Vláda teroru

Vláda teroru https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/484766/bmid_vlada-teroru-Fiw-484766.jpg 4 45 14

Po bouřlivém období v americké politice se k moci dostává nová vláda. Ministryně zahraničí Ellen Adamsová je rozhodnutá svůj úkol plnit zodpovědně, ale čelí strašlivé mezinárodní hrozbě… Jak Ellen rozplétá devastující účinky předchozího prezidentského období na mezinárodní politiku, objeví se znepokojivé otázky. Co když předchozí prezident nebyl jen neschopný lídr? Co když zradil svou zemi? Vláda teroru je strhující a oceňovaný thriller, který společně napsaly Hillary Rodham Clintonová, bývalá ministryně zahraničí Spojených států, a Louise Pennyová, uznávaná a oblíbená autorka řady napínavých bestsellerů.... celý text

Literatura světová Thrillery Politologie, mezinárodní vztahy
Vydáno: , Kalibr
Originální název:

State of Terror , 2021


více info...

Přidat komentář

Boby17
22.12.2023 5 z 5

Bylo to zběsilé pátrání po ďáblovi obchodujícím s jadernými zbraněmi a navíc s vědomím toho, že v nejbližším okruhu prezidenta jsou zrádci neštítící se nejpodlejších činů. Knížka mi nedala vydechnout, dokud jsem nedošel na poslední stránku. Líbila se mi, ale raději vůbec nechci domýšlet, jakým hrozbám bylo v našem reálném světě zabráněno, aniž by o nich veřejnost cokoliv tušila. Včera v Praze vyhaslo 13 nevinných životů a dnes navíc ještě další nešťastník v nemocnici prohrál svůj boj. Ve světle této tragické události je vyznění knížky ještě naléhavější.
A ještě zajímavé citáty:
...Slabí se vztekají, popírají, lžou a divoce kolem sebe mlátí. Mocní chybu přiznávají a tím se zbavují její vlády nad sebou. Pouze opravdu silní si mohou dovolit projevy lítosti.

...Povězte jim pravdu. S pravdou si poradíme. Škodu vždy napáchají lži.

Dajine
11.06.2023 4 z 5

Pro mě překvapivě docela dobrý. Toto spisovatelské spojení mě odrazovalo, ale nakonec jsem ráda, že neodradilo.


lucakuca
17.03.2023 4 z 5

Vauuuu.
Četla jsem i dodatek, který mě mile překvapil a nemile šokoval.
Je až děsivé zjistit, kolik toho bylo v knize skutečného. Nechci vědět, co je fikce. Chci zůstat, co nejdéle to jde, za naivní růžovou mlhou a věřit v jednorožce a dobro.

Hella
08.03.2023 3 z 5

Menší počet stran by knize jistě prospěl. Takhle jsem se nemohla paradoxně ubránit pocitu, že se příběh vleče a že ministryně jen lítá sem a tam a žádný časový posun jí nebrání věci perfektně vyřešit. Taky jak si poradila s Íránci a Rusy.... nevím, no, zrovna věrohodné mi to nepřišlo. Ani ten Gamache nemohl chybět.
Za mě spíše zklamání.

Bustedka
11.02.2023 4 z 5

Americká ministryně zahraničí. Podlý prezident USA. Zkorumpovaná státní správa a neustávající boj s teroristy. V Evropě vybouchnou 3 bomby v autobusech. Ve všech zemře nějaký jaderný fyzik a pomalu se tak začne rozplétat docela dobrý politický thriller.

Třešničku na dortu tomu přidává spoluautorka Hillary Clinton. Nutně vás napadne, co všechno musela ve funkci ministryně zažít ona sama a jak moc vycházela z vlastní zkušenosti.

Všechny postavy, které jsou v knize zmíněné, vám navíc můžou někoho připomínat. Například Maxim Ivanov, ruský prezident, který rád k propagaci používá fotky na koni, ve vodě apod. "vypadal jako šílenec..na první pohled bylo zřejmé, že Maxim Ivanov takový skutečně je". "Vy nejenže řídíte ruskou mafii, vy jste ji vytvořil."

Dobré to bylo.

Nočnípták
15.01.2023 5 z 5

Tak tohle byla jízda. Ještě teď chytám dech. Nečekala jsem žádný zázrak, dokonce jsem měla výhrady ke spolupráci mé oblíbené Pennyové s Clintonovou. Myslela jsem si, že nemá zapotřebí s někým spolupracovat. To jsem teda byla překvapená. Bylo to moc zajímavé, mělo to spád. Dokonce i inspektor Gamache se tam mihnul.A já husa jí málem vrátila nepřečtenou.

astra3
20.09.2022 5 z 5

Překvapivě dobré. Po celou dobu napětí, spousta zvratů. Čtení jsem si užila.
A hlavně jsme všichni "V POHODĚ".

Trpaslici-zena1
12.09.2022 5 z 5

Jednoznačně výborné čtení. Vhled Hillary Clinton tomu dodává na děsivé reálnosti. A styl Louise Penny je nezaměnitelný. Příběh běží tak rychle, že se bojíte knihu odložit.

alzbeta4340
21.08.2022 5 z 5

Politický thriller Louise Penny je napsaný v jejím známém stylu a docela určitě nadchne většinu jejích fanoušků. Není zde naturalistický popis násilí - zato se dozvíme vše o činech a myšlenkách ministryně zahraničí USA, která řeší vážnou, životy ohrožující krizi. Románem prostupuje jemná, ale zřetelná feministická linka. Ne prezident, ale ministryně, její poradkyně a další ženské figury jsou ty, které posunují děj, přestože se všechno odehrává v "mužském" světě zbraní a politických intrik. Hillary Clinton knize určitě dodala reálnost popisu prostředí i některých postupů administrativy.
Vládu teroru ke čtení ráda doporučuji všem. A nakonec přijde i ....

veskr
01.08.2022 5 z 5

Kniha napínavá od začátku do konce. Spojení těchto dvou autorek se opravdu podařilo. Mám ráda detektivky, ale nevyhledávám příběhy popisující dopodrobna brutální praktiky a násilí. Tady se povedlo vytvořit příběh, který nepopisuje brutalitu teroristických a výzvědných organizací, a přesto dokáže čtenáře upoutat a zcela pohltit. Pobavila mě i to, že se v příběhu objevil okrajově vrchní inspektor Armand Gamach a postavy z vesničky Three Pines. Tato knížka stojí za přečtení.

VulpesVulpes
21.07.2022 5 z 5

Navnadila mě atraktivní dvojice autorek, z nichž tu druhou znám, čtu a oceňuji - zpočátku mě tedy trochu vyděsilo množství postav, ale děj nabral brzy na tempu a pak už to frčelo až do konce, za mě fakt skvělý thriller!

PetikH2O
13.07.2022 5 z 5

Miluju Ellen a dala bych si skořicové rolky.

Katuska88
29.06.2022 5 z 5

Nejsem specialistka na americkou politiku, ani jsem upřímně netušila, že je Hillary Clinton autorkou nějakých knih, ale znám Louise Penny, a proto mne přemohla zvědavost, i když jsem se na čtení knihy nějak zvlášť netěšila. Bála jsem se příliš mnoha informací z pro mne tak neznámého amerického prostředí. Musím však dát plný počet hvězd. Jedná se o velmi zábavnou knihu, inspirovanou skutečnými událostmi. Louise Penny nezklamala a politická znalost prostředí ze strany Hillary je zřejmá. Celkově se jedná o dobrý literární počin, který nadchne každého milovníka thrillerů.

Babouš
23.06.2022 4 z 5

Thriller, který jsem nečekal, že budu číst, ale kombinace Clintonová a Pennyová mě nalákala. V hlavní roli sympatická ministryně zahraničí, která je díky své kamarádce pořád lidská a při zemi. Moje jediná výtka je k lehce otřepanému začátku, ale jakmile se to rozjede, knihu hltáte, ani nevíte jak. Ačkoliv samozřejmě nevím, nakolik je to realistické, působí to velice reálně. Trochu mi to připomnělo Nikdy od Kena Folletta.

Štítky knihy

politické thrillery

Autoři knihy

Louise Penny
kanadská, 1958
Hillary Clinton
americká, 1947

Kniha Vláda teroru je v

Přečtených64x
Čtenářské výzvě10x
Knihotéce64x
Chystám se číst87x
Chci si koupit21x
dalších seznamech3x