém. Hlavní hrdinka a její smysl pro humor my nesedl ale hlavního hrdinu jsem si od začátku zamilovala a myslím že je to kluk kterého by si přála každá knihomola. Ve výsledku když se jejich povahy spojily tak byla hlavní hrdinka snesitelnější. Domov důchodců a kachny byli příjemným zpestřením celého příběhu. Hlavní zápletka my bohužel také moc nesedla přišla my banální a zvládla by se vyřešit rychleji. Nelituji že jsem si knihu koupila a přečetla, určitě se pustím i do dalších dílů ale nebude to takoví ten zlatý klenot knihovny ke kterému se rádi s napětím a šimráním v břiše vracíte. Také se mi moc líbí obálka ta se vážně povedla.

01.03.2022 2 z 5


Náhradní kluk Náhradní kluk Kasie West

Knihy od Kasie Westové mám většinu přečtenou a všechny mně hrozně bavili. Kniha náhradní kluk je krásná čtivá, řeší se tam i jiná témata než láska ale jen tak lehce kloužou po povrchu nic hlubokého. Knihu přečtete jedním dechem, není to sice napínavé ani převratné a strhující ale když k ní budete přistupovat jako k milé nenáročné oddechovce od Kasie Westové myslím že vás jen mile potěší.

21.02.2022 3 z 5


Mortina a přízračný kamarád Mortina a přízračný kamarád Barbara Cantini

Na knize mně nejvíce dostala svítící obálka ta je dokonalá (ano jsem dospělá). Samotný příběh mně taky moc bavil je to taková milá jednohubka na pár minut. Kniha v sobě také skrývá překrásné ilustrace. Myslím že se ke knize v budoucnu ještě vrátím a hodnotím velmi kladně.

11.01.2022


Pár stránek navíc Pár stránek navíc Lin Rina

(SPOILER) Často se mi stává že se do knih nejvíce začtu až ke konci a potom mám deprese že je konec a chybí mi hlavní hrdinové a toto byl skvělí způsob jak ve světě zůstat trochu déle.
Kniha je rozdělena do více témat které rozvíjí původní příběh a dává více prostoru vedlejším postavám. První strany v knize Animant píše své přítelkyni Elise dopis, ten se mi velmi líbil myslím že mně nenásilnou formou vtáhl spět do děje, dále je tu něco k postavě Animant, zde se mi líbilo sledovat jak se vyvíjí její osobnost a charakter. Poté tu je dopis pro Animant od Tomase ten se mi též líbil ale zde bych uvítala kdyby byla z dopisu cítit více láska přišel mi trochu chladný a opět povídání jak vznikala postava Thomse bylo také velmi zajímavé. Dále tu byl pohled Tomase na dobu mezi odjezdem Animant a jeho vyznáním lásky, to bylo dokonalé a dojemné myslím že by zde roztálo každé srdce, to moje teda ano a přála bych si více částí z pohledu Thomase protože mně jeho pohled a láska k Animant úplně dostali. Kapitola o historickém románu mně upřímně moc nezaujala a ocenila bych místo ní spíše delší předchozí děj a ani báseň která je hned o stranu dále mně bohužel moc nezaujala. Rozbor postav o Henrym a Rachel mně sice bavili ale obešla bych se i bez nich ale příběh o jejich seznámení mně moc zaujal, zde bych sice přivítala spíše popsaný jejich společný čas než rodinné poměry Rachel ale přesto mně příběh bavil. Recept určitě zkusím. Fakta a fikce mně opět moc nebavili. Popis a dopis pana Boyla mě moc bavil a myslím že jsem toho člověka až teť pochopila. Odůvodnění názvu knihy mi také nic nedalo. Dopis od Elisy pro její sestřenku byl čtivý ale radši bych se dozvěděla více o jiných osobách. Život Elisy než začala studovat, mně moc bavil byly zde vidět ti odlišné kultury jednoho světa. Dopis Lillian mně nebavil až na část kde mluvila o Thomasovi. Popis Animantiných rodičů a strýce, tety mně i s kapitolou fakta a fikce nebavili. Poslední část o vánocích jsem si zamilovala ale byla bych radši kdyby se hned na začátku hrdinové nepohádali ale jinak dokonalé. A ten konec s těmi knihami byl geniální. A v neposlední řadě jsou v knize překrásné ilustrace které vám vyrazí dech.

10.01.2022


Kroniky prachu Kroniky prachu Lin Rina

(SPOILER) Kniha se mi velmi líbila děj plynul ani nevím jak a najednou jsem bila na konci. Vztah mezi hlavními hrdiny bil dokonalý, od začátku se mi Thomas i Animant vryli pod kůži a já si je zamilovala. I když hlavní hrdina byl zprvu nemilí a protivný nechápu proč ale stejně se mi moc líbil nechápu jak toho autorka docílila ale bylo to geniální. Postavu Winstona jsem od začátku nemněla moc ráda přišel mi takový zvláštní ale ve výsledku je to asi jenom milí muž který se nešťastně zamiloval, mrzelo mně že i on nedošel ke svému šťastnému konci. Posledních 30 stránek mi přišlo zbytečně zdlouhavých ale možná to bylo jen tím že už jsem se nemohla dočkat konce a toho jak to celé dopadne. Po celkovém zhodnocení se mi kniha moc líbila jako milá oddechovka a rozhodně si přečtu i druhý díl pár stránek navíc a doufám že mně nezklame.

09.01.2022