Kouzelnický svět J. K. Rowlingové: Filmová magie 1 - Pozoruhodní lidé a kouzelná místa

Kouzelnický svět J. K. Rowlingové: Filmová magie 1 - Pozoruhodní lidé a kouzelná místa https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/318819/bmid_kouzelnicky-svet-j-k-rowlingove-fil-lZL-318819.jpg 5 144 29

Prožijte magické filmy z kouzelnického světa J. K. Rowlingové jako nikdy dřív. Přemýšleli jste někdy nad tím, jak Harry proběhl zdí na nástupišti devět a tři čtvrtě nebo jako je možné, že herec v roli Hagrida vypadal jako poloobr? Stejně jako profesoři v Bradavicích a bystrozoři na KOKUSA, i filmaři mají zvláštní schopnosti a nadání. Tato kniha je plná zajímavých informací a ohromujících fotek z natáčení filmu Fantastická zvířata a kde je najít a všech osmi snímků o Harrym Potterovi. Kromě toho obsahuje také profily všech od Harryho Pottera po Mloka Scamandera. V knize se dozvíte všechna filmařská tajemství o celé produkci filmu: o snílcích, kteří vymysleli, jak by měla vypadat banka vedená skřety, o hercích, kteří přímo na plátně hrají milované kouzelníky a čarodějky, a o členech štábu, díky nimž se kouzla stávají skutečností. Kromě toho zde najdete také bonusové materiály včetně samolepek, snímatelných smrtijedských masek, čísla Jinotaje a mnoha dalších úžasných předmětů. Tato kniha provede mladé čtenáře výjimečným dobrodružstím skrz naskrz kouzelnickým světem.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Dobrodružné , Fantasy

Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

J.K. Rowling's Wizarding World: Movie Magic Volume One: Extraordinary People and Fascinating Places , 2016


více info...

Přidat komentář

milovnice_knih_
20.01.2024

Z knížky už se stala taková moje každoroční tradice, kterou čtu vždy na začátku roku, ne protože by mě tak bavila (celkem i baví), ale protože chci za rok přečíst celou sérii Harryho Pottera i s doplňkovými knihami co mám doma a zatím se mi to bohužel nepovedlo, tak snad se mi to podvede tento rok.
Ale teď už na recenzi:
Knížka je rozdělena do tří částí: první je úvod v druhé části se rozebírají Fantastická zvířata a v té třetí Harry Potter. Část o Harrym Potterovi je nejdelší za což jsem ráda, jelikož Harryho miluju.
V knížce se nachází zajímavé informace z natáčení nebo o postavách a místech, některé jsem už znala, jiné pro mě byly novinkou. Dále knížka obsahuje spoustu fotek z natáčení nebo přímo z filmů. Kouzelnou atmosféru doplnily malé grafické drobnosti, které knížku dělají kouzelnější.
Knížku můžu všem co milují HP filmy jen doporučit.
Hodnocení: Bohužel nedávám plný počet hvězd kvůli tomu, že si myslím, že by mohlo být o některých postavách (např. o dvojčatech) či místech více informací. Ale to, že je knížka pěkná můžu dokázat tím, že toto je rereading.
4,5/5

LuckaDea
20.01.2023 5 z 5

Kniha je krásně zpracovaná a nabízí zajímavé informace z natáčení Harryho Pottera i Fantastických zvířat. Knihu doplňují fotky a originální grafika.


Adel822
24.08.2022

Kniha byla jak po grafické stránce dokonalá, tak i obsahem. V knize nebylo mnoho informací, ale ty které tam byly tak jsou velmi zajímavé, myslím že díky tomu mně kniha tolik bavila, protože informací nebylo mnoho ale byli poutavé. Za mně je tato kniha nutnost pro každého milovník Harryho Pottera.

midone
15.04.2022 5 z 5

Nedělejte tu blbost jako já a rozečtěte si k tomu ještě jinou, beletrickou knihu. Já jsem se totiž u toho docela nudila a pořád jsem podvědomě čekala nějaký děj. Vím, že je to kniha faktu, která JE bez děje, opravdu.

Angelika92
09.02.2021 5 z 5

Velmi krásná kniha. Miluji sérii o HP. Jsem do kouzelného světa zamilovaná už od dětství. Krásná ilustrovaná kniha plná informací.

VeruMalfoy
06.01.2021 5 z 5

Knížka se četla lehce, rychle a příjemně. Hodně informací už jsem sice věděla, ale i tak bylo příjemné vrátit se do světa Harryho Pottera. Text doplňuje spousta krásných fotek a dárečků z papíru.

Safinka
06.01.2021 5 z 5

Krásná kniha

SladkaK
12.10.2020 5 z 5

Nevadí, že je kniha určena pro děti od 6 let, právě naopak po přečtení mě přepadla nepřekonatelná chuť navléknout svůj Harry Potter župan, ponožky s Hedvikou, přikrýt se Nebelvírskou dekou, vzít si do ruky korbel máslového ležáku a podívat se hned teď na maraton Harryho Pottera, abych omrkla všechny zajímavosti z právě přečtené knihy.

Jana K
26.05.2020 4 z 5

Tak jsem se nechala zlákat a pořídila si na Albatrosu oba dva díly Filmové magie, které zaujmou už na první pohled nádherně zpracovanými obálkami. Jsou to moje první knížky k HP filmům, takže nemám žádné srovnání.
Za dnešní večer jsem přečetla první díl - ten se zabývá postavami a kouzelnými místy, postupně se dozvíme zajímavosti nejen o hlavní trojce, ale i o včech bradavických profesorech a dalších postavách, Ministerstvu kouzel, Prasinkách, Doupěti atd. Pěkné zpracování, ale také zklamání - textu je nemnoho a navíc - všimli jste si chyby ve výčtu dalších postav? Fotka Nigela je vydávána za Colina Creeveyho.
Kniha obsahuje spoustu obrázků a fotografií z filmů a také několik dalších vychytávek, nad kterými určitě zaplesá srdce nejednoho fanouška této čarodějnické ságy.
Pár zajímavostí z filmů jsem se nicméně dozvěděla, např. věděli jste, že Hermiona měla mít i na filmovém plátně - stejně jako v knižní předloze - velké přední zuby? Jedny falešné pro ni byly vytvořeny, ale neosvědčily se a tak zůstaly pouze v jediné scéně v Kameni mudrců. A takových perliček se z knihy dozvíme víc.
Co by se dalo knize vytknout - některé průvodní věty k jednotlivým kapitolám jsou jednoduché až chybné. Např. o Belatrix Lestrange: "Byla dvanáct let uvězněna v Azkabanu, ale utekla a stejně jako její bratranec Sirius šla okamžitě po Harrym Potterovi." To myslí opravdu vážně?
Na konci knihy pak ještě najdeme In memoriam Alanu Rickmanovi. Krásné.

Lenny.Wolf
21.05.2020 5 z 5

Tahle kniha je naprostá nezbytnost pro všechny milovníky kouzelného světa Harryho Pottera. Už 20 let je Harry Potter mojí posedlostí a díky téhle krásně zpracované knize moje srdce plesá radostí.

velociraptor
10.05.2020 5 z 5

Supr knížka pro milovníky harryho pottera. skvělý doplněk se kterým se na film budete koukat jinak.

Alex.rrr
24.02.2020 5 z 5

Super doplňková knížka k HP světu. Rozhodně obsáhlejší než jsem čekala. Narozdíl např. od hůlek se zde čtenář něco dozví a dostane "něco navíc" než klasické běžně známé informace. Kniha je i krásně zpracovaná. Trochu se mi nelíbily ty leporelové přílohy, ale je to kniha spíše pro mladší čtenáře, tak to chápu :D.

Andynka
26.12.2019 5 z 5

Nečekala jsem od knihy nic světoborného. Většinou doplňkové knihy k filmům jsou predražené a o ničem. Ale tahle se vážně povedla! Tolik rekvizit k filmům, které jsou součástí knihy... to je dokonalost. Dozvěděla jsem se pár zajímavých novinek o natáčení a rozněžňovala jsem se znovu nad návratem do dokonalého HP světa.

vlkove
14.12.2019 4 z 5

Pěkná kniha plná doplňků a krásných fotek. Informace jsou ale strohé, čekala jsem obsáhlejší text.

helusa2
22.06.2019 4 z 5

Mám ráda obě série (HP i FB). Možná bych ocenila i samostatnou knihu k Fantastickým zvířatům, ale autoři se zřejmě obávali nízkého prodeje a vsadili na jistotu - připojili i Harryho. Působilo to na mě trošinku násilně. Ale jak říkám, jsem fanoušek obou ;-)

Ainyska
10.06.2019 5 z 5

Zatím nejlepší doplňková kniha k natáčení Harryho Pottera. Uvidíme co ty další :).

Sarajana
04.05.2019 5 z 5

skvělá kniha pro fanoušky Harryho Pottera, i když tam moc pro mne neznámého nebylo, maličkosti se našli

Nicolka77
28.12.2018 5 z 5

Je sice pravda, že knížka měla víc obrázků než textů.. ale to vůbec nebylo na škodu:)
Pár informací v knížce už jsem věděla, ale něco bylo na víc..hlavně tedy o části fantastických zvířat

michaella03
14.12.2018 5 z 5

Krásná kniha, textu sice méně, ale za to plno obrázků z filmů. Většinu informací už jsem sice věděla, něco jsem se ale dozvěděla až tady :)

Lubisek
28.10.2018 5 z 5

Tahle knížka prostě nemůže chybět ve sbírce každého Potterheada. Nádherně ilustrovaná a zpracovaná.

Štítky knihy

Harry Potter pro děti obrazové publikace zajímavosti

Autorovy další knížky

Jody Revenson
americká
2015  89%Bestiář Harryho Pottera
2016  90%Kouzelnický svět J. K. Rowlingové: Filmová magie 1 - Pozoruhodní lidé a kouzelná místa
2016  90%Harry Potter: Panoptikum postav
2016  92%Harry Potter: Magická místa z filmů
2017  92%Harry Potter: Rekvizity a artefakty

Kniha Kouzelnický svět J. K. Rowlingové: Filmová magie 1 - Pozoruhodní lidé a kouzelná místa je v

Právě čtených3x
Přečtených207x
Čtenářské výzvě16x
Doporučených20x
Knihotéce142x
Chystám se číst30x
Chci si koupit54x
dalších seznamech4x