tynaaa770 tynaaa770 komentáře u knih

☰ menu

Následuj oheň Následuj oheň Hope Marks

I druhá kniha autorky byla super
Dylan byl miláček po celou dobu a Hayley to občas přeháněla s unáhlenými závěry a sama sobě dávala spoustu zbytečných otázek, které její chování dost negativně ovlivňovaly. Jenže... během čtení ale její pohled a smýšlení pochopíte. Nebyla taková schválně, to jen její duše byla zraněná. Rodinou, expřítelem...
Matka Dylana byla fakt hnusná mrcha a ještě furt narušovala soukromí. Jak může být někdo tak otravný?
Příběh sám o sobě skvělý a znovu nás autorka neušetřila humoru, ale ani dramatu a napětí
Za mě skvělé čtení!

10.01.2024 5 z 5


Ocelová princezna Ocelová princezna Rina Kent

Druhý díl ze série Královská elita:
Tento naštěstí nebyl tak krutý, jako první. Každopádně i zde byla hromada záhad a napětí. Bavilo mě během děje pozorovat, jak se Aiden postupně mění. Čtenář konečně trochu pochopí, jak minulost pojí oba hlavní hrdiny. Byly pasáže, kdy bych jednomu, nebo druhému dala pár facek, ale chápu cíl autorky. Občas jsem se při čtení zasekla, protože jsem měla sem tam chaos mezi všemi postavami. To jediné mi trošku vadilo.
Ovšem konec ... wooow. Nutně potřebuju další díl.

18.11.2023 4 z 5


Zvrhlý král Zvrhlý král Rina Kent

Asi do půlky knížky jsem nevěděla, jestli se mi kniha líbí nebo ne. To, jak se k Else a Kim chovali lidi ve škole (hlavně mužští členové Elites).. bylo mi z toho smutno a nepříjemně...pak se to změnilo, protože si Aiden Elsu přivlastnil - neměla na výběr. Ale stejně jsem je nezačala mít raději, každopádně mě to začalo bavit zase víc. Jakmile začala být trochu naznačováná minulost a Elsiny noční můry, příběh začal být zajímavý a napínavý. Jsem zvědavá, jak to bude pokračovat a jaká překvapení čekají v dalších dílech

05.11.2023 4 z 5


Cosi o tobě Cosi o tobě Julie James

Pár knih od autorky už jsem četla a vždy se mi líbily. Všechny jsou ze světa ,,státních orgánů", takže v každém z těchto příběhů nechybí trocha dramatu. Hlavní postavy mi sedly a ty vedlejší taktéž Příběh byl vymyšlený moc hezky a četlo se mi to velmi plynule.
Bohužel jsem se opět setkala s celkem špatným překladem - dost překlepů. A jediné, co bylo blbé, že čtenář neprožije větší napětí vzhledem k tomu, že je psáno ve třetí osobě a je tak prozrazeno, kdo je vrahem. Čtenář pak vlastně jenom čeká, kdy a jak se na to přijde - to mi přijde velká škoda.

01.11.2023 4 z 5


Konflikt Konflikt Michaela Brnková

Na tuhle knihu jsem se strašně těšila. Příběhy z mafiánského prostředí obvykle nevyhledávám, ale u téhle jsem tak nějak tušila, že tohle mě bude bavit a nemýlila jsem se.
Špičkování mezi hlavními hrdiny bylo super. Oba dávali najevo, jak toho druhého nesnáší a každý si stál za svým, ale přitom je to k sobě táhlo.
Příběh byl protkaný tajemstvími a napětím. Každa kapitola byla něčím zajímavá a nenudila jsem se. Vtipné scény také nechyběly.
Jediné mínus pro mě byl konec. Byl zmatený a napsaný tak, že i dlouho po přečtení jsem stále nevěděla, jak to vlastně dopadlo, což opravdu nemám ráda U úplně posledních řádků jsem čekala, že teď konečně pochopím, co z toho je skutečnost, bohužel poslední věta v knize mě vrátila tam, kde jsem byla - nevěděla jsem..

01.11.2023 4 z 5


Bezchybní Bezchybní J. D. Hawkins

Od tohoto autora jsem už pár knih četla a vždy to bylo takové ,,nemastné, neslané", u této to bohužel nebylo jinak.
Začátek vypadal dost slibně, ale zanedlouho už to nebylo ničím extra zajímavé. Příběh se velice rychle ocitl v bodě, ve kterém to i zůstalo než přišla chvilková zápletka. Myslím, že by si kniha zasloužila více stránek a tím pádem i větší prostor pro zajímavější rozvinutí děje. V této podobě se vše semlelo moc rychle, moc jednoduše a bez jakéhokoli úsilí a prodlužování.
Každopádně jako oddechovka je to asi fajn

01.11.2023 3 z 5


Ian Ian Lauren Layne

Nemůžu říct, že by mě kniha nebavila, ale asi jsem od toho čekala malinko víc. Postavy byly fajn, Lara občas zbytečně moc zásadová, ale z pozice jejího zaměstnání jsem to chápala.
Líbily se mi vedlejší postavy a vztahy, co mezi sebou všichni i s hlavním hrdinou měli. Za mě bych možná natáhla zápletku, aby čtenář prožil trochu více drama - bylo to hrozně rychle vyřešené a já osobně při tom nepocítila žádné napětí.
Knihu bych zařadila mezi příjemné oddechovky

01.11.2023


Srdce se neptá Srdce se neptá Mária Havranová

Nerada píšu špatné recenze ale...
Tato kniha mě bohužel ničím zvlášť neohromila dle anotace jsem čekala něco úplně jiného. Celá je v podstatě jen o vyprávění (popisování) života v nenaplňujícím manželství. Myslela jsem, že půjde o vyvíjení něčeho s ,,platonickou" láskou - té v knize patřily pouze dvě menší části, jinak se vše točilo jen kolem už zmiňovaného nešťastného manželství a vše to bylo stejné pořád dokola. Setkání s kamarádkama skoro vždy probíhalo jen v duchu stěžování si na své životy a muže. Přímých řečí bylo na můj vkus dost málo, některé situace byly rychle shrnuty opět jen formou popisu ve třech řádcích. Většina knihy byla jen a pouze o pocitech hlavní hrdinky. Děj jako takový moc roli nehrál.
Ani překlad této knihy se moc nepovedl

01.11.2023 2 z 5


PS: Je to výzva PS: Je to výzva Winter Renshaw

I třetí díl ze série P.S. byl fajn
Každá z knih byla vždy o ,,jiném světě" a každá z nich byla něčím zajímavá, nedokážu posoudit, která byla nejlepší.
Tato stejně jako předchozí, byla příjemná oddechovka. Opět tam nebylo nic vyloženě BUM. Líbilo se mi téma, což asi pomohlo k tomu, abych nebyla zklamaná, ale možná to mohlo být trošičku víc propracované, napínavější a ne tak rychlé.
Četlo se samo

01.11.2023 4 z 5


PS: Chybíš mi PS: Chybíš mi Winter Renshaw

Druhý díl série P.S se mi také líbil. Možná, že mi víc sedlo téma. Příběhy ,,hate to love" já totiž můžu
Musím teda ale říct, že Melrose byla v prvním díle nastíněná trošku jinak, než se o ní nakonec psalo tady. Každopádně mi ale obě postavy sedly, především jejich naschvály a špičkování. Na Melrose jsem ocenila, jak se nenechala ničím rozhodit a nebála se sama za sebe postavit.
V knize chyběla nějaká větší akce a drama. Neproběhla ani zápletka. Celý příběh byl velmi pozvolný a jednoduchý, ale přesto se četlo dobře. Taková milá oddechovka
P.S: Žadné dopisy v knize nečekejte jediný dopis, co to obsahuje, je ten na zadní straně obálky (což mě teda malinko zklamalo )

01.11.2023 4 z 5


Neodolatelná Neodolatelná Melanie Harlow

Hlavní postavy jsem si vcelku oblíbila.
Frannie byla hodná, šikovná a plná pozitivní energie. Mack to jako otec tří dcer neměl vůbec jednoduché - jednat v zájmu svém i jejich, muset upřednostňovat rozum před srdcem. Jeho myšlenkové pochody byly pochopitelné a napsané tak, že se do něj čtenář naprosto dokázal vcítit. Romantický vývoj vztahu mezi hrdiny byl milý a pozvolný. Dcery Macka byly zlatíčka a myslím, že knize přidaly na atraktivnosti
Přece jen jsem dle recenzí čekala malinko víc. Nicméně, kniha mě ničím neurazila. Příjemné, oddechové čtení.

01.11.2023 4 z 5


Pan slušňák Pan slušňák Jennifer Miller

Tak tohle pro mě bylo velké zklamání.
Anotace mě velice upoutala, ale po pár kapitolách zjistíte, že anotace není úplně v souladu s příběhem. Celá kniha se točí kolem sexu a článků o něm, ale žádný sex v knize rozhodně nenajdete. Celkově byla kniha psána dost obecně, zbytečně zdlouhavě, přímých řečí moc není a hlavně bylo psáno o všem možném, ale ve finále jako když o ničem Ani jedna z postav mě nijak nezaujala. 2 hvězdičky dávám jen proto, že námět byl skvělý (bohužel nešťastně zpracovaný) a zápletky byly zajímavé.
Knihu jsem četla hodně rychle, jen abych to už měla za sebou, protože nic nenechávám rozečtené a odložené

01.11.2023 2 z 5


S miliardářem v síti S miliardářem v síti Max Monroe

Tak tohle byla jízda!
Kniha mě bavila od začátku až do konce. Celá byla velmi vtipně napsaná, hlavní i vedlejší hrdiny nešlo nemilovat.
Neskutečně skvělý styl psaní!
U čtení se lámete smíchy, prožijete emoce i červenání.
Cca od poloviny knihy se objevovalo možná až přespříliš sexuálních scén, ale vždy bylo vykompenzováno něčím dalším.
Přesto... Po dlouhé době jsem dostala do rukou autora, před kterým vážně smekám

01.11.2023 5 z 5


Anti-přítel Anti-přítel Penelope Ward

Penelope Ward patří mezi mé nejoblíbenější autorky a i když jsem od ní zvyklá na trochu jiné knihy, nezklamala mě ani teď. Tentokrát se jednalo opravdu spíše o romantický příběh. Čekala jsem, že mezi sousedy nejdříve budou nějaké přestřelky, ale nestalo se (což mě malinko mrzelo). V podstatě se spřátelili hned na prvních stránkách. Začátek byl, řekla bych, slabší, ale pak se to rozjelo správným směrem a knihu řadím mezi příjemné oddechovky

28.10.2023 4 z 5


Kancl po italsku Kancl po italsku Anna Nicoletto

Vůbec jsem netušila, co od knihy očekávat, protože autorku jsem vůbec neznala, ale nakonec se z toho vyvinul příběh, který mě fakt bavil Camillu jsem si zamilovala hned na začátku. Byla skvělá osobnost a to, jak Edoarda vždycky ,,utřela", bylo dokonalé.
Edoarda jsem ze začátku teda vůbec nemohla rozdýchat, arogantní blbeček bez špetky úcty k ostatním. Naštěstí se v průběhu děje začal chovat trochu lidsky. Jejich vzájemné hašteření mě moc bavilo a některé pasáže byly i vtipně napsané. Nechyběla zápletka a trochu dramatu. Kniha byla velmi čtivá, pojata velmi dobře a téma formou rivality také super. A ten konec Poslední dvě kapitoly mě možná i trošku dojaly

26.10.2023


Tam, kde nejsi Tam, kde nejsi Lenka Sadílková

Jelikož znám autorčinu první knihu a po tom, co jsem si přečetla anotaci k této, tušila jsem, že to opět bude silný příběh. A taky že byl.
Tu hrůzu, kterou hlavní hrdinka prožívala, jsem prožívala spolu s ní. Bylo to napsáno tak dobře, že jsem si každou situaci v knize dokázala živě představit a skoro po celou dobu čtení jsem měla takovou emoci, jako bych na místě Elis byla já sama - skutečně jsem každý okamžik doslova prožila. Vážně klobouk dolů za to, že to autorka na čtenáře dokáže takto silně přenést.
Knihu jsem přečetla na jeden nádech.

17.07.2023 5 z 5


Spoutej mě Spoutej mě Hope Marks

Musím říct, že námět na tuto knihu byl opravdu zajímavý a neobvyklý.
Ze začátku knihy jsem si říkala, kolik je to náhod, že se hlavní hrdinové potkávají úplně všude, kde je to jen možné. Ale autorka dá v knize najevo, že se jedná o malou ,,vesničku", takže jsem to přijmula s tím, že se tomu asi úplně nemůžou vyhnout.
Ještě nikdy jsem snad nečetla knihu, která by měla tolik zápletek. Vždy, když jsem si řekla, jak je všechno v pořádku, přišla nějaká bomba, která zase všechno zkomplikovala a celý děj byl proto strašně napínavý a čtenáře to nutilo číst pořád dál. Sexuálních scén tu bylo mnoho, ale vzhledem ke všem těm komplikacím, které se budou dít, nebude nakonec sex tím hlavním tématem.
Laura se někdy chovala impulsivně a tvrdohlavě, ale patřilo to k její postavě a taková zkrátka byla - za to se na autorku nemůže nikdo zlobit.
Jediné, co mě malinko mrzelo bylo, že Bradleymu nebyl dán větší prostor v knize z jeho pohledu.
Jinak u této knihy se mi opravdu vystřídaly všechny pocity.
U čtení zažijete všechny možné emoce a napětí od první stránky až do poslední.
Autorce opravdu klobouk dolů za nápady a za to, jak si se čtenářem hraje po celou dobu děje.

09.07.2023 5 z 5