V zajetí divočiny

V zajetí divočiny https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/517094/bmid_v-zajeti-divociny-fCj-517094.png 4 38 18

Tři přátelé tráví každý rok týden putováním po horách a národních parcích Švédska, letos chce ale Milena přibrat svého nového přítele Jacoba. Anna a Henrik nedokážou její přání odmítnout, a proto všichni čtyři společně vyrážejí do opuštěného parku Sarek na severu Švédska. Jacob je příjemný, zábavný a zcestovalý společník, ale Anna se nedokáže zbavit pocitu, že „toho kluka odněkud zná“. Neviděla ho kdysi před soudem, když tam byla na praxi? Není to ten násilník, který skončil za mřížemi za napadení přítelkyně? Když se idylická cesta promění v noční můru, ukáže se, že vzít Jacoba s sebou bylo osudným rozhodnutím, jež navždy změní životy všech zúčastněných. Divočina vytváří syrovou kulisu boje o holý život, zintenzivňuje vše, co mělo zůstat ukryté, a nic není takové, jaké se to zdálo na začátku.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Vendeta
Originální název:

Sarek , 2022


více info...

Přidat komentář

jefff
14.04.2024 4 z 5

V zajetí divočiny mě nalákalo především lokacemi, ve kterých se odehrává. Trek Kungsleden jsem před nedávnem absolvoval a prošel si i část parku Sarek a názvy mnoha míst mi byly známé. I proto pro mě příběh měl silnější přesah. Jedná se o poměrně přímočarý, jednoduchý thriller, který je ale napsaný svižně a napínavě. A závěr byl docela překvapivý. V rámci žánru solidní práce.

Mishi
31.03.2024 4 z 5

Mě kniha mile překvapila. Bylo to čtivé, dobře popsané putování horami, místy opravdu napínavé. Kapitoly z minulosti mě bavily méně, ale nějaký význam měly. Až na tu poslední, ta byla opravdu navíc a pokazila celkový dojem z příběhu.


THERISA
20.03.2024 3 z 5

Nelze komentovat lépe, než jak už komentoval Pazďa - čekáte-li Bčkový thriller, budete spokojeni. Přesně to jsem čekala, přesně to jsem dostala. Je to čtivé, pořád se něco děje, autor postupně přidává různé úhly pohledu. Časem pochopíte, kam se celá tahle cesta ubírá, ale ničemu to nevadí. Za mě výborné Bčko, které si na nic víc ani nehraje.

MiskaMa
04.03.2024 4 z 5

Anna a Henrik a jejich kamarádka Milena podnikají každý rok dovolenou do hor. Letos by Milena chtěla vzít i svého nového přítele. Anna a Henrik váhají, protože ho ještě neviděli, nakonec souhlasí. Už od odjezdu z vlakového nádraží ale nastávají zvláštní situace, které naznačují, že to nebude jen tak obyčejné táboření v divočině.

Uf, mám po přečtení knížky trochu rozporuplné pocity. Je to po hodně dlouhé době knížka, která mě bavila tak moc, že všechno ostatní šlo úplně stranou a jen jsem četla a četla. Závěr byl ale zklamáním. Musím souhlasit s většinou komentářů, že konec byl useknutý. Možná to tak autor zamýšlel, aby si čtenáři sami odpověděli/vybrali, jak to vlastně dopadlo. 4*

Pazďa
23.02.2024 3 z 5

Kniha mě primárně bavila, je to poutavý a čtivý thriller. Souhlasím s většinou komentátorů, že konec mohl nabídnout finální třešničku na dort. Té dostaneme pouze náznak a těsně před tím, než autor potvrdí skvělý závěr, kniha skončí. Buď měl být tento náznak dotažek nebo vynechán úplně. Ale dostal jsem vesměs vše co bych si přal od Bčkového thrilleru, takže jsem spokojen.

sarka0168
17.02.2024 4 z 5

Byla jsem nadšená po celou knihu, nemohla jsme se od ní odthnout - až na ten konce... takže 5 hvězd neeee - škoda

Horal123
16.02.2024 4 z 5

Příběh dobrý, čtivý, ale ten konec... Jakoby autor nevěděl, jak to celé zakončit, tak zkrátka v určitém bodě přestal psát. Na mě to působilo, jako kdyby jste četli knížku, z které někdo vytrhl posledních dvacet stránek.

JustWomen
25.01.2024 3 z 5

Bavilo mě to a bylo to čtivé a napínavé, nádherné popisy krajiny a znalost putování v v horské divočině, ale čím dál tím to bylo horší. A úplný konec tomu chybí, jak to vlastně bylo, kdo říká pravdu?

VítVápno
29.12.2023 4 z 5

Napínavé a psychologické to bylo ale byli tam věci které mi přišli trošku přitažené za vlasy. příběh byl dobře napsaný popis hor a krajiny byl úžasný. Akorát minulost to si myslím že ta tam být nemusela protože neměla z příběhem nic společného a u té části z minulosti jsem se nudil.

micha-ella
22.11.2023 4 z 5

Napínavý, psychologicky dobře vystavěný příběh s krásnými popisy horské přírody. Kapitoly s návraty do minulosti mě moc nebavily, ale celkově jsem si čtení užívala a i konec jsem pochopila. Pro mne je zcela jednoznačný.

machn
14.10.2023 4 z 5

Kniha zajímavá, čtivá,ale konec žádný, nevím jak to dopadlo,musela jsem číst konec bedlivě a nic

Zuzulinka
02.10.2023 3 z 5

Zajímavý a napínavý příběh. Ale otevřený konec..

Medovnice
22.09.2023 2 z 5

Ten konec to zabil. Zhltla jsem to najednou, nemohla jsem se odtrhnout - a pak přišel nepovedený konec. Posledních cca 40 stran zoufalství, kdy si zřejmě autor rval vlasy, chtěl už odjet na dovolenou a na telefonu mu visel nakladatel a nutil ho knihu dokončit.
A tak ji Ulf Kvensler dokončil, zaklapl počítač a už nikdy se k textu nevrátil. Udělám to stejně. Promarněný čas už mi nikdo nevrátí.

Ctenar1202
12.09.2023 3 z 5

Národní park Sarek...kus téměř opuštěné části země na severu Švédska, která láká turisty zdolávat náročný terén a zažít velká dobrodružství. Stejně to mají tři přátelé, kteří na túry vyráží pravidelně už několik let. Letos se k nim přidá nový člen a to přítel jedné členky výpravy.

Se skupinkou procházíme drsnou krajinou, stavíme stany, zdoláváme kopce a údolí, překonáváme nevlídné počasí a držíme jim pěsti, aby se v pořádku dostali do vytouženého cíle. Bohužel, jak to tak bývá, na těchto náročných výpravách dochází ke krizím. A naše skupinka prožije několik nemilých situací, které je vystresují a donutí k hádkám. Dojde k nejhoršímu a to k rozdělení na dvě dvojice...boj o život tímto začíná...

Anna, Henrik, Milena a Jacob. Čtyři lidé, kteří jsou naprosto rozdílní a během příběhu poodkrýváme jejich povahy, názory a sledujeme jak se chovají ve vypjatých situacích. Je to velice napínavé čtení proložené barvitým popisem krajiny, takže vás to donutí googlit a ještě víc se do příběhu ponořit. Od první stránky cítíte podivné napětí a těšíte se, jak bude příběh gradovat. Mně osobně lezl na nervy Henrik, protože místo chlapa mi přišlo, že jde s Annou ukníkané dítě, které nedokáže překonat kopec. Přitom takový turista...Nejvýraznějšími postavami jsou Jacob a Anna. Anna, která neustále přemýšlí, odkud Jacoba zná. A my čtenáři můžeme sledovat, jaké překážky musí čtveřice přátel zdolat k cíli...

Bohužel, nevím, jak jiní čtenáři, ale já na konci knihy zmateně otáčela stránkami a hledala pokračování. Netuším, co autor chtěl koncem naznačit, ale pro mě tak celý příběh naprosto zkazil. Opravdu, až do posledních cca 10 stran byl příběh dokonalý. A pak přišlo rozčarování.

Tereza137
12.09.2023 4 z 5

Já prostě tento survival žánr fakt zbožňuju a myslím si, že autorovi se to opravdu povedlo na výbornou.

Ze začátku mě to moc nebavilo, bylo to hodně okecávání, vysvětlování apod., ale od 90. stránky musím říct, že mě to neskutečně začalo bavit a skutečně jsem se do příběhu ponořila.

V knize se objevila i troška psychologie, což mě potěšilo.

Postavy nemohu moc hodnotit, tady si každý musí udělat obrázek sám. Nicméně podle mého názoru se v určitých situacích chovaly hloupě a jejich rozhodnutí mi přišla někdy ne úplně logická. Nevěřím, že by někdo skutečně takovým způsobem jednal.

Konec mě překvapil, i když se dalo něco takového čekat, bylo to takové půl na půl.

Určitě bych knihu doporučila všem, kteří mají rádi tento druh žánru a rádi se ponoří do sněhem zasypaných hor.

Gabusza
10.09.2023 3 z 5

Zajímavý příběh čtyř lidí, propletený vztahy mezi sebou v divočině ve Švédských horách. Čekala jsem teda víc akce, pořád se mezi sebou jen hádali a žadný pořádný důvod k tomu nebyl, jen doměnky, děj se vlastně vyvinul v psychothriller a do poslední chvíle jsem netušila jak to dopadne a celé to ma mě působilo nějak zvláštně, občas jsem měla ze všech postav divné pocity. Nebylo to špatné počtení, kapitoly se četli dobře, byly celkem krátké a autor popisoval v knize moc hezky krásy přírody Švédské divočiny v horách.
Každopádně tomu konci moc nerozumím.

Petronela16
06.09.2023 1 z 5

Pre mňa toto bolo jedno velke tápanie a potom už aj trápenie celým nekonečným parkom Sarek.To iste môžem povedať aj o charakteroch zúčastnených postáv, ktoré boli mne absolútne nesympaticke.Ani nechápem prečo som to čítala, ale asi som stále verila, že sa to nejako rozbehne.Nechce sa mi vôbec rozpisovať o tomto románe, určite už neskúsim nič viac z tohoto súdka. Aby to nebol čistý odpad davam * za obal, inak pre mňa tentokrát strata času.

Martule44
26.08.2023 4 z 5

Tak tohle byla skutečně divočina! Když jsem začala číst, čekala jsem úplně něco jiného, ale přišlo překvapení.
Ba ne, nepovím ani náznak, tahle kniha si zaslouží vzít do ruky a přečíst do konce ... :-)

"Tady jde ten, kdo mrzl a hladověl, leč přesto zvítězil! "

Autorovy knížky

Ulf Kvensler
švédská, 1968
2023  73%V zajetí divočiny

Kniha V zajetí divočiny je v

Přečtených45x
Čtenářské výzvě3x
Knihotéce59x
Chystám se číst56x
Chci si koupit12x
dalších seznamech2x