zuzankac zuzankac komentáře u knih

☰ menu

Pomocnice Pomocnice Freida McFadden

Neuvěřitelná bomba. Jedna z nejlepších knížek, co jsem kdy četla. Nemohla jsem přestat a do večera bylo hotovo.

29.03.2024 5 z 5


Co to tam mám? Co to tam mám? Camille Laurans

Tyhle knížky jsou nejen v Česku strašně potřeba, hlavně je potřeba mluvit o tom, že je naprosto v pořádku sám na sebe v soukromí sahat, což rodiče obvykle dětem neříkají nebo jim dokonce říkají, že to v pořádku není...

28.02.2024 5 z 5


Ostrov panenek Ostrov panenek Jeremy Bates

Zklamaní. Les sebevrahů a Katakomby v Paříži byly super, tohle bylo takové nijaké.

23.01.2024 2 z 5


Presne taká, aká si Presne taká, aká si Emily Nagoski

Tahle knížka je bomba. Už jsem četla hodně knih o sexualitě, tahle je ale úplně jiná. Nějaké obecné plky v ní nenajdete. Ze začátku je trošku nudná, to ano. Ale je třeba se tím prokousat, aby vám další kapitoly dávaly smysl. Rozhodně 5/5 :))

13.12.2023 5 z 5


Strach Strach Jozef Karika

(SPOILER) Uff, moje první knížka od Kariky...a poslední. Rozhodně. Film Trhlina se mi líbí, ale tam nepoznáte, že autor zrovna moc neumí psát dialogy. A ty popisy jsou úplně absurdně květnaté - k věci!
No ale obsah je další věc. Kdyby to aspoň skončilo happy endem, dala bych o hvězdu navíc. Nebo o dvě. Ale toto? 85% knížky je těžká depka a zároveň nuda, zbytek vcelku akční a čtivý, ale taky zbytečně brutální. No a konec stojí za starou belu, hrdina je záporák. Bezva. Knížka putuje do knihobotu :///

03.10.2023 1 z 5


Šepot z lesa Šepot z lesa Kateřina Surmanová

(SPOILER) Lidi tu píšou, že se knížka podobá Karikovi, JENŽE - teď čtu od Kariky Strach a říkám si proboha, vždyť je to prakticky totéž? ... takže mě zpětně trochu zklamalo, že je autorka vlastně neoriginální. Být Karikou, jsem docela naštvaná:D Kdo si přečte aspoň kousek Strachu, pochopí, že to nemůže být náhoda.

10.09.2023 5 z 5


Šepot z lesa Šepot z lesa Kateřina Surmanová

(SPOILER) Úžasný. Bála jsem se, byla jsem v napětí, byla jsem nadšená. Chvílemi jsem se ani nemohla od čtení odtrhnout. Mistrně napsáno. Je teda hrozný, že umřela Kája, to jsem vůbec nečekala, že tomu nebude zabráněno, ale jinak to aspoň jakž takž skončilo dobře:) Určitě si přečtu další knihu, kterou autorka brzy vydá.

18.08.2023 5 z 5


Ticho ve tmě Ticho ve tmě Darcy Coates

Upřímně, já se u knih Darcy Coates nebojím. Což bych možná měla, když jsou to horory, bála jsem se například u Šepotu z lesa od Kateřiny Surmanové nebo u knih Stephena Kinga, tady vůbec. Plný počet ovšem dávám proto, že mám z Darcyiných knížek hrozně pěkný pocit. Takový útulný, jako bych četla knížku pro děti, ale zároveň je to zábavné a čtivé. Nejvíc se mi líbila Kořist, i tuhle sérii jsem ale zhltla a moc ráda:) Konec byl dojemný.

18.08.2023 5 z 5


Rusovláska u cesty Rusovláska u cesty Anne Tyler

Dokonalost. Zábavné a lehké čtení, které má zároveň hloubku. Styl humoru je přesně můj šálek kávy. Konec dojemný. Nádhera.

10.07.2023 5 z 5


Čtyři roční doby Čtyři roční doby Stephen King

Tak tohle bylo bohužel to nejhorší, co jsem od Kinga četla.
1) Shawshank: Nuda, nuda a pak docela dojemný konec. Film jsem neviděla.
2) Nadaný žák: Nuda plus deprese.
3) Tělo: nedočetla jsem. Nuda a nepříjemný styl.
4) Dýchací metoda: tu jsem nečetla vůbec. Úplně mě přešla chuť z tý knihy ještě cokoliv číst.
Od Kinga miluju Misery a některé povídky z knihy Černočerná tma, chystám se na Pet Sematary. Tohle byla pro mě ale hrůza a nerozumím tak vysokému hodnocení.

13.04.2023 1 z 5


Děti to chtěj vědět taky – O respektujících vztazích a sexuálním zdraví Děti to chtěj vědět taky – O respektujících vztazích a sexuálním zdraví Dagmar Krišová

(SPOILER) Knížka je tak trošku sra*ka. Ona celá organizace Konsent mi je velmi nesympatická. Mohli teda zůstat u sociálních sítích a neplýtvat papírem. Cesta k edukaci a dobrému žití podle mě netkví v hysterickém vymáhání souhlasu při každém prdu, ale v upřímné a slušné komunikaci mezi lidmi.

24.03.2023


Prolhaný život dospělých Prolhaný život dospělých Elena Ferrante

Nevím, jestli je recenze validní, když jsem přečetla jen část knihy, ale dál to nešlo. Měla jsem ze čtení takový nepříjemný pocit a ještě mě to nudilo.

08.01.2023 1 z 5


Nejkrásnější dárek Nejkrásnější dárek Julie Caplin

Příjemné a lehké čtení před spaním.

01.01.2023 4 z 5


Kořist Kořist Darcy Coates

Zatím nejlepší knížka od Darcy, co jsem četla.

01.01.2023 5 z 5


Výkřiky v temnotě Výkřiky v temnotě Darcy Coates

Víc mě asi bavil první díl, pokud to beru celkově. Tady skoro celá první půlka byla nudná. Pak se to konečně rozjelo a druhou půlku už jsem zhltla. Třetí díl si nejspíš přečtu:)
Co mi vadí, jsou až moc podrobné popisy míst atd. To bývá místy hoodně nudné.

09.11.2022 3 z 5


O sexualitě a partnerských vztazích O sexualitě a partnerských vztazích Jan Raboch

Tak tohle je opravdu hrůza... kniha se mi dostala do ruky, protože byla vyřazena z knihovny u Apolináře. Text zní jako špatný vtip. Dostala mě třeba následující věta: poloha zboku je obzvláště oblíbená u frigidních žen, kdy žena může nejen pohodlně sledovat televizi, ale i případně číst knihu.

21.09.2022 odpad!


Kniha o těhotenství @ porodu Kniha o těhotenství @ porodu Antonín Pařízek

Kniha je dost naturalistická. To by tak nevadilo, ale... Je vidět, že ji psal chlap. Pohlavní styk ženy má čtyři fáze včetně orgasmu? A od kdy? ...na obálce je velice neatraktivní muž v kalhotách jako na procházku se psem, uvnitř obrázky například těhule provádějící provaz, nevkusné fotografie další těhule při sexu, ohromně ošklivé outfity nesmyslně zasazené do kapitoly o hygieně... Nestačila jsem zírat.

16.09.2022 1 z 5


Já jsem to dostala! Já jsem to dostala! Karen Gravelle

Miluju tuhle knížku! Už jako dospívající holka jsem z ní byla unešená a těšila se na své první měsíčky. Jasně, dneska je zastaralá a neobsahuje například ekologické varianty menstruačních pomůcek, které jsou zároveň i praktičtější... Ale pro moje dospívání úplně stačila.:)

02.09.2022 5 z 5


Hormony v harmonii Hormony v harmonii Caroline Fibæk

Krásná knížka. Jak graficky, tak obsahově. Naštěstí se v posledních letech ženy víc a víc zajímají o to, jak se hormonálně vyladit jinak, než pomocí hormonální antikoncepce. Zvlášť ty, kterým jejich vykutálený gynekolog bez rozmyslu předepsal v patnácti prášky, takže se jejich cyklus neměl šanci přirozeně vyvinout.

02.09.2022 5 z 5


Na Větrné hůrce Na Větrné hůrce Emily Brontë

Knížka je dobrá, čte se rychle, ale jsou tam trochu obtížné ty stavy jakési horkosti - přijde mi, že tam má pořád někdo horkost a blouzní. A je to trochu drsné no. Není to zkrátka kniha, ke které bych se vracela.

14.08.2022 4 z 5