Kouzelnický svět J. K. Rowlingové: Filmová magie 2 - Neobyčejné bytosti

Kouzelnický svět J. K. Rowlingové: Filmová magie 2 - Neobyčejné bytosti https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/335745/bmid_kouzelnicky-svet-j-k-rowlingove-fil-rbC-335745.jpg 4 81 17

Poznejte velkolepá stvoření a fantastická zvířata z kouzelnického světa J. K. Rowlingové. Ptáci bouřliváci, hrabáci, domácí skřítci a hipogryfové, to jsou jen někteří magičtí tvorové, jimiž se to v kouzelnickém světě J. K. Rowlingové jen hemží. Ale jak takový Kůrolez ožije na filmovém plátně? Je Okamie pták, nebo plaz? A víte, jak to chodí s trusem měsíčníků? Stránky této knihy obsahují podrobné profily zvířat, nádherné ilustrace a poutavé informace o tom, jak vznikal film Fantastická zvířata a kde je najít i všech osm filmů o Harrym Potterovi, a fanouškům prozradí všechno, co chtějí vědět o vzniku těchto fascinujících stvoření. Krom toho je kniha nabitá doprovodnými materiály, a tak je pro mladé čtenáře (a nejen pro ně) vstupenkou do zákulisí kouzelnického světa.... celý text

Literatura světová Dobrodružné Fantasy
Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

J.K. Rowling's Wizarding World: Movie Magic Volume Two: Curious Creatures , 2017


více info...

Přidat komentář

milovnice_knih_
21.01.2024

Stejně jako první díl je toto nádherná knížka, která je plná zajímavostí o zvířatech a dalších bytostech např. Dobby ze světů Harryho Pottera a Fantastická zvířata. Zajímavosti jsou z natáčení, ale také i o samotných zvířatech a bytostech. Musím uznat, že z těch zajímavostí co v knížce jsou jsem jich znala minimum, takže to pro mě bylo skvělé zpestření filmů.
Knížka je strašně krásně grafický zpracovaná - je plná fotek a zajímavých grafických zpestření, které čtení příjemně zpříjemní. Velkým plus je plakát Kouzelné rostliny, který je k nalezení na konci knížky.
Musím říct, že tento díl se mi líbil malinko více než ten první, ale bohužel si nezaslouží pět hvězdiček, kvůli jedné zásadní chybě, kterou nedokážu odpustit. Ale jinak knížku můžu moc doporučit hlavně milovníkům Harryho Pottera nebo Fantastických zvířat . Tomu, že se mi knížka líbila nasvědčuje i to, že toto je rereading.
4,5/5

Janiss_89
27.11.2022 5 z 5

Pěkné nakouknutí do dalších koutů světa Harryho Pottera


Adel822
26.08.2022

Tato kniha mně opět moc bavila, ale bohužel ne tolik jako první. Možná je to tím že se zde zaměřují spíše na zvířata a svět. Ale i přesto si myslím že tato kniha každého milovníka Harry Pottera naprosto okouzlí. A po grafické stránce je kniha opět dokonalá.

Nicolka77
21.01.2021 5 z 5

Já tyhle doplňkové knihy k HP prostě miluju! V této knize pro mě zase nějaké nové informace, které se mi určitě budou hodit :D ..jak jinak, všechno co se týká HP se bude hodit :)

VeruMalfoy
06.01.2021 5 z 5

Tato kniha se mi líbila o něco víc, než první díl o postavách. O zvířatech se čte přece jen lip. Část fantastických zvířat z filmu Fantastická zvířata a kde je najít byla velice zajímavá.

Pitbullka
22.12.2020 5 z 5

Série Harry Potter je moje srdcová záležitost a každé nakouknutí do zákulisí vzniku filmů je pro mě skvělé. V knize jsem se dozvěděla dost nových věcí.

Jana K
28.05.2020 3 z 5

Druhý díl filmové magie je zaměřen na magická zvířata a bytosti, na které můžeme ve světě Harryho Pottera narazit. Stejně jako první díl je kniha plná nádherných fotografií a nejrůznějších bonusových materiálů. Škoda jen, že text není obsáhlejší a informace bohatší, v tomto směru se mi první díl líbil více.
I tato kniha se ale (stejně jako první díl) nevyhne několika přehmatům, např. v kapitole o Nagini: "Kluzký plaz, který je také Voldemortovým viteálem, se pokusí na Ministerstvu kouzel zabít Rona Weasleyho," nebo na přiloženém plakátu kouzelnických rostlin jsou zaměněny fotografie Úponice jedovaté a Řiditelné švestky.
I přes tyto nesrovnalosti se jedná o milou publikaci, která by neměla chybět v knihovničce žádného fanouška.

Alex.rrr
26.02.2020 5 z 5

První polovina knihy je za mě trochu slabší, ale druhá je zase protkaná zajímavostmi z natáčení a to se mi líbí. Určitě doporučuji, kdo se chce dozvědět k HP nějakou tu zajímavost navíc.

Andynka
06.01.2020 5 z 5

Tyhle knihy jsou vážně povedený. Pořád se mi zdálo, že je to blbost za kterou bych neutrácela. Ale pak jsem si je nechala nadělil pod stromecek a nechápala, jak jsem jimi mohla opovrhovat. Jsou tak do detailů promyšlené. Jsem z nich nadšená.

vlkove
14.12.2019 3 z 5

Více se mi líbil první díl. Tato kniha v sobě má, na můj vkus, málo informací.

blazensknizkou
30.06.2019 5 z 5

K tomuto nemohu říct nic jiného, že to bylo ÚŽASNÝ!

helusa2
22.06.2019 4 z 5

Vlastně bych mohla napsat stejný komentář jako k první knize. Milé doplnění sbírky.

Lubisek
28.10.2018 5 z 5

Jednoduše úžasná knížka pro ty největší fanoušky Harryho Pottera.

mia.com
14.07.2018 3 z 5

Knížka je krásná a barevná, ale první díl mi přišel mnohem zajímavější. Taky mi přišlo, že se některé informace opakovaly z jiných doprovodných knih ke světu Harryho Pottera. Takže za mě ve výsledku spíš průměr.

kaja_scw
10.03.2018 4 z 5

Pro fanoušky Harryho Pottera super !!

annamc
27.06.2017 5 z 5

Pro fanoušky Harryho Pottera super!!!!!:D:)

Kekik
26.06.2017 5 z 5

Opět nádherná kniha. Stejně jako první díl, i tato publikace nám sdělí mnoho zajímavého. Krásná kniha.
Jediná vada na kráse je chyba v popisu rostlin. Úplně na konci jsou kresby rostlin s popiskem. A dole zřejmě omylem prohodili názvy Řiditelná švestka a Úponice jedovatá. Ovšem i tak je kniha prostě KOUZELNÁ.
Pojednavá o Fantastických zvířatech a Harrym Potterovi.

Štítky knihy

Harry Potter obrazové publikace o natáčení filmu fantasy filmy

Autorovy knížky

Ramin Zahed
americká
2017  89%Kouzelnický svět J. K. Rowlingové: Filmová magie 2 - Neobyčejné bytosti

Kniha Kouzelnický svět J. K. Rowlingové: Filmová magie 2 - Neobyčejné bytosti je v

Právě čtených1x
Přečtených118x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených14x
Knihotéce116x
Chystám se číst31x
Chci si koupit45x
dalších seznamech2x