Krvavé svatební šaty

Krvavé svatební šaty https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/398125/bmid_krvave-svatebni-saty-n33-398125.jpg 4 161 62

Neobyčejně drsný thriller o duševním i fyzickém zneužívání a pomstě. Sophii stále častěji trápí roztržitost a únava. Děsí ji události, na které si nemůže vzpomenout, i minulost, na níž naopak zapomenout nedokáže. Je snad šílená? Jednoho rána vše vyvrcholí. Chlapec, jehož měla hlídat, je brutálně zavražděný. Ať už je pravda jakákoli, její vysvětlení nemůže obstát před tíhou důkazů. Utíká a nový život nachází po boku muže, jehož pozná díky seznamce. Sophie však zjišťuje, že není sama, kdo skrývá tajemství…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Thrillery

Vydáno: , Kniha Zlín
Originální název:

Robe de marié , 2009


více info...

Přidat komentář

VítVápno
06.02.2024 2 z 5

Knihu jsem nedočtle. No čekal jsem něco jiného podle anotace to vypadalo na dost dobrý thriller. Ale skutečně je úplně jiná za prvé když by někdo zabil dítě někého politika tak by si rozběhl velká vyšetření bylo by to vše všech novinách. Taky mi připadá trošku divné že Sophii všechno vychází co koliv udělá to jí vyjde na sto procent, chápu že je to jenom kniha a je to vymýšlení příběh ale za mě by to mělo být logické ale tohle nemělo hlavu ani patu námět je dobře vymýšlení ale je to nedotažené. Prvních sto stránek byla nuda řešil se tam život Sophie a jenom zabíjela a utíkala. Za mě nic moc já jsem čekal víc velké ale opravdu velké zklamání za mě 2 hvězdičky.

TheEvelyn
24.11.2023 2 z 5

Vyjádřím svůj subjektivní názor, jak kniha zapůsobila na mě. Asi trochu vybočím z davu, ale mě kniha vůbec nezaujala. Nedokázala jsem ji dočíst až do konce, byť jsem se o to snažila, popř. jsem si ji nechala rozečtenou a za pár dní jsem se k ní vrátila. Jednak za to může hlavně psaná forma knihy ("er forma"), samotný děj pro mě jako čtenářku byl zmatený a nedokázala jsem se vlastně zorientovat v ději, protože mi přišlo, že autor dějové linie dost rychle střídal. Anotace velmi zapůsobila, nicméně ve výsledku jsem byla trochu zklamaná. Bohužel k této knize mohu sama za sebe konstatovat, že ve čtení už pokračovat nebudu. Co však vyzdvihuji je pěkně zpracovaný přebal knihy.


snimcibdim
04.11.2023 3 z 5

Málem jsem odložila hned na začátku, protože sledovat jen jak pomatená masová vražedkyně bloudí životem mi nepřišlo ničím zajímavé. Těsně před tím, než jsem tak učinila, se to stihlo změnit - nebudu spojlerovat jak. Celkově to má zajímavý nápad především v tom, čím to končí, přesněji řečeno kdo a čím zneškodnil hlavního zlouna. Zpracování je průměrné, tím nemyslím špatné, ale tak nějak nevyčnívající nad standardy žánru. Nevadilo by mi, kdyby to bylo krapet kratší, občas dochází k vytváření atmosféry na úkor napětí a gradace.

vladka321
02.11.2023 4 z 5

Kniha pěkná, strhující... Přesto ve mně zanechala pocit, co si vlastně myslet? Kdo je tady doopravdy oběť? Byl agresor obelstěn nebo využit? Možná jsem něco nepochopila a možná si to každý má v té své hlavince poskládat dle své fantazie ;-)

rilajaan
22.09.2023 4 z 5

Zvláštní kniha. Napínavá, temná, bolestivá. Hlavní hrdinka byla velmi "odolná". Za mě až moc.

ZuzanaZ83
19.09.2023 3 z 5

Velmi znepokojivý psychothriller. Příběh Sophie, která ztrácí sama sebe. Do jejího života vstoupí plachý Frantz. A najednou zjistíte, že je všechno jinak.

jaroiva
14.09.2023 4 z 5

Nevím, jestli bych to jako knihu neodložila, ale jako audiokniha mě to bavilo. Prvotní zmatenost překonala příjemná interpretace, takže jsem vydržela až do doby, kdy mě to začalo bavit. Jakmile se slova ujal "Frantz", nastal obrat o 180 stupňů a poslední část už byla fakt dobrá. Takže zas jednou hodnotím víc podle konce než podle začátku a dá se říct, že i doporučuji.

Shaxx
22.08.2023 4 z 5

První část, která se věnuje pouze Sophii, byla zmatená, depresivní a říkala jsem si, že pokud to takhle bude pokračovat dál, tak nevím, zda mě to bude bavit. Ale pak přišla část, kde na scénu přichází Frantz a hned to dostalo jiné grády a já to četla se spoustou "aha, ha!" a rázem mě to bavilo hned více. Nápad za mě zpracován nápaditě a zakončen solidně, velmi slušně napsaný psychothriller. Na další přeložené knihy od autora se určitě mrknu.

m_martina
19.08.2023 5 z 5

Z této knihy se budu určitě ještě chvíli vzpamatovávat, hlavně z toho důvodu, že to byl opravdu drsný, ale jinak naprosto skvělý thriller. Doporučuji.

Hope80
08.08.2023 4 z 5

První část byla pro mě zmatená a myslela jsem, že snad zešílím taky :) druhá už objasnila to co jsem nechápala a myslela, že je to jen zmatený příběh...začíná vycházet na povrch skutečnost. Třetí část už byl sešup, jen jsem nepochopila rozhodnutí hlavní postavy, ale tak se prostě rozhodla...Kniha nebyla špatná, byla to tedy jízda!

Hvězdinka
07.07.2023 3 z 5

Vše už bylo napsáno. Ona, on, a kdo je kočka a kdo myš? Čtivé, ale průměrné.

Lenama18
31.05.2023 5 z 5

Tak toto byl jeden z nejlepších psychothrileru co jsem zatím četla, úplně mi běhat mráz po zádech při představě, co vše hlavní hrdinka musela prožívat. Jako neříkám že to není malinko přitažené za vlasy, ale i tak to bylo super čtení.

Nuttelka
26.04.2023 5 z 5

(Audiokniha)
Fajn, když opominu první třetinu z pohledu Sophie, kdy jsem vlastně ani moc nepobírala, co to vlastně poslouchám, tak jak nastoupil na scénu Frantz, začalo to všechno dávat smysl a jen jsem valila oči. Totální psychojízda!! Samozřejmě to nemůžeme brát všechno jakože doslova, ale thriller jak vyšitý, opravdu. Obávala jsem se, jak to všechno dopadne.. malou výtku k závěru sice mám, ale budiž, je to rozhodnutí hlavní "hrdinky". Pokud se chcete napůl zbláznit, směle do toho :-)) Výkon všech interpretů (hlavně Jakuba Saice) je bravurní, tleskám!

Katri
02.02.2023 3 z 5

Nemůžu říci, že bych měla zálibu v detektivní a krimi literatuře, ale jelikož se mi líbily knihy Ty a Skrytá těla od Caroline Kepnes, rozhodla jsem se dát tomuto příběhu šanci. Když to vezmu postupně, první část vyprávěná z pohledu Sophie mě moc nebavila. Připadalo mi to hrozně zdlouhavé (a to i přesto, že má kniha jen asi 250 stran), chaotické a na můj vkus se to rozjíždělo dost pomalu. Rozumím tomu, že chaos na úvod byl záměrný, aby se příběh mohl postupně vyjasňovat a "rozuzlovat," ale na mě to přesto místy působilo jako rušivý element.
Co se týče druhé části, ta už byla lepší, neboť ji vyprávěl Frantz. Více to "odsýpalo," kapitoly - jestli to tak mohu nazvat - ubíhaly rychleji, svižněji, bylo to celkově dynamičtější.
Po skončení části z pohledu Frantze mi to však ve finále připadalo spíše nereálné, místy jsem měla pocit, že jisté obraty vznikly až příliš snadno (nebudu jmenovat, abych tu nespoilerovala) a celkově si myslím, že by to ve skutečnosti vypadalo úplně jinak.
Chtěla bych ale zdůraznit, že se jedná o můj subjektivní názor a znovu připomínám fakt, že takovéto knihy moc nečtu. Je také možné, že tento můj pohled pramení z toho, že autorem je muž, který píše o hlavní hrdince, přestože se často mužský a ženský pohled dost liší. Tím ale nechci říct, že by to bylo vždycky pravidlem, jen já osobně mám častěji problém s knihami od mužských autorů (a to nemyslím nijak feministicky), neboť mi připadá, že ve svých dílech tolik necílí na vnitřní svět člověka, na hloubku jeho vnímání a prožívání. S tím se skutečně ve většině případů setkávám pouze u ženských autorek a pak se s postavou dokážu mnohem lépe ztotožnit.
Když to však shrnu, hodnotím knihu převážně kladně, oceňuji originální námět a příběh Frantze, neboť ten byl pojatý velmi dobře. Jen ten konec ve mně zanechal menší otazník.
Knihu bych doporučila všem, kteří mají rádi detektivní a krimi příběhy, psychologické romány, tajemství a napětí.

Dela111
22.01.2023 3 z 5

Hnacím motorem veškerého dění v tomto psychothrilleru je pomsta. Příběh je vyprávěný z pohledu obou aktérů. První část z pohledu Sophie působila trochu zmateně, děj mě neupoutal a ani se mi to nechtělo číst. Poutavost thriller získává až ve chvíli, kdy se k vyprávění dostává Frantz, teprve tam děj získává grády.
Přestože je to mimo první část napsané čtivě a je zajímavé sledovat kam až to tihle dva dotáhnou, je to hodně předvídatelné. Ta partie je od začátku rozehraná jasně a vlastně tady není téměř nic překvapivého.
Za mě průměrný psychothriller.

klaraj093
13.01.2023 4 z 5

No, jsem velmi mile překvapena. Zpočátku jsem se do knihy nemohla začíst, bylo to takové chaotické. Ale po zhruba čtvrtce jsem se nemohla odtrhnout a tohle jsem teda opravdu nečekala. Takhle napínavou knihu jsem dlouho nečetla. Pohled z více stran, napětí, zápletka..Doporučuji.

Lucciella_L
29.08.2022

Po dlouhé době jsem si vybrala mimo své oblíbené žánry (horor, 2. světová válka, severské krimi) a jsem nadšená. Kniha mě doslova pohltila, nejdříve jsem Sofii nedůvěřovala, ale pohled Frantze tomu dal úplně jiný rozměr a konec neměl chybu. Určitě stojí za přečtení a jsem ráda, že tato kniha bude v mé knihovně

Čmeláček
16.08.2022 5 z 5

Vynikající thriller, nemohl jsem přestat číst :). Fakt super psycho a skvělá jízda! :)

Agatha84
10.08.2022 3 z 5

Vzhledem k tomu, že jsem se s autorem seznámila již prostřednictvím "Alex", tušila jsem, že ne vše, co je nám v této knize předkládáno bude pravdivé. Což je škoda, protože právě tato předvídatelnost a postup dle (osvědčeného) známého scénáře snížil míru možného závěrečného překvapení. I tak se však jednalo o velmi čtivý příběh.
Více hvězdiček nemohu udělit jen z toho důvodu, že nevěřím toliko prožívanému štěstí a genialitě padoucha.

aliza
08.08.2022 5 z 5

Výborná kniha, skvěle se četla, nešlo se odtrhnout, jedna věc, která se týká Sophie mne na konci mrzí, abych byla úplně spokojená, ale co se dá dělat. Jinak super.

Štítky knihy

francouzská literatura thrillery zneužívání tajemství pomsta psychologické thrillery psychický teror seznamky

Autorovy další knížky

Pierre Lemaitre
francouzská, 1951
2014  86%Na shledanou tam nahoře
2019  82%Krvavé svatební šaty
2015  68%Camille
2014  82%Alex

Kniha Krvavé svatební šaty je v

Právě čtených4x
Přečtených197x
Čtenářské výzvě21x
Doporučených7x
Knihotéce165x
Chystám se číst142x
Chci si koupit31x
dalších seznamech2x