Vlasta71 Vlasta71 komentáře u knih

☰ menu

Případ pečetního prstenu Případ pečetního prstenu Lucie Pilátová

Knížka která vtáhne do děje a udržuje vás v napětí až do konce. Líbila se mi Daniela a její syn Timo. Ten byl upřímně dětský a vše humorně oživil. Měla jsem strach zároveň se těšila jak to skončí.
Nabízí se otázka bude pokračování?

28.04.2024 5 z 5


Bouřný úsvit Bouřný úsvit Zuzana Hartmanová

Třetí díl fantasy příběhu. Krásně se nám vše završilo a vysvětlilo. Znamená to nový začátek pro Ler a Accadii? Každá z dvojic se chovala jinak a to mně moc bavilo. Každý dostal co si zasloužil.

26.04.2024 5 z 5


Oko bouře Oko bouře Zuzana Hartmanová

Opět plné bojů, intrik a falše. Komu můžu věřit? Je tím zlým i kamarád? Arumielovi dochází síla a jeho vlády mají všichni už dost. Fandím dvojicí Luciana a Corvus a Vesper s Garifem jen se obávám, že nám autorka zamíchá kartami a nic nebude tak jak bychom si přáli. Moc se těším na pokračování

25.04.2024 5 z 5


Před bouří Před bouří Zuzana Hartmanová

Kniha je plná intrik, bojů, magie a slabě i romantické Dovedu si představit všechny postavy a hlavně ta jejích křídla. Ze začátku jsem se nemohla zorientovat v postavách mají i podobná jména, ale brzy jsem si zvykla. Jdu na další díl.

23.04.2024 5 z 5


Nezastavuj Nezastavuj Dominika Hájková

Pokračování knihy Neutečeš. V téhle knížce se vracíme k Alici a jejímu životu. Tady je vysvětleno vše z první knížky i z pohledu všech postav. Bylo vše tak jak jsme si mysleli? Byla nehoda opravdu nehodou? Tenhle díl se mně líbil víc než minulý.

22.04.2024 5 z 5


Neutečeš Neutečeš Dominika Hájková

Kniha byla plná zvratů. Nejdříve má Alice krásný život , ale násilné chování a nevěra jí srazí na kolena. Zabydlí se v domku na vesnici. Zdá se, že našla novou lásku a začne být opět šťastná, když jí osud udeří další ránu. Po dlouhé době jsem brečela u knížky. Líbilo se mi střídání přítomnosti a minulosti v kapitolách. Jen mně to přijde trochu uspěchané, ale autorka má dobře našlápnuto. Těším se na další knihy

21.04.2024 4 z 5


Zemři, Kaine: Svatyně Zemři, Kaine: Svatyně Ludmila Svozilová

Kniha se mně moc líbila, byla čtivá a napínavá. Celou knihu si pokládáte mnoho otázek proč,kdo za tím vším je a co tím sleduje? Děj vás vtáhne a udržuje v neustálém napětí co bude dál? Co se ještě musí stát? Střídají se emoce hněv,strach , napětí a dojetí. Konec mně úplně rozsekal.

21.04.2024 5 z 5


Lásky z karamelu Lásky z karamelu Katarína Kuniková

Krásný příběh ze života. Autorka nás ujistí, že láska kvete v každém věku. Sledujeme život Alice její trable s dvojčátky, hlavně v období puberty.
Ale i nalezení lásky s mladším mužem. Jak na to zareagují dvojčata, rodina a přátelé? Vydrží jejích láska?

19.04.2024 5 z 5


Příliš mnoho vzpomínek Příliš mnoho vzpomínek Katarína Gillerová

Volné pokračování knihy Příliš mnoho tajemství.
Postavy již známe a opět odkrýváme jejich tajemství a osudy rodiny a přátel Romany. Objeví se svérázná Dáša, která je tak drzá a prostořeká, že vás štve ale zároveň baví. Střídaly se u mně emoce smích ale i dojetí.

14.04.2024 5 z 5


Příliš mnoho tajemství Příliš mnoho tajemství Katarína Gillerová

V téhle knížce je příliš mnoho tajemství. Snad každá postava něco skrývá a Romana je tou, která má tajemství rozlousknout. Na konci se vše krásně rozplete a vše do sebe zapadne.

13.04.2024 1 z 5


Noční motýl Noční motýl Ondřej S. Nečas (p)

Mojmír Mraz ze Žezlic je zmocněnec zemského soudu a přijíždí vyšetřit smrt vnučky svého přítele. Vypráví se, že se objevila víla noční motýl, ale zabíjí opravdu? Je to povídačka nebo reálný člověk. Já mám ráda historické romány a detektivní zápletka. Kniha je moc krásně napsaná a do poslední chvíle jsem netušila kdo za tím je. Konec byl pro mně překvapení. Už se těším na další knihy

10.04.2024 5 z 5


Obchodníci s dětmi Obchodníci s dětmi Hana Hindráková

Co napsat k téhle knížce a tak těžkému tématu?
Izabela se svým manželem nemůže otěhotnět a tak se rozhodne pro adopci v Africe ( žijí totiž v Keni). Při zjišťování informací narazí na obchod s dětmi a pomáhá při zajištění důkazů. Líčení otřesných podmínek dívek a žen mně vhanelo slzy do očí. To jak dokázali manipulovat s dívkou jen aby dostali popřípadě koupili její dítě. To si říkáte to se opravdu děje? Doporučuji všem

07.04.2024 5 z 5


Ostravský páter Ostravský páter Marek Skřipský

Fantasy povídky s páterem Bronskym a četníkem Satolou. V knize je 8 povídek. Mně se nejvíce líbila Víla a četník a V jesličkách. Zajímavé téma z Ostravska

04.04.2024 4 z 5


Tretia strana mince Tretia strana mince Laura Krauz

Příjemná jednohubka ze života. Danka se seznámí s Igorem, který to bohužel hraje na dvě možná i více stran. Vadilo mně, že to s ním neukončila dřív, ale dokáží pochopit, že byla zamilovaná. Dobře je popsáno zdlouhavé čekání na adopci a s tím spojené papírování. Jsou zde krásné myšlenky. Vždy buďme vděční za to co máme. Neříkej možná když myslíš ne.

02.04.2024 5 z 5


Dárek Dárek Diana Špacírová

Příjemný oddechový příběh.
Absolventka vysoké školy Elena nemůže sehnat práci. Pomůže jí až náhoda při odchodu z pohovoru. Eleně se změní život ve vztahu nevztahu se svým šéfem. Z naivní dívky se stává sebevědomá silná žena. S kým zůstane to je otázka při otevřeném konci. Bude pokračování?

31.03.2024 4 z 5


Než zjistíš pravdu Než zjistíš pravdu Elena Minářová

Co skrývá Amanda a Will za tajemství? A co se stane když se k vám do ulice přistěhuje nová sousedka? Autorka postupně odkrývá tajemství staré 10 let. Udržuje nás v napětí až do samého konce.
Stále mně to nutilo ptát se proč a co se stalo?

28.03.2024 5 z 5


Zotročení vášňou Zotročení vášňou Patrícia Brestovanská

V téhle skvěle napsané knížce najdete historii, dobrodružství, intriky a vášeň .Moc se mi líbí popis jednotlivých postav, oblečení a povah. Z přímé řeči cítíte emoce, zlobu, hněv ale hlavně lásku. V době Vikingů a Keltů bylo hodně těžké být ženou. Chovali se k nim neurvale, surově a bez úcty. Já knihu určitě doporučuji

23.03.2024 5 z 5


Někdo z nás Někdo z nás Kristýna Trpková

Krásně čtivá kniha plná napětí,strachu a pláče. Konec mně tedy dostal i když určité podezření jsem měla. Doporučuji všem

14.03.2024 5 z 5


Sklouzni se v dešti Sklouzni se v dešti Lenka Parýzková

Velice zajímavý pohled na deprese a uzdravování duše. Lenka Kvapilová bojuje s depresemi a nechutí žít a nechá se zavřít dobrovolně do blázince. Je zajímavé sledovat den po dni v blázinci a nasazené terapie. Asi nejvíce jí pomohla Rudová, která s ní rozebrala její problémy s matkou a manželem do nejmenších části. Přeji Lence aby vydržela a našla smysl života a lásku sama k sobě

12.03.2024 5 z 5


Kráľ z ulice Kráľ z ulice Ivica Ďuricová

Krásná romantická oddechová kniha.
Jak se člověk dostane na dno a na ulicí? Někdy velice snadno. Antony Král musí zabojovat až u soudu aby se opět stal váženým klenotníkem. Eszter pracuje v hotelu a Antonyho potká jako bohatého obchodníka. Zamilují se? Odhalí tajemství a dojde k spravedlnosti? Otevřený konec vybízí k otázce bude pokračování?

10.03.2024 5 z 5