Temný výdech

Temný výdech https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/508116/bmid_temny-vydech-6As-508116.jpg 4 16 6

Na místě opředeném krvavými historkami najdou mrtvolu mladé ženy. Rebeka Zimová ani po pěti letech nepřestává hledat vraha své sestry, ačkoli policie případ odložila do zapomnění. Její odhodlání je tak silné, že nabírá nebezpečné obrátky, které se jí můžou stát osudné. Jak vlastně Krvavé Šenky souvisí s vraždou a proč má pocit, že podstatná část skládačky v případu vyšetřovateli unikla? Čím blíž se Rebeka k vyšetřování případu dostává, tím víc je podrážděné její okolí. A v té nejnevhodnější chvíli umírá za téměř stejných okolností další žena.... celý text

Přidat komentář

TerkinKnižnySve
26.03.2024 5 z 5

Eva Hašková, Kristína Ježovičová - Temný výdych


Počet strán: 271
Vydavateľstvo: @nasevojsko
Žáner: #thriller

No teda, táto kniha ma úprimne prekvapila.

Knihy od Evky Hraškovej už mam nejake prečítané od Kristíny Jezovičovej ešte nie ale čochvíľa to napravím.

Bola som pripravená na emocionálnu pecku.

A musim povedat, že tá prišla presne tak ako som očakávala v podaní hlavnej postavy Rebeky.
Rebeka, krásna mladá žena, ktora si sebou nesie závažie, ktorého sa nemôže a nechce zbaviť.
Ale úprimne v strede knihy mi z nej uz kvalitne hrabalo a jednu by som jej pleskla nech sa spamäta!

Čo ma však prekvapilo bol skoro hororový nádych, pri ktorom mi ritku zvieralo. Milujem strašidelné príbehy, povesti a v tejto knihe to schytali Krvavé Šenky.

Príbeh začína objavením tela mŕtvej ženy a následným presunom o 5 rokov dopredu kedy dvojička mŕtvej ženy musela prejsť kôli dopravnej situacii okolo tejto dediny.

Staré rany sa nanovo objavili a Rebeka sa púšťa na nebezpečnú cestu za nájdením vraha svojej sestry.

Čo myslíte, podarí sa jej to na vlastnú päsť?

Opäť sa musím priznať, že môj odhad vraha mi vôbec nevyšiel a keďže je táto kniha štafetová dievčatá pisali svoje postrehy, kto by to mohol byť a ja som im tam div nevynadala ako to môžu pre boha hádzať na tú osobu??!!!

No mam sa co učiť

Kniha pokračuje ešte na svojej stafetarskej púti ale som rada, že som vďaka dievčatám zvladla marcovu výzvu - knižný duet slovenských autorov @milujem_knihy_sk_autorov a samozrejme SK týždeň u #podporujemeslovenskychautorov

Ďalujem za knihu poskytnutú do štafety @evahraskova @kristinajezovicova

Kniha č. 71/2024
Štafeta č. 157

#recenzieTerka #kniznastafeta #autorskastafeta #kniznizavislaci #stafetovyzavislak #skbookstagram #milujemeknihyslovenskychautorov #milujemeknihy2 #evahraskova #kristinajezovicova #temnyvydych

Obsah:

V komentari..

lucie.svobodova
27.11.2023 4 z 5

Krvavé Šenky - jedno z nejdeštivějších míst Slovenska. Tak právě zde byla nalezena mrtvola mladé ženy, Karin Zimové. Policie tento případ odložila a tak nezbývá nic jiného, než pátrat na vlastní pěst. A přesně pro to se rozhodne Rebeka, sestra (dvojče) zavražděné dívky. Pomáhá ji s tím Andrej, který je policistou. Jde jen o pomoc s pátráním nebo mezi nimi vzniká něco více?
Když se blíží rozuzlení případu, objeví se nové skutečnosti, které by Rebeka nejraději ani nevěděla. Jaké? A jak na ně přišla?
Zjistili nakonec kdo je tedy vrahem?

Z pera českých a slovenských autorů se mi do ruky dostalo zatím jen pár detektivek, bohužel. Zatím jsem se nesetkala s tím, že by některá byla vyloženě špatná.

Ani toto nebyla výjimka. Velice se mi líbilo, jak byla kniha zpracována, nechyběl ani popis míst, historie obce a ani nějaké ty legendy vázané k místu. Za což dávám veliký palec nahoru. Mám ráda, když je příběh v knize zasazen do takto reálného místa.

Vzhledem k tomu, že o slovenských místech toho zas tolik nevím, opravdu mě to velice zaujalo. Nesmím zapomenout ani na postavy, které zde byly opravdu hezky vykreslené a dovedla jsem si je představit, jaké by to asi bylo, kdybych je potkala v reálném životě. Nemohu se úplně rozhodnout, kdo z nich mi byl a nebyl sympatický. Kde jsem si jistá, tak Lukáš pro mě byl jedno velké NE, dala bych mu pár facek. Stejně tak postava Dany
Jediné co bych trochu vytkla bylo to, že jsem byla chvílemi trochu zmatená a ztracená v ději, ale vždy jsem se zase našla .


Domanovak
16.08.2023 1 z 5

Kromě základní myšlenky je to podle mne příšerná slátanina, velmi špatně napsaná. Podle informace na přebalu to je druhá přepracovaná verze, neumím si představit jak příšerná byla ta první. A blábolení o geopatogenních zónách tomu určitě na čtivosti nepřidalo. Za mne tato dvojice autorek již nikdy více.

šikulka111
05.08.2023

Slovenské krimi z Krvavých Šenkoch.
Ze začátku mi chvíli trvalo se začíst, ale když začala Rebeka s Andrejem pátrat po vrahovi její sestry tak se to rozjelo.
Andrej je policajt, který chce Rebece ze všech sil pomoc. Aby už nemusela sama po vrahovi pátrat.
Rebeky přítel Lukáš ji spíš od hledání odrazuje. Proto se do policajta zamiluje a začnou spolu žít.
Ale jak se blíží k odhalení začnou se objevovat určitě skutečnosti, které by Rebeka radši nechtěla vědět.
Výsledek si přečtěte.

Pepina19
07.03.2023 4 z 5

Dobrá detektivka spojená s místem, které je protkáno spoustou zlých příběhů "Krvavé Šenky". Příběh sester dvojčat je napínavý a velmi dobře napsaný.

Allys
14.01.2021 5 z 5

O knihe som sa dozvedela náhodou cez FB a nakoniec ma čakala pod stromčekom, ďakujem mami :-) Príbeh je kvalitne a originálne spracovaný, prečítala som ju jedným dychom. Vidno, že autorky píšu aj nejakú tú romantiku, čo však nebolo na škodu a nebolo to ani presladené. Dej súvisel prevažne s Krvavými Šenkami, čo sa mi hodilo aj do výzvy (miesto, kde sa nechcem ocitnúť :-) ) Ostatné spomínané mestá takiež poznám a prežila som tam nejaký kúsok života, takže o to viac ma to bavilo. V knihe je stručne spracovaná aj história obce vrátane známych legiend, charaktery hlavných postáv boli vykreslené do hĺbky a trochu sa ukázal aj geocaching. Určite odporúčam, ak si chcete prečítať kvalitnú detektívku bez zbytočnej brutality, ale napriek tomu napínavú od začiatku do konca. Rada si od autoriek prečítam aj niečo ďalšie :-)