tomas5327 tomas5327 komentáře u knih

☰ menu

Velká kniha o Bitcoinu a kryptoměnách Velká kniha o Bitcoinu a kryptoměnách Kamil Bouška

5* a kdyby to šlo tak 7! Můj názor je, že by se z této knihy měla stát učebnice na základní škole. Hezky, srozumitelně a nevtíravě vysvětluje problém našich současných peněz a proč že to má ten BTC smysl. Myslím, že přesně tohle je forma jakou by veřejnosti měl být BTC prezentován. Tam kde např. Bitcoinový standartem (po jehož přečtení musí mít čtenář vyloženě pocit, že má co dočinění se sektou která odmítá pop kulturu a konzum) selhává tak kniha pana Kamila nevtíravým a příjemným způsobem vysvětluje a nabízí možné nové úhly pohledu. DOPORUČUJI. To nejlepší co sem na tomto poli u nás četl.

29.02.2024 5 z 5


Verax – Experiment Verax – Experiment Jörg Benne

Verax mi zatemnil mysl. Dostal jsem se na 280 a nebyl schopný zvládnout úkol nebo pochopit jak pokračovat. :(

23.02.2024 4 z 5


Čtyřhodinový pracovní týden Čtyřhodinový pracovní týden Timothy Ferriss

Mám ohledně knihy rozporuplné pocity. Tak nějak nechápu jak se může jednat o bestseller. Podle mého naše společnost a civilizace stojí na práci a na budování, ale tahle kniha se vlastně snaží přesvědčit všechny skutečně pracující lidi, že i oni můžou začít přeprodávat věci na internetu za trojnásobek ceny a žít jako kybernomádi. Nevěřím tomu a vlastně ani nechci věřit. Jasně pokud jste fotograf, dává smysl že můžete svoje portfolio nabízet celému světu, ale Tim tak nějak žije v představě že se domy staví samy, auta opravují lusknutím prstu a celá naše infrastruktura funguje na počítači protože se vlastně pořád dokola zabývá jen tím, že nemáte tolik času trávit emailem, máte všechno delegovat, v práci předstírat že jste nemocný zatímco z kavárny valíte dropshiping. Asi se rovnou přiznám, že bych nechtěl žít ve společnosti kde by bylo víc takových Timů. Ať jen nehaním tak jsou v knize i dobré pasáže, citáty a myšlenky ale ty jsou obaleny do 90% patosu ala přečti si knížku a vydávej se za experta. Na druhou stranu i kdyby tahle kniha pomohla ke spokojenějšímu životu jen jednomu čtenáři tak se to pořád počítá.

05.02.2024 3 z 5


Podivná doba Podivná doba Caimh McDonnell

Po dlouhé době 5 hvězd. Moc mě to bavilo a nemohl jsem se dočkat, až budu číst dál. Postavy zajímavé, děj napínavý a přitom proložený nevtíravým humorem. Doporučuju :)

12.01.2024 5 z 5


Žít pokojně Žít pokojně Johannes Haas

,,Pán přijde naproti těm, kteří dovedou žít v přítomném dni. :)

10.08.2023 5 z 5


Tao te-ťing Tao te-ťing Lao-c´

Manželka s oblibou poslouchá filozofické disputace paní Hogenové a já jí jednou řekl, ať se nezlobí, ale že mi některé výroky připadají jako náhodné spojení co nejodborněji znějících slov jejichž smysl posluchačům uniká, ale nikdo z nich si není ochotný přiznat, že vůbec neví o čem ta paní mluví, protože všichni kolem to přeci chápou a jsou nadšení.

No a pak jsem se na doporučení dostal k této knize s výborným hodnocením a tak sem četl ty tisíc let stará moudra a hledal v nich tu světovou pravdu a moudrost a klíč k životu a duši a rovnováze abych si posléze uvědomil, že paní Hogenová je oproti tomuto jen slabý odvar a že sdělení v této knize jsou úplně někde jinde.

Klobouk dolů před čtenáři, kteří s upřímností můžou sami sobě říct, že v tomto díle nachází tu hlubokou pravdu, pra pravdu.

Vše je vším a vše je ničím.
Tao je vším a proto je ničím.
Život je Teo ale Tao není život atd

09.08.2023 odpad!


Osudy říší - Jak zajistit naše přežití Osudy říší - Jak zajistit naše přežití John Bagot Glubb

Otevřenost a nekorektnost s jakou autor o některých věcech mluví pro mě byla osvěžující jako závan čerstvého vzduchu v jinak hustém a zapáchajícím vzduchu v prostředku městské hromadné dopravy.

,,Dekadence je způsobena příliš dlouhou dobou hojnosti a moci, sobectvím, láskou k penězům a ztrátou smyslu pro povinnost.

08.08.2023 4 z 5


Bitcoinový standard Bitcoinový standard Saifedean Ammous

Na knihu mám rozporuplné názory. Všeobecná finanční část zejména o historii a teorii peněz mi přijde dobrá, ale kdekoli jinde je cítit dle mého názoru totální demagogie a patent na jediný správný názor, pravdu a vkus. Nevím jestli je to úplně dobrá reklama pro BTC, ale tomu je to naštěstí jedno.

16.10.2022 3 z 5


Měsíc je drsná milenka Měsíc je drsná milenka Robert A. Heinlein

Na můj vkus tam bylo až moc prostoru věnováno popisům věcí jako je fungování ,,řetězového” manželství atd. Od scifi očekávám ale něco jiného. Kniha by podle mého mohla mít tak třetinu stránek. Nepochopil sem proč když se jedná o mix populace tak tam pořád padá rusky ,,Da” a celkově tam na mě bylo chvílemi až moc soudruhů. Čekal sem spíš větší prostor popisu fungování volného trhu a možná i nějaké anarchie. Toho se mi ale nedostalo. Pro mě nic extra. Bohužel

03.01.2022 3 z 5


Démonova kletba Démonova kletba Dan Abnett

Temné sword and sorcery které ničím nepřekvapí. Tenhle žánr u mě stojí dost na podání samotného hlavního aktéra ke kterému si musí čtenář vytvořit nějaký vztah či sympatii. To u Maluse totálně selhalo. Má vpodstatě jen dva charakterové rysy: zálibu v mučení a absolutní toleranci vůči bolesti. Nuda…A slovo vznešený a bolest padlo v knize zhruba 1732x. Další díly číst nebudu. Není proč. Ve srovnání s bandou komisaře Gaunta je tohle provar.

25.09.2021 2 z 5


Cikáda Cikáda Shaun Tan

Po dlouhé době dávám za 5. Roztomilé, smutné a krásné :).

20.08.2021 5 z 5


Člověk a vesmír - Historie a současnost Člověk a vesmír - Historie a současnost Mark Traa

Kniha má podle mě dva zásadní problémy. První vyplývá z bohatého doplnění fotografiemi a popisky které narušují samotné čtení kvůli nevhodnému rozložení. Zkrátka čtete nějakou kapitolu která pokračuje na další strany a v tu chvíli se musíte rozhodnout zda dočíst kapitolu a k doplňkovým materiálům se vracet zpětně, nebo přerušit čtení a věnovat se fotografiím. Špatně se to četlo při obou postupech. Druhý problém je raketové tempo jakým tento obor přináší inovace a kniha se stává neaktuální a zastaralou. Ač se nejedná o starý titul tak i těch pár let stačilo na to aby dnešní rakety Elona Muska a současná kosmonautika udělali z této encyklopedie spíš pohled do historie ale fanouška současných technologii nenadchne. V tomto kontextu je podtitul Historie a současnost polopravdou.

08.07.2021 2 z 5


Zápisník cholerika Zápisník cholerika Aleš Křen

Čekal sem scénky ze života nějakýho cholera a dostalo se mi bohužel pro mě rádoby vtipných a hlavně zjevně smyšlených historek. Největší otázkou pro mě je proč se představitel hlavní postavy v knize prezentuje za cholerika když za celou jednu třetinu knihy ani nevybouchl. Přitom prolog vypadal velmi slibně. Bohužel, není to pro mě.

05.05.2021 1 z 5


Korektor Korektor Jana Kilianová

Tohle šlo těžce mimo mě. Kresby ani humor mě neoslovily. Dal sem tomu šanci asi na prvních 40 stranách a vůbec. Napadá mě jen dodat, že by měl být korektor vděčný za ty kvanta lidí co neumí psát protože má kvůli nim na chleba...

05.03.2021 1 z 5


Minimalismus Minimalismus Martina Bechyňová

Velmi čtivé a oddechové. Hloubku a něco nového v tom ale nehledejte.

02.03.2021 3 z 5


Nouzový stav – Zápisky cestovatele časem Nouzový stav – Zápisky cestovatele časem Ivan Fíla

Přečetl jsem ji jedním dechem během víkendového pobytu v klentnické Cafe Faře. Kniha je to smutná ale plná naděje. Zároveň krásná a obohacující. Až vám bude v životě úzko tak si třeba vzpomenete na osudy mnohých poznamenaných válkami, totalitou a jinou lidskou zlovůlí. Doporučuji

06.12.2020 5 z 5


Moderní cizinecká legie očima výsadkáře Moderní cizinecká legie očima výsadkáře neznámý - neuveden

Autorovi to věřím a jsem rád za rozbití oné glorifikace.

15.11.2020 3 z 5


Vlčí břit Vlčí břit William King

Vlci baví, o to víc ve společnosti i těch pozměněných působením na Zemi. Lehce kriminální zápletka je taky fajn. Dozvědět se něco o navigátorech a fungování na hlavní planetě bylo výborné zpestření. Určitě patří k těm lepším WH40K knihám.

01.02.2020 4 z 5


Horův vzestup Horův vzestup Dan Abnett

Dobře se to čte a určitě si přečtu i další díl. Srdce bojovníka nad astares plesá. Horus je frajer, jsem zvědavý co bude dál dál a kde se co po...e.

30.12.2019 3 z 5


Kluzký Kluzký Pavel Korněv

První dvě třetiny knihy se vlastně nestalo vůbec nic. Styl psaní formou myšlenek už mě vyloženě vytáčel: "Oh, eh, kde to jsem, jo tady, co si dám na snídani? Eh 100g vodky, ještě že mám své vrhací nože, to je tvrďák, proč je mi taková zima/vedro." Děs... Závěr knihy o něco málo lepší ale další díl číst nebudu. Musel sem se do toho vyloženě nutit. Hrozivá škoda protože z prostředí by se toho dalo vylámat spoustu.

26.12.2019 2 z 5