veskr veskr komentáře u knih

☰ menu

Vláda teroru Vláda teroru Hillary Clinton

Kniha napínavá od začátku do konce. Spojení těchto dvou autorek se opravdu podařilo. Mám ráda detektivky, ale nevyhledávám příběhy popisující dopodrobna brutální praktiky a násilí. Tady se povedlo vytvořit příběh, který nepopisuje brutalitu teroristických a výzvědných organizací, a přesto dokáže čtenáře upoutat a zcela pohltit. Pobavila mě i to, že se v příběhu objevil okrajově vrchní inspektor Armand Gamach a postavy z vesničky Three Pines. Tato knížka stojí za přečtení.

01.08.2022 5 z 5


Chata ve Švýcarsku Chata ve Švýcarsku Julie Caplin

Dlouho jsem se nemohla do knihy začíst, několikrát jsem ji odložila, ale nakonec dočetla, protože se mně hodí do čtenářské výzvy a autorka dokázala skvěle popsat švýcarskou krajinu, atmosféru atd.. Díky této knížce mám několik nových receptů na dorty, které jsem si našla na netu podle názvů uvedených v příběhu a jsou skvělé. Nechápu lidi, kteří kritizují, že je to slaďárna. Vždyť je tahle kniha prezentována jako romantická četba, tak snad neočekávají detektivní příběh. Četla jsem už mnohem lepší romanticky laděné knihy, ale taky mnohem horší (ty jsem ani nedočetla), takže pokud hledáte něco na oddechovku k vodě , tak klidně do toho.

22.07.2022 3 z 5


Prezidentka Prezidentka Rudolf Havlík

Pokud hledáte romantický příběh se vším, co má romantika mít, tak neváhejte. Ideální na letní den s knížkou, která nezatěžuje vaši mysl žádným komplikovaným dějem, a přitom vás nutí přečíst ji na jeden zátah. Za mě pěkný , idylický příběh. Film jsem ještě neviděla, ale v knížce je to vždycky lepší.

07.07.2022 5 z 5


Mým vrstevníkům a jiné fejetony Mým vrstevníkům a jiné fejetony Michal Viewegh

Dříve jsem měla knížky od M. Viewegha ráda, ale po jeho životním zlomu se mi jeho styl psaní nelíbí. Smekám před jeho vůlí, která mu umožnila vrátit se do života. Bohužel ho rozvod s jeho ženou natolik ponížil a poznamenal, že se nedokáže vymanit z role ublíženého alfa samce a tato skutečnost ovlivňuje veškerou jeho tvorbu. Je mi to líto, ale zkusila jsem 4 knihy z jeho ,, nové tvorby", ale ani jedna mě nenadchla.

28.07.2021 2 z 5


Všechno nejlepší, Anno Všechno nejlepší, Anno Petra Jirglová

Pohodová knížka na dovolenou.

28.07.2021 4 z 5


Stela a 16 huskyů Stela a 16 huskyů Tereza Pařízková

Velice citlivě a zábavně napsaná kniha, vhodná pro děti mladšího školního věku. Děti bude bavit už proto, že je velice bohatě ilustrovaná. Je to nahlédnutí do ne zcela běžné rodiny. Dědeček se vyrovnává s odchodem babičky, málá Stela s odloučením od maminky, která pracuje jako vědkyně na druhém konci světa. Naštěstí všechny spojuje velká láska k přírodě a ke zvířatům, díky nimž se život stane mnohem zábavnější. Knihu jsem si opatrně přečetla, než jsem ji darovala své neteři k narozeninám a už se těším, co na ni řekne, Já říkám - skvělá!

22.02.2021 5 z 5


Vysoký účet Vysoký účet Louise Penny

Vysoký účet je moje první setkání s autorkou Louise Penny, ale už vím, že nebude moje poslední. Knížka mě opravdu nadchla a užívala jsem si čtení. Musím souhlasit s komentáři přede mnou, kde lidé píší o vychutnávání si atmosféry a byť jde o detektivku, tak pohlazení na duši. Je to jedna z těch knih, která vám nedovolí přeskočit ani slůvko, natož tak větu nebo stránku. Každé slovo do příběhu patří a v celé knize není ani jedno navíc. Přiznávám, že občas přeskakuji řádky u knih které mě nebaví, protože nerada odkládám nedočtenou knihu. Tady se vám to nestane.

22.02.2021 5 z 5


Soukromá tajemství Soukromá tajemství * antologie

Povídkové knížky mám ráda pro jejich praktičnost. Hodí se ke čtení do vlaku, do čekárny k lékaři nebo na dny, kdy nemáte čas na velké čtení.

22.11.2020 4 z 5


Šílené výčitky Šílené výčitky Liane Moriarty

Knih od této autorky jsem přečetla 5 a pokaždé si říkám, že tahle byla poslední. Nakonec se vždycky nechám zlákat a nelituji. Její knihy mají vždy dobrý příběh, který má hlavu a patu, ale co mě odrazuje, je zbytečné rozvádění děje a popisu podrobností. Většinou mě začnou bavit až kolem 50 - 80 stránky a při čtení po určité době začnu ty přebytečné věty přeskakovat. Kdyby měly o těch několik desítek zbytečných stránek méně, bylo by to teprve to pravé ořechové. Ale co naplat, každý má svůj styl psaní. Tak asi zase někdy příště, až mě zláká obal nebo nápaditý název její další knížky.

03.11.2020 3 z 5


V lese visí anděl V lese visí anděl Samuel Bjørk (p)

jelikož mám ráda detektivky, kniha u mě boduje. Je to čtivé, má to spád, vtáhne vás to do děje.

31.10.2020 5 z 5


Deset malých černoušků Deset malých černoušků Agatha Christie

Prozřetelně jsem tuto knihu začala číst o víkendu, protože muset od ní odcházet do práce se fakt nedá. Agáta je jedna z autorek, co se čte na jeden zátah.

21.06.2020 5 z 5


Manželky Manželky Táňa Keleová-Vasilková

Příjemné čtení ze života.

18.05.2020 5 z 5


Odmítnutí poslušnosti Odmítnutí poslušnosti Felix Francis

Není to špatné, ale tatínkovým detektivkám se nevyrovná.

13.08.2019 3 z 5


Jan Kraus: Můj soukromý buzynes Jan Kraus: Můj soukromý buzynes Jan Kraus

Mě se kniha líbila, protože mě nevadí ( až na občasné úlety)
humor J. Krause a na pláži v Řecku se kniha tohoto typu dobře čte, protože je dělená na krátké kapitoly, které na sebe dějově nenavazují.

13.08.2019 4 z 5


Pravda o mém muži Pravda o mém muži Halina Pawlowská

Kniha je důkazem, že i umělci jsou jen obyčejní lidé s obyčejnými starostmi, byť mají neobyčejné povolání.

04.04.2019 5 z 5


Počátek Počátek Dan Brown

Pro mě první setkání s tímto spisovatelem dopadlo skvěle. Kniha mě držela neustále ve střehu. Autorův styl je neskutečně čtivý a nenudí. Knihu jsem dostala jako dárek a vůbec se mi do ní nechtělo. Teď nelituji, že jsem se odhodlala. Navíc se mě velice líbí její obal a ten má také dost velký vliv na výběr knih, i když si to nepřipouštíme.

11.03.2018 5 z 5


Ostrov Svobody Ostrov Svobody Tomáš Kristl

Taková správná oddechovka, ale zároveň kniha k zamyšlení.

07.02.2018 4 z 5


Veselou sebevraždu a šťastný Nový rok! Veselou sebevraždu a šťastný Nový rok! Sophie de Villenoisy

Knihu jsem si koupila kvůli čtenářské výzvě. Už podle názvu bylo jasné, že nepůjde o žádný filozofický kousek, takže splnila mé očekávání. Myslím, že příběh byl vcelku reálný, protože v určitém věku už není čas na čekání na zázrak a člověk musí jít ,,bezohledně " za svým cílem. Za mě dobrý. A pokud se někomu zdála kniha vulgární, tak ať si občas pustí televizi a nemusí to být ani po desáté hodině.

02.01.2018 4 z 5


Diagnóza: učitelka Diagnóza: učitelka Gabriela Falcová

Taková lepší slohová práce na téma : ,, Veselý příběh", kde studentka všechno podřídila tématu a snaží se být vtipná za každou cenu. Pro mě promarněný čas u čtení této slohovky.

07.12.2017 1 z 5


Bílý žár Bílý žár Melanie J. McGrath

Vcelku dobrá knížka , ale na můj vkus občas až moc popisů okolí a chvílemi jsem se v ní trošku ztrácela. Každopádně mě přiblížila život v krajině, kam se asi v reálu nikdy nepodívám, takže díky za to.

08.10.2017 3 z 5