VítVápno VítVápno komentáře u knih

☰ menu

Holčička, která milovala hřbitovy – a jiné povídky Holčička, která milovala hřbitovy – a jiné povídky P. D. James (p)

Konečně povídková knížka která mě bavilo. A u které byli povídky dokonalé.

26.03.2024 3 z 5


Čechosabáky: Ve stínu legií Čechosabáky: Ve stínu legií Jan Michl

Moje první historická kriminálka. A můžu říct že to bylo hodně dobré. Vraha jsem neodhalil vůbec. Záplaty výborné akorát co my trošku vadilo tak bylo to vyšetření které nebylo nic moc. Za mě 5/5 hvězdiček.

09.03.2024 5 z 5


Dvojí tvář Dvojí tvář Kathrin Lange

Na to že je to Young adults literatura tak je to průměrný Thriller. Moc zápletek tam není a napětí nebo mráz pro zádech který se očekává od thrilleru tak to tam taky není. Pro mládež od 12 do 18 let který začínají číst thrillery tak je to dobrý zatáček. Ale pro mě jako 24 letého chlapa je to průměrný Thriller. Díky tomu že je to Young adults literatura tedy pro mládež, tak chápu že to nemůžu být brutální ale myslím si že se dalo s toho vytěžit víc, největší chyba kterou má ta knížka je že má jenom 198 stránek to je hrozně málo na to aby to byl Thriller. Kdyby měla knížka o 30 až o 40 stránek více a byla by víc napínavá a mrazivá tak by to byl hodně dobrý thriller ale takhle bohužel 3/5 hvězdiček.

22.02.2024 3 z 5


Bajky barda Beedleho Bajky barda Beedleho J. K. Rowling (p)

Audiokniha: Tohle bylo super pro mě jako pro Potterhead je to krásný návrat do světa čar a kouzel. Za mě 5/5 hvězdiček. Bylo to geniální.

07.02.2024 5 z 5


Krvavé svatební šaty Krvavé svatební šaty Pierre Lemaitre

Knihu jsem nedočtle. No čekal jsem něco jiného podle anotace to vypadalo na dost dobrý thriller. Ale skutečně je úplně jiná za prvé když by někdo zabil dítě někého politika tak by si rozběhl velká vyšetření bylo by to vše všech novinách. Taky mi připadá trošku divné že Sophii všechno vychází co koliv udělá to jí vyjde na sto procent, chápu že je to jenom kniha a je to vymýšlení příběh ale za mě by to mělo být logické ale tohle nemělo hlavu ani patu námět je dobře vymýšlení ale je to nedotažené. Prvních sto stránek byla nuda řešil se tam život Sophie a jenom zabíjela a utíkala. Za mě nic moc já jsem čekal víc velké ale opravdu velké zklamání za mě 2 hvězdičky.

06.02.2024 2 z 5


Vodní meloun Vodní meloun Marek Otta

Taková podprůměrná detektivka. Byla to jedna velká nuda divím se že sem to vůbec dočetl ale bylo to asi s toho důvodu že jsem chtěl vědět jak to dopadne. Kapitoly kde se řešil jenom život postav byli o ničem. Vyšetření případu bylo o ničem. Zápletky tam nebyli, Za mě 2/5 hvězdiček.

26.01.2024 2 z 5


Harry Potter a Kámen mudrců Harry Potter a Kámen mudrců J. K. Rowling (p)

Tak tohle bylo geniální: díky tomu, že jsem viděl film Harry Potter tak ten příběh pro mě nebyl úplné překvapení. Ale to neznamená, že je ta knížka špatná. Knížka je o sto procent lepší než film. Více mě to dokázalo vtáhnout do děje. A jsou tam věci které se do filmu nedostali a jsou tam vysvětlené věci, které Ve filmu vysvětleny nebyli. Rozhodně se pustím i do ostatních dílů. 5/5 hvězdiček.

16.01.2024 5 z 5


Na divokém venkově Na divokém venkově Eva Grestenbergerová

příběh to nemá žádný vtipné to bylo. Postavi byli v pohodě. Posledních 38 stránek ovšem nestálo za nic byla to nuda ale jako oddechovou záležitost doporučuji já jsem si u toho odpočinul knížka je dobrá když si chce člověk odpočinout třeba od thrilleru nebo detektivky.

04.01.2024 3 z 5


Andy, londýnský nezbeda Andy, londýnský nezbeda Amy Le Feuvre

Knihu jsem našel u babičky před dvěma lety a hodně se mi líbila doporučuji.

02.01.2024 5 z 5


V zajetí divočiny V zajetí divočiny Ulf Kvensler

Napínavé a psychologické to bylo ale byli tam věci které mi přišli trošku přitažené za vlasy. příběh byl dobře napsaný popis hor a krajiny byl úžasný. Akorát minulost to si myslím že ta tam být nemusela protože neměla z příběhem nic společného a u té části z minulosti jsem se nudil.

29.12.2023 4 z 5


Kořist Kořist Darcy Coates

Audiokniha: knihu jsem poslouchal jako audio a můžu říct že to byla pecka sice mě občas štvali postavi jak se chovali ale příběh byl hodně dobrý napínavý až do konce a hlavně temný a strašidelný za mě super kniha doporučuji všemi deseti. Za mě hvězdiček z 5/5.

25.11.2023 5 z 5


Seznam tajných přání Seznam tajných přání Lori Nelson Spielman

Bohužel zklamání. Prvních 140 stránek bylo zábavních a vtipných ale od 152 stránky to byla jedna velká nuda nic se tam nedělo. Hlavní hrdinka brett byla ukřivděná všechno jít vadilo že všeho obviňovala svojí mrtvou mámu. To že se Brett chovala jako slepice by nebyl až takový problém kdyby byla kniha zábavná. Skoro každá kapitola mělo okolo 12 až 16 stránek a to je moc ano pokud je kniha zábavná a čtivá tak nevadí že má jedna kapitola 12 stránek. Ale když je kniha nudná tak to vadí. Knihu jsem bohužel nedočetl skončil jsem na straně 190.

18.11.2023 2 z 5


Chlapi na odstřel i na lásku Chlapi na odstřel i na lásku Miroslava Besserová

Tak tohle byl propadák nechápu jak něco tak příšerného mohla paní autorka napsat. V knize je 30 povídek s toho dvě povídky jsou pěkné a ostatní jsou hodně podprůměrné možná kdyby místo 30 podívek bylo v knize o polovinu méně tak to se to ještě nechalo ale takhle prostě ne skončil jsem na straně 96 a přečetl jsem 18 povídek a na zbylých 12 už jsem prostě neměl huť. Naštěstí jsem si knížku nekupoval našel jsem jí u babičky a řekl jsem si že by to zase chtělo nějakou povídkovou knížku tohle je už moje druhá povídková knížka a opět stála za nic.

05.11.2023 1 z 5


Na Zemi jsme na okamžik nádherní Na Zemi jsme na okamžik nádherní Ocean Vuong (p)

Tato kniha bohužel pro mě nebyla nemohl jsem se začíst. Už od začátku mi přišla kniha nudná příběh nehodnotím spíše hodnotím jak byla kniha napsaná.

31.10.2023 1 z 5


Ztracená kapitola Ztracená kapitola Caroline Bishop

Tak tohle bylo geniální. Hlavně ten konečně mě dostal a byl dojemný tuto knihu doporučuji aby si všichni přečetli za mě 5/5 hvězdičky.

24.10.2023 5 z 5


O krok pozadu O krok pozadu Kaira Rouda

(SPOILER) Kniha se čte dobře díky krátkým kapitolám: nic jméně ten příběh už tak dobrý jak to podle anotace vypadalo tohle je průměrný thriller do stran 88 to byla nuda pak to začalo být lepší ale pak přišel pohřeb johna a zase to bylo o ničem pak se to zvedlo od strany 154. Jde o to že podle anotace to měla být skvělá válku Mezi současnou manželkou a bývalou manželkou jenomže to tak úplně neplatí protože se do války přidá ještě dcera bývalá manželka mi přijde taková že se bojí co koliv udělat proti Tish zato dcera Johna a kate. Aslyhn se snaží přijít na to se stalo jejímu tátovi proč umřel za mě je to spíš válka mezi současnou manželkou a dcery Johna. Konec byl divný za prvé Tish nebyla odsouzena na to co udělala a Kate se chovala nelogicky celou dobu říkala jak je Tish nebezpečná a že se musí obě od ní držet dál a na konci knížky jde Kate sama do domů za Tish. já jsem čekal něco lepšího.

02.10.2023 3 z 5


Mezi dvěma světy Mezi dvěma světy C. D. Major

Za prvé mi vadí že tam jsou dvě části minulosti a pak je ta současnost hrozně se to plete kdyby tam byla jenom jedna část minulosti a pak část současnosti tak by to bylo lepší. Hlavní hrdinka Ava mě štvala celou knížku chovala se Sobecky. Námět dobrý ale chtělo si dát na tom více záležet. Za mě bohužel průměr 3/5 hvězdičky.

13.09.2023 3 z 5


Bouře Bouře Kristina Ohlsson

Prvních 400 stránek byla velká pecka napínavé a byli tam i zápletky. ovšem Paní Autorka to zabila koncem který byl Podle mého názoru zvláštní a divní policie to nevyřešila vyřešilo se to same a dokonce nikdo nebyl ani potrestán. Navíc paní Marie policistka která vyšetřovala případ Agnes byla týrání od manžela a myslím si že jako policistka by to měla umět vyřešit a poradit si s tím domácím násilím. Neříkám že je to vyloženě špatné ale chtělo by to zlepšit pokud by kniha měla od 100 stránek míň tak by to bylo lepší takhle to bylo moc dlouhé. Jestli půjdu do druhého dílu to ještě uvidíme Já se trošku bojím že druhý díl budu ještě hroší druhý díl mám mít 520 stránek pokud to bude tady v tom duchů pokračovat tak takhle série bude průměrná.

07.09.2023 3 z 5


Letní noci Letní noci Nofreeusernames (p)

První díl se mi líbil ale tento díl nebavil mě asi proto že je ta kniha spíše určená po mládež

09.05.2023 2 z 5


Zahrada Zahrada Petra Dvořáková

Bohužel zklamání kniha má být román ale mě to spíš přišlo jako vyprávění příběhu než román a navíc kniha nebyla ani zábavná nudil jsem se u ní.

03.04.2023 3 z 5