Berserk 1

Berserk 1 https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/445768/bmid_berserk-1-EKw-445768.png 4 206 42

Berserk série

1. díl >

Osudový, krvavý příběh s prvky romantiky a velkou porcí akce! Dospělá fantasy, která si získala davy fanoušků, televizní seriál, celovečerní filmy i počítačové hry! Hrdinou je Guts, Černý šermíř, obávaný bojovník, o kterém se raději nemluví nahlas. Má obrovský meč, kovovou ruku, stovky jizev z bojů a mučení a znamení, které k němu přitahuje síly zla. Ale ne vždycky byl takový. Příběh se postupně vrací zpátky do dob, kdy je Guts ještě mladý a poznává Griffitha, charismatického velitele oddílu Jestřábů. Muže, který mu změní život.... celý text

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Crew
Originální název:

ベルセルク 1 , 1990


více info...

Přidat komentář

hashashin1238
26.01.2024 5 z 5

Recenze Berserk:
Kus surového železa na zádech vláčí a děsit by se ho všichni měli. Takhle bych popsal hlavního hrdinu, díky nemuž jsem se excelentně dokázal zažrat do této skvělé mangy. Mangy o, které dokážu říci, že je asi jedna z nejlepších, kterou jsem doposud četl. Neboť ten artstyle, dialogy a atmosféra si mě získali. Přestože to má lineární příběh s jednoduchými postavy, já si to i tak užíval jedna báseň. První knize uděluji 9 bodů z 10. Zde není o čem.

Grohlinka
26.11.2023 3 z 5

Vždy je složité hodnotit první díly, alespoň pro mě, tady se musím přiznat, že mě první díl Berserkra z kecek rozhodně nevystřelil, hlavní hrdina je mi zatím silně protivný, o světě se nedozvíme téměř nic, elf je zatím jediným světlejším bodem.

Uvidíme, třeba se po přečtení dalších dílů budu chytat za hlavu, jak je to celé skvělé a promyšlené, zatím nic moc, z milosti průměr.


fvalek
24.09.2023 3 z 5

Zajímavý začátek série, o kterém bohužel musím říct, že mě zase tolik nezaujal. Ať už docela nelíbivým vizuálem, velkou drsností nebo možná jen tím pro mě dost nesympatickým hlavním hrdinou. Nejsem úplně fanda antihrdinů nebo hrdinů, co si jdou svou temnou vražednou cestou, přestože Guts zabíjí ty zlé, ale v podstatě jenom, když sám chce, a kdo se mu hodí. Pro mě osobně to docela držel elfík, který tam hrál ten neskonale pozitivní a dobrý prvek, který Gutse sice otravuje, ale nasměruje ho na lepší cestu. Nebo se o to jen snaží.

Nicméně i přes zatím omezené informace a chabém vykreslení světa okolo nebo snad minulosti a motivaci Gutse je to docela zajímavá manga, která se mi svým fantasy vyzněním asi líbí. Takže se chystám pokračovat a uvidíme, co z toho vyleze. :)

Frizer
19.06.2023 4 z 5

První díl Berserka může bohužel někoho odradit. Dostáváme se doprostřed příběhu, kdy čtenář nemá moc ponětí a informací o co se jedná. Je tu určitý náznak věcí budoucích ale na první dobrou jsem také nebyl u vytržení.....jakmile se ale člověk dostane k dalším dílům.. obávám se....že bude pohlcen. Volume 2-13 je jedna nekonečná, brutální jízda s občasným zábleskem štěstí....pro Anglicky čtoucí doporučuji Deluxe Edice, protože Berserk si zaslouží velký formát a co jedno okénko, co jedna scéna.....to umění bez příkras. Casca (Světlo světel), Guts a Griffith v epickém tanci temnoty a zoufalství. V žánru "komiksové" temné fantasy nic lepšího nenajdete.... ne nadarmo Berserk ovlivnil mnoho děl jiných tvůrců od her, přes knihy a další komiksy či Mangu. Pokud by byly Watchmen Magnum Opus západní "komiksové" tvorby....pak Berserk je té východní.

Ještě...volume 2-13 je vše pětihvězdičková četba bez debat. Slabší povahy mají ale tentokrát smůlu.

luutha
12.03.2023 5 z 5

V seriálu neukázali zcela všechno a manga je jenom pro opravdu silné žaludky a povahy. Po prvním svazku si říkáte, že už to horší být nemůže... věřte, že může a bude. V některých částech mi bylo fakt úzko a cítila se až znechuceně a řeknete si, že tohle muselo napadnout jenom toho největšího psychopata a génia zároveň. Nutilo mě to ale číst dál a doplnit si vynechané části, které v seriálu nebyli.

P.S.: Škoda autorovi smrti, protože s ním zanikl i tenhle nádherný a brutální nechutný příběh.

jirijanovotny
12.02.2023 5 z 5

Berserk je velmi kontroverzní. Svým způsobem ukázal směr, jak dělat brutální mangu, která má hloubku. První díl nastavuje silný ton pro celý příběh a pokud se čtenáři nelíbí, tak už nemá cenu sahat po dalším dílu.

Kresba využívá stínu a světla, čímž vytváří dramatickou atmosféru. Vypravěčský styl je svižný a přímočarý.

Pozor! Tato manga rozhodně není pro každého. Obsahuje hodně násilí a drsných scén, takže pokud jste náchylní k těmto tématům, možná byste se měli raději držet příběhů o Prasátku Pepině nebo Hello Kitty.

toimax
26.12.2022 3 z 5

Uvidím co další díly do kterých se hrnout nebudu ale časem si je přečtu. Co bych pochválil je kresba. A teď k záporům pro mě zatím nesympatické hlavní postavy, tempo, příběh mě zatím moc nebaví a někdy jsem měl pocit že mi tam chybí i nějaká ta stránka páč jsem někdy nevěděl co se tam vlastně děje hlavně když dojde na akci. No zatím teda nic moc ale setra mě asi donutí přečíst i zbytek, který doufám že bude lepší ale zatím 50%.

FallenOne
11.12.2022 3 z 5

I na mě došlo. Už dlouho jsem kolem ní brouzdal a nakonec si ji pořídil. Kresba jako taková skvělá, jen dost zmatená - občas jsem netušil, co se na papíře vlastně odehrává. O hlavním hrdinovi se v prvním díle moc nedozvím - odkud pochází, proč dělá, co dělá, kde vzal ten nesmyslně dlouhý meč a proč s ním dokáže máchat jako s párátkem, když musí vážit aspoň dvacet kilo. Co mě ale dost baví je to středověce fantaskní prostředí a děj, který se rozjíždí zajímavým způsobem. Určitě chci vidět víc.

Petr874
30.11.2022 4 z 5

Od této mangy jsem neočekával mnohé (dostal jsem ji jako dárek do kamaráda), ale i přesto nebyla špatná. Určitě se nejedná o ztrátu času.

+ kresba
+ brutalita
+ prostředí
+ "železo"

- příběh (moc mě nenadchl)
- tempo

KubaHanzelin
16.11.2022 3 z 5

První díl tohoto naštvaného machra s obrovským mečem mě neurazil, ale ani neoslnil, chápu, že je to teprve představení série a někomu může spoustu (černobílé) krve a létající končetiny stačit, ale když už jste toho viděli v minulosti tolik, tak chcete víc, snad mi to nabídnou další díly

NemmamSlov
02.09.2022 5 z 5

"Keď nemáš možnosť žiť podľa vlastných predstáv, je nakoniec lepšie umrieť."

Berserker je taký barbar Conan. Svet plný násilia, démonických stvorení a smrti. Je to tmený príbeh, kde bohužial umierajú aj kladné postavy. Jediné čo mi vadilo bola ta víla. Pripadala mi trochu otravná, ale naopak by sa dej posúval strašne pomaly.
Komiksy kupujem veľmi málo a aj Berserker sa ku mne dostal len vďaka Pevnosti, ale určite si ďaľšie časti vyhľadám.

Stázka007
18.08.2022 5 z 5

Velice doporučuju, skvělý příběh , krásná kresba a dobrý zvraty.

Kate18
03.07.2022 4 z 5

Temná atmosféra a temný středověk, já jsem spokojená.
Hlavní hrdina Guts má cejch a pronásledují ho démoni, to nejsou zcela nejlepší vyhlídky, ale přidá se k němu maličký elf, který leccos zvládne i přes svou velikost. S čím vším se na své cestě bude muset utkat?

Kverulant
12.04.2022 4 z 5

K Berserku jsem se dostal s vědomím, že jde o legendární mangu, která ovlivnila styl herního designéra Hidetaku Mijazakiho ze společnosti From Software a hry jako série Dark Souls nebo Elden Ring obsahují spousta odkazů na ní. A jako fanoušek her jsem si rychle připadal jako doma - obří meč, přetvářející se příšery při boji, pochmurná atmosféra nenávratného rozkladu společnosti. Kresba a styl se mi zatím velmi líbí.

lassse
06.03.2022 3 z 5

Jediný co mě snad zaujalo bylo to železo a jak tím dokázal různé tvory dělit na dvě a více částí.

Malarkey
25.02.2022 3 z 5

Nejsem úplně cílovka a manga komiksy od sebe sám úplně nevyhledávám. To časopis Pevnost to do mě valí a tak mám alespoň možnost se při večerech sebevzdělávat. Berserk mi ale z těch manga komiksů, co jsem zatím četl, přišel asi nejslabší. Byť se zjevně jedná o legendu v oboru. Ta kresba, jak je typická pro tuto sérii, je zároveň místy dost strašná. To se to pak těžce proniká do tajů toho fantasy světa temného jak měsíční půlnoc.

Polinius
01.02.2022 odpad!

Hele tohle je úplně zbytečné leporelo. Teda manga. Textu je tam tak málo a obrázky obsahují tak málo detailů, že jsem měl úplně bolavé ruce z obracení stránek. :-(
Někteří ostatní recenzenti si stěžují na špatný český překlad a já se ptám jaký překlad? Většina textu jsou jen citoslovce.
V průběhu knihy se toho moc nestane a slibovaná humorná elfí postava nepobavila a nějakou osudovost jsem nezaznamenal. Kresba mě umělecky neoslovila a s klidným svědomím jsem ji hned poslal dál.

Atlantis
11.01.2022 5 z 5

Berserk je jedna ze základních a nejvlivnějších mang devadesátých let. Já z ní ale měl trochu respekt, přeci jen je to komiks starý prakticky stejně jako já. A občas je to vidět. Kresba bývá jednoduchá, pozadí často úplně chybí, ale i v tom je určité kouzlo. Chválím začátky jednotlivých kapitol, které jsou provedeny jakoby uhlem, téměř "rozmazaně".
Jinak jde ale o temné a krvavé fantasy ze staré školy. Lidé se sekají na půlky, oči pukají, mozky tečou... a já se bavím. První díl mne navnadil jako už dlouho nic, tohle prostě chcete číst dál. Budu se asi rouhat, ale občas mi Berserk připomínal Zaklínače. Zachmuřený hrdina kráčející krajinou plnou hnusu a bídy. Navíc je to asi poprvé, co jsem viděl v komiksu rozseknutého koně.
Já určitě budu pokračovat a je škoda, že autor nedávno zemřel.

Marketplace
25.12.2021 4 z 5

Moc jsem od toho nečekal, ale v celku mile mě to překvapilo. Velmi nenáročný text i příběhy. Postava elfa Puka pobavila. Taková hodinková oddychovka.

alishek
15.10.2021 2 z 5

Musím říci, že tohle jsem tedy prolistovala velmi zběžně, protože ta čeština se fakt nedá číst, vůbec mi to nesedělo, proto asi pokud neseženu anglickou verzi, tak další díly pokoušet nebudu.

Štítky knihy

manga dark fantasy

Autorovy další knížky

Kentaró Miura
japonská, 1966 - 2021
2020  85%Berserk 1
2020  89%Berserk 2
2020  91%Berserk 3
2021  91%Berserk 4
2021  91%Berserk 5

Kniha Berserk 1 je v

Právě čtených1x
Přečtených253x
Čtenářské výzvě20x
Doporučených16x
Knihotéce108x
Chystám se číst41x
Chci si koupit11x
dalších seznamech2x