Ocelová princezna

Ocelová princezna https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/506871/bmid_ocelova-princezna-Qjd-506871.jpg 4 475 100

Royal Elite série

< 2. díl >

Princezna by neměla sesadit krále. Elsa Řekl, že mě zničí, a přesně to také udělal. Možná jsem prohrála bitvu, ale válka ještě ani zdaleka neskončila. Říká se, že každý převrat začíná prvním tahem. Nikdo se ale nezmínil, že mě král při svém pádu strhne s sebou. Aiden Pokud malá princezna od Steelových chce válku, pak ji dostane. Existuje jen jedno pravidlo: buď moje pravidla, nebo žádná. Jen se nestyď a ukaž mi, co v sobě máš, miláčku. Ocelová princezna je druhým dílem série Royal Elite. Je to temná romance o středoškolském tyranovi pro zralé mladé čtenáře a obsahuje kontroverzní situace, které mohou někomu připadat urážlivé. Tato kniha je součástí trilogie, nejedná se o samostatný román.... celý text

Literatura světová Pro ženy Erotika
Vydáno: , Red
Originální název:

Steel Princess , 2019


více info...

Přidat komentář

posterka
24.04.2024 3 z 5

Knihu jsem si přečetla na základě doporučení v komentářích pod knihou Slzotvůrce. Koupila jsem si raději všechny tři doporučené díly Royal Elite najednou, protože jsem pochopila, že celkový příběh nelze hodnotit už podle prvního dílu, kde je na konci utnut přesně tak, jak to bývá u napínavých seriálů v TV. Styl psaní a celkové propracování však člověk vnímá už po prvních stránkách, to je jasné...

1) Všechny tři knihy jsem přečetla za necelé tři dny. Nejedná se o složitou četbu, nýbrž svižnou a odpočinkovou.
2) Ačkoli se místy zdá kniha jako náctiletá verze 50-ti odstínů šedi mixlých se stmíváním a 10 důvody, proč tě nenávidím, nebylo to úplně zlé. ALE!
3) U intimních scén chyběla přirozenost. Autorka tlačila příliž na pilu a velmi často se opakovala ve své slovní zásobě, což mě vyložene štvalo. Někdy sexuální scény cpala do chvílí, kdy jsem si skoro jistá, že by vše v realitě probíhalo jinak - v takové chvíli je potřeba se psychologii postav pověnovat a ne je odbít "zvlhlou kundičkou, ve který se smočí pták" a zase bude všechno dobré... Samozřejmě, že jsem z těch scén pochopila, co se tím autorka snaží naznačit, ale přesvědčovat mě každých pět minut o tom, že je Aiden psychicky nemocný, mě nikdo nemusel. Je strašně jednoduché to o člověku jen dokola psát a psát a psát místo toho, aby se autor ponořil hlouběji... Nicméně se mi líbilo, jak autorka přes sex ukazuje, jak se Aiden s Elsou mění a jak může být vztah vyloženě toxický.
3) Někdo tu psal, že se mu příběh nelíbil, protože nabádá dívky, aby si myslely, že podobný vztah je v pořádku. Já s tím nemohu souhlasit. Ve druhém dílě Ocelové princezny je vyloženě znát, jak Elsa bojuje o svoji hrdost a že není v pořádku, když si s vámi někdo hraje a dělá, co chce, i když vás to jistým způsobem může přitahovat... Byly chvíle, kdy jsem při čtení posmutněla a pak zas měla radost, když jsem spatřila naději, že Aiden dokáže víc, než si někoho podmaňovat silou vůle.
4) Knihy bych určitě smrskla a ubrala na intimních scénách. V těch co by zůstaly bych si více pohrála se slovní zásobou a fantazií... Fakt mi tu chyběla kvalita :-( Všeho moc škodí a člověk měl prostě potřebu občas začít stránky přeskakovat, jak moc ho zajímalo co za tím vším je! proto byl pro mě nejepší asi třetí díl... První je za mě nejslabší, ale navnadit dokáže. To jo! Myslím, že 2 díly by bohatě stačily na to, aby ta četba byla kvalitnější...

Nermal
18.04.2024 4 z 5

Po prvním dílu už vlastně není co hodnotit. Příběh pokračuje dál, stejně temný; postupně se dozvídáme další věci. Za mě možná mohl být ze dvou dílů jeden, dost se tu opakuje podobné schéma jako v prvním dílu. Očekávám, že třetí díl bude velké finále.
Každopádně je třeba si sehnat všechny tři díly najednou.


Tesset
11.04.2024 2 z 5

(SPOILER) Asi ještě horší než první díl. Sice se odkryly nějaké střípky z minulosti, ale zase tak překvapivé nebyly, celkem dost věcí si čtenář zvládne domyslet. Neustále dokola se Elsa potácela mezi tím, jak Aidena miluje a jak ho nenávidí. Fakt mě bavilo, jak si říkala, jaká je silná a hrdá, když ve skutečnosti se sebou nechala zametat. Erotické scény na každé druhé stránce, které absolutně neměly opodstatnění, postavy prostě šu... jak králíci asi proto, že prostě mohli. Způsob, jakým se Aiden choval nemá s láskou nic společného. Co mě celkem rozčiluje, je fakt, že autorka knihu doporučuje "zralým mladým čtenářům" - opravdu chceme, aby tohle četli děti ve věku hlavních postav a myslely si, že je to takto v pořádku? Nemám problém s antihrdiny, zvrhlými scénami apod., ale nesmí tam chybět respekt a vzájemná úcta. Ponižování jako tady u mě nemá šanci. Pokud si někdy přečtu pokračování, tak čistě pro to rozuzlení minulosti.

snilek.holka
10.04.2024 5 z 5

Uf . Tohle je proste jízda. Veškeré moje teorie vyletěl z okna.
Je fajn, ze tady máme i par kapitol z pohledu Aidena, dík kterým je pohled na nej zase o kousek jasnější.
Jediné malé minus je Elsa, která se porad dokola šťoura v pocitech ohledně Aidena. V jednu chvílku ho strašně nenávidí a vzápětí je z nej zase paf. Číst to celou knihu je trochu únavné.
Konec se opět nese v duchu předchozího dílu, což znamená, ze já se okamžitě vrham na třetí díl, plna očekávání jak to bude dal .

happy19
06.04.2024 4 z 5

,,Láska je temnota a světlo v jednom záblesku...je to krutý démon...i sladká tečka na konci hořké věty."

kacenka6144
21.03.2024 4 z 5

Zatím se držím 4*. Teď už vím, že má původní teorie byla docela mimo. Asi mám málo bujnou fantazii. Ta se ale nedá upřít autorce. Ukrajuji stránku za stránkou a čekám, co mě čeká dál. Včera večer jsem dočetla tenhle díl a ráno se hned vrhla na poslední. Jsem docela zvědavá na finále tohoto příběhu.

Nikyna8
22.02.2024 5 z 5

Po dočtení druhého dílů se okamžitě vrhám na třetí díl napnutá jak tato série dopadne.Krásně čtivé.

Lovana
21.02.2024 3 z 5

Velmi mě zajímala minulost, která pojí Aidena a Elsu, což byl víceméně jediný důvod, proč jsem v sérii pokračovala. Něco jsme se dozvěděli, ale jak jsem očekávala, to hlavní si autorka nechala do dalšího dílu.
Bohužel v tomto díle jsem si velmi často říkala, že kdybych to uměla, tak bych některé pasáže s klidným srdcem přeskakovala, hrozně mě štvalo to, jak Elsa nevěděla, co chce, ale nedala pokoj, dokud to nedostala Aiden byl vlastně stále stejný, snad jen jeho majetnickost vůči Else se (pokud to je ještě vůbec možné) ještě vystupňovala.
Závěr tohoto dílu byl pro mě ještě větší šok než závěr prvního dílu, tady jsem doslova zůstala zírat s otevřenou pusou. Takže jsem okamžitě sáhla po dalším díle, abych věděla, jak vše dopadne a co se stalo v minulosti.

Hodnocení 3*/5*

Vaiolet
15.02.2024 4 z 5

Dostáváme se k druhému dílu Královské elity. Kdo by si myslel, že dojde k rozuzlení zvratů z prvního dílu tak je na omylu. Autorka jen tak něco naznačí a tu pravou bombu si zase nechá na konec (mějte u sebe třetí díl). Ale tím jak je nám rozuzlení příběhu servírováno jen po částech, tak děj příjemně plyne, čtenář je neustále napínán a než se naděje, má půlku knihy za sebou.
Aiden se chová stejně jako v prvním díle, u něk nějaké velké změně nedošlo. Snad jen jeho majetnickost je ještě silnější, zakazuje Else snad úplně všechno a myslí si, že to je OK. Zato Elsa je snad ještě hloupější než minule. Přijímá Aidenovo chování snad i s nadšením, nechá se manipulovat a ještě se jí to líbí. Kdyby si to alespoň dokázala přiznat, jenže ona v jednu chvíli strašně touží podlehnout, ale za pár stran už Aidena zase nenávidí a nedokáže jeho chování snést. To mi tak strasně lezlo na nervy, její neustálé vnitřní myšlenkové souboje, obhajování toho co udělala.... To jejich hate to love trvá na můj vkus už moc dlouho.
Vzhledem ke konci jsem hodně zvědavá na další díl.

opatovak
09.02.2024 4 z 5

Kniha dobře plní očekávání, která od tohoto žánru máme. Je tam vášeň, sex i napětí. Co mi při čtení vadilo čím dál tím víc, byly Elsy výkyvy pocitů ohledně Aidena, jejich střídání bylo přehnaně časté. Celkově měl ale příběh spád a kniha se četla sama. Na konci čekalo překvapení, až neuvěřitelné. Těším se tedy na další díl.

keiko33
05.02.2024 4 z 5

Séria má zatiaľ baví, ale mám pocit, že v tejto časti nešlo Aydenovi o nič iné len "vyšukať" Else mozog z hlavy. Autorka postupne odkrýva tajomnú minulosť. A asi najviac ma bavil Ronan, dodal tej ponurosti šťavu.

Andrejka91
02.02.2024 4 z 5

Tento díl už pro mě neměl takové kouzlo jako ten první. Sice jsme trochu rozklíčovali pár otázek, které z prvního dílu zůstaly nevyřčené, ale neustále jsem si říkala proč je Elza tak hloupá a nechává si od Aidena tolik fyzicky ale i duševně ubližovat. Že ten vztah je naprosto toxický. Každá hádka končí sexem, až mi přijde že je ho tam příliš.
Ke konci mi přijde, že se jejich vztah dostává na lepší úroveň ale posledních pár stránek mě opět uvedl v omyl.
No těším se na další díl.

Michelleee
04.01.2024 4 z 5

Děj navazuje na předchozí díl a odhaluje nám něco z minulosti. Každopádně končí opět velmi otevřeně. Jsem zvědavá jak se to bude vyvíjet dál. První kniha roku 2024.

Misshell1
27.12.2023 5 z 5

Zvrhlý král nám přináší nějaké odpovědi na otázky, co se vlastně vůbec stalo. Aiden je pořád zčásti děsivý,ale ten konec? Co to sakra...

Mishaacka
24.12.2023 5 z 5

Instagram misha_cte_eroticke.romany

young adult darkromance
trauma z dětství, týrání
ztráta paměti
psychická manipulace
násilné sexuální scény
Tento díl měl i pár kapitol z pohledu Aidena

Příběh pokračuje tam, kde jsme skončili v 1.díle. Musím se přiznat, že první třetina knihy byla tak trochu o ničem. Dost mě tady štvala Elsa, jak si zbytečně stavěla hlavu a chovala se trochu jako spratek
Od poloviny pak kniha drží pěkné tempo, že se nemůžu odtrhnout. Celkově obě knihy dohromady tvoří úžasný příběh, který mě nenechá vydechnout. Rina píše poutavě a umí dobře vykreslovat jednotlivé postavy a jejich povahy
Tento díl ukázal, jak složitou osobnost Aiden má a já ho žeru čím dál tím víc. Manipulativní bastard, který se rozhodnul, že je Elsa jeho a ta nemá šanci ho opustit. Postupně se odhaluje jeho minulost a objevují se náznaky společné minulosti Aidena a Elsy. I když tady spíše otázek přibývá. Já bych chtěla více kapitol z pohledu Aidena
Už od předchozího dílu přemýšlím, proč Aiden oslovuje svého otce (i mrtvou matku) křestním jménem?
Vedlejší postavy se tady opět objevují docela často a jsou tady náznaky různých vztahů a věřím, že nám nakladatelství Red vydá i další díly o ostatních jezdcích
Závěr knihy mi zase připravil menší infarkt, takže se jdu hned vrhnout na poslední díl

Ano, jsem divná a násilnější erotické scény si užívám Je jich tak akorát a za mě dobře zapadají do děje. Ale tak je to erotická darkromance, já bych toho sexu i snesla víc...
Jste milovnice Amo Jones? Tak tahle série vám nesmí chybět!! Není to tak zvrácené, ale pořád má příběh pořádnou dávku temna, erotiky, psychické manipulace a tajemna

jana1874
21.12.2023 3 z 5

Po prvním díle, který mě hodně zaujal a ten konec přiměl co nejdřív si přečíst pokračování, bylo tohle trochu zklamání. Nezaujal mé myšlenky tolik jako Zvrhlý král, místy mi to přišlo dlouhé.

Co se týče některých tajemství a otázek, které se objevily při čtení jedničky, tak tady se jich pár objasnilo, ale některé zůstaly a další se objevily Tak snad se vše objasní ve Zvráceném království.

Ewe291
17.12.2023 4 z 5

Tu uberam jednu hviezdu za to, ze to bolo tak zamotane az to bolo premotane. Ale aj tak to bolo SKVELE!!!!!

TAKYCHTO KNIH POTREBUJEM VIAC!!!!!! AMO JONES A RINA KENT A INE TAKETO CHCEM

Mozno som zvratena ale prosto toto sa da citat ano jasne aj ine knihy mam rada ale toto ma pohlti takze za mna ANO ANO ANOOO

pollyn
15.12.2023 2 z 5

U druhého dílu jsem jenom kroutila hlavou. Škoda, že to velmi kopíruje Bez naděje (C. Hoover).

Salvatoreanne
03.12.2023 4 z 5

A ten konec .... Jdu pro další díl

Janulkaxxx
20.11.2023 4 z 5

Tak tady jsem trochu nechápala jak může být hrdinka tak blbá. Chápala bych, že se od Aidena nemůže odtrhnout a on ji ani nenechá, ale věřit mu po tom co se dozvěděla a hlavně se ho na to ani pořádně nezeptat....... Tahle kniha mi svým dějem trochu připomínala knihy od Amo Jones.

Štítky knihy

sex

Autorovy další knížky

Rina Kent
britská
2022  84%Zvrhlý král
2023  84%Ocelová princezna
2023  84%Zvrácené království
2023  88%Vláda kráľa
2023  90%Vzostup kráľovnej

Kniha Ocelová princezna je v

Právě čtených9x
Přečtených620x
Čtenářské výzvě39x
Doporučených23x
Knihotéce281x
Chystám se číst129x
Chci si koupit36x
dalších seznamech11x