Konflikt diskuze

Konflikt https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/483321/bmid_konflikt-wlo-483321.jpg 4 352 96

Nekompromisní série

1. díl >

Nenávidím, keď sa musím podriadiť, ale rodina a jej postavenie sú desiatky rokov u nás nadradené osobným preferenciám a pocitom jednotlivca. „Pôjdeš do Ameriky a zoberieš si dcéru nášho najlepšieho priateľa." Dohodnutá svadba v dvadsiatom prvom storočí? Sme brutálne zaostalá mafia. Náš najlepší priateľ je v preklade otcov významný obchodný partner. A ja? Ja som synom talianskeho mafiánskeho bossa. Nemám nárok žiť tak, ako to sám chcem. Preto sedím v súkromnom lietadle rodiny Brusových, na ceste do zeme, z ktorej si mám priviezť manželku, ktorú ani nepoznám. Moja predstava je jasná. Bude krásna, bude kultivovaná, bude sa mi vedieť podriadiť a nebude jej vadiť, keď v mojom živote a v posteli nebude jediná. Riadim sa pravidlami. Na vzťahy sa nehrám. Kompromisy nevyhľadávam. Aspoň doteraz tomu tak bolo...... celý text

Romány Pro ženy Literatura slovenská
Vydáno: , Meridiano-press
Originální název:

Konflikt , 2021


více info...

Diskuze o knize (24)

Přidat komentář

-knihomolka-
02.08.2023 2 z 5

Dle recenzí a hodnocení jsem čekala příběh, od kterého se nebudu moci odtrhnout. Ale bohužel je to nudné klišé a zároveň parodie na 50 odstínů šedi. Témata mafie a podsvětí mám moc ráda, ale tohle dílo se příliš nevydařilo.

Lenka.Vílka
18.07.2023

Je to slovenská autorka, takže slovenské vydání uvidíte vždy jako první :)


zoew
18.07.2023

A, tak už jsem se proklikala k českému vydání. Omlouvám se a děkuji za instrukci.

Lenka.Vílka
18.07.2023

Zoew: Záložka vydání....

zoew
18.07.2023

Lenka.Vilka Ne, já mám anotaci ve slovenštině

Lenka.Vílka
18.07.2023

Zoew: jasně, že vychází. Už vyšla. Já to ve vydáních vidím. Vy ne? :(

zoew
18.07.2023

Vychází i v češtině?

Marty405
05.12.2021 5 z 5

Skvela kniha, ked si ju niekto pre nejaku blbost neprecita, jeho skoda. Stoji za to!

Kamaratkakatka
02.12.2021 5 z 5

Predpokladám, že keď vychádza knižný debut, tak asi moc autor nemôže zasahovať do výberu obálky , respektíve asi ani nemá prehľad o všetkých obálkach, ktoré kedy na knihy dali.
Každopádne obálka predáva knihu a v tomto prípade sa mi vzhľad knihy veľmi páči, podľa mňa vkusne zvolený. Po pár dni spustenia predaja je kniha, ktorá je knižný debut na martinuse 10. najpredávanejšou eknihou a to myslím hovorí za všetko.

maafa
29.11.2021 5 z 5

matacita: Můžete mi, prosím, napsat, kde a čím ve svých příspěvcích knihu dehonestuji ? Moc by mě to zajímalo. Já to cítím tak, že je to chyba vydavatelství a že je mi té knihy trochu líto. Kdybych si toho nevšimla já, všimne si toho někdo jiný a prostě mi tohle jako čtenáři vadí, že si vydavatel nedá ani tu malou práci si obálku ohlídat.
Pokud vím, tak tohle je záložka "Diskuze" a nikde se tu nepíše, že se tu musí vkládat jen "chválící"příspěvky. A znovu píšu, obsah knihy nehodnotím, tak nevím, proč to rozčílení...
Edit: Ještě se rozčilujete, že u jiných knih se stejným problémem to nikdo nepíše. Tak tedy já to zrovna ve svých příspěvcích u jiné knihy mám, z roku 2019.

MichaelaB.autor
29.11.2021

Ja knihu, ktorá ma použitý rovnaký obrázok, nepoznám. Ale je fakt, že toto sa stáva. Má to podobne napríklad aj Miška Zamari a iné autorky. Dá sa to asi len ťažko odsledovať.

Lenka.Vílka
29.11.2021

MixhaelaB.autor: tamtamy jsou rychlý :)
Chápu, že vy za to nemůžete. Nevím, jak moc může autor zasahovat do obálky své knihy. Ale nebudu lhát. Mě by to bylo trochu lito :/

Lenka.Vílka
29.11.2021

Matacita: jsem ráda, že jsme se shodli na tom, že můžeme mít jiný názor :)
Není pro mě překvapující, když lidé hodnotí vynikající sloh knihy, když četli originál, přestože je kniha překladově odporná, že nehodnotí i obálku. Nevadí mi, že jsem jiná. Kdo mě zná, ví to o mě :)

MichaelaB.autor
29.11.2021

Ďakujem za názory, ďakujem aj matacita, že sa ti obálka páči. Kto bude mať chuť, iste si ju rád prečíta a ja verím, že jeho/ju nič neodradí. Teším sa na recenzie. Autorka

matacita
29.11.2021 5 z 5

Tak sa asi zhodneme, ze mame na vec iny pohlad. Schvalne som si pozrela diskusie pod knihy, ktore maju niekolkokrat kopirovane obalky a nikto im to nevytyka a ani im nedava o hviezdicku menej. Tak je to asi vec vasho pohladu. Aj ked je fotka pouzita inde, mne sa obalka paci. Navyse sa spominana kniha uz nikde nepredava. Suhlasim s tym, ze vam vadi, ked obalka nekoresponduje s pribehom, to by som vytykala aj ja. Tu sa to ale nedeje. Prajem prijemne citanie kazdemu, kto da novej autorke sancu.

Lenka.Vílka
29.11.2021

Matacita: Kniha by se neměla soudit podle obalu, ale soudí. Respektuji, že dost lidem je obálka ukradená. Jsem ale ráda, že nejsem jedním z nich :)
Hlavně v moment když si čtete o milém blonďatém páru a obálka knihy je zaplácaná dvěma tmavovlasáčema. V ten moment pro mě obálka není v pořádku a nevím, proč bych o tom nemohla napsat v komentáři. Ať je kniha sebelepší, za mě je to odfláknutí ze strany vydavatele. A jelikož jsem hodný typ, když je kniha propadák, dostanete alespoň jednu hvězdičku za obálku. Takže jo, je pro mě důležitá :)
Jestli si myslíte, že je tohle negativní reklama, tak v pohodě, ale asi jste nepochopila pojem. Jak to může být negativní reklama, když zároveň říkáte, že se kniha nemá soudit podle obalu? (Já soudím nesoudnost vydavatele.) Ale myslím, že dost lidí, kteří o knize nic neví, ocení vaší informaci, kterou se z anotace nedozví. To, kde má kniha základ. Myslím, že u tohle je větší příležitost, kdy kniha odradí víc než obálka. To je podle mě větší realita ;)

matacita
29.11.2021 5 z 5

Lenka.Vílka ano, takto to funguje. Sú knihy, ktoré majú rovnaké obálky (aj 3x). Deje sa to, lebo vydavatelstva vo väcsine siahaju po fotkach z banky. Mne sa kniha paci obsahom a myslim si, ze v dnesnej dobe podla obalky uz ani nikto nehlada, skor podla opisu anotacie. A nic sa nebojte, rozdycham akekolvek hodnotenie, aj ked autorke ziadny odpad neprajem, lebo si to jej kniha a tvorba nezasluzi. Ako sa hovori... nesudte knihu podla obalu :) alebo aj negativna reklama je reklama?

Lenka.Vílka
29.11.2021

Matacita: já ani maafa jsme nepsaly, že je důvod, proč knihu nečíst, právě obálka. Psali jsme, že je nám líto, jak funguje knižní průmysl a jak se to odráží ve čtenářích. A jestli vám poukázání na to přijde jako dehonestace knihy, mám strach o vaší reakci, až knize dá někdo odpad. Aby jste to rozdejchala :(
Přesto: štěkáte na špatný strom. Měla by jste psát vydavateli, proč to dělá.
Jestli se na knihu chystáte, užijte si to. Ale je spousta čtenářů, kteří knihu hodnotí i podle toho, jak vypadá, ne jenom podle toho, co je uvnitř ní. Ale chápu. Jsou žánry, u kterých je to jedno. Jak obálka vypadá. Tohle je asi jeden z nich :(

Mám totiž před očima tu situaci: hele, pamatuješ na tu knížku? Já ti popíšu její obálku, název si bohužel nepamatuju.
Pryč jsou doby, kdy to bylo na první dobrou. Bohužel se to děje i u detektivek. Tam je to podle mě ještě horší :(

matacita
29.11.2021 5 z 5

Dehonestovat knihu kvoli tomu, ze ma rovnaky obrazok na obalke ako ina kniha (stava sa to) a napisat este k tomu, ze aj tak ju citat nebudem, je asi len niekoho potreba sa nasilu ku vsetkemu vyjadrovat. A ak si kvoli tomu niekto knihu nechce precitat, jeho skoda. Ja som pribeh citala uz na wattpade a je vyborny. A obalka je nadherna. Gratulujem autorke.

maafa
21.11.2021 5 z 5

Lenka.Vílka: Nápodobně. Taky se na ní nechystám. A taky mě to vždycky zamrzí. I kdyby ta kniha byla sebelepší, tohle už jí prostě předem poškodí.

Lenka.Vílka
21.11.2021

Maafa: byť knihu číst nebudu, dost mě to mrzí a mrzí mě to i u všech ostatních knih :/

maafa
21.11.2021 5 z 5

Lenka.Vílka: Jj, o té bance vím, moc nechápu, že to mají někteří vydavatelé až takhle na háku. Autorku vůbec neznám, obálka mě bouchla do očí při prohlížení knižních novinek.

Lenka.Vílka
21.11.2021

Banka fotek je levnější než něco si udělat svého. Asi tak...
Ale dost to vypovídá o vydavateli. Že je jim ksicht obálky ukradenej :(

maafa
21.11.2021 5 z 5

Už jsem se potkala s tím "kopírováním" knižních obálek, ale vždycky mě to trošku mrzí, když se s tím potkám. Jako třeba v tomto případě:
https://www.databazeknih.cz/knihy/bozsky-bastard-bozske-zacatky-461386
Nechápu, že je takový problém tohle ohlídat...

Autorovy další knížky

2021  88%Konflikt
2022  82%Dôvera
2023  85%Odveta
2022  85%Tenebris
2022  86%Iba desať dní

Kniha Konflikt je v

Právě čtených7x
Přečtených413x
Čtenářské výzvě14x
Doporučených37x
Knihotéce201x
Chystám se číst159x
Chci si koupit29x
dalších seznamech10x