a304 a304 komentáře u knih

☰ menu

Užívej života! Užívej života! Halina Pawlowská

Pro dobrou náladu sahám po osobitém humoru paní Haliny. Stala se moji oblíbenou učitelkou, dělání si legrace ze sebe. Hned jsem zrelaxována. Dáma, sršící energií, úsměvy rozdává na všechny strany, s noblesou nese každý svůj gram a všude je jí tak akorát.
Tentokrát citovat nebudu, o to více musím chválit a doporučovat a hvězdičkovat.

28.06.2023 5 z 5


Neslibovala jsem ti procházku růžovým sadem Neslibovala jsem ti procházku růžovým sadem Joanne Greenberg

Těžké čtení, křehká hranice mezi zdravím a nemocí , narušené vnímání, emoce, empatie. Říká se, že jeden blázen, udělá deset bláznů, z lidí kolem sebe. Nějak je mi líto postižených i těch, z jeho okolí, kteří ctíc - nechtíc trpí s ním.

28.06.2023


Hostitel Hostitel Stephenie Meyer

(SPOILER) Duše putující vesmírem hledají domov. Láska , jakási prahmota nesobeckosti, respektu, porozumění, vyzrálosti. Vlastnosti umožňující tělu dát dimenzi hostitele...
Fantazie či skutečnost...?
S láskou každá matka se dělí o své tělo devět měsíců, slonice dva roky...
Nevšední zážitek, obohacení nejen na celý život, ale láska se předává mnohým generacím potomkům...
Úcta k zázraku života, není dostatečně oceňována, přestože každý jsme tu jen zásluhou láskyplné hostitelky.
Velmi zajímavý příběh , dlouho bude ve mne rezonovat . Doporučuji k přečtení.

22.06.2023


Prstýnek z kopřivy Prstýnek z kopřivy Pavel Čech

Nádhera, ocitnete se ve světě, do kterého se budete toužit navracet...
Doporučuji.

18.06.2023 5 z 5


Zvlčení Zvlčení Antonín Bajaja

(SPOILER) Citace: " Jediné východisko z každé tragédie je, když se máme rádi a žijeme v lásce. "
"Každý čtenář se při čtení stává spoluautorem. Kniha je napsána až v okamžiku, kdy je přečtena. Každý ji pochopí po svém a někdy geniálně." "Čtenář mezi řádky přečte něco, co autor ani neví, že v té knize je a čtenář to tam objeví. To jsou ti nejlepší čtenáři." Antonín Bajaja

Nadčasové poselství. Čtenář je nucen odpovědět si na otázku, jak dva rozdílné světy : svět lidí a rozdílný svět vlků může vůbec vedle sebe existovat...? Aniž by bylo nutné radikální řešení ...?
V knize příbuzní z Prahy jedou na pohřeb hajnému z Bezkyd. Tam se sbližují vlčí běženci s lidmi... Co je respekt, porozumění..., velmi hluboký příběh o hodnotách, spolunažívání, budoucnosti, různorodosti, snášenlivosti ...
Autor bohužel již zemřel, sotva jsem ho objevila. Ještě mne to tíží i ta nelehká odpověď...
Doporučuji.

09.06.2023 5 z 5


Milostná píseň Milostná píseň Jaroslav Seifert

Dokola, dokola, dokola si předčítám stejné řádky ... , nádhera. Prožitek daru, který za žádné peníze nelze koupit, jen přijmout a děkovat...
Jen ten, kdo dokáže přijímat lásku, ji umí rozdávat. Každý po ni touží a každý ji zaslouží vrchovatě. A ten, kdo ji šířit kol dokola , dospěl k poznání smyslu života . Doporučují.

08.06.2023 5 z 5


Pravěk Pravěk Jean-Charles Gaudin

(SPOILER) Hluboká poklona autorovi. Velmi srozumitelně řečeno vše podstatné. Opravdová škola hrou, moc chválím a skromně doporučuji. Děkuji za vytvoření lákavé, pohodové atmosféry. Vracím se jak ke knížce, tak i ráda zhlédnu film.
Dávám pět hvězdiček a doporučuji.

01.06.2023 5 z 5


Malované počasí Malované počasí Ondřej Sekora

Nádherná inspirace pro budoucí meteorology a vodohospodáře, opět krásné ilustrace a srozumitelný text. Kéž by se opět nově knížka vydala, jistě by se dlouho na pultech neohřála. Než se tak stane, doporučuji návštěvu knihovny.

27.05.2023


Výživou proti rakovině Výživou proti rakovině Richard Béliveau

KVALITNÍ SPÁNEK, PÍTNÝ REŽIM, POHYB NA ČERSTVÉM VZDUCHU, POHODA VE VZDAZÍCH A VÝŽIVA základní předpoklad odpovědného, preventivního přístupu ke zdraví.
Spisovatel poskytuje některé informace a recepty, aby vám tělo poděkovalo.
Doporučuji : každý den 30 gramů směs ořechů např. i k suchému chlebu /pro mozek: nerostné látky , zdravé tuky i sacharidy z obilí. Denně zelenina, večer bílkovina /vejce, tvaroh, ryba, kuře - k obnově buněk.
Petrželku pěstujte na okně a každý den nějakou bylinku!
Autora doporučuji pro inspiraci.

21.05.2023


Laskavosti Laskavosti Eva Černá

Tajemství dobrosrdečnosti je ukryto v DNA. Empatie, citlivost nebo opak neurčuje lásky plné dětství, ale genetika. Zajímalo mne, jak se odráží vlastnost ve sbírce.
Potřebuji zahřát duši, tak předávám dál, pro ty kteří lační po něčem vzácném jako je laskavost. Na každého působí jinak, tak doporučuji: prověřte to. Uživatel ZONA pochválil.

21.05.2023 4 z 5


Blues: Blues pro bláznivou holku Blues: Blues pro bláznivou holku Václav Hrabě

Citace: "POTOM a teď a POTOM." Paravan slov... umožní vytvořit vnitřní pokoj, místo a čas pro pohodu, důvěru. Básník se něžně dotýká srdce , rozechvění prochází celým tělem, zasáhne i ...
Verše se mi moc líbí. Letos by autor slavil 83. narozeniny. Vrásky by prozrazovaly bohatou pouť a houšť prožitků, ale srdce by tlouklo mládím ,v rytmu zázračných okamžiků , které tu stále a nedočkavě čekají na vnímavého - každého z nás...
Sbírku doporučuji, k mání v bazaru, skvělý dárek.

Přečteno: 1425,hodnoceno : 918 /91%, komentáře: 145, nejvíce palců: sgjoli 87.

21.05.2023


Cit slečny Smilly pro sníh Cit slečny Smilly pro sníh Peter Høeg

Tři česká a tři slovenská vydání představila severskou detektivku plnou napětí a zápletek. Sice smutný příběh, takové kriminálky jsou, ale bez brodění se v potoku krve.
Doporučuji za citlivý přístup k přetěžké ztrátě, dál se rozepisovat je nadbytečné, hodnotím pěti hvězdičkami.

17.05.2023 5 z 5


Propletený život Propletený život Merlin Sheldrake

Autor má doktorát z tropické ekologie a tato kniha je jeho knižním debutem . Všímá si opravdových zázraků sdílených životů. Nekonečně rozmanitý ekosystém, ve kterém jeden respektuje druhý, komunikují mezi sebou, předávají chemické informace, podporují se, oslabený je vyživován bezprostředním okolím.
Kniha je v bazaru, doporučuji, budete se k ní vracet opakovaně.

16.05.2023 5 z 5


Zdají se psům sny? Zdají se psům sny? Stanley Coren

Miloučká záležitost potěší pejskaře, možná že i něco nového zvědí. V bazaru k mání a ta lákavá obálka, jak se povedla!
Ve snech radostně vrtí ocáskem na pozdrav, kmitají nožičkami, běžícími páníčkovi naproti, špulí tlamičku při sají mateřského mléčka atd., kdo by to neznal?
Doporučuji, obohatit knihovnu a sebe dobrou náladou.

16.05.2023 5 z 5


Syntaktické struktury Syntaktické struktury Noam Chomsky

Poklad pro lingvistiky. Otec Ukrajinec , matka z Běloruska a jaký dar lidem dali v podobě svého syna! Velice ráda se seznámím s jeho myšlenkami . Autora si dávám do oblíbených. Nemohu se dočkat, až něco od něj seženu, těším se, že mám čas na knihy.
Věda o komunikaci má význam pro toho, kdo má co komunikovat...

15.05.2023 5 z 5


Mama Mama Táňa Keleová-Vasilková

(SPOILER) Mama, mamička, stará mama, babka , ženská s velkým srdcem. Přiznám se, mám slabost pro české i slovenské autory a tak jsem zvědavá a začetla se do jedné z jedna čtyřiceti knih... Doporučuji, příjemné počteníčko.

15.05.2023 5 z 5


Malá máma Malá máma Lenka Sadvarová

(SPOILER) Ráda doporučuji komiks , krásné sluníčkové barvě na obálce. Humor jistě nastartuje uvolněnou atmosféru a zaplní váš příbytek pohodou.
Mladé maminky potěší vtipné spisovatelčiny postřehy, a rozjasní sváteční den matek, přeji popsaný hodně tlustý deníček.

14.05.2023 5 z 5


Severní vody Severní vody Ian McGuire

(SPOILER) Pravá naděje není naivní, planá, to je beznaděj... Naděje otvírá tvůrčí cesty z krizí, je to motor startující odvahu, víru ve štěstí, dodávající pozitivní náladu, která posiluje kognitivní , psychologické, sociální i fyzické síly k překonání potíží, konfliktů, jednotlivých překážek na nekončící cestě k reálnému cíli.
Realita se nesmí zkreslovat ani popírat. Síla lidského myšlení se projevuje v lidské společnosti.
Severský život je mrazivý, pod teplou dekou je četba skvělá . Doporučuji.

11.05.2023 5 z 5


Démon alkohol Démon alkohol Jack London

Démoni mají schopnost ošálit člověka, přetvařovat se, předstírat , manipulovat..., nepospíchají, jsou trpěliví dokud nezlomí lidskou obezřetnost, zdravý úsudek. Slavný spisovatel zvládl i tuto nebezpečnou "dobrodružnou jízdu".
Smutné téma, ale přesto doporučuji. Alkohol prázdnotě duše, život nevdechne, to jen láska dokáže.

11.05.2023 5 z 5


Ticho mezi námi Ticho mezi námi Abbie Greaves

(SPOILER) Citace: "... jaké je to být sám, dokud nepoznáte pocit, že jste s někým kompletní?"
Kompletně kompletní... společný postoj na rodičovství... Každé dítě je však také originálem, stejně jako každý člověk, jeho pocity jsou jeho a také originální, vytvořené mnoha probíhajícími vlivy /postřehnutelnými okolím či přehlédnutelnými.../, ale i přesto mohou být hluboko uloženy a čekající na jejich porozumění , pocity se mohou stát podhoubím chaosu.../. Nedostatečná pomoc, porozumění může způsobit zablokování integrace mezi rodiči a dítětem ... Následná bolest dospěláků, která je k zešílení a dere a chce ven a detoxikovat se od traumatických negativ, např. v podobě pomateného řevu, ale hrdlo se sevře a hlasivky jsou ochromené hrůzou, umrtvené, bez jednoho záchvěvu..., pak komunikace vázne a energie na řešení chybí...
A rodiče se vždycky dopouštějí malých i velkých vztahových přehmatů.. Prozrazovaly jsme si s kamarádkami výchovná tajemství a společně si oddychly, že to naše děti přežily...
Začínající autorce přeji další spisovatelské úspěchy, knihu z mnoha důvodů např. pomoc při integraci porozumění člověka s člověkem nejen na síti, doporučuji.

08.05.2023 5 z 5