Komentáře knihy Ocelová princezna

Áža707
07.09.2026

Opět mě kniha chytla od samého začátku a stránky mi krásně ubíhaly. Druhý den jsem měla dočteno a samozřejmě jsem nedostala veškeré odpovědi. Teď už jsem tím nebyla tolik zaskočena jako u prvního dílu.

Elsa i Aiden hrají každý svou hru a musím říct, že jsem fakt ocenila, jak se Elsa začala projevovat. Sice její fascinace a oddanost Aidenovi je stále děsivá, ale aspoň začala vystrkovat trochu růžky.

Celý druhý díl je postaven na malých drobečkách a útržcích minulosti, které postupně dohromady dávají něco velkého a děsivého. Autorka vás nenechá na chvilku vydechnout a právě v tomto díle se čtenáři odhaluje dost věcí, které změní pohled na současnost a taky jak se některé postavy chovají.

O spicy scény není nouze a Aiden si rozhodně nehraje na zlatíčko. Popisy a výrazy v těchto scénách nejsou lichotivé a opět se dostávám k otázce, zda je to překladem, nebo i v originálu?

Vlastně mě hodně bavilo, jak se Aidenovi kamarádi chovali, i přes vše, co se stalo, tak přijali Elsu k sobě. I přesto, že od nich můžete čekat děsivé věci, tak se snaží být dobrými přáteli a oporou právě pro Elsu. Opět mi strašně vadily postavy Silver a Jonathan - kdy se postupně více odhaluje jeho pravá povaha a myslím, že se ještě máme na co těšit.

Gradace zase zmáknuta na jedničku, ať už momentem, že si konečně Elsa na něco vzpomněla, tak i finálním odhalením. Moje jediná otázka je: Proč, Knoxi? Jo a další věc, co mi vrtá hlavou - kdo to vlastně je? Ale myslím, že k tomu dostaneme snad dobré vysvětlení v dalším díle... Nebudu vám lhát, koukala jsem na konec jako na zjevení a nechápala, že tam není další stránka.

Co k tomu dodat, je to silně návykové a toxické a já se definitivně nemohu dočkat závěru trilogie. Rozhodně nečekejte pohádku! Doporučuji pro milovníky temnějších romancí či bully romancí, nebo pro někoho, kdo chce začít číst knihy v dark romance žánru.

3/5

ppheat
16.07.2026

Hodně kontroverzní kniha, jednou stačilo, ale přesto vás nutí číst dál a zjistit, jak to dopadne.

Kam77
02.07.2026

Začnu shrnutím: celá trilogie a příběh Aidena a Elsy je neskutečně strhující čtení. Jasně, je to nereálné, drsné a naprosto toxické, jenže koho to zajímá, když to je zároveň žhavé, hříšné a ke konci až mile dojemné. Zároveň příběh otevírá hodně těžká témata, jako jsou únosy dětí, psychické i fyzické týrání psychicky narušenou ženou (Elsinou matkou) a dopad toho všeho v dospívání. Jo, tohle si určitě přečtěte.
Autorčino varování, že příběh obsahuje kontroverzní až urážlivé situace, ale neberte na lehkou váhu. Rozhodně to není čtení pro citlivé povahy, zvlášť pro ty, kdo si prošli jakoukoli formou týrání, včetně toho partnerského.
Sama jsem u prvních dvou dílů v sobě vedla dost velký boj. Na jednu stranu jsem se od příběhu nedokázala odtrhnout a bylo mi jasné, že knížce, která mě k sobě přitahuje jako magnet, zkrátka nemůžu dát špatné hodnocení a to ani, když jsem si moc dobře uvědomovala, že tohle prostě není v pořádku. Aidenův způsob řešení vyhrocených situací, který často sklouzává k sexuálnímu nátlaku a násilí, byl hlavně ve druhém díle za hranou natolik, že jsem mívala pocit, jako by mi daly všechny moje morální hodnoty vale. Třetí díl mi naštěstí aspoň část z nich vrátil ; byl z nich určitě nejemotivnější a vztah Aidena a Elsy začal působit opravdověji a jejich vášeň a láska v něm vyzněly přirozeněji.
Podle komentářů jsem byla nejspíš jedna z mála, kdo se do série Royal Elite pustil už od prequelu Krutý král. A protože mě naprosto dostal do kolen, měla jsem od pokračování až nezdravá očekávání. Jak to říct? Trilogie o Aidenovi a Else mi dala opravdu zabrat, ale zároveň nedokážu litovat ani jediného momentu, který jsem s nimi strávila.

Vevy
23.06.2026

Čtenářky, čtenáři,

jistě to máte podobně jako já – tenhle knižní žánr naprosto miluju. Právě proto jsem se po delší době rozhodla napsat komentář.

První díl mě naprosto pohltil!

Neříkám, že je kniha špatná, ale chyběl mi výraznější a promyšlenější děj. Měla jsem pocit, že se spousta věcí pořád opakuje dokola a příběh se neposouvá tak, jak bych očekávala. Elsa navíc některé situace podle mě až příliš prožívá, což bych ještě dokázala přehlédnout. Ale to jak je pořád nadržená.. to mě už začalo nudit. A to si o sexu čtu ráda!!

Co mi ale začalo vadit nejvíc, bylo množství intimních scén mezi Elsou a Aidenem. Po určité době už na mě působily spíš jako výplň než jako něco, co by příběh posouvalo dál. Osobně bych uvítala méně těchto scén a mnohem více prostoru pro samotný děj, vztahy mezi postavami a rozvoj zápletky. Sex mi už začal vadit, čistě jen pro tu nudu stále se opakující.

Za mě jsou to 3 hvězdičky z 5 a více bohužel dát nemůžu.

uzivatel83509
21.06.2026

Kniha navazuje na předešlý díl. Četlo se to dobře, ale strašně mi vadilo Aidenovo oslovování ženského pohlavního orgánu jako KU*** neustále na mě tohle slovo skákalo a brali mě všichni čerti..jinak jsem se od čtení opět nemohla odtrhnout a jdu hned číst další díl, protože ten konec Vás k tomu prostě nutí..

Bianca23
20.06.2026

Další díl, další intriky, tajnosti, lži a násilí. Zápletka naštěstí zajímavá, celá zabalená mezi toxické vztahy a násilné lidi, ale většina obsahu je tajemství vystřídané dalším tajemstvím, hrocení napětí bez nějakého vysvětlení, až působí příběh otravně

Mikoláška
28.05.2026

Autorka dobře věděla, že má na začátek knihy napsat varování. Souhlasím s jedním komentářem, že lepší toto prožívat na papíře, než na terapii.

PetraBery
03.05.2026

Toxický vztah pokračuje a kvůli konci si chci přečíst další díl, protože minulost se částečně odhalila. Ale úplně odvařená zatím z knih nejsem, ačkoliv jsem věděla do čeho jdu.

Luca94
14.04.2026

Opět se četla sama ... samé napětí a nevědomost... pomalu se dostáváme do hloubky minulosti .. nenávist a posedlost pokračuje ... opět brutální konec a sakra zase "cože??????"

Kimosabe
13.04.2026

Povedené pokračování série spíš předčilo očekávání. Příběh vtáhne a nepustí. Udržel mě v napětí celou dobu a nemohla jsem se od toho odtrhnout :D. Je to drsné, trochu toxické, ale já osobně nejvíc cením myšlenky a strategii hlavních hrdinů a dějové zvraty, kterých není zrovna málo. Těším se na další díl!

NikolaKhun
27.03.2026

Ja vlastne vubec nevim jak knizky z teto serie mam hodnotit. Je to silene toxicky, ale zaroven me to vtahne a nepusti. Cte se to dobre, i kdyz chvilema mi to prislo uz docela prekombinovane.
Rozhodne si prectu dalsi dil, protoze ty otevrene konce mne nedaji spat

PetraLin
26.01.2026

Pokračování mi emocionálně rozcvičilo všechno, o čem jsem ani netušila, že to mám. Přesně ten druh pocitů, které si člověk raději prožije na papíře než v terapii.

Konečně se dostaneme i do Aidenovy hlavy, což je zároveň skvělé a lehce děsivé. Tajemství se tu pořád drží jako ranní mlha a Elsa začíná pomalu skládat dohromady kousky vlastní minulosti, které by možná raději nechala ležet. Nové postavy se neobjevují náhodou, ale jako promyšlené tahy na šachovnici. Najednou je jasné, že tahle partie má víc vrstev, víc pastí a že to nejzajímavější teprve přijde.

Napětí se ani na konci nehodlá uklidnit, takže moje čtecí plány byly opět sabotované. Další díl? Ano. Okamžitě.

„Říkal jsem ti, že tě ochráním přede všemi.“

miruska1
14.09.2025

Čtivé ale Nechutné a toxické. Kdo by stál o taký vztah.
Kdyby autorka z 3 knih udělala jednu, možná by to byl hodně dobrý a zajímavý příběh.
Chci vědět jak to dopadne s hlavní hrdinkou, tak pokračují ve čtení..ale ty toxické keci jsou až otravné a nutí mě hodně nepodstatneho textu přeskočit.

tessie.book
02.08.2025

Ale teď vážně... S těmi napínavými konci jděte už do prdele! Upřímně... To, že se něco takového na konci stane, jsem tak nějak tušila.

Ale pro pána boha ať jde Aidenův otec do zadku a nebo nejlépe, ať se jde už konečně zahrabat hodně hluboko pod zem a neotravuju Elsu a Aidena.

Přísahám vám, být na místě Aidena, zabiju ho a to jen z důvodu jak se chová k Else - protože ona je přece jeho, že? To co se stalo v minulosti.. to mě zasáhlo nejvíc. Elsiny vzpomínky... To na co přišla..

Z té části jsem se popravdě (ne fakt tu nebudu lhát) rozbrečela. Upřímně já mám za sebou něco "podobného" ale to vám nebudu ani náhodou spoilerovat.

Ten konec mě ještě víc do*ebal, ale až takovým stylem, že jsem si představila sebe v situaci Elsy a to, jak by se ten člověk v mém životě objevil... No co vám tu budu vykládat - Řekla bych si asi o nějakou pistol a zastřelila jak toho člověka, tak i toho dementa otce Aidena.

Každopádně... Silver dostala do huby, což si fakt zasloužila a já se musela culit jak blbec, když ji tu hubu rozbil jeden člověk. Ale ten zasraný Jonathan to zkazil tím, co na konci řekl. Ale i tak asi věřím Aidenovi (snad nedělám chybu, jestli ve třetí díle zjistím, že nebude s Elsou, tak si to někdo fakt odskáče)

Každopádně, tady mě Aiden svou povahou tak trochu nasrával, ke konci byl lepší. Jeho chování k Else i po tom, co ona zjistila a řekla mu to…

A pokud bude pravda taková, jak jeho dementní otec řekl skrz tu krávu Silver, tak přísahám, že do knížky vlezu a zabiju oba dva. Nad hodnocením přemýšlím, Silver a páprda King mě serou tak velkým způsobem, že kašlu na to, že většinou ty sprosté slovíčka držím na uzdě ale v tomhle to fakt nejde.

evismaior
29.07.2025

(SPOILER) 60% - ze začátku to vypadalo nadějně - na konci prvního dílu Elsa zjistila, že na ni Aiden možná celou dobu jenom hraje divadýlko, a rozhodla se, že mu přestane podléhat a dá mu to řádně sežrat. A já se na to fakt hrozně těšila (jako kdybych se kdysi v 50 odstínech nezklamala stejně neuspokojivým vývojem). I tady jí to vydrželo jen pár stran, než zase Aidenovi zacukalo oko, přirazil ji na zeď, trochu ji přidusil za krk (docela se divím, že nejeví alespoň náznak obav o to, že by to její srdce nemuselo vydržet), přikousl bradavky a tvrdě jí to udělal, což si Elsa opět užila, přestože ji to hrozně štvalo a umínila si, že příště už mu to nedaruje. No... darovala. A zas. A zas. A pořád dokola. Bohužel prakticky pořád stejně, stejný průběh, bez nějaké větší vynalézavosti, zvlášť poté, co se "dohodnou", že za sex bude Aiden trousit informace o Elsině minulosti. Na údajně chytrou holku je s podivem, že Else takovou dobu nedochází, že je sama trochu vadná, když se jí to líbí a na Aidenovi jí nemálo záleží. A to i přestože vykazuje znaky skutečného psychopata, který by ji nejraději zavřel někde do klece a zakázal by jí se s kýmkoli bavit, protože je přece JEHO.
Takže jsem celou dobu čekala na dvě věci. Zda se autorka probere a udělá ty erotické scény trochu originální (nestalo se). A co dalšího z příběhu hlavních hrdinů nám naservíruje. Tady to naštěstí bylo o dost silnější než v prvním dílu, dozvěděli jsme se, proč Aiden Else hned zpočátku řekl, že ji chce zničit, a proč se o to i snažil, než se mu dostala pod kůži tak, že teď je ochoten se postavit i svému otci. Ty důvody pro to, jaký je a jak se k Else chová, se asi i dají pochopit. A nakonec nám autorka naservírovala jedno překvápko, tak se asi budu muset pustit i do třetího dílu a doufat, že kromě zajímavého ústředního příběhu to po stránce popisů erotických chvilek bude trochu záživnější a méně jednotvárné.

Gabi01
21.07.2025

Druhý díl a jsem bez dechu. Tolik pocitu. Je to napsané tak skvěle, že mi občas docházel dech. Musím hned vlítnout na třetí díl at už konečně vim jak to dopadne.

evelýny
18.07.2025

,Minulost nebude určovat jací jsme. Máme před sebou budoucnost,"

Zachrání Ocelová princezna Zvrhlého krále nebo se s ním propadne do černé nicoty sexuální závislosti, manipulace, posedlosti kontrolou a tolika neproniknutelnými odstíny šedi, jež mě poháněly opět ke zběsilému čtení.

U tohoto dílu hrozí vysoká toxicita nejenom sexem, ale i naivitou, koketující s hloupostí, nereálností, opakováním stále stejného.

Se slovníkem Royal Elite: Je to k po*rání.

Pomalé odkrývání minulosti nás uvěznilo v kolotoči rozpolcenosti: miluji ho - nenávidím, zničím jí - zachránim ji...
Psychopati vůkol. Gejzír schizofrenie.
Psychiatrie jak vyšitá.

Přesto: S jakým čarodějem se paní spisovatelka spojila, jaké kouzlo vetkala do textu?

Moje budoucnost se jmenuje ZVRÁCENÉ KRÁLOVSTVÍ.

P.S.: Moje šedé buňky mozkové v totálním ohrožení!

Stefanija
01.07.2025

Ocelová princezna- Rina Kent
5/5
336 stran

Za knihu v rámci #spolupraci bych chtěla poděkovat nakladatelství Knihy Dobrovský.

Rina to prostě umí! Proč jsem tuhle sérii tak dlouho odkládala, fakt netuším.
Bylo to sexy, bylo to napínavý, bylo to prostě top!
Ve druhém díle se začínají odhalovat střípky minulosti – a já to naprosto žrala!
Chemie mezi Elsou a Aidenem zase fungovala. A ty spicy scény? Miluju!!
Jediný, co mě prostě štve, jsou hlavní hrdinky, co si neumějí přiznat, že jsou tím chlapem posedlý, a dělají caviky – sakra, holka, nemůžeš z něj sundat ruce, tak si přestaň hrát na hodnou, když ti padají kalhotky jen při pohledu na něj.
Zase tady musím zmínit svého milovaného Ronana. Zlato, miluju tě a těším se, až budeš mít svůj vlastní díl.
A teď ten konec! Co to sakra bylo?! Takový zvrat jsem vážně nečekala a už teď potřebuju další díl!

Dáda780
22.06.2025

Stejně super jako první díl. Je pravda, že v téhle sérii není žádný hrdina, ale jak já si to užívám. To je tak nádherně napsáno. DOPORUČUJI!!!!!!!

PetraKysova
16.06.2025

Hneď po prečítaní prvého dielu som sa musela pustiť do dvojky. Pretože haló !

Kniha je za mňa o niečo lepšia než prvá časť a to hlavne z toho, že máme tu pohľad Aidna. A musím povedať že je to dosť zvrátený pohľad plný manipulácie a potreby ovládania. Občas bol naozaj desivý a nechápala som kde sa to v ňom berie. Proste niekto sa zlým narodí. A to ako žiarlil on na Elsu bolo naozaj toxické a zároveň úžasné.

Objavuje sa nám tu nový fotbalista, ktorý pomohol Else. Náhoda? Milujem. Zrazu ide Elsa na fotbal? Aidna to vytočilo do biela. A otázka je, či je múdre dráždiť niekoho ako je Aiden.
A Silver? ja ju proste neznášam! To je tak bravúrne napísaná postava, že sa veľmi teším na jej príbeh.
Vyriešili si to medzi sebou relatívne rýchlo, takže sme sa mohli sústrediť na Elsine sny. Alebo spomienky? Čo o tom všetkom vie Johnatan a prečo je do toho zainteresovaný?

A záver ? Myslela som si že záver jednotky bol neskutočný. Tento? Tento ma zdvihol zo stoličky a pozerala sa naň otvorenými ústami.

Je to zvrátené, je to temné, je to smutné a je to absolútne úchvatné.

IG: @storytimewithpetra

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi