Anti-přítel

Anti-přítel https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/496444/bmid_anti-pritel-9Mm-496444.jpg 4 313 45

Nejdřív mě můj soused Deacon rozčiloval. Vypadal sice skvěle a byl přátelský, ale často jsem se kvůli němu nemohla vyspat. Bydleli jsme totiž vedle sebe a zdi byly dost tenké, takže jeho „hrátky“ s přítelkyněmi jsem slyšela skoro každou noc. Jako svobodná matka jsem to neocenila. Brzy se však situace obrátila – když dcera jednou v noci nepřestávala naříkat, pan Děvkař mi zaklepal na dveře. Jako zázrakem jeho hlas Sunny uklidnil, a konečně přestala plakat. A když ji objal, usnula mu v náručí. Navenek byl drsný, ale uvnitř? Můj soused byl zaříkávač dětí! Po té noci se z nás stali přátelé. Nosil mi latté, povídal si se mnou… prostě nejlepší kamarád, jakého jsem kdy měla. Časem jsme se sblížili, až jednoho večera jsme překročili hranici. Naše přátelství se změnilo v naprostý chaos. Zamilovala jsem se do kluka, který se zapřísahal, že nechce žádný vážný vztah a nikdy nebude mít děti. Věděla jsem, že i Deaconovi na mně záleží, přestože se Sunny nezapadáme do žádného plánu, který si kdy vytvořil. Nebyl pro mě tím pravým mužem… jenže pro mě už nebyl ani kamarádem. Takže jsem mu začala říkat „anti-přítel“. Proč si ale ze všeho nejvíc přeju, abych byla tou jedinou ženou, která ho změní?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Pro ženy

Vydáno: , Baronet
Originální název:

The Anti-Boyfriend , 2020


více info...

LenkaStr
LenkaStr
předevčírem 3 z 5

Tohle byl za mě od autorky asi lepší průměr. Po „Řekni něco...“ jsem si každopádně spravila chuť.

Akorát musím říct, že už mě delší dobu štvou ty místy prkenné překlady. Otrocký anglický slovosled a podobné legrace. Ono holt k překládání nestačí umět cizí jazyk, chce to i trochu spisovatelského citu pro ten vlastní. Ale zase na druhou stranu chápu, že liga mistrů nebude překládat červenou knihovnu, no.

LibraryGirl
LibraryGirl
24.01.2024 4 z 5

Moc pěkný příběh, první půlka kniha je vtipná a roztomilá, úžasně to mezi hlavními hrdiny jiskří. Rychlé seznámení mi vůbec nevadilo, naopak, byla jsem hned vtažena do děje a šlapalo to. Druhá půlka je vážnější a chvíli to trvá, než si k sobě Deacon a Carys najdou cestu.


tynaaa770
tynaaa770
28.10.2023 4 z 5

Penelope Ward patří mezi mé nejoblíbenější autorky a i když jsem od ní zvyklá na trochu jiné knihy, nezklamala mě ani teď. Tentokrát se jednalo opravdu spíše o romantický příběh. Čekala jsem, že mezi sousedy nejdříve budou nějaké přestřelky, ale nestalo se (což mě malinko mrzelo). V podstatě se spřátelili hned na prvních stránkách. Začátek byl, řekla bych, slabší, ale pak se to rozjelo správným směrem a knihu řadím mezi příjemné oddechovky

Ála1968
Ála1968
24.08.2023 4 z 5

Už dlouho se mi nestalo,abych většinu knihy probrečela jako tady.Bylo to hodně dojemný a romantický.

Terka18
Terka18
07.08.2023 5 z 5

Kniha se mi moc líbila. Hlavního hrdinu jsem si oblíbila tak jak Sunny. Byl úžasný a jsem ráda, že kniha skončila tak jak skončila a já se mohla zasnít a usmát se. Příběh hezky plynul už od samého počátku a to já vždycky u dobré knihy ocením.

Lee7
Lee7
13.07.2023 3 z 5

Paní sousedka přes dveře byla vtipná. Bavila jsem se a líbil se mi příběh se zajímavou tématikou.

Katka7922
Katka7922
11.07.2023 2 z 5

Kniha mě moc nezaujala. Chyběla mi jiskra mezi Carys a Deaconem i když se autorka snažila. Obálka nic moc, název taky moc nechápu.
Dítě s Downovým syndromem je "skvělý" nápad. A Sunny je opravdové sluníčko.
Jinak byl děj pro mě hodně předvídatelný a v době, kdy řekl Deacon, že nechce děti, tak mi byl jasný i důvod.

katerina4564
katerina4564
24.06.2023 3 z 5

Vcelku sympatický příběh, do kterého autorka zapojila dítě s Downovým syndromem a který mi zároveň několikrát vykouzlil úsměv na tváři. Obálka i název knihy mě nijak extra nezaujaly, kdyby se nejednalo o knihu od Penelope, asi bych jí odložila na někdy později.
Carys je rozhodně rozumná žena, se kterou si trochu zahrál osud když jí vzal kariéru a odešel od ní muž, který jí dal dceru, Sunny.
Deacon, nejprve frajírek, kterému zřejmě projde postelí hodně holek, ale postupně se ukáže, že je to muž, který se nebojí různých situací a který byl v životě také vystaven několika ranám. Způsob jakým se ti dva sbližovali byl opravdu příjemný na čtení ač po nehodě utrpěl vztah trhlinu, jsem ráda že si k sobě oba našli cestu a ta cesta netrvala jako v jiných knihách rok.
Příběh knihy mi opravdu s úsměvem rozstřelily hlášky sousedky, jako opravdu ,,opičí koule " :-)
Dvě hvězdičky dolů dávám pro to, že by mě dle anotace, názvu a obálky kniha nezaujala a za víceméně příběh podle stejného scénáře a vývoje událostí.

Ewe291
Ewe291
27.02.2023 4 z 5

Nebolo to take skvele ako som zvyknuta, ale malo to nieco do seba. Trosicka mi to pripadalo, akoby mala autorka napad a hned na to dostala iny, tak musela rychlo dopisat. Niekedy som sa musela zastavit a popremyslat ci mi nieco neuslo, co mi trosicka vadilo. Plus este mi vadilo, ze mala Sunny nedostala viac priestoru ale bola tam spomenuta aby sme nezabudli. Popritom si myslim, ze sa to mozno dalo lepsie skombinovat. Ani postavi mi moc nesadli takze ano dala som 4* ale inak je to tak pre mna na 3 - 3,5*

petraLI
petraLI
12.02.2023 4 z 5

Klasika, která neurazí. Nějak zajímavý děj, ale příjemná oddechovka na večer.

Evaho73
Evaho73
02.02.2023 4 z 5

Taká klasika z tohto žánru, pri ktorej mi bolo sympatické, že z časti rieši aj život dieťaťa s Downovým syndrómom. Páčil sa mi citlivo opísaný vzťah matky k dcére obdarenej chromozomom naviac, ktorej postihnutie sa snažila brať ako niečo prirodzené...
Za mňa práve tento aspekt odlišuje túto knihu od žánrovo obdobných, a zároveň núti čitateľa uvažovať aj o hendikepoch nášho ľudského pokolenia.

Majuš333
Majuš333
05.01.2023 5 z 5

"Světlo, které vychází z temnoty."


"Anti-přítel" je krásna jednohubka, ale od Pen nič iné ani nečakám :) Deacon so Sunny boli naozaj vtipná dvojka a na ich spoločných scénkach som sa dosť zasmiala :)


"Zlobivá holka...dostane od děvkaře na prdel."

wielka
wielka
01.01.2023 3 z 5

Vcelku hodnotim knihu ako taky lepsi priemer. Postavy boli sympaticke, dej odsypal, klasicky sladky koniec... Jedine, co ma iritovalo, bola skutocnost, ze sa dieta, resp. cloveka s Downovym syndromom snazila autorka vykreslit ako uplne normalneho. Aby sme si rozumeli, akceptujem ich, ale skratka su ini a zialbohu, nikdy nebudu ako ostatni. O tom by vedeli rozpravat sedemdesiatrocne matky, ktore placu, co bude s ich styridsatrocnymi Downikmi, ked sa s nimi nieco stane, lebo nie su schopni samostatneho zivota...

Nermal
Nermal
19.12.2022 3 z 5

Penelope Ward je jistota, takže se nebojím si přečíst libovolnou její knížku. Tady je to víc pohádka než dospělý příběh o lásce k Carrys a její dceři Sunny. Jako vždy se to dobře čte, jen mi tam tentokrát scházel trochu větší švih.

musivila
musivila
01.12.2022 4 z 5

O nenávisti x lásce mezi sousedy již pár knih bylo napsáno. Autorka ovšem toto téma pojala zas trochu jinak, plusem zde byla určitě postava Sunny.
Jen na můj vkus se z nich stali nějak rychle kamarádi :-) Dle anotace jsem čekala, že budou mezi nimi delší dobu nějaké sousedské neshody, vzájemné hašteření …
Jinak je kniha čtivá, místy i vtipná – bavili mě jejich vzájemné sms, když Deacon vyrazil na nákup a rozhodně mě nejvíce pobavil Carysin pokus o háčkování
„Je to háčkovaný kondom? zeptal jsem se …. „Takže to není ponožka na péro?“ škádlil jsem ji.

barborelka
barborelka
28.11.2022 4 z 5

s Ward nešlápnete vedle. příjemná oddchovka na víkend.

kacenka6144
kacenka6144
23.11.2022 4 z 5

Příběh Deacona, Carys a malé Sunny - chlap s obavou ze závazků a svobodná matka s postiženou malou dcerou. Příběh s klasickým scénářem a jasným koncem. Ale potěšil a určitě i pobavil.

seracén
seracén
28.10.2022 4 z 5

Pěkný příběh,hezké zpracování,kniha mě mile potěšila.

adela2230
adela2230
20.10.2022 5 z 5

Zajímavý příběh, přesně tak, jak autorka většinou píše. Tentokrát to bylo možná více do hloubky hlavních postav a i začlenění syndromu knihu obzvláštnilo.

petulkapeta
petulkapeta
14.10.2022 5 z 5

„Nemusíš se snažit, jsi krásná sama od sebe. I když máš na sobě obyčejný triko s fleky od kávy nebo jídlo mezi zuby. Ale teď... mi bereš dech."
I když byl jeji Anti nepřítel zamilovala jsi ho nejen ona,ale i Sunny. V tomto příběhu byla vidět síla lasky a že když někoho velmi milujete jen tak to nezmizi...

Autorovy další knížky

Penelope Ward
americká, 1975
2019  87%Nesnáším tě
2019  86%Rebelský dědic
2019  84%Rebelské srdce
2020  84%Drzý bastard
2020  81%Hříšné dopisy

Kniha Anti-přítel je v

Právě čtených8x
Přečtených429x
Čtenářské výzvě11x
Doporučených9x
Knihotéce229x
Chystám se číst121x
Chci si koupit19x
dalších seznamech7x