Pod křídly smrti

Pod křídly smrti https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/377810/bmid_death-vigil-01-pod-kridly-smrti-C9U-377810.jpg 4 52 17

Death Vigil série

1. díl

„Chlapče, já bych ti o prastarých mocnostech mohl vyprávět takový věci, že by ti z toho zbělaly vlasy.“ Život Clary Jenkinsové je jako jízda na horské dráze. Špatné zprávy? Z jejího přítele se vyklubal Nekromant odhodlaný obětovat ji, aby do světa lidí přivlekl prastaré monstrum. A ty dobré? Přidala se ke Strážcům Smrti, skupine nesmrtelných vyvolených, které vede Smrtka Bernardette a jejichž úkolem je vyhubit Nekromanty jednou provždy. Spolu s bručounem Samem, pařanem Jamesem a tajemným havranem Huginem schopným změnit se v dinosaura musejí Clara a ostatní Strážci bojovat, aby lidstvo ochránili před Bledým tribunálem z prastarých mýtů. Pod vedením kreslíře a scenáristy STJEPANA ŠEJIĆE (Sunstone, Rat Queens, IXth Generation) si tu podávají ruku fantasy, horor a komedie. Čekají vás ztřeštěná dobrodružství, nádherné vizuály i epické bitvy – přesně jak se na mistra řemesla sluší. Obsahuje sešity původně vydané jako Death Vigil č. 1–8... celý text

Humor Komiksy Fantasy
Vydáno: , WhiteWolfBurrow
Originální název:

Death Vigil , 2015


více info...

Přidat komentář

Pan_Skala
28.02.2023 4 z 5

Příběh je takový průměrný, ale stejně to nevadí, protože člověka baví ta kresba a i postavy. Osobně mám rád komiksy od Šejiće, když už pro nic jiného tak pro jeho styl kresby. Jen doufám, že někdy v budoucnu se dočkáme pokračování i když to růžově nevypadá, ale uvidíme.

orangerose
22.06.2022 5 z 5

od Stjepan Sejic ,mám přečtené Sunstone sérii a Harleen, pod křídly smrti je akční, horor komix, je vtipný, jestli bude pokračování budu ráda za další díly :)


toimax
23.04.2022 5 z 5

Povedená akční komedie s trochou toho hororu, která má užasnou kresbu, postavy, příběh a fajn humor. Po Harleen jsem si řekl že Stjepan Šejić je autor komiksů které se vyplatí číst a Pod křídly smrti to zase dokazují, je to velká pecka. Teď jdu pokračovat Sunstonem.

INCOGNITOREADER
03.11.2021 4 z 5

Moje druhé setkání s autorem. Musím uznat, že příběh je docela originální. Máme zde pohled na smrt - naprosto jinou než jakou si ji většina z nás představí.
Líbí se mi humor, ironie a příběh. Kresba je krásná, ale musím říčt, že ne dokonalá a tady musím zmínit moje první setkání s autorem - Harleen. Tady je kresba naprosto dokonalá. Zde jsem měl někdy "problém" hned poznat, která postava je zrovna v detailu. Může za to hlavně fakt, že po "setkání s kosou" mají všichni bílé vlasy.
Ale jinak je příběh super, finále patřičně monumentální. Škoda, že další díl asi nebude.

Davidin
11.10.2021 5 z 5

Komiks znám od roku 2014, ještě z deviantART a vždy patřil k mým TOP: neskutečná kresba, stejně jako fázování, stejně jako drobné detaily (kdo z kreslířů komiksu upravuje design bublin, vždyť to nikoho nezajímá! - tohoto pána ano). Dost povedená práce na autorův scénaristický debut.
Z hlubin internetu na mne nedávno vykouknul Šejićův tweet, že Death Vigil měl dost mizerné prodeje a zanechal ho vyhořelého, než si restartoval systém na Sunstone. Já žil roky v bludu, že se tohle dílo líbí spoustě lidem. Svět je občas bizarní místo...

KubaHanzelin
26.06.2021 4 z 5

Šejićovi něco těžko vytýkat, jeho kresba je parádní, příběh opět neskutečně promakaný a poutavý a po dočtení si říkám, sakra, chci pokračování, kéž bychom se ho někdy dočkali, i když už je to dlouho a žádného se pravděpodobně nedočkáme, jsem rád za přečtení tohoto kousku od velkého chorvatského talentu. Hvězdičku ubírám snad jen kvůli tomu, že první co jsem od Šejiće četl byla Harleen a tam je vše dokonalé i kresba mi přišla vyspělejší, ale pokud jste Harleen nečetli, přidejte si i tu pátou *

zandu
17.01.2021 4 z 5

Pecka!!! Chci další díl...snad se dočkám. Čtyři hvězdy dávám jen a jen kvůli tomu, že jsem nejdřív četla Harleen a ta nastavila laťku sakra vysoko.

jarynek
11.12.2020 4 z 5

Šejić nějak ujíždí na ženských hlavních hrdinkách:). Pro mne je jednoznačným vrcholem jeho u nás vydaných knih Harleen, ale ani toto nebylo špatné. Už úvodní dvě scény (vyvolávání duchů na hřbitově, schůzka zamilovaného páru) hodně pobavily a rychle vtáhly do děje. Autor opět hodně staví na verbálním i neverbálním vyjádření vzájemných vztahů jednotlivých postav a k tomu přidává velkou kupu různých monster a jiných záporáků, kteří mají různé cíle a i mezi sebou osnují intriky. Jen ten závěr byl pro mne až moc happy. Nějak mi neseděl ke zbytku knihy. Každopádně zápletka je celkem fajn, jen se trochu obávám, že pokračování u nás nevyjde.

exitus4me
30.08.2020 4 z 5

Velice příjemné překvapení, kresbou stylem kolorované mangy s nádechem US akčního stylu(dle mého teda). Příběh je zábavný, neztrácí náboj a přes počáteční lehké zmatečno (prolínání vzpomínek Hrobníka mi dělalo zpočátku kapku problém) hezky ucelený. Postavy jsou sympatické, hlavně hudbomilná a nadmíru atraktivně podaná Slečna Smrt libující si ve špatných vtípcích a její MMO nadšenecký mládežnický následovník, který naučil tlupu Draugirů bojový pokřik "DPS" mě místy přinutili odklopit hlavu v úsměvu . Záporáci sympatičtí, ač kapku klišoidní . Zbytek klaďasů je také zajímavě podán do roztomile ruznorodé směsky, mohli dostat více prostoru, ačkoliv zas nutno uznat, že by kniha pak musela mít o dost větší gramáž a evidentně tvůrce má zálibu v manze a bude jejich storka rozvádět postupně(viz opět Hrobníkovo příběh prolínající celou knihu během hlavního příběhu)
Jsem zvědav na pokračování, snad neztratí svůj humor a naopak snad kapku popustí otěže, prostoru pro černotu je tam dost :) Jinak doporučím pročíst na dvakrát.

Jandýs
07.06.2020 5 z 5

Tak tenhle chlapík mě ohromil :-). Skvělé čtení, kresby, humor i příběh. Těším se na pokračování!

Lobakk
29.04.2020 4 z 5

Tenhle komiks mi půjčil kamarád spolu se Sunstonem a přiznám se, že mě na první pokus moc nenadchl. Přečetl jsem první dvě kapitoly a znuděně komiks odložil s tím, že je prostě moc ukecanej. Po mnoho týdnů na mě čekal v knihovně až se pro něj vrátím. A když se tak stalo, dočetl jsem ho jedním hltem. Následovala totiž notná dávka akce, monster, jejich zabíjení a zábavný příběh podaný Šejićovou kresbou, kterou jsem si oblíbil už u Sunstonu :) Celé je to maličko podepřené Lovecraftovskou tématikou nebo jí to přípomíná. Každopádně mé srdce zaplesalo a myslím, že si společně s druhým dílem zaslouží čestné místo v mojí knihovně.

rimar
11.10.2019 5 z 5

Tak tohle je opravdu povedeny pocin a doufam ze se dockam nejakeho pokracovani.

Norri
19.07.2019 4 z 5

Zajímavě vymyšlený svět a zábavný příběh, který je ale poměrně komplikovaný. Po dočtení můžu říct jediné - chci více! Celé to nese Šejićův rukopis - od kresby až po způsob, jakým jsou psané dialogy, vyprávění a vůbec všechno. A to mi sedí! Jeden postřeh na závěr - vidím tam podobný motiv jako v Netvoře a zajímalo by mě, nakolik se Marjorie Liu inspirovala u Stjepana Šejiće.

LadyValeria
25.05.2019 5 z 5

Už poměrně dlouho jsem nenarazila na komiks, který bych si s chutí přečetla znovu - natož aby se přidal do mé knihovny, ale tento mne naprosto uchvátil krásnými ilustracemi, napínavým příběhem, propracovanými postavami, příjemně temným humorem i povedeným překladem.

Autor umístil do světa, podobajícího se velice tomu našemu, odvěký souboj zla představovaného nekromanty a hordami správně odporných démonů proti silám dobra v podobě smrtky a jejích pomocníků, z nichž každý má vlastní jedinečný nástroj pomocí něhož se s obludnostmi vypořádává. Přitom všichni včetně smrtky zůstávají velmi lidští a emocionální, jejich výrazy často promlouvají ke čtenáři lépe než slova, ačkoliv mnohé vtipy by se daly tesat do kamene.

Dohromady se jedná o soubor komiksových sešitů, který doporučuji každému fanouškovy fantasy na potkání - určitě se nechejte zlákat k přečtení!

Lutziana
05.04.2019 5 z 5

Epesní, emotivní, temně vzrušující. Prostě komiksová pecka. Po Sunstonu mě Šejić nadchnul, s Death Vigil jsem se do něj definitivně zamilovala a to jak do vizuálního pojetí tohoto autora, tak především do jeho příběhové tvorby. Prostě komiks a perfektní vykreslení emocí postav, hlavně těch ženských a ultimátní zpracování Smrtky Bernardette, to se jen tak nevidí:)

Pravda.Shin
29.10.2018 1 z 5

Zajímalo by mě, kam se ztratil slibovaný humor a horor. Slečna Smrt je očividně Smrtí, jen proto, aby to autor udělal zajímavější. Ale se Smrtí má společnou asi jen příslovečnou bledost. Spíš je to pár milénií stará puberťačka. Jde o obyčejný příběh boje dobra se zlem (brrrr). Teda příběh... ono se tam buď bojuje, nebo si vylívají svá křehká srdíčka. Předvídatelné, ploché, neoriginální a z větší části nudné.

trudoš
16.05.2018 5 z 5

Maličko jsem si nadhodnotil, ale jde o první díl sympatické série, tak proč jednou taky trochu nepodkouřit. Stjepan Šejić přistupuje k příběhu s lehkostí táborového vypravěče, kdy příliš nezabíhá do podrobností ani nenudí dlouhými úvody. Čtenář se však neztrácí v zákonitostech světa, stejně jako v základních pilířích co, kdy, jak a proč. Nejsilnější stránkou jsou přitom obličejové mimikry, kdy aktéři nemusí nic říkat a vy naprosto přesně víte, co si mezi sebou sdělují. A když už promluví, většinou jde o zábavné špičkování. Death Vigil díky tomu připomíná hororový sitcom založený na svérázných postavách a skutečně děsivých monstrech. Mouchy by se našly, třeba právě v té komediálnosti, kdy se to chvílemi až přehání s rodinou, co je základ státu. Sama Smrtka navíc působí dojmem nevyzrálé puberťačky, což úplně nesedí k její dlouhověkosti. Ne že by ovšem nebyla skvělá. Každopádně bavil jsem se parádně, přičemž nezklamala ani zápletka, přestože pohádkové zakončení si tak úplně nezasloužila.

Štítky knihy

mytologie horory

Autorovy další knížky

Stjepan Šejić
chorvatská, 1981
2020  96%Harleen
2019  84%Sunstone 1
2019  84%Sunstone 2
2018  88%Pod křídly smrti
2020  88%Sunstone 3

Kniha Pod křídly smrti je v

Přečtených62x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených9x
Knihotéce25x
Chystám se číst12x
Chci si koupit17x
dalších seznamech3x