Kniha o těhotenství @ porodu

Kniha o těhotenství @ porodu https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/35271/kniha-o-tehotenstvi-a-porodu-35271.jpg 4 22 7

!Třetí a čtvrté vydání vyšlo pod názvem Kniha o těhotenství a dítěti! Druhé, doplněné vydání prvního českého interaktivního průvodce těhotenstvím, porodem a šestinedělím. Tuto srozumitelně a přehledně psanou příručku jistě uvítá každá budoucí maminka - i tatínek. Zásady plánovaného rodičovství - Způsoby přirozeného i umělého otěhotnění - První známky těhotenství - Krok za krokem vývoj zárodku a plodu - Předporodní péče v ČR - Hygiena a životospráva těhotných - Porod - Šestinedělí - Rizikové těhotenství - Antikoncepční prostředky a metody... celý text

Přidat komentář

Noisette73
31.01.2024 5 z 5

Je hodně naturalistická, ale zase velice komplexní, obsáhlá a vztažená na české prostředí, mě pomohla, abych zijstila co a jak.

zuzankac
16.09.2022 1 z 5

Kniha je dost naturalistická. To by tak nevadilo, ale... Je vidět, že ji psal chlap. Pohlavní styk ženy má čtyři fáze včetně orgasmu? A od kdy? ...na obálce je velice neatraktivní muž v kalhotách jako na procházku se psem, uvnitř obrázky například těhule provádějící provaz, nevkusné fotografie další těhule při sexu, ohromně ošklivé outfity nesmyslně zasazené do kapitoly o hygieně... Nestačila jsem zírat.


Gaeberys
12.01.2020 3 z 5

V knize najdete spoustu zajimavých informací, obrázků.. Jen některé jsou již zastaralé (chybí mi tam např. moderní lokální hormonální antikopce, ne jen prášky). Zaráží mě, že např.kojení řadí (za určitých podmínek) do antikoncepce - rozhodně by to mělo být v podkapitole "mýty", kterou tam má (alespoň o tom svědčí neskutečné množství mých vrstevníků, ale i dětí okolo nás, kde známe vyprávění, jak se tímto mýtem nechali rodiče napalit :-) ).
Hodně v knize dogmatizuje, chybí mi tam použití slov "obvykle bývá, většinou, ..." . Neboť veškeré záležitosti ohledně těhotenství a porodu jsou věci individuální a častokrát netabulkové (mít před prvním porodem a číst některé zdejší informace jako fakta, tak se snad preventivně sama zašiju, abych nemusela rodit).

Najdete v ní jak užitečné informace těžko dohledatelné jinde, tak informace, které je třeba brát s nadhledem a rezervou.

Morgainne
03.11.2018 5 z 5

Rozsáhlá kniha o těhotenství, porodu a šestinedělí. Velký prostor je věnovaný kapitolám 1-9, další tři kapitoly jsou spíše informativně, naopak kapitola o první pomoci dítěti je zase podrobná. Měla jsem půjčené čtvrté vydání z roku 2009, líbilo se mi, že vychází z praxe českých porodnic, našla jsem v ní plno tipů i odpovědí na různé otázky.

Kapitoly:
1. Plánované rodičovství
2. Otěhotnění
3. Péče o těhotnou ženu
4. Průběh těhotenství
5. Hygiena a životospráva těhotných
6. Porod
7. Novorozenec, konejec, batole
8. Šestinedělí
9. Kojení
10. Očkování
11. Antikoncepce
12. Růst a vývoj dítěte
13. První pomoc dítěti

stana8739
31.01.2017 5 z 5

Velmi pěkně a čtivě zpracovaná kniha, hlavně z praxe českých nemocnic. Při obou těhotenstvích jsem do ni ráda nahlížela. Ač s odstupem času a vlastní zkušeností, nesouhlasím výhradně se vším (např. ohledně nástřihu) dala mi daleko více informací než samotná těhotenská poradna.

pppetulda22
29.12.2016 5 z 5

Velice pěkně napsaná. Četla jsem na internetu o této knize dobré recenze tak jsem si ji pořídila a nelituji. Pro prvorodičky určitě ideální

K.M
02.03.2016 4 z 5

Poučné, hodí se budoucím rodičům; pročítala jsem s dcerou, když jsme čekali prvního vnoučka- milá doba