Výživou proti rakovině

Výživou proti rakovině https://www.databazeknih.cz/img/books/64_/64168/vyzivou-proti-rakovine-64168.jpg 5 9 3

Prevence rakoviny pomocí stravy Onkologové a autoři knihy Výživou proti rakovině, Richard Béliveau a Denis Gingras dávají návod jak účinně vhodně zvolenou stravou zabránit vzniku a postupu rakoviny. V době, kdy se rakovina stala celosvětovým „strašákem“, přicházejí dva onkologové z kanadského Québecu s návodem, jak se proti této zhoubné nemoci chránit správnou výživou. Úvodní kapitoly jsou věnovány stručné charakteristice rakoviny, jejím příčinám, vývoji a léčbě. Hlavní část knihy se zabývá otázkou, jakou roli hraje v tomto procesu strava, zejména pak potravinami, které tuto nemoc zpomalují či dokážou její postup zastavit. Nejnovější výzkumy ukazují, že kromě ovoce a zeleniny i další potraviny jako zelený čaj, červené víno nebo čokoláda obsahují protirakovinné složky. Každodenní vhodně zvolená strava tedy může působit terapeuticky – výživa se tak může stát prostým, ale účinným prostředkem proti vzniku a postupu rakoviny. Závěrečná kapitola obsahuje soubor praktických rad pro nemocné a vyvrací některé „potravinové mýty“. Nákladně vypravená publikace obsahuje velké množství barevných obrázků, diagramů a grafů.... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Zdraví

Vydáno: , Vyšehrad
Originální název:

Les aliments contre le cancer , 2005


více info...

Přidat komentář

a304
21.05.2023 5 z 5

KVALITNÍ SPÁNEK, PÍTNÝ REŽIM, POHYB NA ČERSTVÉM VZDUCHU, POHODA VE VZDAZÍCH A VÝŽIVA základní předpoklad odpovědného, preventivního přístupu ke zdraví.
Spisovatel poskytuje některé informace a recepty, aby vám tělo poděkovalo.
Doporučuji : každý den 30 gramů směs ořechů např. i k suchému chlebu /pro mozek: nerostné látky , zdravé tuky i sacharidy z obilí. Denně zelenina, večer bílkovina /vejce, tvaroh, ryba, kuře - k obnově buněk.
Petrželku pěstujte na okně a každý den nějakou bylinku!
Autora doporučuji pro inspiraci.

Metroušek
26.01.2022 5 z 5

Výborná, rozumná, vědecká knížka o rakovině. Kdo má zájem o prevenci nebo se snaží o potlačení rakoviny, určitě neprohloupí, když si knihu přečte.


Jaryad
09.09.2020 5 z 5

Jelikož jsem knihovnice, tak jsem měla možnost se seznámit také s tímto velmi zajímavým titulem. Nejprve jsem si říkala, že ten název zní velmi depresivně, ale na druhou stranu, jelikož jsem se delší dobu potýkala s únavou a pocitem, že je něco špatně, přesvědčily mne kapitoly o zdravé výživě, že zelenina není jen "zdravá", jak nám to vsugerovávali naši prarodiče, ale že skutečně se v ní skrývá spousta důležitých vitamínů a minerálů, které pomáhají buňkám v našem těle doslova ožít. Z "nechutné" brokolice pak vytvoříte zajímavé recepty a zjistíte, že není tak hnusná, jak si to pamatuje ze školní jídelny. Stačí ji přihodit na drobno do polévky, do bramborové kaše či do brokolicových placiček - bramboráků "brokoličáků" a budete mile překvapeni. :-)

Štítky knihy

rakovina, nádory zdravá výživa

Autorovy další knížky

Richard Béliveau
francouzská, 1953
2008  96%Výživou proti rakovině
2009  100%Zdravým vařením proti rakovině
2016  0%Jak předcházet rakovině a snížit riziko jejího výskytu

Kniha Výživou proti rakovině je v

Přečtených9x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce4x
Chystám se číst4x
Chci si koupit6x