Láska jako z pohádky

Láska jako z pohádky https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/161662/bmid_myty-3-laska-jako-z-pohadky-sAe-161662.jpg 5 192 20

Mýty (Bill Willingham) série

< 3. díl >

Pohádkový konec? To sotva. Ve světě Mýtů nepřichází „a žili šťastně až do smrti“ příliš často. Mýty, uprchlíci z vymyšlených zemí, byly vyhnány ze svých pohádkových světů a přinuceny začlenit se do naší drsné, všední reality. To ale neznamená, že jim nezbývá místo pro romantiku – nebo bolest, zradu a záchvaty žárlivosti, které k ní patří. Vlastně to vypadá, že by láska mohla vykvést mezi dvěma nejotrlejšími a nejpraktičtějšími Mýty. Jsou však tito dva předurčeni najít štěstí – nebo rychlou a definitivní smrt?... celý text

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Crew , Netopejr
Originální název:

Fables 3: Storybook Love , 2004


více info...

Přidat komentář

Atlantis
14.06.2023 5 z 5

OK, tak třetí díl pro konečně umístil Mýty mezi vysoce kvalitní komiksy. Předchozí dva byly v pohodě, ale nijak extra jsem nejásal. Tady už jsou jasně dané charaktery, je to vtipné, boční linky... Prostě jedeme. Paráda, těším se na další.

fvalek
08.05.2023 5 z 5

Tahle série mě neskutečně baví. Sice se mi úplně nelíbilo téma týkající se možné lásky, ale nakonec mě příjemně překvapilo zpracování. Navázání na předchozí díly je i přes všechen uplynulý čas velmi čerstvé a jsem rád, že se dořešily zápletky z Farmy. Stručná historie Jackových počátků byla zajímavá, ale v celkovém kontextu celého dílu působila spíš jako taková jednohubka. S dalšími drobnými příběhy jako třeba o Liliputech to působilo dost epizodicky a skečovitě na úkor lineární zápletky, ale díl je o velký kus delší než předchozí, takže to nebylo na úkor obsahu. Finální příběh o Malenkách a Ječmínkách apod. se mi líbil, i když kresba byla taková hodně pohádková, což hezky evokovalo vyprávění, ale bylo to takové trošku vytržení z kontextu.

No a co se týče hlavní zápletky, ta byla jako vždy skvělá. Vztah mezi Sněhu a Vlkem je zajímavý a myslím, že tam něco bylo už od prvního dílu, ale teď se to pořádně rozjelo a všechna ta chemie na mě kapala z každé stránky. Je to jeden z těch nečekaných párů, který skutečně dává smysl. No a vyvrcholení tohohle páru v poslední kapitole... To bude zábava. Jinak novinář chystající se odhalit Mýtov je docela dobrá a očekávaná zápletka odpovídající na otázku, zda jim to skutečně tak snadno prochází a řešení toho problému bylo zábavné a drsné. Postava Šípkové Růženky na mě zpočátku působila jako nějaká budoucí nepřítelkyně a konkurentka Sněhurky, ale je vlastně dost milá a sympatická. Naopak Krasoň je čím dál víc úlisnější, ale popravdě mě baví, že se docela dostává do čela. No a Zlatovláska a její pomsta... Velmi propracované díky Modrovousovi a velmi napínavé. I když popravdě nevěřím, že přinejmenším jedna postava je skutečně mrtvá. Uvidíme, co dál, je to zatím stále skvělé! :)


toimax
24.02.2023 5 z 5

No co říct opět skvělé čtení, jediné co mi trošičku vadilo byl obličej Wolfiho který mi někdy přišel směšný, ale jinak super příběh, postavy, humor a hromada intrik které jsou skvělé. Takže 100% a čtvrtý díl už čeká v poličce.

KubaHanzelin
14.04.2020 5 z 5

Mýty se vyšvihly z velmi dobrého komiksu do parády, která mě u třetího svazku vtáhla a nepustila dokud jsem ji nedočetl, jediné co to lehce kazí je občas kresba, ale příběh je na všech frontách super

evickakyticka
02.02.2020 4 z 5

Další skvělý díl u kterého nechcete, aby skončil. Postavy jsou skvěle nakombinované jako dobro a zlo. Kresba jako vždy skvělá. Těším se na pokračování.

Kiki22
13.10.2019 5 z 5

Hrozně mě ta série Mýtů baví, pokaždé příběh hezky plyne, je tam napětí, láska, intriky, tak to má být :-)

TomD
26.04.2019 5 z 5

Suprové čtení. Díky

Johannus
08.02.2019 5 z 5

Vážně perfektní. Zlatovláska je správná mrcha, Wolfi super, Sněhu správná ledová královna, Hořčičák Pete a létající medvěd... :-) Někteří malíři vedlejších příběhů jsou krapet slabší (zejména Talbot neumí nakreslit obličej, aniž by postava strašně přehrávala), ale scénář byl zatím pokaždé skvělý. Kvalita se stále zlepšuje, tak doufám, že to vydrží.

TomTomis
01.11.2018 3 z 5

Tento komiks se mi docela líbil. Nečekal jsem žádné hluboké myšlenky a nechal jsem se unášet příběhem pohádkových postav. Tento komiks jsem bohužel začal číst až od tohoto dílu, ale myslím, že to nevadí. Holt v knihovně to popořadě nedám. Ale nevadí. Příležitostně si přečtu další díl.

Mooneylan
03.08.2018 5 z 5

Pár zajímavých zvratů, ale konec je nejlepší! Btw, taky chcete nakopat Krásného prince rovnou do zadku? :D

Lenka.Vílka
25.05.2018 5 z 5

Brutální jízda propletená spoustou akce a krve. Jo, krve a šokujících situací bylo víc než by jeden na jediný díl rozdýchal. Nebudu lhát Sněhu a Wolfi. A co se Sněhu na konci dílu dozví?! Fakt jsem se rozesmála. Jenom mi něco říká, že k tomu happily ever after bude ještě dlouhá cesta...

3DD!3
24.05.2018 5 z 5

Čím dál tím lepší. Sněhurka a Vlk dostávají více prostoru a dost linií se uzavírá.

Wojta777
28.10.2017 5 z 5

Velice dobrý díl. Doporučuji.

LordSnape
16.03.2017 5 z 5

Ou, tak tohle byla slastná jízda, kterou jsem si náramně užil. Sněhu vypadá skvěle, takže se Wolfimu vůbec nedivím. :-) Kresba je super a krásně detailní. Mýty šláply pořádně do pedálu, až krev stříká a já se těším na další díl, protože jsem si na téhle sérii pomalu vypěstoval závislost.

Disease
13.02.2017 5 z 5

Zejména "Špinavá práce" je super, ale i zbytek parádní, takže lze odpustit i místy kostrbatý překlad.

trudoš
25.01.2017 5 z 5

Jedna z těch mála sérií, u kterých máte pocit, že každé další album je ještě lepší a úžasnější, než to předchozí. A není to z toho důvodu, že by si člověk po dočtení sedl na zadek a zíral do stěny s otevřenou pusou, ale pro širokou škálu nápadů, které Bill Willingham uvádí skrze obrázkové příběhy k životu. I přes počáteční nedůvěru v pospolitost a smysluplný vývoj mi teď autor stále dokola dokazuje, jak moc jsem zpočátku podcenil jeho všestranné schopnosti i bájeslovné znalosti. Jeho Mýty hýří vtipem, krutostí a imaginací, přičemž to nejlepší na nich je ustavičný vývoj událostí. Příběh někam s jasným cílem směřuje a ne tím způsobem, že se celou dobu jenom mele a to podstatné se odehraje na konci. Ne, každý další sešit posune děj zase o kousek dál a je jedno, zdali jde o samostatnou povídku, nebo o poctivý zářez v ústřední zápletce.
Pohádky ještě nikdy nebyly tak dospělé, zábavné a napínavé. Bezkonkurenčně jeden z nejoriginálnějších komiksových cyklů v této, i v jakékoliv jiné galaxii.

jarmik
09.10.2016 4 z 5

Jsem zřídkavý čtenář komiksů a hledám v nich spíše únikovou zábavu. Mýty jsou pro mě skvělou volbou: vtahují mě do děje, mají zajímavé postavy, neurážejí mou inteligenci, ale přitom mě ze čtení nebolí hlavinka.

martinstefko
27.10.2015 5 z 5

Buďme rádi, že se "Mýty" vrátily, protože je to jeden z komiksů, které si čtenář zaslouží. Podobně je to i s komiksem "Zámek a klíč", i na jeho pokračování čekáme docela dlouho. "Mýty: Láska jako z pohádky" vás přesvědčí o tom, že pohádky jsou skutečně drsné a nejsou to ty líbivé báchorky, co na nás chrlí televizní produkce. Správná pohádka má být horor a Willinghamovi se to daří. Krásná, barevná kresba, ale v ní je tolik krve, až se budete sami divit, kde se všechna vzala. Jenže ono to vůbec není jen o krvi. Je to o intrikách, o tom, že lidi jsou prostě zlí, ale pořád tam někde jsou ti, kteří vás přimějí věřit, že to zas tak špatné není. Rozhodně ale nečekejte, že je zde někdo jen dobrý, že nemá žádnou chybičku. Takoví lidé nejsou ani kolem nás.

borknagar
13.10.2015 5 z 5

Třetí svazek Mýtů za mnou a bavil jsem se královsky. Napínavé, hravé, drsné a hlavně pohádkově ztřeštěné. Krásná kresba, kouzelné obálky jednotlivých sešitovek a docela velký počet stran oproti dílům minulým. A hlavně velké drama a boj. Další díl už asi nerozdýchám........ Malé mínus dávám za první a poslední krátký příběh, který kresbou nesedící, rušil jinak pohádkovou atmosféru Mýtů. Ale bude to nejspíše tím, že mi nesedí styl Bryana Talbota a nezaujal mě dětský styl Lindy Medley (kterou ještě k tomu vůbec neznám). Ale jinak plný počet této dnes již kultovní sérii..........

Kapis
28.05.2013 4 z 5

Tak díky Crwi moc, že se toho chytla a máme na světě 3.díl Mýtů. Trochu jsem vypadl za ty roky z děje, ale celkem rychle jsem byl zpátky - a docela dost mě to bavilo, různé minipříběhy a vsuvky jsou perfektní, akorát mi teda není jasné - !!SPOILER!! - proč si to ta Zlatovláska takhle zkomplikovala a nezabila Vlka se Sněhurkou rovnou hned a nechala je pár dní vzpamatovat a pak až velmi nejistě střílela po jejich autě - prý ji dlouho trvalo sehnat pušku..pchch...no já vám nevím. Kresba posledního kousků mi připomínala staré Komety. Spokojenost a těším se na další díl.

Štítky knihy

komiksy DC Comics Vertigo Comics

Autorovy další knížky

Bill Willingham
americká, 1956
2008  86%Legendy v exilu
2009  87%Farma zvířat
2013  91%Pochod dřevěných vojáčků
2013  90%Láska jako z pohádky
2014  91%Domovina

Kniha Láska jako z pohádky je v

Přečtených252x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených13x
Knihotéce87x
Chystám se číst15x
Chci si koupit10x
dalších seznamech3x