Odveta

Odveta https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/513659/bmid_odveta-vx2-513659.jpg 4 74 17

Nekompromisní série

< 3. díl

Nepoznáš ma... Nie som ako iní bossovia mocných svetových syndikátov. Ja sa nevyžívam v krviprelievaní a točení špinavých obchodov. Netúžim po mamone, nechcem stále viac. Neovládajú ma majetky a túžba ich zveľaďovať. Vojny gangov takmer vymizli, obchody prebiehajú pokojne, intrigy trestám a podvody odhaľujem skôr, ako sa zrealizujú. Viem, kto som a kam patrím. Neunikám pred svojim osudom. Prijal som ho a každý deň s ním bojujem sám, aby som nikoho v mojej blízkosti neohrozil. Až kým si neprišla ty…... celý text

Přidat komentář

miruska1
02.04.2024 5 z 5

Páčilo sa mi to. Som zvedavá na Diabla.

LenkaNovotna32
12.12.2023 2 z 5

No na tuto knihu som sa dlho tesila a bola som poriadne sklamana, dejova línia bola o dost slabsia ako pri knihe Konflikt, postavy malo rozvynute. An bola velmi mlada az naivna, a ta scena na intraku, toto co bolo? Videla byvaleho priatela a dostala zachvat?!mohlo to byt trosku vaznejsie, trosku viac vierohodne. Nooo a Sam bol velky, bradatý, potetovany, vymakany ale mäkký plysak. Chybal tam poriadny dej, poriadna akcia, neaky humor, napetie a urcite mafiánska autorita, sarkazmu, trochu brutality by nezaškodilo a sexualnych scen.bolo to ne mastné ne slane.


Leído
19.08.2023 3 z 5

(SPOILER) U těch mafiánů tomu buď věřím a nebo ne. A tady jsem tomu bohužel nevěřila. I když je kniha dobře napsaná a čtivá, tak to nebylo to pravé ořechové. Postavy se chovaly rozporuplně, nevěděla jsem, co si o nich myslet. Spoustu věcí mi nedávalo smysl. Pro mě bohužel první díl zůstává s velkým náskokem nedostižen.

SPOILER:
Nechápu Grace. I kdyby měla špatné svědomí vůči bratrovi. Která matka chce pro své dítě o tolik staršího muže? Která matka pošle svoje jediné dítě do života mafiánovi? I když o něm byla přesvědčená, že má dobré srdce, tohle prostředí přece pro své dítě nikdo chtít nemůže. A ta přehnaná manipulace, jako že se od sebe nesmí vůbec vzdálit, to jde nějak vymoct? Kdo to kontroloval? Právník? Jak a hlavně proč by to dělal? Tohle bylo překombinované, nehledě, že matku vůbec netrápila nedostudovaná škola.

ON nebyl ani trochu temný. Vzhledem možná, ale jinak to byl měkkouš. Ze začátku ji odmítal, ale pak už to byl pohodový strejda. Narozeninovou oslavu šéfa podsvětí s nafukovacími balonky si mohla autorka odpustit.

ONA byla ze začátku velmi akční a odvážná. To bylo taky těžce neuvěřitelné. Nicméně pak se totálně sesypala, když se jí na škole někdo vysmíval. To mi trochu připomnělo střední školu. Prožívala to nepřiměřeně a pateticky. Chovala se jako děcko. Což by mi nevadilo, protože jím byla. Ale co na ní viděl téměř čtyřicetiletý chlap? Když jí ten spolužák pomluvil, běžel jí zachraňovat, jako kdyby ji snad někdo unesl a mučil. Bylo to úsměvné a nepřesvědčivé. Stejně dětinsky se chovala, když zjistila, že je zodpovědný za smrt jejich rodičů. Neznala je, nevěděla, jestli to byli dobří nebo zlí lidi, neměla k nim citové pouto. O něm věděla, že je to boss podsvětí a že pravděpodobně zabíjí lidi. Tady v tomto okamžiku měly přijít otázky, možná uraženost...

Těhotenské nevolnosti tady byly popisovány jako závažná nemoc. Všichni mafiáni ji litovali. To bylo roztomilé. Nicméně v další kapitole už ale toužila po rychlé jízdě autem, protože přece těhotenství není nemoc.

Nero byl Nero! (Konflikt) Jeho ego, vtipné dialogy...Tohle už se autorce bohužel nepodařilo zopakovat.

Krátce po této knize jsem četla Sparrow od L.J.Shen, kde je podobná situace a v té mafiánské přesvědčivosti, dialozích a vývoji vztahu je to opravdu nebe a dudy.

Radka1727
16.08.2023 4 z 5

Opět nálož napětí, emocí i sexu..... tentokrát mafián s dobrým srdcem a vizáží vikinga (po všech sexy "italech" docela změna). Hezky dávkovaná retrospektiva, ze které se dozvíme všechna proč.... Tento žánr je spíše parketou zahraničních autorek,ale jak je vidět Slovensko hezky dotahuje. Oba epilogy skvělé, těším se na pokračování s Vivien a Mateem.....

Marry001
06.08.2023 4 z 5

Odveta je třetí díl ze série Nekompromisní.
Druhy díl byl pro mě takový oddychový, ale za to mě hodně navnadil na třetí knihu!

Kniha je opět psána z pohledu obouch hrdinů. Je plná zvratů, dech beroucích částí, přiznání, nepřátel, zbraní, ale zároveň má i dojemná místa, ze kterých jde cítit láska a oddanost.

Jestli jste si mysleli, že mafie je krutá a nelítostná, nezažili jste podsvětí. Zde se nedávají druhé šance. Zde máte pouze chvilku na to se osvedčit, protože v další sekundě už nejste. A tvrdou rukou zde vše řídí Semion.

Semion byl tvrďák už od pohledu. Nikdy si nenechal nic líbit, vždy byl dva kroky před každým a vždy si hlídal svoje soukromý. Na druhou stranu chránil ty, který opravdu miloval. Hlavně se snažil zůstat vždy věrný sám sobě!

Angelika byla na první pohled milá blondýnka, která to v života neměla vůbec snadný a snažila se najít. Co opravdu obdivuji, že nebyla žádná dokonalá vyhublá princeznička, ale opravdová holka krev a mléko. Ale i ona uměla vystrčit drábky a nebála se jednat. Semionovi nedala nic zadarmo. Její tvrdohlavost mu, ne jednou, ukázala se vší parádou.

Jedno mínus bych pro knihu měla, trochu mě vadil vyšší věkový rozdíl hlavních postav. Ale to je pouze můj osobní problém.

A ten epilog?! Už se nemůžu dočkat a netrpělivě vyhlížím!

Mockrát děkuji za poskytnutí knihy k recenzi @moderne_romany

Paja1709
19.07.2023 5 z 5

Přiznám se ,že české a slovenské autory nectu.Ale na tuto sérii mi vyskakovala všude reklama, tak jsem si říkala,že zkusím první díl.No po přečtení jsem se hned pustila do 2 i 3 dílu. A byla jsem velmi překvapená. Myslím si že hravě strčí do kapsy plno zahraničních knih tohoto žánru. Skvělá série a můžu jen doporučit

evineckY
11.07.2023 5 z 5

Je to opět skvělé pokračování plné emocí, zvratů a sexu... A ten epilog na konec !!!
Na obálce je krásná holka a krakonoš. Fousaté chlapy nemusím, někomu to připadá, jako drsňák, ale mi, že se mu nechce holit. Holt, pro někoho mooda.
Celá série na jedničku.

Hatshepsut
05.07.2023 5 z 5

Tak toto se nedalo vůbec odložit, dokud nepřečtete poslední větu. Celá série Nekompromisní si určitě zaslouží vaši pozornost. Velmi čtivé a návykové. Drsné nebezpečné prostředí, prolínání stinné minulosti a současnosti, otevřený konec a potom úžasný epilog. A zde i epilog 2, který by mohl být předlohou další série? No já si určitě velmi ráda od této autorky něco přečtu! :-)

Gabriela143
10.06.2023 5 z 5

ANO!!! Perfektné zakončenie celej série. Keď knihu vezmete do ruky, nebudete ju vedieť odložiť pokiaľ ju nedočítate. Vtiahne vás do deja hneď na začiatku.. Vďaka retrospektive zistíte prečo je Semoin taký aký je a ešte viac si ho zamilujete. Kniha má absolútne skvelú zápletku. Pekný obal a zoznam skladieb sú len čerešničkou na torte...

adelka_books
12.05.2023 5 z 5

Vetu niečo sa končí a niečo nové začína som vo svojom živote počula už niekoľkokrát. Vždy som to brala tak, že nič nemôže trvať večne a to, čo sa končí musí prenechať priestor niečomu novému, čo náš život obohatí a nasmeruje novým smerom. Lenže práve teraz neviem, či chcem, aby prišlo niečo nové a krajšie. Celé vnútro mám zaplnené smútkom a nostalgiou. Pred istým časom som si vytvorila veľmi silný vzťah k postavám z príbehov zo série Nekompromisní. Skrátka nemôžem uveriť, že je koniec a ja už nebudem môcť prežívať spolu s nimi ich životné osudy. Cítim sa, ako by zomreli blízki členovia mojej rodiny. Premýšľam, ako by som im ešte mohla vdýchnuť aspoň na pár minút život. Viem však, že to nie je možné. Otočením poslednej strany sa skončila jedna etapa, v ktorej som sa cítila ako doma. Bude mi to veľmi chýbať.
V mafiánskom svete, kde sa prelievajú špinavé peniaze, platia prísne pravidlá, kde brat nepozná brata, by som nechcela žiť. Byť v neustálom strehu a báť sa o vlastný život, nie je po vôli žiadnej žene. Láska si však nevyberá do koho sa zaľúbime. Je to vyššia moc, ktorá nás k tomu danému človeku priťahuje. Nezáleží na veku, či na tom, že ste boss mafiánskeho podsvetia. A nezáleží, ani na tom, či ste sa bossom narodili alebo ste sa ním stali za určitých okolností. Vaša sila je vo vašej osobnosti. Toto posolstvo si odnášam zo záverečného dielu Odveta, ktoré bolo pre mňa pomyselnou čerešničkou na torte. Perfektné, jedinečné a bombové.
Semion muž s dlhou bradou a potetovanými predlaktiami. Stačí sa naňho pozrieť a človekom prejde hneď niekoľko emócii na raz. Strach rešpekt, autorita a pri ženách aj príťažlivosť. Aspoň ja som mala pri ňom tieto emócie. Bol bossom amerického podsvetia a túto úlohu si plnil svedomito. Vždy bol o dva kroky vpred. Všetko musel mať pod kontrolou. Bol až prehnane starostlivý k svojmu najbližšiemu okoliu. Najskôr mi to prišlo divné, ale postupne, ako som spoznávala jeho a svet, v ktorom sa pohyboval, som chápala jeho konanie a ostražitosť. Nikdy nevyhľadával vzťahy ani nechcel splodiť dediča. Rozdával príkazy, uzatváral špinavé obchody. Sestra mu jedného dňa obrátila život hore nohami. Na 6 mesiacov sa mal stať poručníkom neteri, ktorá ešte nedovŕšila dospelosť. Od tohto momentu sme postupne prenikali do vnútra, kde bol Semion a nie boss. Pod maskou tvrdého rebela sa skrýval citlivý muž so srdcom a citmi, ktoré skrýval pred svetom. Miloval rýchle autá, iba v nich sa cítil doma. A ja som sa zamilovala doňho. Hoci mňa tvrdí, namakaní muži nikdy nebrali Semion bol, ale iný.
Angelína na svoj vek vyspelá žena, ktorá si v živote prešla všeličím, no aj napriek tomu bola silná, nebojácna a odvážna. Jej zvedavosť mi vždy na tvári vyčarila úsmev. Veľmi som si ju obľúbila. Aj ona mala svojich démonov no dokázala sa pozbierať a nájsť stratenú rovnováhu. An milovala varenie a knihy.
Romantická linka: Nesmierne som si užívala chvíle medzi An a Semiom. An sa ho vôbec nebála a dokázala sa mu postaviť. Ich vzájomná príťažlivosť a doťahovačky priniesli do môjho brucha motýle a zapýrené líca. Bol medzi nimi síce vekový rozdiel, ale ja som ho vôbec nevnímala.
V príbehu sa objavili aj predošlé postavy Nero a Halton, ktorí tu tiež zohrali dôležitú úlohu.
Niektoré zápletky v deji mi vyrazili dych. Autorka ma ešte stále dokáže prekvapiť, v dobrom zmysle slová. Strieda sa tu minulosť s prítomnosťou kde sa dozvedáme, čo všetko musel Semion obetovať pre rodinu.
Koniec mi skoro privodil infarkt. Srdce mi bilo splašenou rýchlosťou, oči som doširoka otvárala. Čakala som napínavý koniec, ale toto ma dostalo.
Epilóg 1 ma zahrial pri srdci a Epilóg 2 mi vŕta v hlave. Miška čo si to urobila? Nechala si ma úplne zmätenú a neviem či sa mám tešiť alebo smútiť.
Ak ste ešte nečítali sériu nekompromisní, tak by ste to mali čím skôr napraviť. Čakajú vás silní muži Nero, Halton a Semion, ktorí sa síce pohybujú v zlom a zákernom prostredí, ale ukážu vám aj svoje lepšie stránky a dámam sa z nich podlomia kolená.
Ja túto sériu proste môžem a budem ju odporúčať všetkými desiatimi.
Miška prajem ti veľa inšpirácie na nové príbehy.
Ďakujem vydavateľstvu za zaslanie knihy na spoluprácu.

0197
30.04.2023 5 z 5

Ježiši, tvorba této autorky je návyková. Miluju větší věkové rozdíly (a že tady byl znát), prostředí mafie nebo podsvětí a i nucená blízkost není na škodu. Tak že se mi to trefilo do noty.

Hltala jsem každou stránku. Ve vyprávění se střídali, s tím, že u Semiona tu máme i návraty do minulosti. A jak to do sebe zapadlo - nestačila jsem zírat. Sem byl opravdu génius a o dva kroky před ostatními. Rozhodně jukněte k autorce na instagram na předlohu. Jop, je to krasavec a to jsem si myslela, že se mi takové vousy nelíbí :-). Omyl. Nebyla to žádná sranda se o ně starat, jak zjistila i An. I on stejně jako předchozí hrdinové vzbuzoval respekt. Stačil mu jeden pohled.

An byla další silnou hrdinkou, která se svého protějšku nezalekla. Jejím odvážným konáním na začátku si mě získala a věděla jsem, že díky její zvědavosti se nudit nebudu. Působila dost vyspěle a ne na pouhých dvacet let. V jeden moment mě pořádně šokovala a když nad tím tak přemýšlím, potřebovala bych to více vysvětlit z její strany. Ale mlčím, nebudu spoilerovat. Její vášeň pro vaření byla sympatická. A jak myslela na Semův jídelníček - k popukání :-). Nedivila jsem se ji, že ji Sem fascinoval i já mu podlehla, hlavně po tom, co ukázal svou další stránku osobnosti.

Nebyla nouze o vtipné a napínavé momenty. Zvratů tu bylo taky hned několik. Z vedlejších postav musím určitě zmínit věrného a loajálního šéfa ochranky Terence.

Objevil se tu i Nero a Halton. Malinko. Nebudu lhát, čekala jsem, že se tu objeví více přechozí páry, no co se dá dělat, společná večeře by asi nešla :-). První epilog dobrý, ale ten druhý, to bude ještě zajímavý a prý už letos. Nádhera. Můžu jenom doporučit a jsem ráda, že první díl se dočká českého překladu a dostane se tak k většímu počtu čtenářek. Je na co se těšit.

Anna195
21.04.2023 5 z 5

Čítanie poslednej časti série Nekompromisní som si užívala plnými dúškami. Toto bol skvelý záver série. Celá táto séria je jedna zo sérií, ktoré budem každému odporúčať.

Možno sa niekomu môže zdať začiatok prirýchly, ale mne sa práve to páčilo, že som bola tak rýchlo vtiahnutá do deja, kde sa hneď od začiatku čosi dialo, čo ma nútilo stále čítať ďalej a ďalej.

Opäť som sa ponorila so mafiánskeho sveta, ale Semion bol tak troška iný mafián, ale v tom najlepšom slova zmysle. Vôbec som nevedela, akého hrdinu môžem čakať, no Sem si ma získal na plnej čiare. Okrem toho, že budil hneď na prvý pohľad rešpekt, tak v sebe skrýval veľké srdce, ktoré neukazoval každému. Keď si prečítate tento príbeh až do konca, tak pochopíte úplne všetko a najmä množstvo súvislosti.

Mne osobne sa veľmi páčilo, že nám autorka postupne, pomocou retrospektívnych spomienok ukázala celú pravdu o Semionovi a Angeline. Na začiatku by som nevedela ani len odhadnúť, aká je skutočná pravda, ale ono to postupne do seba krásne zapadalo. V príbehu je množstvo zvratov, vďaka ktorým som nemohla pustiť knihu z ruky. Z niektorých z nich som bola obzvlášť zaskočená.

An a Sem - títo dvaja ma veľmi bavili. Síce bol medzi nimi vekový rozdiel, ale ja som ho vôbec nevnímala, pretože An bola veľmi vyspelá a silná žena, nuž Sem z nej mohol zošalieť, ale presne takúto ženu potreboval, ktorá v ňom prebudí to, čo veľmi dlho skrýval. Ani nemusím spomínať, že chémia medzi nimi bola úžasná.

Oba epilógy boli skvelo spracované, ja som veľmi nadšená. Ale poďme k tomu druhému epilógu... Napíšem len, že s malou dušičkou čakám...

Kristýna6666
17.04.2023 5 z 5

U této knihy se ve mně vystřídalo několik pocitů knihu jsem si užívala na plné obrátky. Kniha se četla sama. Vše bylo opět dokonale propracované.
Napětí,vášeň,zápletka,humor,sex,romantika vše v knize bylo a pro mě bonus-podsvětí.
An a Sem byli opravdu dvojka! Oni dva pohromadě byli úžasní! Jejich věkový rozdíl vůbec nic mezi nimi nenarušoval spíš naopak díky tomu některé dialogy nebo scény byli zábavné. Slovní přestřelky mezi nimi neměli konce, ať byli za dobře, nebo ne. Chemie mezi nimi byla od začátku až do konce. Prostě mě bavili obě postavy.

Sem byl velký boss podsvětí byl dominantní občas hrubý a neskutečně přitažlivý! An byla šíleně zvědavá a umělo jí dost dobře rupnout v bedně a taky byla jediná, která se nenechala Semionem zastrašit.

Měla jsem radost, že se v knize opět objevili postavy z předchozích dílů.No a zápletka? Nechápu jak to autorka dělá vždycky to, tak skvěle vymyslí a promyslí A taky, že mě na konci pěkně převezla.. Už zas a ten epilog?
No, doufám, že to bude mít nějaké pokračování

Myslela jsem, že kniha Konflikt nemůže mít ( pro mě ) konkurenci no ale má a je to tahle kniha. Budu se nejspíš opakovat , ale @michaela.b.autorka psát prostě umí, umí. umí.

kristyna1301
16.04.2023 5 z 5

Odveta... poslední díl série Nekompromisní a pro mě perfektní finále něčeho skvělého a do detailu promyšleného.

Do Odvety jakožto posledního dílu série jsem šla bez jakéhokoliv očekávání, nevěděla jsem co přesně můžu čekat a kam se bude příběh ubírat tentokrát, i když určité indicie jsem měla z druhého dílu, nechtěla jsem samu sebe ovlivňovat nějakými představami.

A můžu vám říct jedno, to co jsem v příběhu našla mě maximálně uspokojilo ve všech ohledech. Moje čtenářské srdce dostalo přesně to, co v danou chvíli potřebovalo. Našla jsem lásku, napětí, bolest, moment překvapení i dávku humoru. A nemůžu než s očekáváním vyhlížet, co dalšího @michaela.b.autorka chystá. Něco mi říká, že se je na co těšit.

Celá série Nekompromisní je vlastně jako puzzle. Na první pohled si nejste jistí, jestli k sobě jednotlivé dílky sedí, někdo miluje všechny části stejně, jinému vyhovuje některá část víc než jiná, ale když je všechny dáte dohromady, dílky do sebe dokonale zapadnou a rozhodně nebudete litovat žádného přečteného řádku. Protože tyto knihy za přečtení rozhodně stojí.

januska82
16.04.2023 5 z 5

Za mňa dokonalé ukončenie série.... Po Dôvere som myslela, že po tejto knihe nesiahnem, ale urobila som to a neľutujem. Dokonca by som prijala pokračovanie príbehu dcéry hlavných hrdinov Angeliny a Semiona Vivien... Autorka ju spomenula v epilogu a vyzerá, že s ňou by sa človek nenudil. Tak prečo si neprečítať aj jej príbeh??? Snáď sa teda dočkáme pokračovania

zuzak82
13.04.2023 3 z 5

(SPOILER) Pro mě nejslabší díl. Celý ten vztah na mě působil zvláštně. Nejprve byl plný touhy, možná lásky, pak bum a vše se otočilo. A od toho momentu to působilo na mě divně, všechny ty klasické milostné otočky (nenávidím ho, miluji ho, nesmím ho milovat.....), a z jeho strany taky obraty o 180 stupňů během několika stránek. Do toho zvláštní konec.
Prví epilog mě štval (tohle očividné pohrávání si nesnáším). Druhý epilog pak možná rozehrává další příběh? Kdo ví.... Pro mě po předchozích dílech zklamání.

lenka4032
12.04.2023 5 z 5

Záver série ako sa patrí.
Záver série Nekompromisní je tu a ja neviem či sa tešiť, alebo byť sklamaná, že je koniec.
Kto je váš favorit z tejto série?
Semion mi učaroval. Vlastne klamem, som blázon do všetkých.
A čo od Odvety môžte čakať?
- bossa podsvetia
- dobré dievča
- vekový rozdiel
- nútenú blízkosť
- zradu
- dotkni sa jej a zomrieš (alebo odcestuješ)
- tajomstvá a vášeň
Semion je ten typ hrdinu, ktorému stačí vojsť do miestnosti a vy zatajíte dych a nabehnú vám zimomriavky. Nepotrebuje slová, aby ste mu rozumeli. Nepotrebuje zbrane, aby vzbudil strach. Stačí jednoducho - ON.
Angelina prevráti všetko okolo neho hore nohami, ale v tom najlepšom zmysle. Minulosť sa prelína s prítomnosťou a vy obraciate stránku za stránkou, aby ste vedeli, aká bude budúcnosť.
Tentokrát nám milujúcim epilógy bolo dopriate. A hneď dvakrát!
Verte mi, vyčaria vám úsmev na tvári, no vzbudia i zvedavosť.
Smelo do záveru tejto série a užite si ju minimálne rovnako ako ja.

Písanie Mišky Brnkovej je návykové takým spôsobom, že vám hrozí závislosť. Každý je príbeh je iný, výnimočný a úplne vás pohltí. Knihy, ktoré napísala sú toho dôkazom.

Štítky knihy

mafie láska intriky romantika vztahy pokušení touha

Autorovy další knížky

2021  88%Konflikt
2022  82%Dôvera
2023  85%Odveta
2022  85%Tenebris
2022  86%Iba desať dní

Kniha Odveta je v

Přečtených84x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených3x
Knihotéce81x
Chystám se číst44x
Chci si koupit11x
dalších seznamech3x