Koralina přehled

Koralina
https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/1180/bmid_koralina-2Tg-1180.jpg 4 1445 1445

Malá Koralina Jonesová je chytrá a zvědavá holčička, která nenávidí, když si lidé pletou její jméno a oslovují ji Karolíno. Poté, co se rodina přestěhuje do nového domu, musí jej Koralina ihned celý prozkoumat. Objeví dvacet jedna oken a čtrnáct dveří, přičemž jen třináct z nich se dá otevírat a zavírat. Čtrnácté jsou zamčené a zůstávají pro Koralinu záhadou. Když se jí jednoho dne konečně podaří je otevřít, dostane se do jiného bytu v jiném domě, který se tomu jejich náramně podobá. Žije v něm ovšem Druhá matka, s knoflíky místo očí, která Koralinu považuje za své dítě a nehodlá ji pustit zpět...... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Polaris

Coraline, 2002

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Koralina. Přihlašte se a napište ho.

uzivatel2668
11.09.2024

Nové obrázkové vydání. Hororové čtení už pro mě. Předčítám i dceři, ta je překvapivě v pohodě. Hezký fantazijní příběh, stojí za přečtení. Autora si chci více objevit.

Kenihja
01.09.2024 4 z 5

Kniha je krátká na čtení a velmi zábavná. Film je hezky natočený.
Bude vám z toho běhat mráz po zádech ale nebudu lhát, kdybych našla u sebe v bytě mini dveře tak bych tam vlezla.

ZiPur
15.07.2024 2 z 5

Bohužel jsem knihu četla až poté, co jsem viděla film, takže nemohu objektivně hodnotit. Oproti filmu scházela imaginace.

Ocenění knihy (3)

2003 - Locus Awards (Best Young Adult Novel)
2003 - Locus Awards (Best Young Adult Book)
2002 - Bram Stoker Award (Best Work for Young Readers)

Kniha Koralina v seznamech

v Přečtených2 084x