Úhel pohledu

Úhel pohledu https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/409263/spider-man-uhel-pohleduVNuMVb-2qB-.jpg 4 83 20

Kanadou se šíří zvěsti o vraždícím bigfootovi a počet mrtvých stoupá. Peter Parker se vydává na místo a hledá odpovědi. S pomocí divokého mutanta Wolverina se pouští do boje s prastarým nepřítelem. Pavoukovitý Avenger však netuší, jak nebezpečný umí mrazivý sever být...

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Hachette
Originální název:

Spider-Man: Perceptions , 1991


více info...

Přidat komentář

ArkAngel
09.07.2022 3 z 5

První příběh s Hobgoblinem a Ghost Riderem (Danny Ketch) byl velmi slušný a vytasil se s myšlenkami, co je údělem hrdinů. Příběh s Wendigem byla ale natahovaná nuda. Wolverine tu tradičně vystupuje jako ochránce zvířat, který tuší, že Wendigo je v tom nevinně. Oba příběhy víceméně pojí zneužívání dětí (kněz, Hobgoblin, vyšetřovatel), ale to se autor nemohl vytasit s něčím jiným a musel to servírovat hned v několika variantách za sebou? Určitě by se s tím pracovat mělo, ale variabilita by trochu neuškodila.

toimax
08.04.2022 2 z 5

Bohužel mě tento komiks moc nebavil, a silně pochybuju že si ho někdy přečtu znova. A to Spider-mana mám hodně rád.


SimonDobes
23.07.2021 3 z 5

Spider-mana mám veľmi rád a na tento komiks som sa tešil. Skladá sa z dvoch príbehov - Masky a Úhel pohledu. Páčili sa mi oba, no druhý o čosi viac. Keď som zbadal, že v prvom príbehu sa vyskytuje Ghost Rider, potešil som sa. Jeho prítomnosť ma ale sklamala - správal sa divne. V druhom príbehu som zažil príjemnú, dobre vystavanú, detektívku, kde sa nám objavil aj Wolverine. Čo sa týka kresby, mňa moc neohúrila - občas na mňa pôsobila neprirodzene.

Skallarix
08.02.2021 2 z 5

♫ ... Spider-man, Spider-man... ♫
Pořád mi zní v hlavě ta stařičká úvodní znělka z původního kresleného seriálu ze šedesátých let, který vznikl dle komiksu o "Pavoučím muži". Pravdou ale je, že mě si získal seriál o Spider-manovi až ten z devadesátých let, taktéž animovaný. Tedy - když mi bylo snad méně než deset let. Stejně tak i kreslený animáček "X-MEN", zřejmě stejně starý, jakožto zmiňovaný Spider-man. Ale proč o tom píši.... V tomto komiksu se setkává právě pavoučí hrdina s Wolverinem, známým a populárním tvrďákem z party X-MENů. Ale i dvě oblíbené komiksové postavičky z dětství nezachránily jinak slabý děj tohoto výběru, ve kterém se oba za ne zrovna hladké spolupráce snaží zachránit cosi, o čem nevíte, jestli to přidat na seznam vyhynulých druhů, nebo mu zajistit základní lidská práva.
Dále se tu i Peter Parker setkává s démonicky (a až zbožně) spravedlivým Ghost Riderem, který mi nikdy nepřirostl k srdci.

Vždycky jsem si říkal, jak je ten Marvelovský svět plný superhrdinů a superpadouchů sakra malý a jak všichni o sebe doslova zakopávají....

Deimos
30.11.2020 4 z 5

Zajímavé setkání Speedyho a Wolverina. Stejně tak je tu třetí do party - Wendigo, se kterým se setkávám poprvé. Komiks je spíš detektivní/kriminální. Hlavní role tu podstatě není, party jsou vyrovnané, možná má nejvíce prostoru Wolverine a Spider-man oproti tomu je na můj vkus upozadněný. Případně má méně prostoru, než by čtenář očekával od prvního svazku nové série. Kresba lidí je o něco slabší, oproti tomu prostředí je pečlivě nakreslené. Ačkoliv je komiks/kresba staršího data, nepůsobí vůbec nudně nebo zastarale. Kvalita mě překvapila. Příběh je poměrně zajímavý a odlišný. Hlášky se občas trefí a pobaví. Za mě to tedy není úplně špatný start. (78%)

Delphín
30.09.2020 4 z 5

Masky
,,Hrát si na superhrdinu není hračka. Je to osud. Sami se rozhodujeme dělat dobré skutky. Nebo zlé. Měli jsme na výběr."
Chápu, že si tento příběh získal sympatie řady čtenářů, ale mně to prostě nesedlo. Hobgoblin je psán dobře, jinak mi to ale přišlo jako dost prazvláštní pokus o týmovku Spidey - Ghost Rider.
Úhel pohledu
,,Copak vážně pod stromy nevidíme les? A chceme ho vůbec vidět?"
To byl naopak skvěle napsaný příběh! Pravá temná a na Spider-Mana nezvykle brutální detektivka, ve které se ale potká Spidey s Wolverinem a jo, ti dva se skvěle doplňují! Celý příběh je navíc psán dost kvalitně, takže oželíte bez problému odhalení skutečného vraha, u kterého si neřeknete něco ve stylu -cože, to jsem fakt nečekal!- což je velká škoda, celému jinak výborně rozjetému ději to trochu podkopává nohy.
Celkově je ale tenhle komiks dost kvalitní start do celého kompletu. A konkrétně toto číslo za 49 Kč? Luxus!

Marquis
29.07.2020 5 z 5

Úvodné Masky boli vynikajúce a pripomenuli mi jednu z Netopierových a Supermanových jednoaktoviek, kde taktiež obaja stáli zoči-voči šialenému Zlu. McFarlaneova kresba je dokonalá a divoké farby ešte viac podtrhujú atmosféru. A Ghost Rider sa sem tak dokonale nehodí, až je to ako vystrihnuté z Pavúkovej najhoršej nočnej mory...

Uhol pohľadu je napriek názvu báječne jednoznačný. Wolvieho snaha o záchranu Wendiga je síce patetická, nie však nepochopiteľná, Spidey je možno tak trochu bokom, ale rysujúca sa tímovka plynule smeruje k nepredvídateľnému finále...

Za mňa maximálna spokojnosť a už beriem do rúk ďalší zošit Komiksového výberu.

dexterman
12.07.2020 4 z 5

Krásná práce. Skvělé napsané a nakreslené. Ta Vsuvka na začátku z Goblinem byla parádní. Jinak celkový příběh neurazí ale ani moc nenadchne. Nicméně kresba se povedla. Wolwerine a spider man se parádně doplňují. Doporučuji přečíst každému

MichalPuchovsky
09.05.2020 5 z 5

Veľmi dobre zvolený úvodný diel Spajdrmen kompletu. Masky skvelo fungujú ako psychologické zamyslenie sa nad údelom superhrdinov. Uhol pohľadu je zase kvalitná detektívka s noirovým presahom. Nádherná kresba McFarlana je správna čerešnička na torte.

Ivan Kučera
11.11.2019 4 z 5

Pecka. Moje prvé stretnutie s Toddom McFarlaneom (Spawn) a musím povedať, že som sa neskutočne bavil. Dvojzošit, v ktorom Spajdy musí spojiť sily s tak odlišnými partnermi, ako sú Ghost Rider a Wolverine, šliape od začiatku do konca. Obaja páni majú oproti Pavúkovi úplne inak nastavenú morálku, rovnako tak štýl boja proti zločincom. Najradšej ich vidia mŕtvych a nepripadá im na tom nič čudné. Naopak, Spajdy verí v dobro ľudí (aj zločincov) do poslednej chvíle. Postaviť na ich stranu ukecaného pohoďáka Spider-Mana (a navyše ho fláknuť do studených kanadských lesov, čo ozaj nie je jeho parketa), by sa mohlo javiť byť podobne nešťastným nápadom, ako keď ho kedysi postavili po bok Cloaka a Dagger. Vtedy to nefungovalo. Teraz to, našťastie, funguje. Sieťomil zostáva sám sebou, ale to našťastie aj Wolverine a Ghost Rider. Takže kým Spajdy je vyložený klaďas, zvyšní dvaja na to idú brutálnejšie. Vôbec, Úhel pohledu je nečakane tvrdý. Obsahuje plno vyložene halucinogénne psychopatických obrazov (hlavne Masky) a smrti nevinných (vrátane detí, čo je v komikse s Pavúkomilom nevídané). V neposlednom rade je to vizuálna smršť; McFarlaneaho kresba je úžasná, neskutočná a fenomenálna. Okamžite som si ju obľúbil. Scenár je jedna veľká akčná jazda, počas ktorej sa nestíhate nudiť. OK, uznávam, časom je toho všetkého možno až priveľa a niektoré okná sú nakreslené tak veľkolepo, až som sa v nich trochu strácal. Za mňa každopádne bomba a skvelý štart Spider-Manovho komiksového kompletu.

3DD!3
05.11.2019 5 z 5

McFarlane udělal v devadesátkách ze Spideyho hláškujícího bouchače a v Úhlu pohledu ho dal dohromady s Wolverinem, aby v kanadě lovili vraha malých dětí. Tenhle přístup se mi líbí. Ovšem to co udělal v povídce Masky je ještě vyšší liga. Hororové výjevy a sundávání tváře, do toho magor Ghost Rider. V závěru povídky je sice trocha moralizování, ale to jako by dodal redakční guru DeFalco. Neskutečná pecka. Tohle mi sedí. Téhle sérii bych přál kompletní počeštění.

Terva
24.10.2019 3 z 5

Malá ochutnávka (Masky):
Tak už dost! Všichni přestaňte.
Copak nevidíte, že už tu masku nemám?
Teď sklapněte!
Nebo vás přinutím trpět ještě víc.

Mám pocit, že jsem nějak moc nepobral povídku Masky. Připadala mi chaotická a nesouměrná. Sice tu naoko spolupracuje Ghost-Rider se Spider-Manem, ale jejich spolupráce je spíš chaotická. Jedinou kladnou postavou tu tak byl Adam, ale s ním si čtenář nemůže být jistý, na čí straně vůbec je. Scénář zmatečný, kresba průměrná. Masky #6 - #7 za 3 (***)

Citát: A tak ďábel s démonem bojují proti sobě..... (Masky)

V povídce Úhel pohledu #8 - #12 se poprvé seznamujeme s Wolverinem. S tím Wolverinem v modro – žluté (Pardóm - Žlutomodrý) realitě. Tohle je dobrý příběh. Obsahuje násilí, krev, žalost, smrt i lásku. Tohle je víc propracovanější, akčnější s nádechem brutality. Faktem je, že tu možná má víc prostoru Wolverin než Spíďa. Hodnocení této povídky je za 4 (****)

Malá ochutnávka (Úhel pohledu):
Takže si to vyjasníme, ty jsi omylem ( s důrazem na slovo omylem) držel nůž u krku té drobné staré paní, protože si ho chtěla koupit a nemohla přečíst značku na čepeli? Zatím to zní přesvědčivě.

Tento svazek ze série Komiksový výběr obsahuje sešity Spider-Man #6 - #12. Sešity jsou rozdělené do povídek Masky #6 - #7 a Úhel pohledu #8 - #12. Obě povídky napsal a nakreslil Todd McFarlane. Z obou příběhů jsem vybral dvacet citátů. Celkové hodnocení je průměrem hvězd z obou povídek. Přikláním se spíš k 60% a přemýšlím nad tím, že pokud má vyjít 60 knih, mělo by tohle být jako návnada z toho nejlepšího. A na druhou stranu, tohle stálo jen 59 korun, tak proč za tak málo dávat něco dobrého? Čtenář jako já jen doufá, že další knihy nebudou horší. Při čtení jsem poslouchal skupinu Pink Floyd a jejich živé album The Dark Side Of The Monn.

Citát: Pravidlo je prosté: Pokud se to hýbe, zastřelit! (Úhel pohledu)

KubaHanzelin
22.10.2019 4 z 5

Úvodní příběh s Hobgoblinem a Ghost Riderem byl velký kreslířský chaos, příběh fajn, ale žádný zázrak.
Úhel Pohledu a "týmovka" Spíďy a Logana byla správná detektivka, která mě opravdu mile překvapila, kresba už nebyla tak chaotická, i když mi tolik nevyhovovala jako u jiných komiksů, asi to bude tím šrafováním. A navíc za tohle dát jen 49 kaček? paráda! Skvělý nakladatelský nápad

Atlantis
17.10.2019 4 z 5

Nemám rád kresbu Todda McFarlanea. Je v ní spousta šrafování, miniaturních čárek a celkově je hodně nepřehledná. V některých sekcích vyloženě zkoumáte, na co se díváte. A zbytečně jste tak vytrháváni z příběhu.
Největším plusem jsou pro mne vedlejší postavy. Ghost Rider a Wolverine jsou natolik zajímavé postavy, že výborně oživují Spidermanův svět. A v kanadském příběhu je víceméně Wolverine hlavní postavou, taže za mne velké plus.

venomslav
12.10.2019 4 z 5

Skvělý akční příběh

hippiesak
07.10.2019 3 z 5

Nebyl to úplně špatný komiks. Ale není to ten typ grafiky, který mám rád. Zase na druhou stranu, jako startovní číslo vydavatele za 49Kč za tuto velkou knihu to byl dobrý "kšeft". Samotný příběh je celkem dobrý. Za mě 50/50, nebo spíše lepší polovina :)

martinstefko
03.10.2019 4 z 5

Kniha "Komiksový výběr Spider-Man 1: Úhel pohledu" je dobrým začátkem série, kde se nám má představit Spider-Man. Docela se na další jeho příběhy, které ještě nevyšly v češtině, těším, protože tohle byl vždycky superhrdina, jehož jsem si oblíbil nejvíce. Vlastně první komiks o superhrdinech jsem četl s ním, ale to i další spousta lidí. Kniha "Komiksový výběr Spider-Man 1: Úhel pohledu" navíc prezentuje fakt, že jsou zde ještě příběhy s tímto superhrdinou, které jsou dobré a které stojí za čtení. A snad jich bude ještě víc. Zatím jsem tedy rozhodnut u série vytrvat a budu podobně jako u "Nejmocnějších hrdinů Marvelu" a "DC komiksového kompletu přinášet recenze na jednotlivé díly. Uvidíme, jak dlouho mi to vydrží.

Dody345
26.09.2019 4 z 5

První příběh s Goblinem nebyl extra záživný, ale dalo se to v pohodě číst. Následný příběh s Wendigem a Wolverinem se mi velmi líbil.

Spojenc
29.05.2019 4 z 5

Spider-man je hrdina, který mě přivedl k Marvelu a tohle byl můj 1. komiksový svazek s ním. Komiksy uvnitř se mi líbili, baví mě je číst ale filmové zpracování je přece jenom nejlepší. Jediné co mě trochu zarazilo je překlad jeho jména… když ho někdo osloví není to Petere ale Petře a to se mi trochu nelíbí… to je ale jen detail.

hroubek
01.05.2019 4 z 5

Spider-man patří k mým nejoblíbenějším hrdinům a rád si přečtu jeho dobrodružství. To, že zde bude vycházet celý komplet věnovaný jen jemu je pro mě dobrá zpráva, i přestože mám mírnou obavu o kvalitu titulů. První číslo Úhel pohledu od Todda McFarlanea se povedlo. McFarlane dělá trochu drsnější příběhy se Spideym. Dost se v nich umírá, řeší se i následky toho, když hrdinové někoho nestačí zahranit a i přístup k samotnému zachraňovaní. Jako protipól ke Spideymu tu máme Ghost Ridera a Wolverina, kteří mají přeci jenom trochu agresivnější a nekompromisnější přístup u řešení problémů. A tahle kombinace funguje parádně. Je to dobré čtení, které mě bavilo a jako celek mě sedlo. Jsem dost zvědaví s čím přijdou další díly.

Autorovy další knížky

Todd McFarlane
americká, 1961
2019  73%Úhel pohledu
2013  76%The Amazing Spider-Man: Zrození Venoma
2006  56%Spider-Man - Utrpení
2019  72%Utrpení
2019  61%Mutantský faktor

Kniha Úhel pohledu je v

Právě čtených1x
Přečtených87x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených4x
Knihotéce75x
Chystám se číst12x
Chci si koupit1x
dalších seznamech1x