Sunstone 3

Sunstone 3 https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/431901/bmid_sunstone-3-hLq-431901.jpg 4 65 16

Sunstone série

< 3. díl

„Má mě ráda... nemá mě ráda.“ Pohádková romance Ally a Lisy je u konce, protože jsou obě ženy až příliš tvrdohlavé, aby si vzájemně přiznaly, co k sobě cítí. Ale i když se obě vydají svou vlastní cestou, Lisa se vrátí k psaní, které je s Ally na počátku svedlo dohromady. S trochou pomoci od svých přátel a spoustou vzájemného sebezpytování by tyto alegorické povídky mohly představovat poslední šanci zachránit Lise a Ally jejich vztah. Autor bestsellerů podle New York Times, kreslíř a scenárista STJEPAN ŠEJIĆ (Switch, Death Vigil) přináší pátý díl příběhu o lásce, špatných vtipech a samozřejmě i bondáži.... celý text

Literatura světová Komiksy Erotika
Vydáno: , Crew
Originální název:

Sunstone, Vol. 5 , 2017


více info...

Přidat komentář

Vjeerus
09.01.2023 5 z 5

Ano, závěr se zase vrátil na podobnou vlnu, kterou jsem prožívala v prvním díle.
Tato kniha je zaměřená opravdu na vztah hlavních hrdinek, na jejich utříbení myšlenek a ujasnění si, co chtějí. Bylo tam pár vcelku depresivních momentů, ale ve výsledku to postavy potřebovali a troufám si říct, že takovými pocity jsme si prošel každý.
Chápu, že druhý díl, ze kterého jsem byla zklamaná, byl nutnou přípravou na díl třetí a zpětně bych ho možná hodnotila trochu pozitivněji. Ale neudělám to, nechám si všechny pozitivní emoce tady.
Kniha si stále udržovala svůj sarkastický humor, který mi prostě sedl. Obě hrdinky jsou prostě sympatické, což se dá říct o skoro všech postavách z příběhu. Hrozně moc by mě zajímal příběh Alana, tak snad se k té knize někdy dostanu (prosím, prosím osude)

ArkAngel
22.08.2022 4 z 5

Závěr Šejićovy BDSM vztahovky konečně upevňuje vztah Ally a Lisy, kdy samozřejmě chvíli trvá, než se dají definitivně dohromady. Vzhledem k tomu, že je Lisa spisovatelkou, tentokrát se příběh zaměřuje více i na její povídky, které nám zase ukazují onen svět úplných fantazií. Teď si musíme počkat, zda česky někdy vyjde i onen další příběhový arc nazvaný Mercy, protože to by taky mohlo být zajímavé.


hippiesak
03.10.2021 5 z 5

Opět paráda. Trošku jinej level příběhu díky těm povídkám, ale ve výsledku opět super. Chtěl jsem původně dát jen 4 hvězdy, protože ty první dvě knihy byly prostě lepší, ale zase na druhou stranu proč mít 3 stejný knihy, ne? Takže ano, trojka je jiná, ale taky bezva. Kresba opět luxusní. Příběh ve své podstatě vlastně taky dobrej. Takže tak ;)

_Tess_
16.05.2021 5 z 5

Třetí díl Sunstone řeší spíše emoční stránku, jak Ally tak Lisy. Vyrovnávání s problémy, hledání řešení a celkově rozjímání nad událostmi, které se staly ve druhém díle. Šejić se tu soustředí na vývoj hlavních hrdinek a jejich strachu z neopětovaných citů, a také jak na ně reaguje Lisino a Allyino okolí. BDSM se tu řeší stále, ale ne tak intenzivně jako v prvních dvou dílech. Jde spíše o podkres, než-li o hlavní téma. Kresbu miluju už od prvního dílu a celý nádech právě do červené barvy je prostě jedno velké ANO.
Příběh Ally a Lisy mě zkrátka dostal a již teď vím, že si tuhle sérii přečtu alespoň ještě jednou. Je vtipná, edukuje společnost o tabu tématech a BDSM, a samozřejmě se tu najdou i vztahové a emociální stránky. Je to prostě něco, co byste si měli přečíst (pokud je vám 18+), ať už se chcete něco o BDSM dozvědět či jen hledáte příjemný komiks se skvělými postavami a úžasným dějem.

Aleen
22.04.2021 5 z 5

U prvního dílu jsem čekala něco ostrého, asi chilli. Ale dostala jsem skořici... Teď jsem věděla, co mě čeká a tu voňavou lahůdku jsem si užila. Konečně se rozhýbal i děj o maličko víc, mělo to větší spád. Musím všem třem knihám přiznat naprosto skvělou grafickou stránku, do té jsem se zamilovala! Takže slovo závěrem: velmi dobrá, až skvělá série erotické romanťárny, kterou jsem si naprosto báječně užila. Pokud narazím v budoucnu na knížku zážitků dalších členů této nadmíru zajímavé partičky, což nám bylo v závěru přislíbeno, sáhnu po ní moc ráda.

MartyManCZ
02.09.2020 5 z 5

Krásné zakončení série. Scenáristicky i zpracováním je to lahůdka. Ačkoliv je to romantický příběh s očekávaným koncem, tak tam je velká spousta originálních věcí a originálního pojetí těch věcí klasických. Na konci si uvědomíte, že Vám ty holky budou vlastně chybět.

RaggamuffinSVK
05.07.2020 5 z 5

Konečne som sa po presťahovaní dostal ku krabici s komiksami. A že to stálo za to!

Finále príbehu Ally a Lisy nie je ničím revolučné. Je však citlivé, dojemné a plné emócií. Uvedomenie si svojich chýb a prijatie druhého z iného pohľadu je náročné. Za tú odmenu to však stojí.

Celá séria mi veľmi prirástla ku srdcu. Jasné, je to pikantne šteklivé, ale v hĺbke veľmi emotívne. V podstate nemám ani čo vytknúť. Nechám si to uležať v hlave a po pár mesiacoch dám všetky tri znova.

orangerose
02.07.2020 5 z 5

úžasný konec tohoto příběhu, je zárověn dojemný :)

Pan_Skala
30.05.2020 5 z 5

Za mne překrásný konec téhle trilogie. Původně jsem si to chtěl dávkovat po malých dávkách a tuhle nezvyklou romanci si užívat postupně, ale prostě jsem nevydržel a stejně to zhltnul rychle. Možná se někomu nebude líbit to jak to předvídatelně dopadne, ale pro mne věčného romantika to bylo tak nějak ono co jsem teď potřeboval. Prostě takovou tu komiksovou dávku romantiky na sobotní odpoledne takže pokud čekáte nějaké hardcore čuňačinky tak to ani neotevírejte, protože na to je tenhle díl nejslabší.

P. S.: Kresba je stále suprová a pokud pan autor nakreslí další komiksy tak nejspíše bez odporu podlehnu pokušení si je koupit.

MíšaS.
10.05.2020 2 z 5

Tak tento díl byl lepší než předchozí, ale i tak jsem asi od knih měla jiná očekávání.
Ano, věděla jsem, že to není jen o BDSM, ale přeci jen jsem čekala, že se nebudou tolik řešit vztahy, ale bude tam víc "akce"...

Jandýs
09.05.2020 5 z 5

Smekám před autorem, že tak dokonale vystihl vztahovou problematiku z ženského pohledu! Tohle dílo bylo o sexu.. (Trochu děsivé, když si v anotaci přečtete bdsm..) Nicméně dějová linka je TAKÉ o vztahu dvou žen, který se vyvíjí... Ony se učí vzájemně něco o sobě samých i o té druhé.. Nakonec čtěte milostný příběh s vtipnými, jiskřivými, dojemnými i silnými dialogy.. Nakonec vás to téma příběhu bdsm ani nepohoršuje ani neděsí, pač je to tam taky dost šikovně a otevřeně přiblíženo.
Nakonec to s těmi parádními kresbami utváří báječný čtenářský zážitek.. Ke konci jsem měla i slzy v očích... A pak byl konec..ach jooooo

Prostě super a jedno malé poznání :-) - jsou věci, kterými svůj život neokořením, ale odteď třeba sem tam s komiksy... To si líbit nechám :-D

trudoš
12.04.2020 5 z 5

„No, tehdy mi to dávalo dokonalý smysl! Jo… věř spisovatelce, že si dá dohromady dvě a dvě a vyjde jí 69.“
Tak jo, jsem ženská a ještě k tomu lesba. Nenacházím totiž jiné rozumné argumenty, jakými bych obhájil svou závislost na Sunstone. Poněvadž přes všechnu tu bombastickou BDSM fazónu, je to akorát příběh dvou zamilovaných dívek. Nic víc, nic míň, vážně. Jenže zatímco chlapi tohle dokážou rozetnout jedním dvě slovy, holky kolem toho můžou kroužit celou věčnost a nevyřešit nic. Ale hezky se o tom čte, když se tomu dá dynamika. A právě tu má Stjepan Šejić v malíku, takže jsem bez problémů vydržel tři komiksová alba a na konci brečel jako malá želva. Při tom to - sakra - není ani nijak originální. Jenže autor se snadno dokáže dostat pod kůži komukoliv, kdo kdy prodělal nějaký fatální vztah, v němž mu selhal mozek i srdce. Tady už je jedno, jestli máte raději holky nebo vdolky, protože jakmile dojde na toho sebenenávistného puberťáka tam uvnitř vaší duše, jsme na tom všichni úplně stejně.

Terva
05.04.2020 4 z 5

Věř spisovatelce,
že si dá dohromady
dvě a dvě
a vyjde jí
69

Na konci druhého svazku, čtvrté knihy v příběhu jsem měl pocit, že Lisa a Allycat jsou na tom za dobře. Jenže v tomto svazku pátá kniha, přicházejí neshody, pochyby a žárlivost. Lisa trochu, co trochu, hodně žárlí a to nikdy nepřináší dobré ovoce. Subík má obavy, zda si Domina náhodou nenajde někoho jiného. A my už víme, co to obnáší, když se dvě holky pohádají z lásky.....asi nejklidnější zůstává kočka...mňauk.

Citát: Všechno se to semlelo tak rychle, že jsem se s nějakou orientací ani nestihla stresovat.

Vztahy. Vztahy mezi všemi přítomnými. Střídání partnerů, vracení se k původním...nejsem si jistý, zda je to správně. A vlastně ani Lisa netuší, co je dobré a co je jen končící sen, respektive vztah. Pochyby a pokus o záchranu je jako by se tonoucí stébla chytal. Ale nechme vztahy vztahama, kdo má zájem vědět, jak to celé dopadne – inu tady je příběh a vy jej sledujte. Kresba není špatná je lehce nadprůměrná, sexuálních scén tu není tolik, kolik bych si možná přál a scénář je o vztazích – překvapení :-)

Malá ochutnávka:
Myslela sis, že si toho nevšimnu Lisbeth?
Skoro rok jsem strávila pozorováním tvé řeči těla. Učila jsem se význam každého tvého zasténání, povzdechu i zaúpění. Luštila jsem všechno, co se ti zračilo v očích.
Myslela sis, že si nevšimnu toho JEDU v nich?

Jako vždy jsem vybral několik citátů a vložil je Šejiči do pi...profilu. Při čtení této červené erotiky jsem potřeboval trochu temného prostředí a tak jsem poslouchal black metalovou skupinu Korgonthurus a jejich alba - Vuohen Siunaus (2016) a Kuolleestasyntynyt (2020) A věřte nevěřte, celkem se to k tomuto příběhu hodí ♥ ...a taky přeskočím těch třicet stránek porna. Celkově se mi všech šest knih líbilo. Je to sice hodně povídání, ale sem tam se dozvíte i něco zajímavého.

Citát: Šukám všechny svoje kamarády!

MinaHawke
30.03.2020 4 z 5

Takže je zde epické finále, zakončení příběhu s Lisou a Ally. Přiznám se, že než se přede mě dostal první díl, tak jsem o komiksu nevěděla. Manžel ten si komiks četl už na internetu, já ne. Musím říct, že celý příběh se mi líbil.
A teď už se těším na to, jestli vyjde komiks s Alanem a Anne.

orangerose
15.03.2020 5 z 5

Neprazovat mi dej, jinak je cteni komixu sunstone 3 na h****o :(

martinstefko
14.03.2020 4 z 5

Komiks "Sunstone 3" skvěle završuje tuhle – v českém případě trilogii, i když původně se jedná vlastně o pět knih. Ano, do jisté míry je to konec, ale Stjepan Šejić jede stále dál, o čemž se můžete přesvědčit na jeho deviantart profilu, kde publikuje další kapitoly, i když pravda, už není zaměřen na Ally a Lisy, ale na další postavy, což je ale již nastíněno v autorově dovětku v knize "Sunstone 3". Budu docela rád, pokud další díly ještě vyjdou, na druhou stranu v případě příběhu Ally a Lisy se zdá, že je vše uzavřeno, za což jsem rád, to je jen dobře. Dostali jsme jeden kompletní příběh, který má svoje finále. A je to hezké, je to velké a je to i místy krásně úchylné. A nebudu lhát, ta trochu úchylnější pasáž se mi hodně líbila. Autorovi se však podařilo vybudovat to finále na skvělých motivacích postav, to se mu prostě musí nechat.

Štítky knihy

homosexualita pro ženy lesby, lesbismus BDSM LGBT, queer, LGBT+

Autorovy další knížky

Stjepan Šejić
chorvatská, 1981
2020  96%Harleen
2019  84%Sunstone 1
2019  84%Sunstone 2
2018  88%Pod křídly smrti
2020  88%Sunstone 3

Kniha Sunstone 3 je v

Přečtených93x
Čtenářské výzvě11x
Doporučených11x
Knihotéce46x
Chystám se číst10x
Chci si koupit15x
dalších seznamech7x