Bitcoinový standard

Bitcoinový standard https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/496093/bmid_bitcoinovy-standard-7fY-496093.png 4 13 2

Nakladatelství Braiins Publishing připravilo pro české a slovenské čtenáře dlouho očekávaný překlad knihy, která již od svého prvního vydání v roce 2018 patří mezi základní četbu pro všechny, kdo chtějí do hloubky porozumět peněžní podstatě bitcoinu. Autor, světově uznávaný ekonom a teoretik bitcoinu, provází čtenáře dostavadní historií peněz a zkoumá, jak jednotlivá platidla získávala a ztrácela svou peněžní roli. Nachází paralely mezi těmi nejzdravějšími penězi minulosti a bitcoinem, který se podle něj bude stále více profilovat jako decentralizovaný a zejména svobodný uchovatel hodnoty, pro všechny, kteří chtějí mít své peníze pod kontrolou. Jak autor píše v závěru předmluvy: Osobní odpovědnost představuje skutečnou investici, kterou vstup do světa bitcoinu vyžaduje. Stejně tak tou nejlepší investicí je investice do vzdělání a kniha Bitcoinový standard představuje ideální příležitost, kde začít.... celý text

Přidat komentář

tomas5327
16.10.2022 3 z 5

Na knihu mám rozporuplné názory. Všeobecná finanční část zejména o historii a teorii peněz mi přijde dobrá, ale kdekoli jinde je cítit dle mého názoru totální demagogie a patent na jediný správný názor, pravdu a vkus. Nevím jestli je to úplně dobrá reklama pro BTC, ale tomu je to naštěstí jedno.

SebastianŠvand
26.07.2022 4 z 5

Kniha, kde se dozvíte o historii peněz a různých manipulací s nimi. V závěru knihy shrne bitcoin a proč by se měl stát tvrdými penězi.


Štítky knihy

peníze kapitalismus liberalismus finance Rakouská ekonomická škola kryptoměna bitcoin

Autorovy knížky

Saifedean Ammous
palestinská
2022  83%Bitcoinový standard

Kniha Bitcoinový standard je v

Právě čtených2x
Přečtených14x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce7x
Chystám se číst10x
Chci si koupit2x