Vlasta71 Vlasta71 komentáře u knih

☰ menu

Zrada Zrada Klára Janečková

Kniha byla skvělá. Poznali jsme krásy Říma, Korsiky a New York. Příběh o tom, že peníze a majetek není všechno. Také o tom, že láska dokáže překonat všechny překážky. David i Viky museli pořádně dospět a uspořádat si život.

18.07.2024


Pád do tmy Pád do tmy Klára Janečková

Zde autorka zpracovala hodně těžké téma. Zneužívání dcery otčímem. Jak to mohlo tak dlouho procházet? Proč nepromluvila dřív?

18.07.2024 5 z 5


Francouzský manžel Francouzský manžel Klára Janečková

Kniha byla velmi čtivá a napínavá.
Jak se z okouzlujícího muže během okamžiku stane tyran?
Kamila prožila několik vztahů ale ten s Albertem byl hodně toxický.
Napětí a detektivní zápletka. Kam zmizela žena Alberta?

17.07.2024 4 z 5


Tajemství Tajemství Pavel Kohout

Příjemná detektivka.
Bývalý policista Karel Koutný našel v lese obesenou dívku. Je to opravdu sebevražda? Co skrývala za tajemství? To už je případ pro Martina Tůmu. S vyšetřováním mu pomáhá i Koutný.
Mně se kniha moc líbila udržovala mně v napětí a strachu až do konce. Samozřejmě jsem byla úplně vedle se svojí dedukcí.

09.07.2024 5 z 5


S kapkou medu S kapkou medu Helena Žáková

V téhle knížce se podíváme na řecký ostrov Kréta a chvilku na Santorini.
Eleni se nechá zaměstnat v novinách a má napsat příběh vojáka a ztracené Když má udělat rozhovor s vojákem setká se s jeho bratrem Tonym. Zároveň zjišťuje že se do něčeho zapletla.
Konec byl hodně useknutý, tak se nabízí otázka bude pokračování?

22.06.2024 4 z 5


Saudade Saudade Helena Žáková

Kniha nás přivede do sluneho Příběh je vyprávěním několika osob. Mně se nejvíce líbil deník Beatriz. Studentka Magdalena líčí nezávaznou zábavu mladých lidí v klubech a cestování po Portugalsku.

20.06.2024 4 z 5


Kdo zastaví déšť Kdo zastaví déšť Helena Žáková

Drahá auta, luxusní hotely nejnovější módní trendy to byl Kypr na začátku sedmdesátých let. Ema žije u prarodičů v Anglii a na léto jezdí na Kypr. Poznáváme čím se bavila mládež, její lásky a starosti . Na své mládí vzpomíná po turecké okupaci na dovolené na Kypru. Jakou cestu si Ema vybere? S jakým nápadníkem skončí?

17.06.2024 4 z 5


Zlovolné bytosti Zlovolné bytosti Nelly Černohorská

Povídka Když se nedíváš se mi moc líbila. Měla jsem několik emocí husí kůži,strach,vztek a smutek. Ráda si přečtu další autorčinu knihu. Balady ve druhé polovině se mně líbily dvě Nebožtík a Čarodějnice.

13.06.2024 4 z 5


Vina a trest Vina a trest Veronika Martinková

Třetí případ Hany a Davida. Ve zchátralé textilce naleznou mrtvou dívku. Vše vypadá jako nešťastná nehoda. Je to pravda? Hana s Davidem odkrývají nelítostného vraha. Podaří se jim najít vraha?
Nutně potřebuji další díl

09.06.2024 4 z 5


Odsouzen k smrti Odsouzen k smrti Veronika Martinková

Opět se setkáváme s kapitánkou Hankou, která se vyšetřování nezúčastní,ale dozvídáme se více z osobního života.
Pachatele hledáme od začátku do konce. A tahle smrt byla podle mě opravdu zbytečná. Chování Hanky a Davida stále nepochopitelné.
Jinak čtivé a oddechové

07.06.2024 4 z 5


Podíl viny Podíl viny Veronika Martinková

Krásná oddechová detektivka. Hned na začátku známe pachatele. Aneta se k činu přizná. Kapitance Hance na tom něco nesedí. Udělala to Aneta? Proč? Jakou rolí v tom všem hrají sousedé? Hana v osobním životě neví co chce (tak tedy na mně působila).

06.06.2024 4 z 5


Až na ten konec dobrý Až na ten konec dobrý Pavel Tomeš

Bizar, vtip, smutek to vše se v knize najde.
Nejvíc se mi líbila část s Lunou a dědou. I když se to na konci pěkně spojilo. Luna měla pěkně bizarní zájmy na 11letou dívku.

03.06.2024 3 z 5


Zemři, Kaine: Stín Zemři, Kaine: Stín Ludmila Svozilová

Opět se setkáváme s Matyldou a Sajnem. Tentokráte putují po celé Kanadě a za nimi zůstávají neobvyklá úmrtí. Mají s tím něco společného? Čemu ještě může Matylda věřit?

30.05.2024 4 z 5


Temný výdech Temný výdech Eva Hrašková

Téma knihy je něco jiného než jsme od autorek Eva Hrašková a Kristina Ježovičová zvyklé.
V místě Krvavé Šenky se najde mrtvá žena. Její sestra (dvojče) se nechce vzdát naděje, že se i po letech najde vrah. Postupně se nám skládá jeden kousek ke druhému do uceleného celku. Vrah byl předvídatelný, i když jsem stále doufala, že to on nebude

27.05.2024 4 z 5


Neztrať mapu k mému srdci Neztrať mapu k mému srdci Hana Repová

Romantický příběh dvou kolegů. Lorin byla malo sebevědomá a její matka jí vůbec nepomáhala. Ben byl pro mně velkou záhadou,ale postupně se jeho tajemství odkryvala a lépe se mu rozumělo.
Kniha mně dokázala rozesmát ale i rozplakat.

23.05.2024 5 z 5


Lilly Lilly Hana Repová

Opět se setkáváme se sourozenci, které již známe z knihy Tina. Tentokráte je příběh o Lilly. Ta má psychické ataky po smrti rodičů. Jak se s tím popere a najde i ona své štěstí? Každý z nich si musí najít své místo v životě. Moc se mi líbil Jonas,jeho upřímné a vtipné hlášky byly obohacením pro děj.

22.05.2024 4 z 5


Tina Tina Hana Repová

Milá oddechová kniha. Příběh 4 sourozenců. Ač všichni dospělí sejdou se opět v rodném domě. Každý má svůj život i problémy. Najdou štěstí?

21.05.2024 4 z 5


Lvice v erbu krále Lvice v erbu krále Michaela Vaščíková

,, Láska je tak jednoduchá,ale cesta k ní je někdy velmi krkolomna,,. Příběh má vse co mám ráda historii,boje, intriky,zradu ale hlavně romantiku a lásku. Často docházelo ke zbytečným nedorozumění, protože selhala komunikace. Oddechová kniha na pár dní

06.05.2024 5 z 5


Jedna z pěti Jedna z pěti Dagmar Digma Čechová

Kniha se dobře čte. Edita pátrá mezi kamarádkami po milence svého muže . Která z nich to je? Zjišťuje, že každá má své problémy. Jak vše dopadne? Konec jsem předpokládala

29.04.2024 4 z 5


Případ pečetního prstenu Případ pečetního prstenu Lucie Pilátová

Knížka která vtáhne do děje a udržuje vás v napětí až do konce. Líbila se mi Daniela a její syn Timo. Ten byl upřímně dětský a vše humorně oživil. Měla jsem strach zároveň se těšila jak to skončí.
Nabízí se otázka bude pokračování?

28.04.2024 5 z 5