toimax toimax komentáře u knih

☰ menu

Zelená krev 1 Zelená krev 1 Masasumi Kakizaki

Tak to bylo něco, atmosféra která by se dala krájet, skvělá kresba, zajímavý příběh z prostředí gangů a především hlavní hrdina Reaper který mě prostě baví. Green Blood je fakt super manga a budu v ní pokračovat dal, zatím je to za pět hvězd.

17.09.2023 5 z 5


Domovina Domovina Bill Willingham

Další naprostá pecka, jediné co mi tu chybělo byla Sněhurka a Wolfí. Ale jinak bomba konečně se podíváme do Domoviny a Modrák jako mstitel je hrozně cool. Sedmý díl už čeká na poličce až bude čas tak se do něj pustím. Tady dávám 95%.

22.05.2023 5 z 5


Boj Boj ONE (p)

Zatím asi nejslabší díl, ve které je sice hodně akce ale málo vtipů a to mě docela mrzí. Ale furt dost solidní a na pokračování se těším 80%.

19.03.2023 4 z 5


Trpká období Trpká období Bill Willingham

Já už fakt nevím co o této sérii komiksů psát, opět je to pecka. Část z druhé světové mě hodně bavila stejně tak i část z přítomnosti. No jsem zvědavý kam se to zase posune, ale trochu se bojím že Wolfi bude teď pár dílu mimo 90%.

19.03.2023 5 z 5


Zabít Dendžiho Zabít Dendžiho Tacuki Fudžimoto (p)

Zatím je to pro mě osobně nejslabší díl, ale furt dost solidní záležitost. Nakonec dám čtyři hvězdy i když jsem chvilku přemýšlel že dám tři, ale jsou to čtyři hvězdy s odřenýma ušima takže 70%.

16.03.2023 4 z 5


Pochod dřevěných vojáčků Pochod dřevěných vojáčků Bill Willingham

Já už nevím co na to říct, je to prostě bomba. Opět je tu trochu té detektivky ale hlavně je u i ten obávaný nepřítel z domoviny, skvělý příběh, hlášky, akce a opět super vztah Wolfiho se Sněhurkou 100%.

26.02.2023 5 z 5


Láska jako z pohádky Láska jako z pohádky Bill Willingham

No co říct opět skvělé čtení, jediné co mi trošičku vadilo byl obličej Wolfiho který mi někdy přišel směšný, ale jinak super příběh, postavy, humor a hromada intrik které jsou skvělé. Takže 100% a čtvrtý díl už čeká v poličce.

24.02.2023 5 z 5


Farma zvířat Farma zvířat Bill Willingham

První díl se mi líbil o trochu víc ten byl hodně dobrá detektivka, a tohle je fakt slušná hra o přežití za 90%. Jen škoda že Wolfi tu neměl moc prostoru snad v dalším díle.

19.02.2023 5 z 5


Berserk 1 Berserk 1 Kentaró Miura

Uvidím co další díly do kterých se hrnout nebudu ale časem si je přečtu. Co bych pochválil je kresba. A teď k záporům pro mě zatím nesympatické hlavní postavy, tempo, příběh mě zatím moc nebaví a někdy jsem měl pocit že mi tam chybí i nějaká ta stránka páč jsem někdy nevěděl co se tam vlastně děje hlavně když dojde na akci. No zatím teda nic moc ale setra mě asi donutí přečíst i zbytek, který doufám že bude lepší ale zatím 50%.

26.12.2022 3 z 5


Jednou ranou Jednou ranou ONE (p)

One Punch Man je moje nejoblíbenější anime a u mangy to bude asi stejný, je to vtipný, akční, hrozně hravý a dokonale paroduje to superhrdinský žánr takže 100%.

30.11.2022 5 z 5


Motorovka vs. netopýr Motorovka vs. netopýr Tacuki Fudžimoto (p)

Stejně vtipný jako první díl, jen o trochu lepší a s lepším tempem. Na další díl se těším a jsem hodně zvědavý tak se tahle šílenost zase posune 85%.

30.11.2022 4 z 5


Pes a motorová pila Pes a motorová pila Tacuki Fudžimoto (p)

Jako moje zasvěcení do mangy to fungovalo dost dobře, sice mám pár výtek podle mě tempo a skákaní mezi vtipnými a vážnými pasážemi, ale jinak se do dobrý příběh který mě navnadil abych si přečetl více mangy 80%.

13.11.2022 4 z 5


Béowulf Béowulf Santiago García

Není to špatné, ale že by to bylo něco extra říct taky nemůžu a to mě příběh Beowulfa vždy zajímal a bavil. Kresba umí být působívá, ale tváře postav vypadají dost blbě a příběh se mi taky zdál uspěchaný. Radši zůstanu u Zemeckisova filmu a půjdu si přečíst původní knihu. Za mě nadprůměrných 60%.

22.09.2022 3 z 5


Thor: Zabiják bohů Thor: Zabiják bohů Jason Aaron

Tohle byl nářez, skvělý komiks který se nebojí krve. Thor: Zabiják bohů se řadí vedle komiksů Harleen nebo Old Man Logan jako jeden z nejlepší komiksů co jsem kdy četl, díky skvělé kresbě, příběhu a postavám.

20.09.2022 5 z 5


Sunstone 1 Sunstone 1 Stjepan Šejić

Další komiks od Šejiće přečten a znovu dokazuje to, že je to dobrý tvůrce. Je tu hezká kresba, povedené a vtipné momenty, sympatické postavy a zajímavé nahlédnutí do BDSM světa. Rozhodně si rád přečtu i pokračování. Ale tenhle prví díl má u mě jeden velký problém, a to ten že Šejić napsal Harleen a Pod křídly smrti a tyhle dva komiksy považuji za nejlepší co jsem kdy četl, a bohužel první Sunstone se jim nevyrovnal, tak snad ty další díly budou lepší. Tento si odnáší slušných 70%.

14.07.2022 4 z 5


Koralina Koralina Neil Gaiman

I když se mi film hodně líbí tak si myslím že je zbytečně zdlouhavý, ale kniha je mnohem svižnější a asi i o trochu lepší. Opravdu mě to bavilo čist a je to moc hezká knížka, ale dětem ji před spaním opravdu nečtěte.

28.06.2022 5 z 5


Batman: Dvojník Batman: Dvojník Mattson Tomlin

Temný, špinavý, brutální a sakra chytlavý komiks, který svou inspiraci nejnovějším filmem o Batmanovi opravdu nezapře. Já jsem z toho to komiksu nadšený a opravdu hodně se mi líbí jeho styl. Batman tu dostává opravdu čočku a realističnost se sem hodím, zkrátka je to výborný komiks který se do mé top 10 určitě dostane100%.

18.06.2022 5 z 5


Pod křídly smrti Pod křídly smrti Stjepan Šejić

Povedená akční komedie s trochou toho hororu, která má užasnou kresbu, postavy, příběh a fajn humor. Po Harleen jsem si řekl že Stjepan Šejić je autor komiksů které se vyplatí číst a Pod křídly smrti to zase dokazují, je to velká pecka. Teď jdu pokračovat Sunstonem.

23.04.2022 5 z 5


Úhel pohledu Úhel pohledu Todd McFarlane

Bohužel mě tento komiks moc nebavil, a silně pochybuju že si ho někdy přečtu znova. A to Spider-mana mám hodně rád.

08.04.2022 2 z 5


Harleen Harleen Stjepan Šejić

Jeden z nejlepších komiksů co jsem kdy četl, Harleen se dokázala s klidem vyrovnat a možná i překonat komiks Old man Logan. Tohle je komiksová špička, úžasná kresba a skvělý příběh zrodu mé oblíbené postavy Harley Quinn.

03.04.2022 5 z 5