Z_a_N Z_a_N komentáře u knih

☰ menu

Josef Mareš - Moje případy z 1. oddělení Josef Mareš - Moje případy z 1. oddělení Martin Moravec

Velmi povedené, pokud máte rádi detektivky z České televize, tahle kniha vás rozhodně nezklame. Svědčí o tom i fakt, jak rychle byla vyprodaná.

06.01.2023 5 z 5


Milénium! Milénium! Johana Fundová

Vtipné návraty do období milénia, pokračování devadesátých let. I u mě šlo o vánoční dárek, který nezklamal. Těším se na pokračování, kde snad budou i začátky sociálních sítí.

06.01.2023 5 z 5


Nikdo není sám Nikdo není sám Petra Soukupová

Soukupová tak, jak ji máte (máme) rádi. Vlastně je to podobné všem předchozím knihám, ale mně to tak vyhovuje. Škoda jen, že na další knihu se bude čekat opět 2 roky.

06.01.2023 5 z 5


Moje šílené století Moje šílené století Ivan Klíma

Vzpomínky osobní, společenské i politické. Vše v kontextu 20. století, které opravdu bylo v jistém ohledu šílené nejen pro Ivana Klímu, ale pro celý svět. Při čtení jsem si někdy říkal, co na to jeho rodina, žena, přátelé. Přeci jen se Klíma svěřuje někdy až o intimních zkušenostech. Ale bez toho by ta kniha nebyla tak hodnotná. Skvělé.

02.09.2021 5 z 5


Forrest Gump Forrest Gump Winston Groom

Obávám se, že někteří, kdo zde knihu hodnotí, ji snad hodnotí jen podle filmového zpracování. To se však razantně liší - nejen některými postavami, ale i příběhem. Forrest Gump je snad jediná kniha, která je mnohem horší než film. Naprosto mě minule linka ve vesmíru, nepochopil jsem, proč tam je a nedávalo mi to smysl. Díky bohu, že ji ve filmu tvůrci vynechali.

02.09.2021 2 z 5


Prvok, Šampón, Tečka a Karel Prvok, Šampón, Tečka a Karel Patrik Hartl

Knihu jsem přečetl až na základě filmového zpracování, a to asi není úplně nejlepší. Jako hrdiny jsem si totiž představoval herce, kteří je ztvárnili, jenže s těmi jsem nebyl ve filmu úplně spokojen. Nicméně je to poměrně nenáročná oddechová četba - odložíte a za pár dnů zapomenete.

02.09.2021 4 z 5


Hezký, ale narovnej se! Hezký, ale narovnej se! Johana Fundová

V hlavních postavách jsem poznával charaktery podobné některým mým bývalým spolužákům, které sem tam potkávám na třídních srazech, a dost jsem se tím pobavil! Zejména taková Nela je prototyp věčně nespokojené třicátnice, i když má vše, co chtěla. Trochu mi ale vadil nespisovný jazyk - "EJ" místo "Ý" a podobné.

02.09.2021 4 z 5


Nebe pod Berlínem Nebe pod Berlínem Jaroslav Rudiš

Knihu jsem "četl" ve formě audioknihy - báječné zpracování a báječný Rudiš. Žádné další knihy se mi od něj už tolik nelíbily. A titul knihy? Skvělý nápad!

30.08.2021 5 z 5


Věci, na které nastal čas Věci, na které nastal čas Petra Soukupová

Věci, na které nastal čas, jsou podivné. Pořád čekáte, co se stane a na konci knihy zjistíte, že vlastně žádná větší zápletka nepřišla. To by asi bylo OK, ale já na ní neustále čekal.

30.08.2021 3 z 5


Pod sněhem Pod sněhem Petra Soukupová

Těžko říct, proč má tahle kniha nižší hodnocení než ostatní od Petry Soukupové. Mně přišla asi jako nejlepší z jejich děl.

30.08.2021 5 z 5


Alchymista Alchymista Paulo Coelho

Od Coelha za mě asi to nejlepší, co jsem četl. Užil bych si ale i více stran, zdálo se mi to poměrně krátké.

30.08.2021 5 z 5


Černá sanitka a jiné děsivé příběhy Černá sanitka a jiné děsivé příběhy Petr Janeček

První díl byl skvělý a povedený. Hltal jsem všechny urban legendy. Další díly byly už jen nastavovaná kaše.

30.08.2021 5 z 5


Humor z internetu Humor z internetu Jan Kučera

To jsem opravdu první, kdo zde hodnotí tuhle geniální legendární knihu? Vyšla v roce 1999, a přesto v ní jsou skvělé vtipy, které tehdy kolovaly na internetu.

30.08.2021 5 z 5