Zápisník cholerika

Zápisník cholerika https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/450719/bmid_zapisnik-cholerika-9RD-450719.jpg 4 17 9

Existují lidé, kteří prožijí celý svůj život bez toho, aby se jim přihodilo něco dramatického, a mezi jejichž největší životní dobrodružství se dá počítat zakoupení měsíční jízdenky. Pak je tu ovšem další druh lidí. Ti nemohou ani přejít přes ulici, aniž by se to obešlo bez nějaké opičárny nebo bez toho, aby na ně začal mluvit hořící keř. Kniha přibližuje životní peripetie jednoho Pražáka – ať už jde o zážitky pracovní, šermířské, či osobní – odehrávající se v bizarním kolotoči historek, náhod a shod okolností.... celý text

Přidat komentář

Jeninas
25.12.2023 3 z 5

Knihu jsem dala mamce, které tehdy sedla a hodně jí pomáhala po smrti táty. Já se k ní tedy dostala až nedávno a bohužel mě nebaví. Asi musíte mít rádi tento typ člověka a jeho pohled na život, aby vám to přišlo vtipné... Celkově mě knihy z Pointy zklamaly a už je nekupuji.

JointlieKat94
31.12.2021 3 z 5

"Zápisník cholerika" a mě zrovna zajímal ten vtipnej cholerik, kterýho jsem v knize teda nepoznala. Musela jsem i googlit, jestli jsem cholerika celej život nechápala špatně a ono ne.

Nebavila jsem se. Historky mi nepřišly vtipné a spíš jako by byly smyšlené. Nebyly prostě uvěřitelné. Nebavily mě ani narážky na naše slavné osobnosti.. skokanka Bartošová, kupříkladu.

Jediná vtipná storka, "Úskalí domácí kuchyně" mě pobavila tak, že jsem ji přečetla i rodině, ale jinak nic. Možná úsměvné, něco málo.. ale je to prostě slabé. Je to málo. Omlouvám se.


katynka78
17.10.2021 5 z 5

Tip na tuto knížku jsem dostala v jedné skupince, kde si taky píši o knihách a sdílíme tam své názory, co čteme a radíme si, do čeho se pustit a do čeho ani náhodou. Mimochodem ta milá osůbka je i tady na Databázi, viď Kexino - posílám poděkování!

Tato knížka mne zaujala už svým názvem. :-) Můj táta je cholerik, mně se to taky občas stane a tudíž jsem si chtěla přečíst o někom, kdo s tím taky bojuje. A jelikož jsem věděla, že to má být humorné, o to víc jsem se na čtení těšila.
A opravdu - MUSÍM DOPORUČIT - TO JE NAPROSTO PARÁDNÍ! Kdo se chcete pobavit, zasmát, nepřemýšlet až tak nad dějem, jen se nechat nést příběhem stejně jako životem, tak do toho!
Často si vzpomenu na nějaký bonmot, kterým si opět přivodím úsměv na tvář.

Při čtení jsem se smála často tak nahlas, že i manžel musel přijít a sám si přečíst, čemu se tak lochčím.
Fakt perfektní styl psaní, svižné, nenásilné, naprosto barvitě vylíčené a bravurně popsané.
Fakt paráda.
Jediné, co bych autorovi vytkla, je ten jeho fórek na zpěváka Petra Muka - to se opravdu nehodilo a tam jsem se i naštvala. Navíc, když ten jeho vtip není založený na pravdě.
Ale jinak jsem si to opravdu ale opravdu moc užila.

tomas5327
05.05.2021 1 z 5

Čekal sem scénky ze života nějakýho cholera a dostalo se mi bohužel pro mě rádoby vtipných a hlavně zjevně smyšlených historek. Největší otázkou pro mě je proč se představitel hlavní postavy v knize prezentuje za cholerika když za celou jednu třetinu knihy ani nevybouchl. Přitom prolog vypadal velmi slibně. Bohužel, není to pro mě.

magnolia
14.04.2021 3 z 5

Mám v naší knihovně jednoho čtenáře , který čte jenom "něco veselýho" (a on sám mě často rozesměje, takže si zaslouží speciální péči :). Jenže napsat humoristickou knížku opravdu není žádná sranda a každý má také jinou představu o humoru. U této novinky a prvotiny jsem se zpočátku docela bavila, když jsem si zvykla na způsob vyprávění. Ke konci knížky už mi to sypání historek moc vtipné nepřipadalo a dost mě štvaly nepovedené obrázky, které někdy dokonce prozradily pointu dřív, než jsem se k ní dostala v textu (naštěstí je jich tam málo). Pochvala za odborně pojaté názvy kapitol. A k názvu - autor mi jako cholerik nepřipadá, což je nakonec dobře :) Snad bude mít knížka úspěch.

Kexina
04.03.2021 5 z 5

Řekla bych, že tohle je přesně ten typ knihy, kterou buď odložíte po pár stránkách, nebo se budete královsky bavit. Přiznám se na rovinu, že první hlasitý záchvat smíchu mě přepadl někde u strany 23. I když ne každá kapitola je k popukání, s autorem sdílím shodný smysl pro humor i obdobný náhled na svět, takže jsem se už dlouho takhle nepobavila.

iceVS
14.02.2021 5 z 5

Velmi nekorektní čtení :-)
Knihu jsem brala do ruky s myšlenkou - tak se ukaž, chlapče...
Už v půlce knihy jsem ovšem ztratila tvář a smála se nahlas. Takže jsem se prochechtala nedělním dopolednem a jsem skvěle naladěná.
Co si přát víc?

Nočnípták
07.02.2021 3 z 5

Pobavilo. Vtipné. Někdy trochu, jindy hodně. Největší "řízek" je Terezka.

Ronnie68
01.01.2021 5 z 5

Kniha mě skvěle pobavila ...

Autorovy knížky

2020  81%Zápisník cholerika

Kniha Zápisník cholerika je v

Přečtených22x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených5x
Knihotéce7x
Chystám se číst38x
Chci si koupit6x