Blues: Blues pro bláznivou holku
kniha od: Václav Hrabě
KoupitKoupit eknihu
Vydání, které respektuje definitivní podobu textů V. Hraběte, jak byla připravena pro první úplné vydání v Československém spisovateli (1990).
https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/112968/blues-blues-pro-blaznivou-holku-112968.jpg 4.6912Komentáře (145)
Kniha Blues: Blues pro bláznivou holku

Sama moc poezii nečtu ale tuto knihu jsem přečetla jedním dechem, i když se jednalo o knihu z povinné četby. Knihu Blues pro bláznivou holku mohu doporučit všem milovníkům zbytečně nekomplikované poezie všedního dne. Básně budete mít přečtené hned a nebudete se zbytečně ztrácet v řetězcích dlouhých a komplikovaných metafor.
___
Václav Hrabě píše o každodenních obyčejných okamžicích, o lásce a prostě o životě. Někomu se témata jeho básní mohou zdát obyčejná a ohraná, ale třeba si básně od tohoto méně známého klasika oblíbíte stejně jako já. Já osobně mohu doporučit.

Úžasná poezie českého beatnika škoda že odešel tak brzo. Básně jsou velmi často použity jako texty nejčastěji zpěvákem Vladimírem misikem

Nejde se nezamilovat. Neskutečně čisté a opravdové. Na nic si nehraje, od nikoho nic nečeká a nic nepotřebuje. Občas mi to připadá až jako nějaké drzé nakukování do soukromí jednoho velmi talentovaného mladíka. Škoda, že s námi nevydržel dýl. Nepochybně jsme byli jeho odchodem nevědomky ochuzeni o mnoho skvělých počinů, jak už literárních, tak muzikálních.

Jedním slovem dokonalost. Melancholie, nešťastná láska, smrt. Atmosféra sychravého počasí. Vřele doporučuji.

Tak tohle jsou opravdové literární perly! Václav Hrabě, zde dokázal napsal něco mimořádného... O lásce, naději, bolesti, samotě, víře...
I dnes dosti nadčasová a melancholická tvorba, která za přečtení rozhodně stojí.
Štítky
láska 60. léta 20. století básně
Autor a jeho další knihy
2005 | ![]() |
1995 | ![]() |