Verax – Experiment

Verax – Experiment https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/457127/bmid_verax-experiment-UUd-457127.jpg 4 13 6

Tvá loď je těžce poškozena. Jedinou naději na záchranu skýtá odlehlá vesmírná stanice v systému Veraxia. Podaří se ti zde nouzově přistát, záhy však zjistíš, že se v ponurých chodbách stanice ukrývá něco děsivého. Zdá se, že na stanici probíhal jakýsi experiment, který se vymknul kontrole. Z lovce se náhle stává lovený. Tvůj úkol je jasný: Přežij! V tomto napínavém gamebooku čítajícím více než 600 odkazů tě čekají náročná rozhodnutí. A každé z nich může být tvé poslední…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Sci-fi , Gamebooky

Vydáno: , Mytago
Originální název:

Verax – Das Experiment , 2018


více info...

Přidat komentář

Kamba
26.02.2024 5 z 5

s Tomášem vyřešeno, pro jistotu pro ostatní: ve Veraxu jsou chyby, proto doporučuji kouknout na https://www.mytago.cz/blog/verax-errata

tomas5327
23.02.2024 4 z 5

Verax mi zatemnil mysl. Dostal jsem se na 280 a nebyl schopný zvládnout úkol nebo pochopit jak pokračovat. :(


ParallyShawy
11.04.2022 5 z 5

Když si vezmete tento gamebook do ruky, tak vám příjde, že to hraní bude sakra dlouhý. Nenechte se však tím odradit, dohrát tento GB můžete poměrně rychle, ale můžete se do něj ponořit a hrát ho vícero způsoby, dokonce jsou k dispozici dvě odlišné postavy. Na konci knihy je také jakýsi seznam achievementů, které vás nabudí pro opětovné hraní. Skvěle psaný úvod i zbytek hracího textu vás nenechá si odpočinout. Za mě skvělý sci-fi počin a víc takových pěkně prosím :)

jacqueline
25.03.2021 5 z 5

Tenhle gamebook mi opravdu sedl. Pravidla tak akorát složitá ale hlavně funkční. Styl psaní mě vtáhl do děje a určitě si brzo zahraju znova, třeba za druhou postavu. Myslím, že tenhle GB má co nabídnout i po několikaterém hraní.
Zajímavá mi přijde možnost uložení hry, ale nevyužila jsem jí, třeba příště...
Hrála jsem za Velazqueze a uvítala bych aspoň trochu složitější rébusy. Moc jsem si nezabojovala, snad když si zahraju za Volkova nebo možná bude stačit nebýt takový srab.
Každopádně setkání s Veraxem doporučuji

cziss
24.01.2021 4 z 5

EDIT2: POZOR, V KNIZE JE UŽ DRUHÁ A DOST ZÁSADNÍ ERRATA, viz zajímavostí.
__________________________________________________________________________
Můj první pokus byl za Velazqueze. Logickou hádanku jsem dostal pouze jednu a ještě to bylo spíš tak pro školáčka z prvního stupně ZŠ. Na to jak je knížka tlustá a plná odkazů, jsem ji měl dohranou poměrně rychle. Tento GB spíše než na dlouhý příběh "hraje" na nadstandardní možnosti opakování. Vybízí k tomu v posledním odkazu a systémem ukládání hry. Atmosféra byla super, hodně ale záleží jak knihou procházíte - u mého prvního pokusu se vytratila poměrně rychle.

EDIT po několikerém dohrání za obě postavy: Čekal jsem něco trochu jiného, knížka je vyloženě koncipovaná tak, že se čeká, že ji zahrajete několikrát. Já bych spíš ocenil delší příběh. Výtku mám k pravidlům boje, jsou možná zbytečně složitá. Naopak pěkné jsou ilustrace a to, že odkazy "drží u sebe".

Pro CZ vydavatele: Toaletní vazba a miniaturní písmo takovému GB vážně nesedí. Chybějící přehled odkazů v horním rohu a přitom číslo stránky tam je... Na co? Errata vyřešená tak, že místo toho, abyste do knihy vložili papírek připravený na vlepení do knížky, tak si musím tisknout zbytečně celou dvoustranu? To jako vážně??? Vy ten boom GB chcete zabít?...

ienda.spk
16.01.2021 4 z 5

Před otevřením tohoto počinu jsem byl plný očekávání. Po pěkném úvodním prologu nadešla chvíle seznámení se se základními pravidly a od počátku na mě "dýchala" atmosféra Vetřelce. Ta se mě držela až do konce. Hrál jsem za postavu Velazqueze. Tady kniha slibovala více logických hádanek a méně bojů. Nutno podotknout, že jsem konfrontaci se soupeřem zažil jen jednu z blízka a mozek zahřál 4x. Nebylo mě mými volbami dopřáno zažít blasterovou přestřelku. Nakonec nevadí. Podařilo se mě uniknout z Verocity a dokončit tak dobrodružství na první pokus. Do hry se opět ponořím znovu, protože jsem neodhalil všechna zákoutí stanice. Svým přístupem jsem nedostal úplně přesnou odpověď na otázku "Co se tu sakra stalo?". Znovuhratelnost je zaručena. Ať už členitostí příběhu nebo možností hrát za další postavu Volkova. Ten by měl zažít více akce a té je tady víc než dost. Určitě doporučuji.

Štítky knihy

gamebooky kosmické lodě

Autorovy knížky

Jörg Benne
německá, 1975
2020  88%Verax – Experiment

Kniha Verax – Experiment je v

Přečtených14x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Knihotéce18x
Chystám se číst20x
Chci si koupit13x
dalších seznamech1x