Konflikt

Konflikt
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/483321/bmid_konflikt-wlo-483321.jpg 4 426 426

Nekompromisní série

1. díl >

Nenávidím, keď sa musím podriadiť, ale rodina a jej postavenie sú desiatky rokov u nás nadradené osobným preferenciám a pocitom jednotlivca. „Pôjdeš do Ameriky a zoberieš si dcéru nášho najlepšieho priateľa." Dohodnutá svadba v dvadsiatom prvom storočí? Sme brutálne zaostalá mafia. Náš najlepší priateľ je v preklade otcov významný obchodný partner. A ja? Ja som synom talianskeho mafiánskeho bossa. Nemám nárok žiť tak, ako to sám chcem. Preto sedím v súkromnom lietadle rodiny Brusových, na ceste do zeme, z ktorej si mám priviezť manželku, ktorú ani nepoznám. Moja predstava je jasná. Bude krásna, bude kultivovaná, bude sa mi vedieť podriadiť a nebude jej vadiť, keď v mojom živote a v posteli nebude jediná. Riadim sa pravidlami. Na vzťahy sa nehrám. Kompromisy nevyhľadávam. Aspoň doteraz tomu tak bolo...... celý text

Romány Pro ženy Literatura slovenská
Vydáno: , Meridiano-press
Originální název:

Konflikt, 2021


více info...

Přidat komentář

zuzi.cte
18.10.2024 2 z 5

Kniha byla docela doporučovaná jako TOP, ale každý máme právo na svůj názor a asi už jsem se přečetla erotických románů, které mi přijdou na jedno brdo.
Ano, kniha se četla dobře, měla jsem ji přečtenou během chvilky, ale některé pasáže byly trochu předvidatelné.
Možná mé hodnocení ovlivnilo, to, že jsem čekala něco víc.

Safrika
10.10.2024 5 z 5

Tohle bylo uplne super, hrozne me to bavlilo, takze precteno behem par hodin a jeste s velkou chuti. Uz jedu druhy dil a jsem nadsena uplne stejne. Vic takovych knih bych potrebovala, je to pro me luxusni relax.


Knižnípauza
25.09.2024 4 z 5

Super oddechové čtení s trochou té erotiky, které slupnete za dva večery!

Máme tu dva hlavní hrdiny. Nera a Lisu. Oba dva jsou potomci mafiánských rodin avšak Lisa se s tou svojí nevídá.
Mezi oběma je už od začátku neskutečná chemie a ta se drží až do samotného konce. Tešilo mě, že autorka nezvolila taktiku 'nenávidím tě ale hned se s tebou vyspím'. :D
Nero s Lisou se dlouho poznávají a fyzický kontakt mezi nimi vzniká pomalým tempem. Což mě bavilo a tomuto příběhu neskutečne sedlo. :)

Postava Nera je typický představil mafiánského synka. Tohle už prostě čtenáři znají a četli mnohokrát.
Lisa mi sedla o dost víc i když si neodpustím trošku postežovat, že jí toho autorka nasolila moc.

Střídání pohledů v knize je super a našlo se i pár vtipných okamžiků.
Také se tu ale objevilo pár nejasností.
No a konec? No.. mm...z toho jsem v rozpacích. Já potřebuji odpovědi.

Konflikt i tak hodnotím velmi pozitivně a je to momentálně za mě nejlepší příběh z mafiánského prostředí. :)
Za mě ano!

maminaOlina
13.09.2024 3 z 5

Poměrně dobrá kniha, měla jsem jí s sebou na dovolené a byla mi dobrým společníkem

Jenny46
23.08.2024 5 z 5

Další úžasná slovenská autorka velké překvapení hodně povedený příběh...
Doporučuji fakt pecka ;0)

Pája699
20.08.2024 5 z 5

Mám neskutečně ráda, když od knihy nic nečekáte a ona vás pak dokonale semele a uzemní :-)

Tak to se mi stalo právě teď. Tuctová obálka, kniha zarezervovaná v knihově záměnou za jinou :-D a ona z toho vyšla taková mafiánská pecka!

Perfektní příběh, plný humoru, dynamiky, vtipné dialogy, akce, láska i trochu toho napětí.
Kniha je skvěle napsaná a ať děláte co děláte, nejde jen tak odložit z ruky :-)

Všechno začíná, když si Nero jede do Ameriky pro svoji budoucí nevěstu….všechno se zkomplikuje, když se seznámí s Lisou. Nevěstu si sice odveze, ale ne tu, pro kterou si přijel .-)

Lisa je temperamentní, vzpurná, divoká a rozhodně nepodléhá egu a šarmu Nera. Toho neskutečně vytáčí a zároveň přitahuje.

Jejich příběh je jak třešnička na dortu. Ani jsem to nechtěla, ale našla jsem si další oblíbenou autorku!

Trošku přemýšlím nad tím koncem. Moje hlava si to ale přebrala tak, že to dobře dopadlo, aspoň v to doufám :-)

„Každý mafián počítá s tím, že jeho život nebude tak dlouhý jako životy jiných lidí, ale i přesto doufá, že se to nestane příliš brzy.“

Terezzie
10.08.2024 4 z 5

(SPOILER) Wow
Tak tohle byla totální pecka

Já miluju tyhle příběhy z mafiánského prostředí, takže když jsem četla anotaci věděla jsem, že to bude něco pro mě

Konflikt jsem přečetla během pár hodin , byla jsem z tý knížky tak vyřízená…no absolutně jsem ji nedokázala odložit !!!

Nero je mafián a zmetek, kterej o sobě ví, že je prostě dobrej. Mafiánský princátko, který je zvyklý dostat co chce. A já z něj byla hotová a hned ze začátku jsem věděla, že tohle bude můj konec Totálně jsem mu propadla

Lisa je holka, která se nenechá jen tak ničím vytočit , sakra jí to pálí a je imunní vůči jeho egu. No a má sakra to štěstí , že si musí vzít syna italského mafiánského bosse. Jenže štěstí jak pro koho , ona to tak rozhodně nevnímá.
Nicméně Nero si myslí, že mu holka padne k nohám a bude uctívat jeho jméno . Než ale dostane studenou sprchu Lisa má totiž sakra tuhej kořínek a on na tohle není zvědavej ani zvyklej

Příběh mě neskutečně chytnul, hrozně dobře se mi to četlo, ani trochu jsem se nenudila, všechno do sebe krásně zapadalo. Jejich slovní přestřelky u těch jsem se bavila. Nejvíc mě pobavil moment s pračkou a sušičkouTo jako nemělo chybu!

Líbilo se mi jejich postupný sbližování. Bylo ale super , že na to hned nehupsli a že jsem si musela na jejich poprvý vlastně počkat ,byla to jako taková fajn předehra No a stálo to samozřejmě za to !! A ta chemie mezi nimi?? Brutální !!!

Zápletka je skvělá , v jednu chvíli jsem to čekala , pak zase vůbec a bylo to jinak než jsem vlastně teda předpokládala, že to bude

Knihu si určitě ještě nejednou přečtu, protože mě fakt dostala.
Děkuju za tyhle příběhy

Besa
02.08.2024 5 z 5

Romantická oddychovečka, ktorá srší energiou a vtipom. Veľmi dobre sa číta, páči sa mi napätie medzi hlavnými postavami, vtipné dialógy, dynamický dej. Bavila som sa.

michaelakoc
07.07.2024 3 z 5

Na tuto slovenskou autorku jsem se chystala už delší dobu, protože jsem na její tvorbu četla hodně pozitivních názorů a recenzí. Konflikt je 1. dílem ze série Nekompromisní a teď v dubnu tady v ČR vyšel už i 2. díl Důvěra.

Když jsem věděla, že v knize bude hrát prim mafie, automaticky jsem očekávala dark romance, ale tak to nakonec vůbec nebylo. Čekejte mafiánskou romantiku s lehkou erotikou, které tam bylo nakonec vlastně docela málo.

Máme zde italského mafiánského “prince Nera, který si letí do Ameriky pro budoucí manželku, mafiánskou dcerušku, se kterou se tam má rovnou zasnoubit. Dohodnutá svatba. Není z toho nadšený, ale dělá to pro rodinu, vše celý život dělá pro svou mafiánskou rodinu, která je pro něj vším.

Jako takhle, na začátku je Nero drsný a vypadá, že i všehoschopný, ale postupně zjišťujeme, že to s ním tak temné není. V Americe začne jeho “cesta za štěstím, kdy se rozhodne, že si do Itálie odveze jinou dceru, černou ovci rodiny, která už s mafií nechce mít nic společného, Elisu.

Děj v Itálii je takový nenáročný, brala více té pravé mafiánské atmosféry a méně zamilovaného Nera. Postupně se dozvídáme, proč Elisa zanevřela na svou rodinu, co se jí stalo a jaký to mělo vliv na její současné já. Samozřejmě jde někdo po Nerovi a jeho rodině a všichni jsou v ohrožení života. Velké finále jsem odhalila o trochu dříve a nebylo to tak děsivé a napínavé, jak jsem očekávala.

Ale ..., kniha se četla perfektně, byla to taková příjemná oddechovka, kterou nakonec hodnotím lehce nadprůměrně. Elisa a Nero byli sympatičtí hrdinové, chemie fungovala, klidně bych tam té chemie snesla i trochu více, aby tam bylo ještě více vidět, jak moc je to k sobě táhlo.

Vendy_Kříž
07.06.2024 5 z 5

Knihu jsem přečetla za 48 hodin, což vypovídá o všem!
Ta kniha je skvěle napsaná, nenechá vás ji odložit a potřebujete číst dál a dál abyste se dozvěděli jak příběh pokračuje.
Určitě ráda sáhnu po dalším díle a dalších knížkách od této autorky a doufám, že budou stejně skvělé

Sančez
26.04.2024 5 z 5

Tak tohle byla neskutečně vzrušující jízda. Bože jak já ty slovenské spisovatelky zbožňuji to je něco tak neskutečně úžasného. Smála jsem se kolkrát tak až jsem z toho brečela prostě pecka.

monika0181
22.04.2024 5 z 5

Tak tady ta energie z příběhu jen srší.
Obě postavy mě moc bavily. Příběh měl spád.
Jen ten konec? To mi přišlo, jak když autorka neví jak na to. Tajemné, nijaké rozostřené.
Jdu na další díl.

snilek.holka
20.04.2024 5 z 5

Skvělý! Ja tohle hašteření, kterého je v knize víc než dost, prostě miluju. Skvělý humor, skvělé postavy, to jak se netradičně seznámili. Moc se mi do knížky nechtělo, protože obálka mě moc nelákala, ale opět mi to dalo lekci, že nemám soudit knihu podle obalu :)

Kskaja
16.04.2024 4 z 5

Slušný román. Vtipné, vzrušující. Čtivé
Konec zvláštní.

sarhii
14.04.2024 4 z 5

Bylo to vtipné a čtivé. Přečetla jsem knihu na jeden zátah. Mafiánský svět dobře dokresluje jejich hašteření. Konec by si za mě zasloužil ještě jednu kapitolu. Bylo to takové... useknuté. Ale rozhodně doporučuji.

miruska1
27.03.2024 5 z 5

Zajímavé a čtivé.....

Jacinda123
27.03.2024 3 z 5

Zaujímava kniha, dobre spracovaná, ale beriem hviezdičku za ten nejasný koniec.

Mistylady
26.03.2024 4 z 5

Knihy o mafiánech a mafiánském prostředí můžu číst kdykoliv. Tohle je prostě můj šálek kávy (jo já vím, říká se čaje, ale kafe mám radši :D )
Navíc dohodnutá svatba, postavy, co se nesnáší, může být něco lepšího?

Kniha se mi líbila, ale takové nadšení z ní, jako mají ostatní bookstagramerky, u mě nepanovalo. Možná tím, že jsem toho už z mafiánského prostředí přečetla dost, možná, že se mi to zdálo podobné knihám od Cory Reilly. Ale četlo se to skvěle, děj ubíhal a najednou jsem byla na konci.

Elisa je úžasná. Samostatná, tvrdohlavá, nebojí se říct svoje i mafiánskému bossovi. Nero se chová jako typické zhýčkané mafiánské princátko. Všichni ho musí poslouchat, všichni mu musí sloužit a když Elisa odmítne, je najednou vykolejený. Ale její vzpurnost mu imponuje až natolik, že místo domluvené svatby s její sestrou se rozhodne vzít si Elisu.
Nero byl tak trochu nervák, všechno a všichni ho štvali :D Elisa přijala svůj osud s tím, že sice mu patří ona, ale její tělo nikdy. Navíc si sebou nese určitý blok z minulosti. Co myslíte, povede se Nerovi ten blok překonat?

Na další díl se moc těším, uvidíme, co si pro nás autorka nachystá :)

skubby
07.03.2024 5 z 5

Krasná kniha od začátku do konce...už se těším na další díl...

kniha_je_laska
27.02.2024 5 z 5

Ona už seděla u stolu a jedla. Rozhlédl jsem se, ale svůj talíř jsem neviděl.
,,Kde mám snídani?"
Posměšně se na mě podívala. ,,V kuchařce na straně patnáct."

Tuhle knihu jsem měla na seznamu už celkem dlouho, slyšela jsem na ní hodně chvály, takže jsem ji na svůj TBR přirozeně přidala a konečně jsem se k ní dostala.

V příbězích o mafiánech to je jedna z nejlepších knih, co jsem četla. Bavila mě od začátku do konce a měla jsem ji přečtenou na jeden zátah v sobotu.

Hlavní hrdinka byla skvělá, to jak si nenechala nic líbit, nedala Nerovi nic zadarmo a občas ho i vychovávala slušnějšímu chování? To bylo parádní, místy jsem se hodně usmívala. Byla jsem také hrozně zvědavá, co ji potkalo, že odešla ze světa, do kterého se narodila a ve kterém byla vychovaná. A Nero? Ten se mi líbil s přibývajícími stránkami čím dál víc.
Vedlejší postavy byly také super - třeba kuchařka, Nerův strážce...

Určitě to nebude má poslední kniha od autorky.